Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λειτουργία το 2015 το Μετρό Θεσσαλονίκης
  • [02] Με προσοχή οι τιμωρίες των μαθητών
  • [03] Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γκάρι Άμπλετ, σε ηλικία 46 ετών

  • [01] Σε λειτουργία το 2015 το Μετρό Θεσσαλονίκης

    Περίπου 3,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, που αφορά συνολικά στο δίκτυο γραμμών 33 χλμ του Project, όπως τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ύστερα από την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του σταθμού στην Αγίας Σοφίας.

    Προσθέτοντας ότι εντός των ημερών κλειδώνει ο τελικός σχεδιασμός του έργου, ο κ. Μαγκριώτης διευκρίνισε ότι από το σύνολο του ποσού, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει το Project, 1,1 δισ. ευρώ, αφορά το βασικό κορμό του έργου των 9,6 χλμ από το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Πυλαία, ενώ 620 εκατ. ευρώ στοιχίζει η επέκταση του project προς την Καλαμαριά, συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας του μηχανολογικού εξοπλισμού.

    Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε εκ νέου την ικανοποίησή του για τη στήριξη των αρμόδιων υπουργών, που συνετέλεσαν για να ενταχθεί η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, εντάσσοντάς το σε πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και εξασφαλίζοντας έτσι 518 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ποσό ύψους 620 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει σύμφωνα με τον υφυπουργό η επέκταση του έργου προς τη Δυτική πλευρά της πόλης.

    Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι εξασφαλισμένοι πόροι ανέρχονται σήμερα στα 1,7 δισ. ευρώ και όπως τόνισε, το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί πιθανόν από το 5ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, που θα χρηματοδοτήσει κυρίως Μέσα Σταθερής Τροχιάς και θα «ανοίξει» από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

    [02] Με προσοχή οι τιμωρίες των μαθητών

    Οδηγίες για τη διαδικασία επιβολής ποινής αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, δίνονται με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να τηρείται η υποχρέωση να υπάρχει ακρόαση του μαθητή και του κηδεμόνα του, αφού όμως θα έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωσή τους προ πενθημέρου, στην οποία θα αναφέρεται ο τόπος, η ημέρα, η ώρα της ακρόασης και θα προσδιορίζεται το αντικείμενο του μέτρου ή της ενέργειας.

    Επίσης σημειώνεται ότι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι εκτελεστή διοικητική πράξη που υπόκειται στη διαδικασία έκδοσης, όπως προβλέπεται για κάθε διοικητική πράξη. Επομένως οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Οι αποφάσεις λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, αλλά στο πρακτικό θα πρέπει να καταχωρίζονται οι γνώμες και τα ονόματα των μελών που μειοψήφησαν. Δεν επιτρέπεται η λευκή ψήφος, η δήλωση «παρών» ή η αδικαιολόγητη αποχή.

    Παράλληλα, θα πρέπει να γίνεται αναλυτική αναφορά στις παιδαγωγικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες περιπτώσεις για το συγκεκριμένο μαθητή και αναλυτική αναφορά των κυρώσεων που επιβλήθηκαν πριν την υιοθέτηση της τελευταίας κατά σειρά κύρωσης. Θα πρέπει να τηρείται ειδική και επαρκής αιτιολόγηση ως προς την αναγκαιότητα της ποινής. Σε περίπτωση που με την ίδια απόφαση τιμωρούνται περισσότεροι του ενός μαθητή με την ίδια ποινή, η αιτιολογία θα πρέπει να διαχωρίζεται για τον κάθε μαθητή χωριστά. Επίσης θα πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος μαθητής θα ωφεληθεί από την αλλαγή αυτή.

    Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ότι η επιβολή της ποινής αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος δεν θα πρέπει να ανακοινώνεται δημόσια, ώστε να αποφεύγεται, μεταξύ άλλων, η διαπόμπευση του μαθητή.

    [03] Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γκάρι Άμπλετ, σε ηλικία 46 ετών

    Την τελευταία πνοή σε ηλικία 46 ετών, μετά από 16μηνη μάχη με τον καρκίνο, άφησε ο παλιός αμυντικός ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ και της Έβερτον, Γκάρι Άμπλετ. Ο Άμπλετ, που αγωνίστηκε ακόμη και σε Μπέρμιγχαμ και Μπλάκπουλ, τη σεζόν 2009/10 διετέλεσε τεχνικός της Στόκπορτ.

    Ο Άμπλετ το 1982 άρχισε την καριέρα του από τα παιδικά τμήματα της Λίβερπουλ. Μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα το 1985, όμως τα δύο πρώτα χρόνια αγωνίστηκε ως δανεικός σε Ντέρμπι Κάουντι και Χαλ. Επέστρεψε στη Λίβερπουλ, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε έως το 1992, οπότε και πήρε μεταγραφή για την Έβερτον. Το 1996, αγωνίστηκε δανεικός στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πριν πάρει μεταγραφή για την Μπέρμιγχαμ. Το 1999 έπαιξε ως δανεικός στην Γουίκομπ, ενώ το 2000 «μετακόμισε» στην Μπλάκπουλ. Το δεύτερο μισό της συγκεκριμένης χρονιάς τον βρήκε στους Λονγκ Άιλαντ Ραφ Ράιντερς. Είχε μια συμμετοχή στην εθνική ομάδα ελπίδων της Αγγλίας (1988).

    Με τα χρώματα της Λίβερπουλ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1987-88, 1989-90) αλλά και το Κύπελλο Αγγλίας (1988-89), ενώ με την Έβερτον πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 1994-95.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 January 2012 - 13:29:21 UTC