Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέοι οι τέσσερις νεαροί, ελεύθερη η 27χρονη Γερμανίδα
  • [02] Κατάργηση καταχρηστικών όρων
  • [03] Από 1/7 η νέα λίστα για τα βαρέα ο»Ώ

  • [01] Προφυλακιστέοι οι τέσσερις νεαροί, ελεύθερη η 27χρονη Γερμανίδα

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις τυπικές απολογίες που έδωσαν στη 19η τακτική ανακρίτρια, οι τέσσερις νεαροί κατηγορούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη.

    Πρόκειται για τους 23χρονους Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη, Χαράλαμπο Στυλιανίδη και τον 21 ετών Σωκράτη Τζίφκα.

    Η 27χρονη Γερμανίδα, που, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, και απολογήθηκε σήμερα για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη, ύστερα από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής της. Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Ετσι, το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

    Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των εννέα παρόντων κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση στα αιτήματα της υπεράσπισης και των ίδιων των κατηγορουμένων για μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, αλλά και για το θέμα της παράδοσης ταυτοτήτων που έχει επιβληθεί στους προσερχόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Η πρόεδρος διευκρίνισε ότι επειδή το δικαστήριο βρίσκεται σε χώρο φυλακών, όσοι εισέρχονται θα παραδίδουν τις ταυτότητές τους στη φρουρά για όσο διάστημα παραμένουν εντός του χώρου.

    Η δίκη των εννέα -από τους συνολικά δεκατρείς- που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδρίασε στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

    Οι έξι κατηγορούμενοι, που είναι προσωρινά κρατούμενοι, αλλά και οι τρεις που είναι ελεύθεροι, αποχώρησαν από την αίθουσα και δήλωσαν ότι εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση για την παράδοση των ταυτοτήτων θα ζητήσουν και από τους συνηγόρους να μην τους εκπροσωπήσουν.

    Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι:

    Οι έξι προσωρινά κρατούμενοι Χαρίλαος Χατζιμεχαλάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας, Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

    Οι τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Μανώλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.

    Και οι τέσσερις καταζητούμενοι Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κατάργηση καταχρηστικών όρων

    Οκτώ όροι που θέτουν οι τράπεζες στις συναλλαγές με το κοινό καταργούνται ως καταχρηστικοί, με απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου.

    Πρόκειται για μια σειρά όρων που έχουν κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικοί από τη Δικαιοσύνη, σε υποθέσεις συλλογικών αγωγών ενώσεων καταναλωτών.

    Συγκεκριμένα, καταργούνται:

    Ο όρος που προβλέπει ότι σε περίπτωση ανάληψης μετρητών από κατάστημα ή ΑΤΜ του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος, καταβάλλονται από τον καταναλωτή προμήθεια ή λειτουργικά έξοδα στο πιστωτικό ίδρυμα.

    Ο όρος που προβλέπει ότι στην περίπτωση στεγαστικού δανείου που χρησιμοποιείται για κατασκευή ή ανέγερση κατοικίας, το δάνειο κατατίθεται σε δεσμευμένο λογαριασμό του οφειλέτη και ενώ η αποδέσμευση γίνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ο δανειολήπτης επιβαρύνεται με τους τόκους του δανείου, από την ημέρα που κατατίθεται το ποσόν στον δεσμευμένο λογαριασμό. Ο όρος αυτός απαγορεύεται, ανεξάρτητα αν το ποσόν που κατατίθεται στον λογαριασμό του δανειολήπτη εκτοκίζεται με τόκο κατάθεσης.

    Ο όρος που προβλέπει ότι επιβάλλονται προμήθεια ή έξοδα για την κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, που είναι πελάτης του πιστωτικού ιδρύματος.

    Ο όρος με τον οποίο επιβάλλονται προμήθεια ή έξοδα σε κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου αναφορικά με την ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή επιταγής στα ταμεία των τραπεζών, όταν οι κινήσεις υπερβαίνουν το καθορισμένο από την τράπεζα όριο.

    Ο όρος που προβλέπει την επιβολή εξόδων αδράνειας σε καταθετικούς λογαριασμούς, που παραμένουν ακίνητοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που καθορίζει η τράπεζα.

    Ο όρος που προβλέπει ότι οι λογαριασμοί με μέσο μηνιαίο υπόλοιπο μικρότερο από εκείνο που ορίζει η τράπεζα βαρύνονται με έξοδα τήρησης και παρακολούθησης των κινήσεων.

    Ο όρος που υποχρεώνει τον καταθέτη να ειδοποιήσει αμέσως την τράπεζα, σε περίπτωση απώλειας του βιβλιαρίου καταθέσεων, και ορίζει ότι η τράπεζα δεν ευθύνεται σε περίπτωση που πραγματοποιήσει πληρωμή σε άλλο πρόσωπο, πριν λάβει την προαναφερόμενη ειδοποίηση.

    Ο όρος που περιορίζει την ευθύνη των τραπεζών μόνο για δόλο ή για βαριά αμέλεια υπαλλήλου της, σε περίπτωση μη γνήσιας υπογραφής σε δελτία ή εντολές πληρωμής, αποκλείοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ευθύνη της για ελαφρά αμέλεια.

    Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπεται η επιβολή αυστηρών προστίμων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Από 1/7 η νέα λίστα για τα βαρέα

    Από 1ης Ιουλίου θα εφαρμοστεί η νέα λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

    Ο κ. Κουτρουμάνης, επανέλαβε ότι ισχύουν οι ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού Νόμου 3863 σύμφωνα με τις οποίες δεν θίγονται όσοι έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα εκ των οποίων τα 3.600 σε βαρέα και ανθυγιεινά και σημειώσε ότι αν υπάρξουν επί μέρους ρυθμίσεις θα εξετασθούν στη συνέχεια και μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Αν υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους εξαιρεθούν από τη νέα λίστα ή ενταχθούν σε αυτή θα ξεκινήσουν σταδιακά από 1/1/2012 και για τις περισσότερες κατηγορίες από 1/1/2015.

    Ο κ. Κουτρουμάνης εξήγγειλε ευνοϊκές ρυθμίσεις για συνεπείς επιχειρήσεις και σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΕ εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Εργασίας.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουμάνης, το Υπουργείο Εργασίας εξετάζει την παραχώρηση έκπτωσης στις επιχειρήσεις οι οποίες θα προεξοφλούν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ενώ ευνοϊκότερη θα είναι η αντιμετώπιση των συνεπών επιχειρήσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, το Υπουργείο Εργασίας, αναγνωρίζει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τόνισε ότι δεν θα εφαρμόζονται μέτρα αναγκαστικής ρύθμισης σε επιχειρήσεις που καταβάλουν τις τρέχουσες εισφορές και μέρος από τις εισφορές που αφορούν προηγούμενη ρύθμιση και ανακοίνωσε ότι επιχειρήσεις οι οποίες είναι συνεπείς στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών θα απαλλάσσονται από τις αυξήσεις των εισφορών για μια τριετία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 January 2011 - 17:30:27 UTC