Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεδιάσκεψη Eurogroup για την κρίση χρέους
  • [02] Δένδρο αγάπης για τα παιδιά
  • [03] Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία
  • [04] Τέλος εποχής για τη Βόρεια Κορέα

  • [01] Τηλεδιάσκεψη Eurogroup για την κρίση χρέους

    Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 9ης Δεκεμβρίου και ειδικότερα η ενίσχυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με 200 δισ. ευρώ, θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινήςτηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά και ομολόγων τους από άλλες χώρες- μέλη της ΕΕ.

    Η διευρυμένη τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα.

    [02] Δένδρο αγάπης για τα παιδιά

    Το πιο όμορφο δένδρο των Χριστουγέννων θα στολιστεί από τους Αθηναίους στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Είναι το δέντρο της αγάπης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Ένα δέντρο, που για δευτερη χρονιά φέτος, οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) σε συνεργασία με τους atenistas στήνουν με κουτιά από γάλα στο πνεύμα αλληλεγγύης, που διέπει τις γιορτινές μέρες.

    Το ραντεβού για όλους είναι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, από τις15:00έως τις 22:30, για μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

    «Ελάτε να στήσουμε όλοι μαζί ένα δέντρο με γάλατα για να φέρει ο¶η Βασίλης αυτά τα Χριστούγεννα σε όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα», είναι το κάλεσμα των ΓτΚ προς όλους τους Αθηναίους.

    «Μια μικρή, αλλά σημαντική, χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης για να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί», λένε οι ΓτΚ εκφράζοντας την ελπίδα ότι η φετινή συμμετοχή του κόσμου θα είναι το ίδιο συγκινητική όπως και η περσινή.

    Πέρσι, συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.000 κουτιά γάλα και 3 τόνοι τρόφιμα στο δέντρο, που είχε στηθεί στην Πλατεία Κοραή. Το φετινό δέντρο θα στηθεί απέναντι από την πλατεία από την επάνω πλευρά του Μετρό, στο Πανεπιστήμιο.

    Εκτός από κουτιά με γάλα οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν επίσης παιδικό γάλα, παιδικές τροφές, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι, μπισκότα, συσκευασμένες τροφές.

    Η ιδέα του χριστουγεννιάτικου δέντρου γεννήθηκε στο πολυϊατρείο των ΓτΚ, όταν ένα μικρό παιδί εξέφρασε την επιθυμία να του φέρει ο¶η Βασίλης ένα ποτήρι γάλα.

    Μια επιθυμία που τώρα εκπληρώνεται για πολλά παιδάκια μέσα από την προσφορά των απλών ανθρώπων.

    [03] Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

    Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

    Από τον Πειραιά το πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του "Blue star delos" για Πάρο, Νάξο, Ιo, Θήρα, αλλά και του "Blue star Ιθάκη" για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

    Επίσης δεν έγινε το δρομολόγιο του πλοίου "Αγ.Γεώργιος" για Σέριφο, Σίφνο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιo, Θήρα.

    Από τη Ραφήνα το πλοίο "Πηνελόπη" εκτελεί τα δρομολόγιά του μόνο μέχρι την Ανδρο αλλά όχι για Τήνο και για Μύκονο.

    Απο το Λαύριο δεν έγινε επίσης το δρομολόγιο του πλοίου "Μαρμάρι Εξπρές" για Κέα και Κύθνο.

    Στον Αργοσαρωνικό τα υδροπτέρυγα πηγαίνουν μόνο μέχρι την Αίγινα. Επίσης απαγορεύτηκε ο απόπλους στη γραμμή Λευκίμη-Ηγουμενίτσα.

    Η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο της έχει προαναγγείλει θυελλώδους ανέμους σε βόρειο και νότιο Ιόνιο, νοτιοδυτικό και νοτιανατολικό Αιγαίο και Ικάριο.

    Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία ταξιδίων.

    [04] Τέλος εποχής για τη Βόρεια Κορέα

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ- Ιλ πέθανε το Σάββατο από καρδιακή προσβολή ενώ ταξίδευε με το τρένο. Όπως μετέδωσε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων(KCNA), ο θάνατός του προήλθε από "μεγάλη πνευματική και οργανική κόπωση."

    O Κιμ οδήγησε τη χώρα του στην απομόνωση και στο κατώφλι της οικονομικής καταστροφής, ενώ ηγείτο ενός από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο προκαλώντας διεθνώς έντονη ανησυχία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

    Σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του, ήταν 69 ετών.

    Η κηδεία του θα τελεστεί στην Πιονγκγιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου. Περίοδος πένθους για τον "Αγαπητό Ηγέτη" κηρύχτηκε στη χώρα μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

    Το KCNA χαρακτήρισε τον γιο του Κιμ Γιονγκ- Ουν "μεγάλο διάδοχο του επαναστατικού σκοπού του 'Τζούχε' και διαπρεπή ηγέτη του κόμματός μας, του στρατού και του λαού"--στην πρώτη τέτοια αναφορά στο πρόσωπο του νεότερου γιου του εκλιπόντος ηγέτη που προοριζόταν για διάδοχός του.

    Το κομμουνιστικό καθεστώς κάλεσε τον βορειοκορεατικό λαό να στηρίξει και να παραμείνει πιστός στον Κιμ Γιονγκ-Ουν.

    Το "Τζούχε" είναι η πολιτική ιδεολογία της αυτάρκειας της Βόρειας Κορέας.

    Οι πληροφορίες για τη ζωή του Κιμ ήταν αυστηρά ελεγχόμενες, αλλά ήταν γνωστό ότι είχε προβλήματα υγείας από το 2008, όταν υπέστη εγκεφαλικό.

    Έκτοτε, υπήρχε έντονη φημολογία ως προς το πρόσωπο που θα τον διαδεχόταν. Το ερώτημα φαίνεται να απαντήθηκε όταν ο Κιμ διόρισε τον τρίτο και νεότερο γιο του Κιμ Γιονγκ-Ουν σε ανώτατα αξιώματα στο συνέδριο του κυβερνώντος Κορεατικού Κόμματος των Εργατών, τον Σεπτέμβριο του 2010.

    Τα αξιώματα ήταν παρεμφερή με εκείνα που ο εκλιπών Κιμ είχε αναλάβει προτού διαδεχτεί τον πατέρα του το 1994.

    Ο πατέρας του, "Μέγας Ηγέτης" και "Αιώνιος Πρόεδρος" Κιμ Ιλ-Σουνγκ, επίσης πέθανε από καρδιακή προσβολή.

    Τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ ανακοίνωσε με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια μια μαυροφορεμένη παρουσιάστρια ειδήσεων από την κρατική τηλεόραση.

    Για τον διάδοχό του ελάχιστες πληροφορίες είναι γνωστές, γιατί η συζήτηση σχετικά με την οικογένεια του Κιμ Γιονγκ-Ιλ θεωρείται ταμπού στη Βόρεια Κορέα.

    Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν φέρεται ότι είναι σχεδόν 30.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 December 2011 - 9:29:27 UTC