Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόταση για δημοψήφισμα
  • [02] Μάτια μπλε...με λέιζερ!
  • [03] Αναβλήθηκε η συνάντηση Γ. Καρατζαφέρη με Κ. Παπούλια
  • [04] Γιούνκερ: "Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε εάν δεν το θέλετε"
  • [05] Στην Κύπρο ο πρεόδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες
  • [06] Στα "Μυστήρια της Λισαβόνας" το βραβείο καλύτερης ταινίας του 24ου Πανοράματος
  • [07] Aπαγορεύεται για δύο χρόνια γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι
  • [08] Μεσογειακή διατροφή και άσκηση κατά της υπνικής άπνοιας
  • [09] 'Εκκληση Μ. Δαμανάκη, στις πολιτικές δυνάμεις να αναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους
  • [10] Κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, ζήτησε ο Δ. Κρεμαστινός
  • [11] Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης
  • [12] Δ. Λιντζέρης: "Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να δρομολογήσει τις διαδικασίες"
  • [13] Υποχωρούν διεθνή χρηματιστήρια- ευρώ μετά την απόφαση για την αναστολή της 6ης δόσης
  • [14] Εκκληση Ρασμούσεν προς τους Ευρωπαίους να στηρίξουν τον Γ. Παπανδρέου

  • [01] Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόταση για δημοψήφισμα

    "Επικίδυνο" χαρακτηρίζει η ΝΔ τον Γιωργο Παπανδρέου επισημαίνοντας πως μετά και τα όσα έγιναν στις Κάννες είναι σαφές πως πρέπει να φύγει. Ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό για "άθλια παραπληροφόρηση των Ευρωπαίων παρουσιάζοντάς τους ότι στην Ελλάδα υπάρχει δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τη ζώνη του Ευρώ".

    Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρότεινε εκ νέου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε δηλώσεις του πριν από λίγο στη Βουλή ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι είχε πει στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην τελευταία τους συνάντηση, να φύγει τώρα για να φύγει αξιοπρεπώς.

    "Σημασία δεν έχει τι θα πει τώρα ο Παπανδρέου, αλλά τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς", είπε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξαρτάται πια ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

    "Αν πει ναι ο Σαμαράς στις 12 η ώρα, στις 12:15 έχουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας" είπε ο κ. Καρατζαφέρης. Υπαινίχθηκε επίσης ότι κατά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Σαρκοζί και Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με επικεφαλής "έναν πρώην πολιτικό". Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι διαφωνεί με αυτό το ενδεχόμενο.

    Εάν σήμερα δεν γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας να διαχειριστεί την εφαρμογή της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, δήλωσε πριν από λίγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι αν αποφασιστούν εκλογές αντί για κυβέρνηση εθνικής ενότητας τότε επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι της για την χρεοκοπία της χώρας.

    [02] Μάτια μπλε...με λέιζερ!

    Μία απλή επέμβαση με λέιζερ είναι αρκετή για να μετατρέψει τα καστανά μάτια σε γαλανά, όπως υποστηρίζει ο δρ Γκρεγκ Χόμερ της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού Stroma Medical με έδρα την Καλιφόρνια.

    Η νέα τεχνική με την ονομασία "Lumineyes", που χρειάστηκε μια δεκαετία ερευνών για να τελειοποιηθεί, σύμφωνα με τις βρετανικές ''Τέλεγκραφ'' και ''Ντέιλι Μέιλ'', προβάλλει ως εναλλακτική λύση στους φακούς επαφής, μόνο που δεν έχειεπιστροφή, αφού τα καστανά μάτια δεν μπορούν να ξαναγίνουν καστανά, αν κανείς μετανιώσει για τα γαλανά που απέκτησε.

    Το λέιζερ αφαιρεί την χρωστική ουσία μελανίνη από το εξωτερικό στρώμα της ίριδος των ματιών και, με τον τρόπο αυτό, το καφέ χρώμα αντικαθίσταται από γαλάζιο μέσα σε δύο έως τρεις εβδομάδες από την επέμβαση. Η διαδικασία αυτή όμως είναι μη αναστρέψιμη γιατί η μελανίνη δεν μπορεί να επιστρέψει με φυσικό τρόπο στο προηγούμενο επίπεδό της, από τη στιγμή που θα αφαιρεθεί, ούτε μπορεί αυτό να γίνει με τεχνητό τρόπο.

    Οι γαλανοί έχουν επίσης μελανίνη, όμως αυτή είναι συγκεντρωμένη στο πίσω μέρος της ίριδος κυρίως παρά στο μπροστινό, με συνέπεια τα μάτια τους να απορροφούν μεγαλύτερα μήκη κύματος του φωτός και να αντανακλούν βραχύτερα μήκη.

    Η επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ και, σύμφωνα με τον Χόμερ, θα είναι διαθέσιμη σε άλλες χώρες μέσα στους επόμενους 18 μήνες, αν και προηγουμένως θα πρέπει να ολοκληρωθεί μία σειρά κλινικών δοκιμών για λόγους ασφάλειας.

    [03] Αναβλήθηκε η συνάντηση Γ. Καρατζαφέρη με Κ. Παπούλια

    Αναβλήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έγινε γνωστό από την Προεδρία.

    Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει στις 12.30 το μεσημέρι.

    [04] Γιούνκερ: "Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε εάν δεν το θέλετε"

    Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλώσε σήμερα ότι επιθυμεί να διατηρήσει η Ελλάδα το κοινό νόμισμα, όμως δεν μπορεί "να βοηθήσει τους Ελληνες παρά τη θέλησή τους", σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

    "Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε κανένα μέλος της ευρωζώνης να μην βγει από την ομάδα των 17, αλλά εάν αυτό θέλουν οι Ελληνες, και εγώ πιστεύω ότι θα ήταν σφάλμα, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε παρά τη θέλησή τους", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    "Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε το τρενάκι του τρόμου για το ελληνικό ζήτημα επ' αόριστον. Πρέπει να γνωρίζουμε πού πηγαίνουμε και οι Ελληνες πρέπει να πουν πού θέλουν να κατευθυνθούν τα πράγματα", συνέχισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

    Όταν ερωτήθηκε για την ατμόσφαιρα της χθεσινής συνάντησης στις Κάννες, απάντησε σε μία και μοναδική λέξη: "δυσάρεστη".

    "Νομίζω ότι δεν αισθανόταν και πολύ άνετα", δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους του.

    "Χωρίς να τον επιτιμήσουμε, είπαμε στον κ. Παπανδρέου ότι η στάση του είναι αθέμιτη, στο μέτρο που θα θέλαμε να μάς έχει πει την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής ότι σκόπευε να θέσει το θέμα σε δημοψήφισμα", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    [05] Στην Κύπρο ο πρεόδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες

    Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες άρχισε διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο για συνομιλίες στο επίκεντρο των οποίων θα είναι το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και η συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα.

    Ο κ. Πέρες έφθασε στην Κύπρο αργά χθες και ο πρόεδρος Χριστόφιας τον υποδέχθηκε επίσημα στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα το πρωί στη διάρκεια ειδικής τελετής.

    Οι δύο πρόεδροι είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες, που θα λήξουν με την υπογραφή τεσσάρων συμφωνιών στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αρχαιολογίας και των τηλεπικοινωνιών.

    [06] Στα "Μυστήρια της Λισαβόνας" το βραβείο καλύτερης ταινίας του 24ου Πανοράματος

    Στην ταινία του Ραούλ Ρουίζ «Τα μυστήρια της Λισαβόνας» και στον «Pater» του Αλέν Καβαλιέ, απένειμε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας αντίστοιχα, η κριτική επιτροπή του 24ου «Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου», που έληξε το βράδυ της Τετάρτης.

    «Κοιτώ την αίθουσα και λείπουν πολλοί. Είναι σημάδι των καιρών» παρατήρησε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Πανοράματος, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, στην αίθουσα του «Απόλλωνα». Και δεδομένου ότι τα βραβεία της επιτροπής απέσπασαν γαλλικές παραγωγές, δεν έχασε την ευκαιρία να προσθέσει χαμογελώντας: «Παρόλο που η Γαλλία διαφωνεί τελείως με την απόφαση του κ. Παπανδρέου, εμείς δίνουμε βραβεία στην Γαλλία».

    Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετείχαν φέτος επτά ταινίες από την πρόσφατη ευρωπαϊκή παραγωγή, παράλληλα με τα άλλα τμήματα - αφιερώματα στον Σάμιουελ Φούλερ, στον Ακίρα Κουροσάβα, στην Κατίνα Παξινού, στον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 90 κ.ά.

    «Παρά τις δύσκολες στιγμές που ζούμε», είπε ο διευθυντής του Πανοράματος, κριτικός κινηματογράφου Νίνος Μικελίδης, «καταφέραμε να γίνει η διοργάνωση έστω και περιορισμένη, για 24η χρονιά. Ελπίζω του χρόνου να κάνουμε το Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου πιο γιορταστικό, με την επέτειο των 25 χρόνων του» ευχήθηκε ο κ.Μικελίδης.

    Το βραβείο κοινού - που απονέμει επιτροπή του αναγνωστικού κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» - απέσπασε η ρωσική «Μπεντουίν» του Ιγκόρ Βολοσίν.

    Τέλος το βραβείο της επιτροπής σπουδαστών της κινηματογραφικής σχολής New York College και Σχολής Σταυράκου, κέρδισε επίσης η ταινία «Τα μυστήρια της Λισαβόνας», ένα ρόουντ μούβι (διάρκειας 4,5 ωρών) γύρω από τις συναντήσεις μιας ομάδας ανθρώπων με μυστηριώδη άτομα στη διάρκεια του ταξιδιού τους σε Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία και Βραζιλία.

    Η διοργάνωση τίμησε την παλιά φρουρά του ελληνικού κινηματογράφου, όπως κάνει κάθε χρόνο και φέτος, για το σύνολο του έργου τους, τιμήθηκαν οι σκηνοθέτες Νίκος Περάκης, Βασίλης Βαφέας και η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου.

    [07] Aπαγορεύεται για δύο χρόνια γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι

    Aπαγορεύεται για δύο χρόνια η καλλιέργεια αραβοσίτου που έχει υποστεί τη γενετική τροποποίηση ΜΟΝ810, με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα.

    Μέχρι σήμερα ίσχυε αντίστοιχη απαγόρευση, που όμως αφορούσε μόνο στις εγγεγραμμένες ποικιλίες υβριδίων του κοινοτικού καταλόγου, γεγονός που οδηγούσε στην αναγκαιότητα της περιοδικής ανανέωσης κάθε νέου υβριδίου που εμφανιζόταν στην αγορά.

    Όπως τόνισε ο κ. Δριβελέγκας "με την απόφαση αυτή, συνεχίζουμε αταλάντευτα την πολιτική απαγόρευσης της καλλιέργειας τροποποιημένων φυτών στην Ελλάδα. Επιπλέον, οι έως τώρα διαδικασίες απλοποιούνται και γίνονται πιο αποτελεσματικές, δεδομένου ότι κάθε νέο υβρίδιο αραβοσίτου με την τροποποίηση ΜΟΝ810, τίθεται αυτόματα εκτός καλλιέργειας στη χώρα μας".

    Διευκρίνισε, δε, ότι η εν λόγω απόφαση σύντομα θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνοδευόμενη από τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

    Να σημειωθεί, ότι η συνολική απαγόρευση της γενετικής τροποποίησης ΜΟΝ810 στη χώρα μας στηρίχθηκε σε ήδη υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία, αλλά και σε νέα συμπληρωματικά, τα οποία αφορούν πιθανό κίνδυνο για το περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία, καθώς και τη μελισσοκομία.

    [08] Μεσογειακή διατροφή και άσκηση κατά της υπνικής άπνοιας

    Οι παχύσαρκοι άνθρωποι που ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή και, παράλληλα, ασκούνται σωματικά, μπορούν να βελτιώσουν ορισμένα από τα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας, σύμφωνα με μία νέα ελληνική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές του Ιατρικού Τμήματος του πανεπιστημίου της Κρήτης, με επικεφαλής τον Χριστόφορο Παπανδρέου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ευρωπαϊκό ιατρικό περιοδικό "European Respiratory Journal", εξέτασαν τις περιπτώσεις 40 παχύσαρκων ασθενών που υπέφεραν από το σύνδρομο αποφρακτικής υπνικής άπνοιας, που οδηγεί σε συχνές διακοπές της αναπνοής στη διάρκεια του ύπνου.

    Η διαταραχή εκτιμάται ότι αφορά το 2% έως 4% του ενήλικου πληθυσμού με μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό σοβαρότητας, ενώ στους παχύσαρκους το ποσοστό της διαταραχής μπορεί να αυξηθεί στο 20-40%.

    [09] 'Εκκληση Μ. Δαμανάκη, στις πολιτικές δυνάμεις να αναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους

    Βρυξέλλες, Βέλγιο 03/11/2011 11:20 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - του ανταποκριτή μας Β. Δεμίρη)

    EE-Eλλάδα: 'Εκκληση της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους

    Eκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους, απευθύνει σε γραπτή δήλωσή της η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, η οποία υπογραμμίζει ότι «αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, ήρθε η αρχή του τέλους».

    Ειδικότερα, η δήλωση της κυρίας Δαμανάκη έχει ως εξής:

    ?Για πρώτη φορά σήμερα η ευρωζώνη αποφασίζει για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα. Aν δεν κάνουμε κάτι τώρα, ήρθε η αρχή του τέλους. Αυτή την ύστατη ώρα ως Ελληνίδα και ως Επίτροπος έχω καθήκον να απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους. Πρέπει να βρουν συντεταγμένη συνταγματική πορεία με συναίνεση, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η εφαρμογή των συμφωνιών του Οκτωβρίου.

    Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Το μείζον είναι να περιφρουρήσουμε ευρωπαϊκά κεκτημένα δεκαετιών?.

    [10] Κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, ζήτησε ο Δ. Κρεμαστινός

    Έκκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να ζητήσει άμεσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών "για να διακηρύξουν ότι δεν υφίσταται θέμα δημοψηφίσματος", απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.

    Ταυτόχρονα πρότεινε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα κομμάτων όπως είπε, που "δεν έχουν κυβερνήσει και δεν έχουν εξαρτήσεις".

    Ο κ. Κρεμαστινός έθεσε θέμα αξιοπιστίας του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι "μπορεί να εμφανίζεται η Ελλάδα μια τριτοκοσμική χώρα".

    [11] Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης

    Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε, από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, απευθύνοντας ταυτόχρονα ονομαστική έκκληση προς όλους του πολιτικούς αρχηγούς ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα εθνικό πολιτικό συμβούλιο για να αποφευχθεί όπως είπε, η εθνική καταστροφή.

    [12] Δ. Λιντζέρης: "Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να δρομολογήσει τις διαδικασίες"

    «Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να δρομολογήσει τις διαδικασίες, που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τις καταστατικές αρχές του Κινήματος για ομαλές πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης, σημειώνοντας ότι τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι πολίτες που το πίστεψαν, οφείλουν να γνωρίζουν ότι το παρόν και το μέλλον της παράταξης «δεν μπορεί να είναι έρμαιο μίας ηγεσίας, που φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων».

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για να διαχειριστεί τις μείζονες εκκρεμότητες και επαναβεβαίωση της αδιαπραγμάτευτης στρατηγικής ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Χαρακτήρισε ακόμη υπόλογους τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος, έναντι της χώρας και των πολιτών και έκανε λόγο για «έλλειμμα διακυβέρνησης, που είναι πλέον εμφανές».

    [13] Υποχωρούν διεθνή χρηματιστήρια- ευρώ μετά την απόφαση για την αναστολή της 6ης δόσης

    Τα διεθνή χρηματιστήρια και το ευρώ υποχωρούν σήμερα, καθώς οι επενδυτές φοβούνται μία γενικευμένη χρηματοπιστωτική αστάθεια στην Ευρωζώνη, μετά την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την αποδοχή του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ και την απόφαση της Γερμανίας και της Γαλλίας να αναστείλουν την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ μέχρι να υπάρξει οριστική έκβαση της υπόθεσης.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst, ο οποίος χθες ανέκαμψε από τη μεγάλη πτώση της Τρίτης, άνοιξε με απώλειες 1,6%, ενώ πτώση 2% σημειώνει και ο δείκτης FTSE για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με εξαίρεση την Ιαπωνία.

    Το ευρώ υποχωρούσε το πρωί κατά 0,6% στα 1,3668 δολάρια.

    [14] Εκκληση Ρασμούσεν προς τους Ευρωπαίους να στηρίξουν τον Γ. Παπανδρέου

    «Είναι καθοριστικής σημασίας το σύνολο της Ευρώπης να σταθεί στο πλευρό του Ελληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να στεφθεί από επιτυχία το δημοψήφισμα».

    Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Νίρουπ Ρασμούσεν, ο οποίος απευθύνει ακόμη έκκληση «να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του ελληνικού λαού να εκφραστεί ελεύθερα στο δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου». Σύμφωνα με τον κ. Ρασμούσεν, «είναι δύσκολο για αυτούς που βρίσκονται εκτός Ελλάδας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος των θυσιών που κάνουν οι Ελληνες πολίτες». Ο πρόεδρος του ΕΣΚ ασκεί ακόμη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στον οποίο καταλογίζει ότι «εκμεταλλεύεται τις δυσκολίες της χώρας του». «Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, ο Γιώργος Παπανδρέου προέβη σε θαρραλέες κινήσεις για εθνική ενότητα προς τον κ. Σαμαρά. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Σαμαρά να μεταβούν μαζί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Αυτή η πρόταση, όπως και πολλές άλλες, απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, ως ένδειξη ανευθυνότητας», καταλήγει ο κ. Ρασμούσεν στη γραπτή δήλωσή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 November 2011 - 10:29:39 UTC