Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομπάμα: "Η παγκόσμια οικονομική τάξη άλλαξε"
  • [02] Το 21,6% των εξαγωγών αντιστοιχούν σε τρόφιμα-ποτά
  • [03] Το 57,25% των καταναλωτών προτιμά βιολογικά προϊόντα
  • [04] Κρίσιμη συνάντηση για το Κυπριακό
  • [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [06] "Παζάρι" βιβλίου
  • [07] Αίγυπτος: Αιματηρή διαδήλωση ο»Ώ

  • [01] Ομπάμα: "Η παγκόσμια οικονομική τάξη άλλαξε"

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους πως η παγκόσμια οικονομική τάξη άλλαξε μέσα σε μια γενιά και κάλεσε τη χώρα του να επενδύσει και να καινοτομήσει για να αρθεί στο ύψος της πρόκλησης που θέτουν ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία.

    Ο Ομπάμα διατύπωσε μια ποικιλία φιλικών προς τους Ρεπουμπλικανούς προτάσεων που θα δείξουν κατά πόσον οι πολιτικοί αντίπαλοί του έχουν διάθεση για συμβιβασμό πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012.

    Ο Δημοκρατικός αμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε αρκετές ιδέες που υποστηρίζονται από καιρό από τους Ρεπουμπλικανούς --τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την απλούστευση του φορολογικού κώδικα-- ενώ συμφώνησε με τους Ρεπουμπλικανούς στην ανάγκη να περιοριστούν οι δαπάνες και πρότεινε πενταετές πάγωμα σε ένα τμήμα των εγχώριων δαπανών -- αν και απέχει πολύ από της μεγάλες περικοπές που έχουν ζητήσει οι Ρεπουμπλικανοί.

    Αρχίζοντας την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης με μια ανάλυση της οικονομικής πραγματικότητας, ο Ομπάμα υπογράμμισε πως πολλοί Αμερικανοί θυμούνται την εποχή πριν από την παγκοσμιοποίηση που αρκούσε να εργάζεται κανείς σκληρά για να έχει ένα μισθό και αξιοπρεπή κοινωνικά πλεονεκτήματα.

    Όμως "ο κόσμος άλλαξε και, για πολλούς, η αλλαγή υπήρξε επώδυνη", δήλωσε ο Ομπάμα μιλώντας ενώπιον του Κογκρέσουν.

    "Οι κανόνες άλλαξαν. Μέσα σε μια γενιά, τεχνολογικές επαναστάσεις μεταμόρφωσαν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και συναλλασσόμαστε", επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος.

    Μπροστά στην άνοδο νέων βιομηχανικών δυνάμεων όπως η Ινδία και η Κίνα, ο Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην αποθαρρύνονται, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν την πιο ευημερούσα οικονομία του κόσμου.

    "Ναι, ο κόσμος άλλαξε. Ο αγώνας για τις θέσεις εργασίας είναι πραγματικός. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Αυτό πρέπει να μας χαλυβδώνει", δήλωσε ο πρόεδρος καλώντας τους ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του να υποστηρίξουν τις επενδύσεις "για να καινοτομήσουμε, να εκπαιδευθούμε και να οικοδομήσουμε καλύτερα απ' ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος".

    Εξέφρασε την ευχή οι αντίπαλοί του, οι οποίοι έχουν πλέον την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μια μειοψηφία που μπορεί να εμποδίζει την υιοθέτηση νομοσχεδίων στη Γερουσία, να αναλάβουν "την κοινή ευθύνη" της διακυβέρνησης. "Νέοι νόμοι δεν θα υιοθετηθούν παρά μόνο με την υποστήριξη Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών. Θα προχωρήσουμε μαζί ή δεν θα προχωρήσουμε καθόλου" προειδοποίησε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Το 21,6% των εξαγωγών αντιστοιχούν σε τρόφιμα-ποτά

    Οι εξαγωγές σε Τρόφιμα και Ποτά, το 11μηνο του 2010, συμμετέχουν κατά 21,6% στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών όπως προκύπτει από την επεξεργασία από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε των στατιστικών δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής - ΕΛ.ΣΤΑΤ.

    Η αξία τους ανέρχεται σε 3.096,4 εκατ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 4,6% το 11μηνο 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Τα κυριότερα εξαγόμενα προϊόντα είναι: τα φρούτα και καρποί νωπά ή αποξηραμένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 0,7% και ανέρχονται σε 542,5 εκατ. ευρώ, τα ψάρια νωπά ή κατεψυγμένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 11,0% και ανέρχονται σε 425,9 εκατ. ευρώ, τα λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 19,8% και ανέρχονται σε 362,8 εκατ. ευρώ, τα φρούτα παρασκευασμένα ή διατηρημένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 8,4% και ανέρχονται σε 297,3 εκατ. ευρώ, το τυρί και το πηγμένο γάλα για τυρί το οποίο εμφανίζει αύξηση κατά 7,4% και ανέρχεται σε 203,9 εκατ. ευρώ και τα διάφορα παρασκευάσματα διατροφής τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 25,9% και ανέρχονται σε 137,7 εκατ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Το 57,25% των καταναλωτών προτιμά βιολογικά προϊόντα

    Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές προτιμούν πλέον τα βιολογικά προϊόντα στις αγορές τους όπως προκύπτει την ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (A.LA.R.M.) και του Κέντρου Αειφορίας (CSE) με θέμα «Πράσινο Marketing: Περιβαλλοντικές Διαστάσεις του Marketing στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 700 ατόμων και στα συμπεράσματά της αναφέρεται ότι το 57,2% των καταναλωτών προτιμά βιολογικά προϊόντα, ενώ ένα 52,3% άλλαξε τη μάρκα του προϊόντος που αγόραζε, επιλέγοντας ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν.

    Η έρευνα αυτή, πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποτυπώνει την καταναλωτική συμπεριφορά απέναντι στις περιβαλλοντικές διαστάσεις του Marketing, αναδεικνύει τη συνεχώς αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και καταγράφει τη στάση, τις αντιλήψεις και την ανταπόκριση του Έλληνα καταναλωτή απέναντι στις υπεύθυνες εταιρικές πρακτικές.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ειδική εσπερίδα στις 2 Μαρτίου 2011 και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) και της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κρίσιμη συνάντηση για το Κυπριακό

    Χωρίς να έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν το "σχέδιο δράσης" για γεφύρωση των διαφορών στα βασικά ζητήματα του Κυπριακού, το οποίο τους είχε ζητήσει το Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, προσέρχονται στη σημερινή συνάντηση στη Γενεύη ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

    Η αποτυχία στη διαμόρφωση του "σχεδίου δράσης" οφείλεται, αφενός στην εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε το Δεκέμβριο ο κ. Έρογλου με αποτέλεσμα τον περιορισμό των απευθείας συναντήσεων με τον κ. Χριστόφια, και αφετέρου στο γεγονός ότι ο κ. Έρογλου στις δύο συναντήσεις στις 12 και 21 Ιανουαρίου προσήλθε με ιδιαίτερα σκληρές θέσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών, με τις οποίες ουσιαστικά αναίρεσε όσα είχε συμφωνήσει για το κεφάλαιο αυτό ο προκάτοχός του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Επιπλέον, ο κ. Έρογλου απορρίπτει τη συζήτηση του περιουσιακού μαζί με το εδαφικό και αξιώνει συζήτηση στο τέλος των διαπραγματεύσεων του εδαφικού, με το κεφάλαιο της ασφάλειας. Επίσης, αρνείται να συζητήσει ως ξεχωριστό κεφάλαιο το ζήτημα των Τούρκων εποίκων.

    Η συνάντηση των δύο ηγετών με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη αποσκοπεί πρωτίστως να διατηρήσει ζωντανή τη διαδικασία, αφού θεωρείται από όλους δύσκολη η όποια συμφωνία που θα δίνει αποτέλεσμα.

    Ωστόσο, η εμμονή της τουρκικής πλευράς να κινείται μέσα σ' ένα συνομοσπονδιακό πλαίσιο διαπραγμάτευσης δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας για κάποιο αποτέλεσμα. Γι' αυτό και φαίνεται πως ο Μπαν κι Μουν θα επιδιώξει στο πρώτο μέρος της συνάντησης με τους δύο ηγέτες να ανοίξει όλα τα κεφάλαια, ευελπιστώντας ότι μέσω αυτής της διαδικασίας μπορεί να πετύχει κάτι θετικό. Όπως δήλωσε ο κ. Ντάουνερ, "το σχέδιο για τη συνάντηση είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας θα συναντήσει τους δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια του πρωινού στις 26 Ιανουαρίου και θα συζητήσουν τα κύρια ζητήματα που συνιστούν τις συνομιλίες για το Κυπριακό", προσθέτοντας ότι "θα υπάρξει και γεύμα εργασίας και έτσι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις κατά τη διάρκεια γεύματος και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί γύρω στις 14:30".

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν φαίνεται να είναι αρνητική σε συζήτηση επί όλων των βασικών θεμάτων κατά τη συνάντηση της Γενεύης, ωστόσο, άφησε να διαφανεί πως δεν τίθεται θέμα διασύνδεσης άσχετων μεταξύ τους θεμάτων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα ζητήσει στη συνάντηση της Γενεύης από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να εντατικοποιήσουν τις συζητήσεις τους και για τις όποιες συγκλίσεις υπάρξουν, να καταλήξουν σε συμφωνία.

    Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν πως μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα επαναξιολογηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων και γι' αυτό θα ζητήσουν έστω και σε μερικά κεφάλαια να επιτευχθεί συμφωνία.

    Υπό τις σημερινές συνθήκες και δεδομένα, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στη Λευκωσία, αυτό μπορεί να γίνει "μόνο στα θέματα οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε καμία περίπτωση στα κεφαλαιώδη και σημαντικά, όπως διακυβέρνηση, εδαφικό, περιουσιακό, ασφάλεια και έποικοι". Ο διεθνής οργανισμός, σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τη φόρμουλα αυτή ως διαδικαστική, αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε σχέση με δύο ζητήματα: Πρώτο, θα τονίσει πως δεν θα είναι "ενδιάμεση συμφωνία" (που επί της ουσίας θα είναι) και, δεύτερο, δεν θα ανατρέπει ποσώς το δόγμα "τίποτε δεν θεωρείται συμφωνημένο, εάν δεν συμφωνηθούν όλα".

    Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στη συνάντηση, όπως συνάγεται από δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου και πληροφορίες από άλλους συνεργάτες του, αναμένεται να ζητήσει από τον Ντερβίς Έρογλου να ξεκαθαρίσει τις ακριβείς του προθέσεις σε σχέση με πτυχές του Κυπριακού, στις οποίες έχουν ήδη επιτευχθεί συγκλίσεις, όταν συνομιλητής ήταν ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Συγκεκριμένα, αναμένεται να επικεντρωθεί στο ζήτημα της διασταυρούμενης ψήφου, για το οποίο όλες οι συγκλίνουσες ενδείξεις φέρουν τον κ. Έρογλου να μην αποδέχεται τα συμφωνηθέντα με τον προκάτοχό του.

    Επίσης, ο κ. Χριστόφιας αναμένεται να τεκμηριώσει τη θέση του ότι οι τελευταίες προτάσεις Έρογλου οδηγούν σε συνομοσπονδία και στην κηδεμόνευση της Κύπρου από την Άγκυρα με δικαίωμα εγγύησης και στις δύο συνιστώσες πολιτείες. Πέραν αυτών θα υπάρξουν από πλευράς του Δ. Χριστόφια συγκεκριμένες εισηγήσεις για να δοθεί ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία.

    Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας εκτιμά ότι ουσιαστική διαπραγμάτευση θα μπορεί να γίνει μετά τις εκλογές στην Τουρκία, εφ' όσον τις κερδίσει ο Ταγίπ Ερντογάν και νοουμένου ότι θα ανάψει το "πράσινο φως" προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο ''πρακτικών λύσεων'' και παρόμοιο βήμα, είπε, μπορεί να κάνει και η άλλη πλευρά.

    Η θέση του είναι ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορούν να διαιωνίζονται. ''Τον Μάρτιο είμαστε υποχρεωμένοι να φτάσουμε σε μια απόφαση. Εάν υπάρχει ελπίδα για συμφωνία, θα συνεχίσουμε. Εάν οι διαφωνίες δεν μπορούν να απομακρυνθούν, τότε αυτό πρέπει να το ανακοινώσει ο ΓΓ του ΟΗΕ και θα ζητήσουμε να πάρει μια απόφαση'', δήλωσε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις".

    Ο κ. Έρογλου παραδέχεται ότι μέχρι σήμερα με τον κ. Χριστόφια δεν μπόρεσαν να σημειώσουν στις συνομιλίες αρκετή πρόοδο, αλλά μόνο μερική συμφωνία στο κεφάλαιο της Οικονομίας.

    Για τις προτάσεις του στο θέμα της διακυβέρνησης υποστηρίζει ότι αυτές δεν είναι εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ και αναφορικά με το περιουσιακό προτάσσει την ανταλλαγή και την αποζημίωση και αφήνει μικρό ενδεχόμενο για την επιστροφή περιουσιών. Για τα κεφάλαια της ασφάλειας, των εγγυήσεων και το εδαφικό, ο κ. Έρογλου δέχεται ότι δεν συζητήθηκαν και επιμένει ότι υπάρχουν δικαιώματα των εγγυητριών δυνάμεων.

    Τέλος, κατηγορεί τον κ. Χριστόφια ότι αρνείται μια τετραμερή συνάντηση μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, Τουρκίας και Ελλάδας, στην οποία θα μπορούσε, κατά τον ίδιο, αν θέλει να συμμετάσχει και η Βρετανία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με κλείσιμο των φαρμακείων τους σήμερα, Πέμπτη και Παρασκευή, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Όπως ανέφεραν, τα συγκεκριμένα ταμεία οφείλουν στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας 400 εκατομμύρια ευρώ.

    Να αλλάξουν απόφαση οι φαρμακοποιοί που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ευελπιστεί το υπουργείο Υγείας μετά τις διευκρινήσεις που έδωσε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με τις οποίες φαρμακείο μπορεί να ανοίξει σε ίδιο και αυτόνομο χώρο ο διπλωματούχος - αδειούχος φαρμακοποιός που διαθέτει αυτοτελές φορολογικό μητρώο.

    Ακινητοποιμένα τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού

    "Χειρόφρενο" σήμερα και αύριο σε ΟΣΕ και προαστιακό, ενώ κανονικά θα κινηθούν όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ των συνδικαλιστών στον ΟΣΕ διαπιστώθηκε τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την εξαγγελθείσα για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 του μηνός 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μετατάξεις που γίνονται στον Οργανισμό, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ΠΟΣ, αποφάσισε να αναστείλει μονάχα για την Τετάρτη την απεργία, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα να συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣ, από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εξαρτηθεί η παραπέρα στάση των Σιδηροδρομικών.

    Όμως, οι μηχανοδηγοί διαφωνούν και επιμένουν να προχωρήσουν στην απεργία, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι τελικά τα τρένα του ΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 48 ώρες.

    Η μόνη διαφοροποίηση που επέρχεται είναι ότι την Τετάρτη το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά και στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, καθώς η διαχείριση του δικτύου δεν γίνεται από τους μηχανοδηγούς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Παζάρι" βιβλίου

    Το γνωστό και καθιερωμένο πλέον Παζάρι Βιβλίου, η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη εκποίηση βιβλίου στην Ελλάδα, ξεκινησε στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου.

    Σε έναν χώρο 1.000 τ.μ., κάτω από μιά μεγάλη λευκή τέντα, εκτίθενται πεντακόσιες χιλιάδες βιβλία για κάθε ηλικία και αναγνωστικό γούστο. Και οι τιμές; Ξεκινούν από μισό ευρώ, με έκπτωση δηλαδή πάνω από 70%. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν γύρω στα 150 μέλη του ΣΕΚΒ και του ΕΣΕΒΕ, ενώ μπορεί να πετύχετε και σχετικά δυσεύρετα βιβλία, αφού πωλούνται τίτλοι πενταετίας και παλιότεροι.

    Το Παζάρι Βιβλίου 2011 δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν έναν μικρό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης με το σύνθημα: «Υιοθετήστε ένα βιβλίο, πρέπει να ζήσει!».

    Συνδιοργανωτές είναι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και το επαγγελματικό σωματείο εκδοτών-βιβλιοπωλών, ενώ το Παζάρι πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Αίγυπτος: Αιματηρή διαδήλωση

    Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία χθες στο Σουέζ (βόρεια Αίγυπτο), και ένας αστυνομικός πέθανε τελικά μετά από σοβαρό τραυματισμό του στο Κάιρο, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Οι δύο διαδηλωτές στο Σουέζ έχασαν τη ζωή τους μετά από συγκρούσεις με τους αστυνομικούς στους οποίους πετούσαν πέτρες, οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν με δακρυγόνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματα του μετά από τον ξυλοδαρμό του από τους διαδηλωτές σε ένα συλλαλητήριο στο κέντρο του Καΐρου, σύμφωνα με την αιγυπτιακή ασφάλεια.

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Αίγυπτο, για να ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, που είναι στην εξουσία εδώ και τρεις δεκαετίες, παίρνοντας ως παράδειγμα τις διαδηλώσεις της Τυνησίας που προκάλεσαν την ξαφνική αποχώρηση του Προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 January 2011 - 9:30:18 UTC