Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ράλι κερδών στο Χρηματιστήριο
  • [02] Δίπλα στους Έλληνες δημιουργούς το Γαλλικό Ινστιτούτο
  • [03] Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

  • [01] Ράλι κερδών στο Χρηματιστήριο

    Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, με τους επενδυτές να προεξοφλούν άμεση συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για το PSI.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 771,98 μονάδες σημειώνοντας υψηλά κέρδη σε ποσοστό 4,71%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 87,225 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 7,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,83% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,47%.

    Από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πτώση σημειώνει μόνο η μετοχή της Coca Cola 3E (-1,81%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+28,41%), της Eurobank (+27,97%) της Πειραιώς (+26,45%) του Τ.Τ (+18,40%) και της Εθνικής (+16,67%).

    Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (+16,95%),των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+9,44%) και των Πρώτων Υλών (+5,34%).

    Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-6,20%) και των Τροφίμων (-2,21%)

    Ανοδικά κινούνται 109 μετοχές, 42 πτωτικά και 23 παραμένουν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Pasal Real Estate +29,17%, Alpha Bank+28,41%, Eurobank +27,97% και Πειραιώς +26,45%.

    Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ζάμπα -18,42%, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -16,67%, Κτήμα Λαζαρίδη -15,79% και Imperio -15,62%.

    [02] Δίπλα στους Έλληνες δημιουργούς το Γαλλικό Ινστιτούτο

    «Σήμερα οφείλουμε να είμαστε παρόντες περισσότερο από ποτέ άλλοτε, δίπλα στους Έλληνες δημιουργούς έργων αλλά και ιδεών» τόνισε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα

    του Γαλλικού Ινστιτούτου ο νέος διευθυντής του, Ολιβιέ Ντεκότ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και το ευρύτερο «άνοιγμα» στον πολιτισμό και την γαλλοελληνική συνεργασία που επιχειρείται στη νέα οικονομική και κοινωνική συγκυρία

    Στόχος του προγράμματος που θα επεκταθεί σε κάθε γωνία της ελληνικής επικράτειας είναι η στενότερη συνεργασία με όλους τους ζωντανούς «πυρήνες» πολιτισμού της χώρας.

    Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου περιλαμβάνει για την επόμενη τριετία, ποικίλες πολιτιστικές δράσεις με τη μορφή θεματικών ενοτήτων (focus) και θα εξελίσσεται σταδιακά μέχρι το 2014 .

    Σε ό,τι αφορά τη μουσική το Ινστιτούτο, επιθυμώντας να προσφέρει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να συναντήσει νέους συνθέτες, παρουσιάζει τον πρώτο κύκλο των "Ραντεβού Επί Σκηνής" με τρεις συναυλίες αφιερωμένες στη σύγχρονη μουσική. Θα δοθεί έμφαση στην εξέχουσα θέση που κατέχουν οι Έλληνες συνθέτες στη σύγχρονη μουσική δημιουργία στη Γαλλία (Ξενάκης, Απέργης) αλλά και στο έργο νέων συνθετών όπως ο Αλέξανδρος Μαρκέας (30/1) και η Γεωργία Σπυροπούλου (3/4). Στις 5/3 θα εμφανιστεί ο πιανίστας Παύλος Αντωνιάδης.

    Στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, η Εθνική Ορχήστρα Τζαζ της Γαλλίας, που έχει να έρθει στην Ελλάδα από το 1999, θα εμφανιστεί για μια ειδική cine-συναυλία γύρω από την ταινία Carmen (23/3). Ενώ, ο δεύτερος κύκλος των «Ραντεβού Επί Σκηνής», που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2012, θα είναι αφιερωμένος στην μπαρόκ-μουσική.

    [03] Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

    Αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η δήλωση παραίτησης του προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη.

    Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι τελευταίες εξελίξεις στον Σύλλογο, η παρατεταμένη αποσυσπείρωση και οι αντιδράσεις μερίδας -μικρής ή μεγάλης δεν έχει σημασία πια- οπαδών μου δείχνουν ξεκάθαρα το δρόμο που πρέπει ν' ακολουθήσω με μόνο γνώμονα το καλό της ομάδας.

    Δεδομένου ότι το δικό μου μοντέλο διοίκησης είχε ως απαράβατο όρο την ενότητα και τη συσπείρωση, πάνω στα οποία πορευτήκαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια, συνέχεια δεν μπορεί να υπάρξει, ειδικά από τη στιγμή που η αντίδραση κάποιων προς το πρόσωπό μου, στοχοποιεί και καταστρέφει την ομάδα που όλοι αγαπάμε. Δεν είναι στιγμή ούτε αυτοκριτικής, ούτε κριτικής.

    Αποχωρώ από τη Διοίκηση της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. σε μια δύσκολη στιγμή προκειμένου να επιστρέψει στον Σύλλογο το κλίμα αγάπης και ενότητας. Αν αυτά τα χρόνια έκανα καλό ή κακό, προάσπισα ή όχι τα συμφέροντα της ομάδας, θα τα κρίνει ο χρόνος κι η ιστορία.

    Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και μέσα σ' αυτούς συγκαταλέγω και όλους τους ανώνυμους φιλάθλους, που με πολλούς διαφορετικούς τρόπους βοήθησαν την ομάδα να πετύχει όσα πέτυχε τα τελευταία 4,5 χρόνια. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσουν με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο να στηρίζουν την ομάδα. Ο Π.Α.Ο.Κ. για μένα εξακολουθεί να είναι πάνω απ όλα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 January 2012 - 15:28:58 UTC