Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το 2012 θα φανεί φως στο τέλος του τούνελ"
  • [02] Κατάρριψη λιβυκού αεροσκάφους
  • [03] Παράταση για ηλεκτρονική υποβολή
  • [04] Έρχεται το iPad2
  • [05] Τροποποιήσεις δρομολογίων ο»Ώ

  • [01] "Το 2012 θα φανεί φως στο τέλος του τούνελ"

    Άμεση κατάπαυση του πυρός για να τερματιστεί η βία κατά του λαού της Λιβύης από το καθεστώς της χώρας, ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο χαρακτήρισε "κρίσιμη" τη σύνοδο και ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά θα επιβεβαιωθούν οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου, τις οποίες χαρακτήρισε "θετικές" για την Ελλάδα και την ΕΕ.

    Ο πρωθυπουργός προσδιόρισε το 2012, ως το έτος στο οποίο η χώρα θα μπει στον δρόμο προς την ανάπτυξη, ενώ σε δήλωσή του στο περιοδικό Stern, τόνισε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα οδηγούσε πιθανότατα στην κατάρρευση ελληνικών τραπεζών, αλλά και γερμανικών τραπεζών,.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κατάρριψη λιβυκού αεροσκάφους

    Γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε πολεμικό αεροπλάνο των λιβυκών δυνάμεων. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, υπάρχει η πιθανότητα το λιβυκό αεροσκάφος να κτυπήθηκε την ώρα που προσγειωνόταν αλλά άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κτυπήθηκε ενώ ήταν στο έδαφος.

    Στο μεταξύ, οι 28 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν η συμμαχία θα πρέπει να συμμετάσχει στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, την οποία έχει αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Σύμφωνα με διπλωμάτες, η Τουρκία μπλοκάρει τη συμφωνία. Η Άγκυρα φέρεται να ζητεί από τις τρεις χώρες που ασκούν αυτή τη στιγμή τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη -Βρετανία, Γαλλία και ΗΠΑ- να σταματήσουν όλες τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις πριν αναμειχθεί το ΝΑΤΟ.

    Ζητά ακόμα η συμμετοχή του ΝΑΤΟ να περιοριστεί στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

    Κυρίως η Βρετανία και η Γαλλία αντιτίθενται στα αιτήματα της Τουρκίας, σύμφωνα πάντα με τους διπλωμάτες. Οι συζητήσεις συνεχίζονται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Παράταση για ηλεκτρονική υποβολή

    Μια ακόμα παράταση των προθεσμιών για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από τα συνεχή προβλήματα που παρουσίαζει το TAXISNET.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οι προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής έχουν ως εξής:

    - Φυσικά πρόσωπα (Ε1, Ε2, Ε3). Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/4/2011, με ταυτόχρονη μετάθεση των προθεσμιών που ισχύουν σήμερα, οι οποίες θα αρχίσουν να λήγουν από τις 18/4/2011.

    - Στοιχεία Ακινήτων (Ε9). Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/6/2011 και η προθεσμία υποβολής μέσω διαδικτύου λήγει στις 30/6/2011.

    - Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Τιμολογίων Πελατών/ Προμηθευτών και Πιστωτικών Υπολοίπων. Οι υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν την 1/6/2011 με ημερομηνία λήξης τις 30/6/2011.

    - Εκκαθαριστική Δήλωση ΦΠΑ. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 12/4/2011 για τους υπόχρεους που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας και τις 23/5/2011 για τους υπόχρεους που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας.

    - Εισοδήματα Προσωπικών εταιρειών κ.λπ. (Ε5) Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική και θα ξεκινήσει να προσφέρεται στις 18/4/2011 με καταληκτική ημερομηνία ανεξαρτήτως ΑΦΜ τις 28/4/2011.

    - Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Φ01012). Η υποβολή θα ξεκινήσει να προσφέρεται στις 4/4/2011 με καταληκτικές ημερομηνίες τις 12/4/2011 για τα νομικά πρόσωπα που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας και τις 15/4/2011 για όσα τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας.

    - Εισοδήματος Νομικών Προσώπων ( Α.Ε. , ΕΠΕ, κ.λπ. -- Φ01010, Φ01011, Φ01013, Φ01014). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική και θα ξεκινήσει να προσφέρεται στις 2/5/2011.

    - Λοιπά νομικά πρόσωπα (Ε.Π.Ε., Συνεταιρισμοί κ.λ.π). Καταληκτική ημερομηνία είναι η 10η Μαΐου 2011.

    - Καταστάσεις από λογιστές - φοροτεχνικούς. Η προθεσμία υποβολής ορίζεται για τις 30/6/2011.

    - Οριστική Δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Ε7). Η προθεσμία υποβολής ορίζεται για τις 16/5/2011.

    - Δηλώσεις Παρακρατούμενων Φόρων Εμπόρων και Ελευθέρων Επαγγελματιών. Οι υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2011 και ορίζεται καταληκτική ημερομηνία υποβολής η 30/9/2011.

    - Προσωρινή Δήλωση Παρακρατούμενων Φόρων πλην Μισθωτών Υπηρεσιών. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική από 1/7/2011.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Έρχεται το iPad2

    Η διάθεση του iPad 2, του νέου υπολογιστή-ταμπλέτας της Apple, στα ελληνικά καταστήματα, θα αρχίσει από το Σάββατο, 26 Μαρτίου.

    H συσκευή θα διατίθεται σε δύο χρώματα, μαύρο και άσπρο, και σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 GB με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (Wi-Fi και Wi-Fi + 3G).

    Τα διαθέσιμα αποθέματα αναμένεται να εξαντληθούν σύντομα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχουν ήδη δείξει οι καταναλωτές και των προπαραγγελιών που έχουν κιόλας κάνει στα καταστήματα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η εταιρία iSquare, που είναι ο επίσημος διανομέας για την Ελλάδα.

    To iPad 2 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σε τιμή χαμηλή σε σχέση με το πρώτο iPad, το οποίο θα συνεχίσει να πωλείται έως ότου εξαντληθούν τα αποθέματά του. Υπολογίζεται ότι πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν περίπου 8.000 ταμπλέτες.

    Το πιο φθηνό μοντέλο iPad 2, με 16GB και Wi-Fi, θα πωλείται 509 ευρώ και το πιο ακριβό 839 ευρώ. Το iPad 2 έχει πάχος 8,8 χιλιοστά και βάρος 600 γραμμαρίων. Κυκλοφορεί στην Ελλάδα με υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, ελληνικό λεξικό και θησαυρό λέξεων, ενώ θα επιδιωχθεί σταδιακά η ανάπτυξη ελληνικών εφαρμογών.

    Τόσο η Vodafone, όσο και η Cosmote, προσφέρουν προγράμματα συμβολαίου σε συνδυασμό με το νέο iPad.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Τροποποιήσεις δρομολογίων

    Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των επίγειων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς επέρχονται την Παρασκευή, εξαιτίας της στρατιωτικής παρέλασης, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου.

    Ειδικότερα, τροποποιούνται όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, που περνούν από την περιοχή του Συντάγματος. Οι αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 6:30 το πρωί, ανάλογα με τις υποδείξεις της τροχαίας.

    Όσοι πρόκειται να μεταβούν με λεωφορείο στο Αεροδρόμιο, η γραμμή Χ95 θα έχει από τις 7:30 το πρωί έως και τις 12:15 το μεσημέρι, ως αφετηρία και τέρμα την Εθνική Άμυνα και όχι το Σύνταγμα.

    Επίσης, για τις ίδιες ώρες η αφετηρία και το τέρμα του ΤΡΑΜ στο κέντρο της Αθήνας, δεν θα είναι στο Σύνταγμα, αλλά στον σταθμό Βουλιαγμένης.

    Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 March 2011 - 17:30:18 UTC