Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Παπαδήμου με τους αρχηγούς
  • [02] "Ένεση" 489 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ στις τράπεζες
  • [03] Χριστούγεννα με χιόνια και κρύο
  • [04] Δράσεις από εθελοντικές οργανώσεις
  • [05] Μέσα Ιανουαρίου οι προτάσεις για τις επικουρικές
  • [06] "Κόβουν" την πίστωση οι φαρμακοποιοί

  • [01] Συναντήσεις Παπαδήμου με τους αρχηγούς

    Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, την απόφασή του να συναντηθεί εντός των επόμενων ημερών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση του (Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη), για να ξεκαθαρίσει και να λήξει ουσιαστικά η συζήτηση για τις αρμοδιότητες και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

    "Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς με βασικό αντικείμενο το χρόνο θητείας της κυβέρνησης και την ολοκλήρωση του συμπεφωνημένου έργου της", ανέφερε αρμόδια κυβερνητική πηγή.

    Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή του κ. Παπαδήμου, έδωσε η παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος αναφερόμενος στην αναγκαία μεταρρύθμιση για τις επικουρικές συντάξεις και το ασφαλιστικό, διερωτήθηκε αν οι επικείμενες αλλαγές μπορούν να προχωρήσουν, καθώς ξεπερνούν τον βίο της κυβέρνησης που έχει συμφωνηθεί.

    "Δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία εκλογών", φέρεται, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, να τόνισε ο Πρωθυπουργός.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος, απαντώντας και στις αμφιβολίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου αν η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση εμπίπτει στις αρμοδιότητες της παρούσης κυβέρνησης, ανέφερε ότι "αποτελεί προϋπόθεση για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης".

    Κυβερνητικές πηγές διευκρίνισαν ότι η μεταρρύθμιση για τις επικουρικές συμπεριλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

    [02] "Ένεση" 489 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ στις τράπεζες

    Το τεράστιο ποσό των 489 δισ. ευρώ θα λάβουν ευρωπαϊκές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τη μορφή τριετών δανείων και πολύ χαμηλό επιτόκιο 1%, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της σημερινής δημοπρασίας της ΕΚΤ.

    Η χωρίς περιορισμούς παροχή τριετών δανείων στις ευρωπαϊκές τράπεζες αποφασίσθηκε από την ΕΚΤ στις 8 Δεκεμβρίου, σε μία προσπάθειά της να στηριχθεί η επιβραδυνόμενη οικονομία της Ευρωζώνης. Στόχος της ΕΚΤ είναι να διασφαλίσει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες - που σε μεγάλο βαθμό δεν μπορούν να δανεισθούν από τη διατραπεζική αγορά λόγω της κρίσης χρέους - έχουν πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση μεσοπρόθεσμα, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να δανείζουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

    "Αυτό που θέλει η ΕΚΤ είναι να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια για τη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες", δήλωσε οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας Commerzbank, προσθέτοντας: "Υπάρχει, όμως, ένα δεύτερο επιχείρημα, που είναι ότι θα παίρνουν οι τράπεζες φθηνά δάνεια από την ΕΚΤ για να αγοράζουν κρατικά ομόλογα (σ.σ.: με πολύ υψηλότερο επιτόκιο). Δεν γνωρίζουμε πώς θα χρησιμοποιήσουν οι τράπεζες τα κεφάλαια αυτά".

    Οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων μειώθηκαν μετά τις 8 Δεκεμβρίου, καθώς τράπεζες αγόραζαν τους τίτλους αυτούς για να τους χρησιμοποιήσουν ως ενέχυρο για το δανεισμό τους από την ΕΚΤ. Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι τράπεζες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη ρευστότητα της ΕΚΤ για να αγοράσουν περισσότερα κρατικά ομόλογα, ενώ και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σε συνέντευξή του ότι μπορεί οι τράπεζες να χρησιμοποιήσουν μέρος των κεφαλαίων που θα πάρουν για να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.

    Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο προέβλεψε ότι θα υπήρχε ισχυρή ζήτηση ρευστότητας από τις τράπεζες, καθώς αυτές αντιμετωπίζουν στις αρχές του 2012 υψηλές ανάγκες αναχρηματοδότησης δανείων που είχαν λάβει στο παρελθόν. Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2012 ωριμάζουν δάνεια των τραπεζών ύψους περίπου 230 δισ. ευρώ.

    [03] Χριστούγεννα με χιόνια και κρύο

    Κακοκαιρία προβλέπεται για σήμερα σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    'Εντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

    Αύριο, Παρασκευή με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.

    Χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα που θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ θα σημειωθεί και παγετός στα ηπειρωτικά. Από το Σάββατο 24-12-11 αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας.

    Προβλήματαστις θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε όλα τα πελάγη της χώρας.

    Εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου προς νησιά του Αιγαίου, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό και δεν λειτουργεί η πορθμειακή γραμμή, από το Πέραμα στα Παλούκια Σαλαμίνας.

    Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

    [04] Δράσεις από εθελοντικές οργανώσεις

    Την ελπίδα, τη χαρά και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε πρόσφυγες, παιδιά και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη επιχειρούν να προσφέρουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με τις δράσεις που οργανώνουν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

    Η οργάνωση

    Πολίτες, αλλά και εταιρείες προσφέρουν όσα τρόφιμα μπορούν, τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν στις 23 και 30 Δεκεμβρίου στους ηλικιωμένους.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΜΚΟ, Πελίνα Θεοδοσίου υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα ανακουφιστούν περίπου 350 άτομα, που ζουν σε πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες. Στόχος της οργάνωσης είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να συνεχιστεί και μετά την εορταστική περίοδο και σε άλλες περιοχές.

    Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπου όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να αφήνουν δώρα για παιδιά που έχουν ανάγκη στήνουν οι

    Στις χριστουγεννιάτικες δράσεις των «Γραμμή Ζωής» έχει θέσει στο επίκεντρο των δράσεών της τους ηλικιωμένους, οι οποίοι συχνά βιώνουν τη μοναξιά, την αδυναμία, αλλά και τη δραματική μείωση των εσόδων τους. Με το σύνθημα «Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που μας ανέθρεψαν» η «Γραμμή Ζωής» ξεκινά πιλοτικά ένα επισιτιστικό πρόγραμμα στις περιοχές της Ελευσίνας, των Μεγάρων, της Αγίας Μαρίνας και του Κορωπίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα άνω των 65 ετών, που επιλέγονται με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα ΚΑΠΗ των αντίστοιχων δήμων. «Atenistas» στην είσοδο του πολυχώρου «Bliss». Το δέντρο θα παραμείνει στο σημείο αυτό μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, οπότε θα διοργανωθεί εκδήλωση και τα δώρα θα μοιραστούν σε παιδιά από ιδρύματα της χώρας. «Όταν αρχίσαμε τις δράσεις μας, η κατάσταση ήταν διαφορετική. Με την ανεργία και τα προβλήματα που βιώνει ο κόσμος, θεωρήσαμε ότι είναι γραφικό να ασχολούμαστε μόνο με ενέργειες καθαρισμού ή δενδροφύτευσης. Με τις κοινωνικές μας δράσεις επιχειρούμε να ανεβάσουμε το ηθικό και σε αυτούς που προσφέρουν και στους αποδέκτες των δράσεων», εξηγεί η συντονίστρια της ομάδας για τα κοινωνικά ζητήματα «Atenistas Care», Έλενα Παπαλάμπρου.«Atenistas» συγκαταλέγεται και η πρόσφατη σύμπραξή τους με τους «Γιατρούς του Κόσμου», προκειμένου να συγκεντρώσουν γάλα, τρόφιμα και φάρμακα, που θα διατεθούν στα άτομα που φιλοξενούνται στους ξενώνες των «Γιατρών του Κόσμου».

    Επίσης, οι

    Δράσεις για την ανακούφιση βασικών αναγκών ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, όπως είναι οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μοναχικοί ηλικιωμένοι, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, πραγματοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Στις δράσεις του συγκαταλέγονται η διάθεση δωροεπιταγών για είδη πρώτης ανάγκης σε ωφελούμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την παραμονή των Χριστουγέννων στο κτίριο του Ε.Ε.Σ., στην Ομόνοια, η διανομή δεμάτων με ρούχα και είδη ατομικής υγιεινής σε κρατητήρια αλλοδαπών ενηλίκων και ασυνόδευτων ανηλίκων, η διανομή δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους στην περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, στις 30 και 31 Δεκεμβρίου, καθώς και η προσφορά 1.200 εορταστικών δεμάτων με τρόφιμα σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Επίσης, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις στον Κοινωνικό Ξενώνα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως γιορτή για τα παιδιά (παραμονή Χριστουγέννων), δίωρο συντροφιάς σε φιλοξενούμενους του ξενώνα από εθελοντές (ανήμερα τα Χριστούγεννα) και εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

    Μία ζωή με αξιοπρέπεια για χιλιάδες μικροπαραγωγούς και τις οικογένειές τους σε ολόκληρο τον κόσμο, που αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια διεκδικεί η ΜΚΟ «Atenistas» διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο πάρτι την παραμονή των Χριστουγέννων το μεσημέρι στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ανταλλαγή βιβλίων και δώρων. «Fair Trade Hellas». Για την επίτευξη του στόχου αυτού προτείνει για τα φετινά Χριστούγεννα δώρα φτιαγμένα από τους παραγωγούς αυτούς, τα οποία διαθέτει στο κατάστημά της στην οδό Βεΐκου. Σε αυτά συγκαταλέγονται κουκλάκια από τη Γουατεμάλα, ανακυκλωμένα αντικείμενα από τη Μαδαγασκάρη, Άγιοι Βασίληδες από αποξηραμένα φύλλα μπανανιάς από την Κένυα, μπρελόκ από τη Σρι Λάνκα, ξύλινες δημιουργίες από την Ινδονησία και φάτνες από το Περού.

    [05] Μέσα Ιανουαρίου οι προτάσεις για τις επικουρικές

    Αναδρομική ισχύ, από την 1η Ιανουαρίου, θα έχουν οι αναπροσαρμογές στις επικουρικές συντάξεις, ανεξάρτητα με το πότε θα αποφασισθούν. Το θέμα τέθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης του σχετικού σχεδίου νόμου έως τις 15 Ιανουαρίου, ενώ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, παρουσίασε δέσμη προτάσεων που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω διαβούλευση, αν απαιτηθεί, με τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Υπήρξε πάντως κατ' αρχήν συμφωνία για την αναγκαιότητα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάζουν οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

    Το έλλειμμα των επικουρικών Ταμείων, μόνο για φέτος, αναμένεται να ανέλθει στα 900 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τις αναλογικές μελέτες, το έλλειμμα του επικουρικού του ΙΚΑ, το οποίο καλύπτει και το μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων, από τα 319 εκ. σήμερα αναμένεται να ξεπεράσει το 1,2 δις ως το 2020.

    Οι περικοπές θα κινηθούν από 14% έως 16% μεσοσταθμικά και στις επικουρικές ορισμένων ταμείων ως το 25%, ωστόσο καμία επικουρική σύνταξη δεν θα είναι μικρότερη του 20% ως προς το ποσοστό αναπλήρωσης, ενώ θα φθάνει και το 45% για εργαζόμενους με ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

    Από τις περικοπές πρόκειται να εξαιρεθούν 9 ταμεία και κλάδοι επικουρικής ασφάλισης, είτε γιατί δεν εμφανίζουν ελλείμματα, είτε γιατί οι αναπροσαρμογές θα εξετασθούν μετά την ένταξή τους στο νέο ενιαίο φορέα. Πρόκειται για τα επικουρικά ταμεία των ΕΛΤΑ, του ΝΑΤ, το Μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων, τον ΕΔΟΕΑΠ, τα ταμεία των εργαζομένων στο δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, των υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

    Η ενοποίηση πάντως των 5 μεγάλων ταμείων που είχε προαναγγελθεί για τις αρχές του χρόνου μετατίθεται για την 1η Ιουλίου. Η ένταξη στο νέο φορέα ο οποίος θα περιλαμβάνει 3,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους, θα είναι προαιρετική για τις διοικήσεις των ταμείων. Τα ταμεία όμως που θα επιλέξουν να μην ενταχθούν δε θα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ θα πρέπει να μετατραπούν σε επαγγελματικά, ή σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

    Για τους νέους ασφαλισμένους θα καθιερωθούν διαφορετικές προϋποθέσεις υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης, ενώ για τους ασφαλισμένους από το 2001 και μετά, θα διαμορφωθεί νέο μοντέλο επικουρικής ασφάλισης με την καθιέρωση ατομικού λογαριασμού.

    ?

    [06] "Κόβουν" την πίστωση οι φαρμακοποιοί

    Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από την 1η Ιανουαρίου 2012 τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων, καθώς οι φαρμακοποιοί αναστέλλουν την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία και παράλληλα ξεκινούν Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Συλλόγους της χώρας προκειμένου να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις διαρκείας.

    Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έκανε λόγο για

    Οι 12.000 φαρμακοποιοί της χώρας βρίσκονται σε απόγνωση, είπε ο κ. Αμπατζόγλου, "με ορατό πλέον τον κίνδυνο συσσωρευμένων λουκέτων, με τα κατασχετήρια να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο λόγω έλλειψης ρευστότητας".

    Πανελλαδικά 800 φαρμακεία οδηγούνται σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα, ενώ στην Αττική, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, 243 φαρμακεία έχουν δηλώσει ότι θα κατεβάσουν ρολά και 45 έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

    "Τα φαρμακεία βιώνουν συνθήκες οικονομικής αδυναμίας να λειτουργήσουν",τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, ζητώντας να υλοποιηθούν άμεσα οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για αποπληρωμή των πολύμηνων καθυστερήσεων , καθώς και την παρέμβαση της κυβέρνησης έτσι ώστε να αρθεί η πιστωτική ασφυξία "η οποία οδηγεί τα φαρμακεία σε οικονομική αδυναμία λειτουργίας καθώς οι προμηθευτές έχουν σταματήσει την πίστωση".

    Για πιστωτική ασφυξία κάνουν λόγο όμως και οι Φαρμακαποθηκάριοι, καθώς όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), Μανώλης Κάτσαρης μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες απαιτούν την καταβολή μετρητών με την παράδοση των παραγγελιών στις φαρμακαποθήκες, ή βάζοντας το ασφυκτικό πλαίσιο των 15 ημερών για την αποπληρωμή.

    Η νέα πιστωτική πολιτική των φαρμακοβιομηχανιών και η μείωση στις εισαγωγές οδηγεί σε ελλείψεις φαρμάκων, είπε ο κ. Κάτσαρης.

    " Όταν οι φαρμακαποθήκες πιστώνουν τα φαρμακεία με 3 μήνες, όταν τα φαρμακεία επίσης πιστώνουν τα ταμεία, ποιος μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος αν ένα κομμάτι αυτής της πίστωσης δεν το σηκώσουν οι εταιρίες", ανέφερε ο κ. Κάτσαρης , σημειώνοντας ότι οι τράπεζες. έχουν κλείσει τη στρόφιγγα κι έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα άντλησης ρευστότητας.

    Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια με τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, οι φαρμακαποθήκες λόγω των μεγάλων αποθεμάτων έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, τόνισε ο κ. Κάτσαρης. "Οι λίγες μέρες που δίνονταν για πώληση αποθεμάτων με παλιές τιμές δεν επαρκούσαν ούτε για το 20% του stock που εκ του νόμου είναι υποχρεωμένες να διατηρούν, προκειμένου να εφοδιάζουν ομαλά τα φαρμακεία".

    Όπως ανέφερε ο κ. Κάτσαρης εντός των ημερών αναμένονται νέες μειώσεις, και με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας ζητά παράταση πώλησης των αποθεμάτων για δύο μήνες, δηλώνοντας ότι, αν καταγράψουν και νέες ζημιές "θα οδηγηθούν στο κλείσιμο και άλλες φαρμακαποθήκες πέρα από αυτές που ήδη έχουν κλείσει, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην αγορά αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους".

    ?

    ? "παράνομες καθυστερήσεις πληρωμών των ταμείων" , αναφέροντας, ότι τα χρέη προς τους φαρμακοποιούς ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 300 οφείλει ο ΟΠΑΔ, ενώ την ίδια ώρα, οι προμηθευτές τους ζητούν άμεση εξόφληση ή μεγάλες προκαταβολές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 December 2011 - 7:29:24 UTC