Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οδικός χάρτης ως το 2015"
  • [02] "Τελείως αβάσιμες οι φήμες για αναδιάρθρωση"
  • [03] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο κέντρο διαχείρισης του «Παπανικολής» ο»Ώ

  • [01] "Οδικός χάρτης ως το 2015"

    Μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ εφέτος και συνολικά 26 δισ. ευρώ έως το 2015, περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. Με τις παρεμβάσεις των 3 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλύπτονται οι κίνδυνοι και οι αποκλίσεις που ήδη υπάρχουν. Ενώ, με τα 23 δισ. ευρώ (τα 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση των εσόδων και τα 14 δισ. ευρώ από την περιστολή των δαπανών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων), υπολογίζεται ότι θα μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 14,5 δισ. ευρώ, αφού περίπου 8,5 δισ. ευρώ είναι η αυτόνομη αύξηση των δαπανών για τόκους.

    Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε και σε μια αναλυτική περιγραφή των κινήσεων της κυβέρνησης στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, από όπου προσδοκόνται έσοδα 15 δισ. ευρώ την περίοδο 2011- 2013 και 50 δισ. ευρώ συνολικά έως το 2015. Με τα έσοδα αυτά, αναμένεται να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά επιπλέον 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έως το 2015 (μείωση της ετήσιας δαπάνης για τόκους κατά 3 δισ. ευρώ).

    Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο αναμένεται να ψηφισθεί τον Μάιο από τη Βουλή.

    Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι πρόκειται για τον οδικό χάρτη της χώρας για τα επόμενα χρόνια και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πιστά αυτόν τον οδικό χάρτη μέχρι το 2013, χρονιά, στην οποία λήγει η θητεία της, διαψεύδοντας κατ΄αυτόν τον έμμεσο τρόπο τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

    Εξάλλου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου διακήρυξε την απόφασή του να προχωρήσει με όσους θέλουν να αλλάξει η πατρίδα μας που είναι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν οι πολίτες και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα πετύχουμε κοιτώντας μπροστά και όχι πίσω.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Τελείως αβάσιμες οι φήμες για αναδιάρθρωση"

    Οι φήμες σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους είναι παντελώς αβάσιμες, τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που συμμετέχει στην στις εργασίες του G20 σε επίπεδο Κεντρικών τραπεζιτών, στην Ουάσιγκτον.

    Κάθε τέτοια φημολογία είναι παντελώς αστήρικτη, δεν αποτελεί καν επιλογή, ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.

    "Οι χρηματαγορές σφάλλουν, όταν θεωρούν ότι τα κρατικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσα τελούν υπό διαβούλευση, είναι ανεπαρκώς φερέγγυα. Είναι φερέγγυα και είμαστε πεισμένοι ότι, εάν εφαρμοστούν όπως αναγγέλθηκαν, θα επιτύχουν", υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

    "Το ευρώ δεν θα γνωρίσει επομένως πρόβλημα. Αντιθέτως, χαρακτηρίζεται από μία σταθερότητα, που προκαλεί ευχάριστη έκπληξη, όμως μερικά κράτη της ευρωζώνης έχουν κρίση εξωτερικού χρέους", εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    Εξάλλου, για παρερμηνεία των σχολίων του σε γερμανική εφημερίδα σχετικά με την πιθανή ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Το συμπέρασμα ότι το Βερολίνο αναγνωρίζει την ανάγκη της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει το χρέος της ερμηνεύτηκε «κάπως λανθασμένα», επισήμανε ο γερμανός υπουργός.

    Β©???-??? ??. ?? ?????????? ?????????? ??????? ??? ???-??? ??.

    ???????????? ? ??????????? ??? ?????????? ??? ???????????.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο κέντρο διαχείρισης του «Παπανικολής»

    Το «καρτέρι» για την παραλαβή του κράτησε πάνω από 4 χρόνια. Πριν καν καταδυθεί στοχοποιήθηκε και η «απόκρυψή» του «τράβηξε» σε μάκρος. Η αναμονή τελείωσε και το νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού, το υποβρύχιο τύπου 214, «Παπανικολής» (S120), βρίσκεται εδώ και 4 μήνες στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

    Η ελληνική σημαία υψώθηκε στο πιο σύγχρονο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού στο Κίελο της Γερμανίας, στις 27 Οκτωβρίου του 2010. Ύστερα από την εν πλω εκπαίδευση στη νορβηγική θάλασσα έως και τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, ξεκίνησε το ταξίδι προς την Ελλάδα και ο ... τρίτης γενιάς απόγονος του ιστορικού Παπανικολή κατέπλευσε στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας στις 21 Δεκεμβρίου 2010.

    Πρόκειται για το τρίτο υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού με την ίδια ονομασία μετά το θρυλικό υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που αποτέλεσε σύμβολο των ελληνικών θαλασσών. Εκείνο παρελήφθη το 1927 και παροπλίσθηκε το 1945. Το επόμενο παρελήφθη το 1972 και παροπλίσθηκε το 1992. Από το 2012 αναμένονται να παραδοθούν τα άλλα τρία υποβρύχια του προγράμματος, με τις ονομασίες ΠΙΠΙΝΟΣ, ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ.

    Το «Παπανικολής» είναι μοναδικό στον κόσμο, διότι είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα νέας τεχνολογίας, παραγωγής ενέργειας μέσα στο νερό. Πρόκειται για το σύστημα Πρόωσης Ανεξάρτητης του Αέρα (ΑΙΡ). Το υποβρύχιο διαθέτει μεγάλη δεξαμενή υγρού οξυγόνου και ειδικές μεγάλες φιάλες υδρογόνου. Το υδρογόνο με το οξυγόνο ενώνονται και παράγεται ενέργεια. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία το υποβρύχιο μπορεί να κινείται αυτόνομα και να παραμείνει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για πάνω από δύο εβδομάδες επιχειρήσεων, πολύ περισσότερο από ένα συμβατικό υποβρύχιο, που χρειάζεται να αναδυθεί για να πάρει αέρα και να κάψει το ντίζελ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 April 2011 - 16:30:18 UTC