Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμέτρους θέτει ο πρόεδρος ΛΑΟΣ για να συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση
  • [02] Άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ι. Καπελέρη για κακούργημα
  • [03] Πέθανε o πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ
  • [04] Το Μάριμπορ της Σλοβενίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2012
  • [05] Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων στην Καρδίτσα
  • [06] Συμπλήρωμα για καύσιμα βρέθηκε στα εμφυτεύματα στήθους της PIP
  • [07] Νεκρός βρέθηκε 34χρονος καθηγητής που είχε εξαφανιστεί
  • [08] Β. Ράπανος: Κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το Α' τρίμηνο
  • [09] Η Μπούντεσμπανκ καλεί τη Γερμανία να δώσει το καλό παράδειγμα στην Ευρώπη
  • [10] Στις 16/1 θα συζητηθεί το αίτημα για έκδοση στην Ελλάδα της Αντωνίας Ηλία
  • [11] Δεκαεπτά σεισμοί μέσα σε 18 ώρες στο Κράιστσερτς της Ν.Ζηλανδίας
  • [12] Νέο συμβόλαιο της Μπενφίκα με τον Σαβιόλα

  • [01] Παραμέτρους θέτει ο πρόεδρος ΛΑΟΣ για να συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση

    Τέσσερις παραμέτρους θέτει ο Γ. Καρατζαφέρης για να συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία όμως, όπως είπε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, θα συνεχίσει να στηρίζει. «Το 2012 είναι μία δύσκολη χρονιά. Έχουμε μπροστά μας ένα κομβικό τρίμηνο. Αν προσπαθήσουμε όλοι με σοβαρότητα και δεν κάνουμε λάθη, τότε θα σωθούμε», ανέφερε.

    Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ακόμη πως «φοβάμαι, όμως, πως τα δύο άλλα κόμματα δεν είναι έτοιμα να περάσουν τις συμπληγάδες».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά «να περιοριστεί δραστικά η σύνθεση της κυβέρνησης, να υπάρξει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, να ξεκαθαρίσει η ΝΔ τον ρόλο της και να ξεκαθαριστεί ο χρόνος των εκλογών». Τόνισε πως «δεν μπορούμε, πριν ολοκληρωθεί το PSI, ή όταν θα έχουμε πάρει τα μέτρα, αμέσως, την επόμενη μέρα, να πάμε σε εκλογές. Πρέπει πρώτα να πάρουμε τα χρήματα, να ανακάμψει το κλίμα, να έρθει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων και τότε να πάμε ομαλά σε εκλογές. Αλλιώς, αν δεν θέλουν, να πάμε τώρα σε εκλογές, μέχρι 30 Ιανουαρίου και η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί να αναλάβει να σηκώσει αυτό το βάρος».

    [02] Άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ι. Καπελέρη για κακούργημα

    Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

    Η παραγγελία για τη δίωξη αφορά τις καταγγελίες, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλη, για μη εισπραξη προστίμων που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.

    Ο κ. Πεπόνης, με βάση την πορισματική αναφορά του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, Σπύρου Μουζακίτη, ζητά να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευαγγελίας Πανταζή, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία. Στην παραγγελία διευκρινίζεται ότι το αδίκημα διαπράχθηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης βάσει του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

    Όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο κ. Μουζακίτης, το ύψος της ζημίας ανέρχεται κατ' ελάχιστον στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Μουζακίτης τονίζει ότι «η ζημία αυτή, αν λάβουμε υπόψη τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την πολιτεία, μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων».

    Ο κ. Πεπόνης ζητά να ερευνηθεί κατά την ανάκριση, που θα διενεργηθεί για την υπόθεση, το ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικών αυτουργών και εφόσον διαπιστωθεί, να ασκηθεί ανάλογη ποινική δίωξη.

    Η προκαταρκτική, που διενήργησε ο κ. Μουζακίτης, ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου ύστερα από δημοσιεύματα, με αφορμή την παραίτηση του Δ. Σπινέλη, περί ύπαρξης «παραμηχανισμού» εντός του υπουργείου Οικονομικών που αδρανοποιούσε-μπλόκαρε την είσπραξη προστίμων, τα οποία είχαν επιβληθεί μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ για λαθρεμπόριο καυσίμων.

    Ο κ. Καπελέρης κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον του κ. Μουζακίτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική του ευθύνη επικαλούμενος προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Φέρεται να υποστήριξε ότι τα επίμαχα πρόστιμα ήταν εκπρόθεσμες εγγραφές, που αφορούσαν χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες θα έκλειναν αν προχωρούσε η διαδικασία. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου και ότι αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος.

    [03] Πέθανε o πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ

    Πέθανε, χθες το βράδυ, πλήρης ημερών, ο πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, 95 ετών, απεβίωσε στο σπίτι του.

    Η κηδεία του θα γίνει, αύριο το απόγευμα, στα Σκόπια.

    Ο Κίρο Γκλιγκόροφ γεννήθηκε στην πόλη Στιπ το 1917. Σπούδασε στη νομική σχολή του Βελιγραδίου. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΓΔΜ από το 1991 έως το 1999. Τον Οκτώβριο του 1995 επέζησε δολοφονικής απόπειρας στο κέντρο των Σκοπίων.

    [04] Το Μάριμπορ της Σλοβενίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2012

    Το Μάριμπορ της Σλοβενίας και οι συνεργαζόμενες πόλεις θα φιλοξενήσουν πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο του σχεδίου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2012», που τίθεται επίσημα σε τροχιά υλοποίησης, με μεγάλη γιορτή, στις 14 Ιανουαρίου.

    Οι πόλεις Μάριμπορ, Μούρσκα Σομπότα, Σλοβένι Γκράντετς, Βέλενιε, Νόβο Μέστο και Πτούι θα πραγματοποιήσουν από κοινού ένα πρόγραμμα, χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες, που περιλαμβάνει 412 σχέδια.

    Το Μάριμπορ είναι η πρώτη πόλη της Σλοβενίας που ανακηρύσσεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης από το 1985, όταν δόθηκε ο τίτλος της πρώτης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Πολιτισμού στην Αθήνα.

    Εκτός από τη σλοβενική πόλη, τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης φέρει φέτος η Γκιμαράες της Πορτογαλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση στις 21 Ιανουαρίου.

    [05] Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων στην Καρδίτσα

    Σημαντική θεωρείται από τους ειδικούς του χώρου η συμβολή του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων (ΚΓΒΖ) Καρδίτσας- ένα από τα πέντε του είδους που λειτουργούν στην Ελλάδα- στον τομέα της γενετικής βελτίωσης.

    Όπως, μάλιστα, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενός του Αθανάσιος Χόντος, το Κέντρο, που βρίσκεται στην περιοχή Αμπέλια του Δήμου Καρδίτσας, είναι το πρώτο που εφάρμοσε, στο παρελθόν, Πρόγραμμα Απογονικού Ελέγχου Καραγκούνικων Κριαριών, σε συνεργασία με το Σταθμό Αναπαραγωγής και Τεχνητής Σπερματέγχυσης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Καρδίτσας.

    Μια από τις τελευταίες δραστηριότητες, που υλοποιούνται στο Κέντρο, η περιοχή δικαιοδοσίας του οποίου περιλαμβάνει τους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, είναι ο χαρακτηρισμός της φυλής βοοειδών, η αναγνώριση νέων φυλών κρεατοπαραγωγικής κατεύθυνσης και η δημιουργία των αντίστοιχων γενεαλογικών βιβλίων.

    Ο πληθυσμός των βοοειδών κρεατοπαραγωγικής κατεύθυνσης στη χώρα μας, σημειώνει ο κ. Χόντος, αποτελείται σήμερα από τρεις κατηγορίες ζώων: αυτόχθονες φυλές, ζώα καθαρών ξενικών φυλών και διάφορους τύπους διασταυρωμένων ζώων.

    Το ΚΓΒΖ Καρδίτσας είναι ο φορέας τήρησης και κατάρτισης των Γενεαλογικών Βιβλίων των βοοειδών φυλής Κατερίνης και της Ελληνικής Κόκκινης φυλής, η οποία είναι και η πολυπληθέστερη κρεοπαραγωγική φυλή στη χώρα μας.

    Εξάλλου, το 2008 εφαρμόστηκε πιλοτικά το πρόγραμμα επιτήρησης και ελέγχου/εκρίζωσης μεταδοτικών σπογγώδων εγκεφαλοπαθειών αιγοπροβάτων (Scrapie) σε ορισμένες εκτροφές προβάτων και αιγών όλων των φυλών στην περιοχή δικαιοδοσίας του Κέντρου και συμμετέχουν στα εφαρμοζόμενα προγράμματα.

    [06] Συμπλήρωμα για καύσιμα βρέθηκε στα εμφυτεύματα στήθους της PIP

    Ένα συμπλήρωμα για καύσιμα περιλαμβανόταν στη γέλη των ελαττωματικών εμφυτευμάτων στήθους της γαλλικής εταιρείας PIP, τα οποία βρίσκονται στην καρδιά ενός υγειονομικού σκανδάλου με παγκόσμιες διαστάσεις, αποκάλυψε σήμερα ο ραδιοσταθμός RTL.

    Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, τα εμφυτεύματα περιείχαν ένα μίγμα προϊόντων που είχαν παραγελθεί από μεγάλους ομίλους βιομηχανικής χημείας και τα οποία ουδέποτε είχαν ελεγχθεί κλινικά όσον αφορά το κατά πόσο είναι βλαβερά για τον οργανισμό.

    Ανάμεσά τους ήταν ένα συμπλήρωμα για καύσιμα, το Baysilone, καθώς και το Silopren και το Rhodorsil, που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία του καουτσούκ. Πρόκειται για προϊόντα τα οποία ευθύνονται για τη ρήξη των εμφυτευμάτων.

    "Σύμφωνα με την AFSSAPS (τη Γαλλική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας των Προϊόντων Υγείας), ήταν γνωστό πως επρόκειτο για μια ακατάλληλη γέλη, που χρησιμοποιούνταν μάλλον στα τρόφιμα και την πληροφορική", δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος μιας ένωσης γυναικών που φέρουν εμφυτεύματα της PIP, ο Ντομινίκ-Μισέλ Κουρτουά.

    "Δεν μπορούσε όμως κανείς να σκεφτεί ότι η γέλη μπορεί να περιείχε ένα συμπλήρωμα για καύσιμα", πρόσθεσε.

    [07] Νεκρός βρέθηκε 34χρονος καθηγητής που είχε εξαφανιστεί

    Νεκρός μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του βρέθηκε ο 34χρονος εκπαιδευτικός από την Ιτέα Φωκίδας, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πριν τα Χριστούγεννα και έκτοτε αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές.

    Αστυνομικοί εντόπισαν χθες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ένα όχημα που είχε ανατραπεί στο 2ο χλμ. του δρόμου Πλαγιαρίου - Επανομής. Σωστικά συνεργεία που κλήθηκαν στο σημείο απεγκλώβισαν νεκρό μέσα από τα συντρίμμια του Ι.Χ. αυτοκινήτου τον οδηγό του οχήματος.

    Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για τον 34χρονο καθηγητή του Επαγγελματικού Λυκείου Επανομής της Θεσσαλονίκης, η εξαφάνισή του οποίου είχε δηλωθεί στις 22 Δεκεμβρίου στο Α.Τ. Ιτέας.

    Ο άτυχος άνδρας διέμενε στην Περαία Θεσσαλονίκης και επρόκειτο να περάσει τις γιορτές στην ιδιαίτερή του πατρίδα. Οι οικείοι του άρχισαν να ανησυχούν καθώς ο 34χρονος για δύο 24ωρα δεν έδινε σημάδια ζωής και απευθύνθηκαν στις αστυνομικές αρχές.

    Όπως έγινε γνωστό, ο καθηγητής αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας καθώς ήταν διαβητικός.

    Από την Αστυνομία διενεργείται προανάκριση και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τον θάνατό του.

    [08] Β. Ράπανος: Κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το Α' τρίμηνο

    Αθήνα, Ελλάδα 02/01/2012 12:08 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το Α' τρίμηνο του έτους, εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΤΕ Β. Ράπανος

    «Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Β. Ράπανος, μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

    Σύμφωνα με τον κ. Β. Ράπανο, το πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι καθοριστικό, καθώς θα κριθεί εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα αποχωρήσει από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα με αποτέλεσμα, εάν συμβεί το δεύτερο, να γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω.

    Ο πρόεδρος της Εθνικής κάλεσε τον πολιτικό κόσμο σε στράτευση αναφορικά με την κρισιμότητας της νέας χρονιάς και κυρίως των τριών πρώτων μηνών, ενώ παράλληλα ζήτησε στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, τονίζοντας ότι οι ημέρες είναι κρίσιμες και όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας.

    [09] Η Μπούντεσμπανκ καλεί τη Γερμανία να δώσει το καλό παράδειγμα στην Ευρώπη

    Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση "να μην χαλαρώσει τις προσπάθειές της" για δημοσιονομική ανάταξη, για να συνεχίσει "να δίνει το καλό παράδειγμα" στους ευρωπαίους εταίρους της.

    "Η Γερμανία έχει μία ιδιαίτερη ευθύνη ως πυλώνας σταθερότητας της νομισματικής ένωσης", δηλώνει ο Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Tagesspiegel. Κατόπιν αυτού, η χώρα δεν πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της για να επιτύχει δημοσιονομική ισορροπία.

    "Η παύση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση που προβλέπεται αυτό το έτος δεν είναι πειστική, ενόψη των προοπτικών ανάπτυξης", προσθέτει ο Γενς Βάιντμαν , ενώ η Γερμανία πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα.

    Το γερμανικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα φθάσει για το 2011 στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις, εξαιτίας μίας υποστηριζόμενης οικονομικής ανάπτυξης κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά κατά τη διάρκεια του 2012 αναμένεται να φθάσει τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ.

    "Ενα από τα μαθήματα της κρίσης είναι ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε την σταθεροποίηση", λέει ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

    Ο Γενς Βάιντμαν δηλώνει ότι οι αποφάσεις των ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στις ευρωπαϊκές συνθήκες, μπορούν να αποτελέσουν μία χρήσιμη συμβολή στην επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, αλλά θα εξειδικευθούν σε κάθε μία από τις χώρες μέλη για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

    [10] Στις 16/1 θα συζητηθεί το αίτημα για έκδοση στην Ελλάδα της Αντωνίας Ηλία

    Μετά από επτά αναβολές, το τοπικό δικαστήριο της περιοχής Γουεστμίνστερ του Λονδίνου όρισε για τις 16 Ιανουαρίου τη συζήτηση επί της ουσίας, στο αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση στην Ελλάδα της φυγόδικης πρώην ανακρίτριας, Αντωνίας Ηλία. Η πρώην ανακρίτρια εξασφάλιζε τις αναβολές με την επαναλαμβανόμενη αντικατάσταση των συνηγόρων υπεράσπισής της και προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν είχαν επαρκή χρόνο να μελετήσουν τη δικογραφία.

    Στην τελευταία της όμως εμφάνιση στο τοπικό δικαστήριο, ο δικαστής έκανε κατηγορηματικά γνωστό ότι δεν πρόκειται να της δώσει άλλη αναβολή. Στην ακροαματική διαδικασία της 16ης Ιανουαρίου, η κ. Ηλία θα ισχυρισθεί, όπως είπε στην τελευταία της εμφάνιση στο τοπικό δικαστήριο, ότι αν εκδοθεί και επιστρέψει στην Ελλάδα η ζωή της θα κινδυνεύσει άμεσα. Τόνισε ότι «οργανωμένα συμφέροντα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, και μέσα ενημέρωσης απειλούν τη ζωή της».

    Η πρώην ανακρίτρια είπε, μάλιστα, στον πρόεδρο του τοπικού δικαστηρίου ότι «γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας την ενημέρωσε γι' αυτές τις απειλές, παρουσία του πρώην δικηγόρου της Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή».

    Η Αντωνία Ηλία αναφέρθηκε στη σημερινή οικονομική κατάστασή της, λέγοντας ότι είναι «η φτωχότερη ανακρίτρια στον κόσμο, ότι ένα σπίτι που είχε το έχασε γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το στεγαστικό της δάνειο και ότι το ίδιο συνέβη με το μοναδικό ακίνητο της μητέρας της, το οποίο έχασε λόγω αδυναμίας της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στην τράπεζα».

    [11] Δεκαεπτά σεισμοί μέσα σε 18 ώρες στο Κράιστσερτς της Ν.Ζηλανδίας

    Δεκαεπτά σεισμοί μέσα σε 18 ώρες σημειώθηκαν στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

    Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς, ανάμεσά τους και δύο μεγαλύτερους των 5 βαθμών και άλλοι έξι ανάμεσα σε 4 και 5 βαθμούς.

    Το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε από "την κοινότητα να φροντίσει τους γείτονες, τους φίλους και την οικογένεια τις δύσκολες αυτές στιγμές".

    Τον περασμένο Φεβρουάριο σεισμική δόνηση έπληξε το Κράιστσερτς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 181 άνθρωποι.

    Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών, σύμφωνα με την οργάνωση GeoNet που καταγράφει τους σεισμούς.

    Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 10.000 σπίτια.

    Το εστιακό βάθος όλων των σεισμών ήταν μικρό--8 ως 20 χιλιόμετρα--και το επίκεντρό τους εντοπίστηκε κοντά στην πόλη.

    [12] Νέο συμβόλαιο της Μπενφίκα με τον Σαβιόλα

    Για ένα ακόμη χρόνο θα παραμείνει στο δυναμικό της Μπενφίκα ο Χαβιέρ Σαβιόλα.

    Ο Αργεντινός φορ υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο σύλλογος της Λισαβόνας. Ο Σαβιόλα είχε αποκτηθεί το 2009 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αντί πέντε εκατ. ευρώ, και το καλοκαίρι έληγε το συμβόλαιο του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 January 2012 - 11:29:25 UTC