Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Κάννες ο Μπερλουσκόνι χωρίς να έχει λάβει μέτρα
  • [02] Πληθαίνουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα
  • [03] Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Πενήντα κεράκια έσβησε ο "Δημόκριτος"
  • [05] Συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ζητά η Βάσω Παπανδρέου
  • [06] Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος
  • [07] Fed: Αρνητικές οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας
  • [08] Σε μερική ανεργία οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Opel στη Σαραγόσα
  • [09] Σαγήνευσε το κοινό ο "Μαγικός Αυλός", σε σκηνοθεσία Πήτερ Μπρουκ
  • [10] Δηλώσεις Π.Οικονόμου, Φ.Γεννηματά, Ε. Χριστοφιλοπούλου και Μ.Ανδρουλάκη, για το δημοψήφισμα
  • [11] Η κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου, δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος
  • [12] Το "κούρεμα" 50% είναι η τελική προσφορά μας, δηλώνει η BNP Paribas για το ελληνικό χρέος

  • [01] Στις Κάννες ο Μπερλουσκόνι χωρίς να έχει λάβει μέτρα

    Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η τροπολογία του νόμου οικονομικής σταθερότητας, στην οποία εντάσσεται μέρος των μέτρων που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεσμεύτηκε να λάβει, με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, βασίζεται σε τέσσερις, κυρίως, άξονες:

    -Απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

    -Ιδιωτικοποίηση των εταιριών που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση (όπως των αστικών μεταφορών)

    -Φοροαπαλλαγές για τα νεαρά ζευγάρια.

    -Πώληση μέρους της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

    Στην συγκεκριμένη τροπολογία, όμως, που εγκρίθηκε, αργά χθες βράδυ από το υπουργικό συμβούλιο της Ρώμης, δεν περιέχεται η μεταρρύθμιση των συντάξεων και ούτε η αλλαγή των κανόνων που καθορίζουν την αγορά της εργασίας. Πρόκειται για θέματα που θα ενταχθούν, αργότερα, σε ειδικά νομοθετικά διατάγματα και σχέδια νόμου.

    Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία της Rai, τελικώς, δεν υιοθετήθηκε ένα ενιαίο νομοθετικό διάταγμα, άμεσης ισχύος, λόγω της αντίθεσης του υπουργού οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Ο Ιταλός Πρόεδρος, έχει καταστήσει σαφές ότι σε θέματα, όπως είναι το εργασιακό και οι συντάξεις, θα πρέπει να αναπτυχθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο, με την συμμετοχή και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

    Αναμένεται, τώρα, το αποτέλεσμα της συνάντησης του Ιταλού πρωθυπουργού με την Άγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, στις 10,30 το πρωί, στις Κάννες.

    Σε περίπτωση που ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος, δεχθούν τις δεσμεύσεις του Μπερλουσκόνι, πρόκειται, πιθανότατα, να του ζητήσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σχέδιο λεπτομερούς εφαρμογής, των υπόλοιπων, βασικών μέτρων, αρχίζοντας από την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

    Η ιταλική κεντροαριστερή αντιπολίτευση, τέλος, δια στόματος του στελέχους του «Δημοκρατικού Κόμματος», Ενρίκο Λέττα, δήλωσε βέβαιη ότι η κυβέρνηση του «Καβαλιέρε» πρόκειται να χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, το πολύ μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

    [02] Πληθαίνουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα

    Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 02/11/2011 17:36 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Το μέλλον επιφυλάσσει πιο ισχυρά και συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα, εκτιμά ο ΟΗΕ

    Περισσότερες πλημμύρες, τακτικότερα κύματα καύσωνα, πιο συχνές περίοδοι ξηρασίας και μεγαλύτερο κόστος για την αντιμετώπισή τους.

    Αυτό το μέλλον σκιαγραφούν κορυφαίοι κλιματικοί επιστήμονες για έναν κόσμο που έχει ήδη εμφανίσει σημάδια κόπωσης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ετών.

    Διεθνή μαζικά μέσα ενημέρωσης εξασφάλισαν το προσχέδιο μίας επιστημονικής έκθεσης, η οποία ετοιμαζόταν επί τρία χρόνια, κατά παραγγελία της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

    Η έκθεση θα εξεταστεί σε συνάντηση στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, για να δοθεί στη συνέχεια στη δημοσιότητα. Το επιστημονικό επιτελείο, που εργάστηκε, προσπαθώντας να εντοπίσει επαναλαμβανόμενες δομές, ανάμεσα σε εκατοντάδες πρόσφατες έρευνες, αποτελείτο από επιστήμονες από τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας.

    Δύο είναι τα συμπεράσματα τα οποία προκαλούν αίσθηση.

    Οι πιθανότητες να έχουν επιδεινωθεί τα κλιματικά ακραία φαινόμενα, λόγω των αερίων του θερμοκηπίου που οφείλονται στις δραστηριότητες του ανθρώπου, είναι τουλάχιστον δύο στις τρεις.

    Επίσης, τα ακραία φαινόμενα, που έχει προκαλέσει η υπερθέρμανση του πλανήτη, θα γίνουν στο μέλλον τόσο δριμεία που ορισμένες περιοχές θα καταστούν «όλο και πιο περιθωριακές στο να ζει ο άνθρωπος σε αυτές».

    [03] Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη

    Μια γιορτή γεύσεων ξεκινά από την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, και για ένα μήνα, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας,

    που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του κεντρικού δήμου, θέτοντας τις βάσεις για την ανάδειξη ενός νέου ετήσιου θεσμού για την πόλη.

    >Η Θεσσαλονίκη έχει ωραία κουζίνα και θα πρέπει αυτό να το κάνουμε ευρέως γνωστό. Το φαγητό πέρα από εργαλείο για να ζούμε είναι και ένα εργαλείο για να περνάμε καλά. Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδειχτεί ο πολιτισμός του τραπεζιού και η δυνατότητα προώθησης των τοπικών προϊόντων<<, δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

    Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει το τριήμερο, 4,5 και 6 Νοεμβρίου, στην αποθήκη 13 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου εννέα νέοι σεφ θα πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο >>μαγειρικό πάρτι<< και θα φέρουν το κοινό πιο κοντά στα εδέσματα από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, όπως ο Λίβανος, η Ιταλία, η Ισπανία, η Παλαιστίνη, το Κόσσοβο και ο 'Αγιος Μαρίνος.

    Στον ίδιο χώρο, στις 12 και 13 Νοεμβρίου, θα γίνει έκθεση τοπικών προϊόντων με τίτλο >>Γευστικές αναζητήσεις<<, ενώ στις 18, 19 και 20 του μηνός, την τιμητική τους θα έχουν τα φημισμένα κρητικά προϊόντα. Για τις 20 Νοεμβρίου έχει επίσης προγραμματιστεί μια μεγάλη γιορτή με τίτλο >Τα παιδιά στην κουζίνα<< και στόχο την γνωριμία των παιδιών με τη γαστρονομία. Οι μικροί μάγειρες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρώματα και γεύσεις μέσα από εργαστήρια και δράσεις.

    Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα συμμετέχουν και οι χώροι εστίασης της Θεσσαλονίκης και έτσι κάθε Τρίτη του Νοέμβρη, θα υπάρχουν σε εστιατόρια και καφέ προτεινόμενα μενού με 10 ευρώ, που θα δίνουν την ευκαιρία για γευστικές δοκιμές και πρωτότυπα δείπνα.

    Η αυλαία θα πέσει στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, με την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων >>Χάρτης των γεύσεων<<, που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται στην αποθήκη Γ' στο λιμάνι.

    [04] Πενήντα κεράκια έσβησε ο "Δημόκριτος"

    Τα 50 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) "Δημόκριτος", το κορυφαίο ερευνητικό κέντρο της χώρας μας.

    Ο ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστας Κοκκινοπλίτης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επεσήμανε ότι η έρευνα και η τεχνολογία μπορούν να βοηθήσουν καθοριστικά στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, η οποία, όπως είπε, πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο για την έρευνα και μία εθνική αναπτυξιακή στρατηγική, με στόχο την μετατροπή της ελληνικής οικονομίας σε μία μοντέρνα οικονομία της γνώσης, με ενεργότερη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

    Ο κ. Κοκκινοπλίτης τόνισε, ότι σύντομα θα δοθεί για διαβούλευση στην εγχώρια επιστημονική κοινότητα ο νέος νόμος για την Έρευνα, που θα δίνει έμφαση στη διάχυση της καινοτομίας στην οικονομία, την ενοποίηση του χώρου έρευνας, ώστε να μην κατακερματίζονται οι ερευνητικές δραστηριότητες, αλλά και τον συντονισμό των ερευνητικών δράσεων των διαφόρων υπουργείων.

    Επεσήμανε, επίσης, ότι σήμερα η καινοτομία στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως κατά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με συγκριτικά ταχύτερο ρυθμό.

    Μεταξύ άλλων, είπε ότι η έρευνα στη χώρα μας χρηματοδοτείται κατά το ένα πέμπτο περίπου από το εξωτερικό, κυρίως από την ΕΕ, ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συμβολή του "Δημόκριτου" στην απορρόφηση ευρωπαϊκών ερευνητικών κονδυλίων.

    Ακόμη, έκανε λόγο για την ανάγκη να αποφευχθεί πάση θυσία η διαρροή "εγκεφάλων" (brain drain) Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών στο εξωτερικό λόγω της κρίσης, ενώ, αντίθετα, θα πρέπει να ενταθούν οι επενδύσεις στην καινοτομία.

    [05] Συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ζητά η Βάσω Παπανδρέου

    Την πρότασή της για συγκρότηση άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με στόχο τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και μετά προκήρυξη εκλογών, επανέλαβε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου

    "Τα ψέμματα τελείωσαν. Είναι ώρες ευθύνης για όλους και για την κυβέρνηση και για την αντιπολίτευση", ανέφερε.

    [06] Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος

    Συλλαλητήριοσήμερα στις 6:00 μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

    Μετά από συζήτηση, το Συμβούλιο, επανεπιβεβαίωσε την ανάγκη της συνέχισης των κινητοποιήσεων και ανέθεσε μετά από πρόταση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Τσικρικά στο προεδρείο να εξειδικεύσει τις μορφές των κινητοποιήσεων και τις ημερομηνίες εκτιμώντας την πορεία των πολιτικών εξελίξεων.

    [07] Fed: Αρνητικές οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας

    Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) μείωσε σημαντικά σήμερα την πρόβλεψη που κάνει για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, στο 2,5% σε ετήσια βάση στο τέλος του τελικού φετινού τριμήνου -- από 2,9% προγενέστερη εκτίμηση και 3,3% σε ακόμα παλαιότερη.

    Όσον αφορά την ανεργία η Fed, που προέβλεπε τον Ιούνιο δυνητική συρρίκνωσή της στο 7,8% του ενεργού εργατικού δυναμικού, εκτιμά πλέον ότι αυτή άμεσα δεν μπορεί να μειωθεί κάτω του 8,5%.

    Η Fed διατηρεί το βασικό της επιτόκιο δανεισμού στο χαμηλό εύρος 0,00%-0,25% από τις αρχές του 2009.

    Τέλος όσον αφορά στον ρυθμό του πληθωρισμού στο τέλος Δεκεμβρίου, η Fed προβλέπει ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 1,4%-2%, σε βάση 12μηνη, ενώ προγενέστερα προέβλεπε πληθωριστικές πιέσεις οριακά 3% για όλο το τρέχον έτος.

    [08] Σε μερική ανεργία οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Opel στη Σαραγόσα

    Η εταιρεία Opel, γερμανική θυγατρική της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors, θα θέσει 6.700 ισπανούς εργαζόμενους της σε μερική ανεργία, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε (Frankfurter Allgemeine).

    "Θα μειώσουμε την παραγωγή στο εργαστάσιό μας στη Σαραγόσα", αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της εταρείας.

    Η Opel ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες το μέτρο αυτό στους εργαζόμενούς της, οι οποίοι θα αποζημιωθούν μερικώς για τους χαμένους μισθούς τους από το ισπανικό κράτος.

    Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Σαραγόσα δεν θα εργαστούν για τρεις εβδομάδες μεταξύ του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, στη διάρκεια των οποίων το εργοστάσιο δεν θα λειτουργεί.

    [09] Σαγήνευσε το κοινό ο "Μαγικός Αυλός", σε σκηνοθεσία Πήτερ Μπρουκ

    «?Ενας Μαγικός Αυλός» και η σκηνοθεσία του Πήτερ Μπρουκ σαγήνευσαν το κοινό του Μεγάρου τοβράδυ τηςΤετάρτηςσε μια παράσταση μουσικού θεάτρου που κατάφερε να μετατρέψει τη σκοτεινή όπερα του Μότσαρτ σε ένα λιτό και φωτεινό μουσικό έργο, πλήρες μυστικισμού και τελετών μύησης.

    «Βλέπουμε τον Μότσαρτ να μας πλησιάζει χαμογελώντας πονηρά, έτοιμος να μας ξεγελάσει, να μας αιφνιδιάσει» έχει πει, μιλώντας για τον «Μαγικό Αυλό» ο σκηνοθέτης.

    Το έργο, βασισμένο στο ποιητικό κείμενο του Εμάνουελ Σικανέντερ, ταξιδεύει τον θεατή από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι ένα άγνωστο και παραμυθένιο δάσος, όπου πρωταγωνιστούν οι νεαροί αγνοί εραστές, Ταμίνο και Παμίνα, ο αθώος και απλοϊκός Παπαγκένο και οι εκπρόσωποι του Κακού, ο Ζαράστρο και η μοχθηρή Βασίλισσα της Νύχτας.

    Με λιγοστούς ηθοποιούς και ντεκόρ, ένα απόλυτα αφαιρετικό σκηνικό -όπου μερικά ξύλα μετατρέπονται σε παλάτι, δάσος, φυλακή, ναό, ταβέρνα- σε μια παράσταση διάρκειας μιάμισης ώρας, χωρίς διάλειμμα και τον συνθέτη Φρανκ Κράβτσυκ, στο πιάνο.

    Το έργο υπενθυμίζει τις χιλιοειπωμένες, αλλά αιώνιες έννοιες που κάνουν το ανθρώπινο είδος διαφορετικό: αγάπη, αδελφοσύνη, αρετή και εν τέλει το μεγαλείο της συγχώρεσης, όλες ιδέες του Διαφωτισμού. Πρωτοπαρουσιάστηκε στα περίχωρα της Βιέννης, δύο χρόνια μετά την Γαλλική Επανάσταση, τον Σεπτέμβρη του 1791.

    Αρκετοί μουσικολόγοι έχουν υποστηρίξει την άποψη ότι πολλά από τα δρώμενα του έργου βασίζονται σε πραγματικά τεκτονικά σύμβολα και τελετουργικά, τα οποία ήταν γνωστά τόσο στον Μότσαρτ όσο και στον Σικανέντερ.

    H παράσταση θα επαναληφθεί σήμερα (3/11) και στις 4 και 5 Νοεμβρίου.

    [10] Δηλώσεις Π.Οικονόμου, Φ.Γεννηματά, Ε. Χριστοφιλοπούλου και Μ.Ανδρουλάκη, για το δημοψήφισμα

    Μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, την αντίθεσή του σε δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή στην ευρωζώνη, εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στη ΝΕΤ.

    Ωστόσο, ο κ Οικονόμου δεν τάχθηκε εναντίον του δημοψηφίσματος με θέμα τη δανειακή σύμβαση και τόνισε ότι στηρίζει την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου.

    "Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα", δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, να ακολουθήσει ψήφιση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και στη συνέχεια να δρομολογηθούν εκλογές.

    Όχι στο δημοψήφισμα για το ευρώ και άμεση σύγκληση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου. 'Αμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος ζήτησε ο Μίμης Ανδρουλάκης και πρότεινε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στον ΑΝΤ1.

    [11] Η κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου, δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος

    Την ανάγκη ενότητας των πολιτικών δυνάμεων, καθώς «η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες κατ΄εξαίρεσιν και η κρίση είναι εκτός ορίων», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε σύμφωνος με την παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, για να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

    «Η κίνηση που έκανε ο κ. Βενιζέλος ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου», απάντησε σε σχετική ερώτηση, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΛΤΕΡ» και για τη θέση του περί του δημοψηφίσματος δήλωσε πως «ισχύει ό,τι έχω πει στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας», το υπουργικό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, όπου υπενθυμίζεται ότι είχε εκφράσει την αντίθεσή του.

    Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων του κυβερνώντος κόμματος, λέγοντας ότι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, έχει την ευθύνη να τα συγκαλέσει.

    Απευθύνθηκε, επίσης, στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στη ΝΔ «που είναι ο βασικός κορμός» της, ζητώντας της «να συμβάλει στην ενότητα», ώστε να δοθεί βάρος στην ασφάλεια της χώρας, καθώς «δεν μπορεί να δώσουμε εδώ και τώρα λύση».

    [12] Το "κούρεμα" 50% είναι η τελική προσφορά μας, δηλώνει η BNP Paribas για το ελληνικό χρέος

    Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas Μποντουάν Πρότ δήλωσε σήμερα ότι το "κούρεμα" ύψους 50% των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που διακρατούνται από ιδιώτες πιστωτές, το οποίο συμφωνήθηκε την προηγουμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, θα είναι η "τελευταία προσφορά " στην οποία θα συμμετάσχει η τράπεζα.

    Ο κ. Προτ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Business BFM", είπε ότι το σχέδιο για τον τερματισμό της κρίσης, με το οποίο οι τράπεζες συναινούν σε έκπτωση ύψους 50% των ελληνικών τίτλων, ή 100 δισ. ευρώ, ήταν η «τελευταία εθελοντική άσκηση " στην οποία συμμετέχει η BNP Paribas.

    «Είναι η τελευταία φορά που συμμετέχουν σε εθελοντική βάση όσον αφορά στην Ελλάδα", δήλωσε ο Προτ. "Υπάρχει χρόνος για τα πάντα. Η ώρα του εθελοντισμού έχει τελειώσει."

    "Η προσφορά στο τραπέζι της εθελοντικής εγκατάλειψης του μισού ελληνικού χρέους είναι η τελευταία προσφορά που θα κάνουμε από την άποψη της BNP Paribas», είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 November 2011 - 8:29:37 UTC