Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα 26 δισ. ευρώ έως το 2015
  • [02] Υποβάθμιση της Ιρλανδίας
  • [03] Όλες οι γλώσσες του κόσμου γεννήθηκαν στην Αφρική ο»Ώ

  • [01] Μέτρα 26 δισ. ευρώ έως το 2015

    Μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ εφέτος και συνολικά 26 δισ. ευρώ έως το 2015, περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. Με τις παρεμβάσεις των 3 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλύπτονται οι κίνδυνοι και οι αποκλίσεις που ήδη υπάρχουν. Ενώ, με τα 23 δισ. ευρώ (τα 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση των εσόδων και τα 14 δισ. ευρώ από την περιστολή των δαπανών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων), υπολογίζεται ότι θα μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 14,5 δισ. ευρώ, αφού περίπου 8,5 δισ. ευρώ είναι η αυτόνομη αύξηση των δαπανών για τόκους.

    Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε και σε μια αναλυτική περιγραφή των κινήσεων της κυβέρνησης στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, από όπου προσδοκόνται έσοδα 15 δισ. ευρώ την περίοδο 2011- 2013 και 50 δισ. ευρώ συνολικά έως το 2015. Με τα έσοδα αυτά, αναμένεται να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά επιπλέον 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έως το 2015 (μείωση της ετήσιας δαπάνης για τόκους κατά 3 δισ. ευρώ).

    Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο αναμένεται να ψηφισθεί τον Μάιο από τη Βουλή.

    Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι πρόκειται για τον οδικό χάρτη της χώρας για τα επόμενα χρόνια και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πιστά αυτόν τον οδικό χάρτη μέχρι το 2013, χρονιά, στην οποία λήγει η θητεία της, διαψεύδοντας κατ΄αυτόν τον έμμεσο τρόπο τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Υποβάθμιση της Ιρλανδίας

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιρλανδίας κατά δύο βαθμίδες, από το Baa1 στο Baa3, την τελευταία βαθμίδα επενδυτικής διαβάθμισης.

    Η υποβάθμιση, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα Wall Street Journal, αντανακλά την πιθανή επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, λόγω των ασθενών προοπτικών ανάπτυξης και του υψηλότερου κόστους δανεισμού της, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    "Η υποβάθμιση βασίζεται στην άποψη του Moody's ότι η δημοσιονομική ισχύς της Ιρλανδίας μπορεί να υποχωρήσει περαιτέρω, αν η οικονομική ανάπτυξη είναι ασθενέστερη από ότι προβλέπεται και αν η δημοσιονομική προσαρμογή υστερήσει σε σχέση με το πρόγραμμα της Κυβέρνησης", αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου.

    Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η υποβάθμιση αντανακλά εν μέρει τις αβεβαιότητες σχετικά με τον τρόπο και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες η ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα. Σημειώνεται ότι στις αρχές Απριλίου ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Πορτογαλίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Όλες οι γλώσσες του κόσμου γεννήθηκαν στην Αφρική

    Μια ενιαία προέλευση στο χώρο και στο χρόνο έχουν όλες οι γλώσσες του πλανήτη μας και αυτή -όπως συμβαίνει και με την καταγωγή των ίδιων των ανθρώπων- βρίσκεται στην υποσαχάρεια Αφρική. Εκεί εκτιμάται ότι γεννήθηκε ο λόγος πριν από περίπου 150.000 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, η οποία απορρίπτει την άποψη ότι οι γλώσσες εμφανίστηκαν ανεξάρτητα σε διάφορες περιοχές και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η νέα έρευνα υποστηρίζει ότι όπως η βιολογική εξέλιξη των ανθρώπων είναι «γραμμένη» στα γονίδια, έτσι και η γλωσσολογική εξέλιξη «κρύβεται» στη διαχρονική εξέλιξη των ήχων των γλωσσών.

    Η μελέτη πραγματοποίησε μια εξονυχιστική ανάλυση 504 γλωσσών και, εκτός από την κοινή αφρικανική καταγωγή, εκτιμά ότι η γλώσσα πιθανότατα ήταν ένα από τα σημαντικότερα «εργαλεία» που επέτρεψε στους προγόνους μας να μεταναστεύσουν με επιτυχία από την Αφρική και να αποικίσουν τον υπόλοιπο κόσμο.

    «Η γλώσσα υπήρξε ένα εφαλτήριο για τον πολιτισμό που οδήγησε σε καλύτερο συντονισμό και συνεργασία, κάτι που θα διευκόλυνε την επέκταση, ενώ παράλληλα μπορεί να ενέτεινε τον ανταγωνισμό, δίνοντας έτσι ώθηση (στους ανθρώπους)», δηλώνουν οι επιστήμονες. Έτσι, ενώ πολλές αφρικανικές γλώσσες έχουν περισσότερα από 100 φωνήματα, τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά έχουν γύρω στα 45 η κάθε μια και η γλώσσα της Χαβάης μόνο 13. Γενικά, όσο πιο πρόσφατα αποικίστηκε από ανθρώπους μια περιοχή του πλανήτη (π.χ. η Νότια Αμερική και η Ωκεανία), τόσο λιγότερα φωνήματα εμφανίζει σήμερα η γλώσσα της. Εκτός από την Αφρική, μεγάλη ποικιλία φωνημάτων εμφανίζει και η ΝΑ Ασία.

    Η νέα ανάλυση βασίζεται στην θεωρία ότι όσο παλαιότερος είναι ένας πολιτισμός, τόσο μεγαλύτερη εξελικτική ποικιλία εμφανίζει, είτε στο πεδίο της βιολογίας (γονίδια), είτε του πολιτισμού (γλώσσα). Η έρευνα προσδιορίζει σε μια εποχή περίπου πριν από 150.000 χρόνια την εμφάνιση της γλώσσας στη νοτιοδυτική Αφρική, όταν άρχισαν να εμφανίζονται κι άλλες νέες μορφές επικοινωνίας όπως οι πρώτες σπηλαιογραφίες. Οι πρώτοι άνθρωποι (homo sapiens) εκτιμάται άρχισαν τις μεταναστεύσεις από την «μαύρη ήπειρο» πριν από περίπου 80.000 χρόνια και αφού ήδη είχαν εξελίξει σε ένα βαθμό την γλώσσα τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 April 2011 - 14:30:22 UTC