Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον πρωθυπουργό επικέντρωσε τα "πυρά" του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ.Μιχελάκης
  • [02] Άμεσα να ληφθούν οι αποφάσεις για το "κούρεμα",τόνισε ο Π. Γερουλάνος
  • [03] Στα 400.000 ευρώ, οι ζημιές των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια
  • [04] "Λίγα" τα προτεινόμενα μέτρα για την κρίση στην Ευρώπη, λέει ο επικεφαλής της BlackRock

  • [01] Στον πρωθυπουργό επικέντρωσε τα "πυρά" του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ.Μιχελάκης

    Στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου επικέντρωσε σήμερα τα "πυρά" της η ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι ευθύνεται για την κακή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς επίσης ότι δεν διαπραγματεύεται στο εξωτερικό.

    Ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης: "Εδώ και τρία χρόνια ο κ. Παπανδρέου, λειτουργώντας μικροπολιτικά ισχυρίζεται ότι η κρίση είναι αμιγώς ελληνική και ότι κυβερνά μία αναξιόπιστη και διεφθαρμένη χώρα. Τώρα που αποκαλύπτεται η αναξιοπιστία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του ισχυρίζεται ακριβώς τα αντίθετα".

    "Χθες έλεγε ότι είμαστε ένας περήφανος λαός, ενώ προχθές μιλούσε για "διεφθαρμένους έλληνες", χθες έκρινε αναγκαίο να δηλώσει ότι αυτή η κρίση δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή, ξεχνώντας ότι την πεποίθηση αυτή την δημιούργησε ο ίδιος για να πλήξει τη ΝΔ", συνέχισε ο κ. Μιχελάκης.

    Υπενθύμισε δε ότι στο τέλος του 2009 ισχυριζόταν ότι "η διεθνής κρίση υπάρχει αλλά δεν είναι η αιτία", ένα μήνα αργότερα υποστήριζε ότι "το πρόβλημα είναι δικό μας", στο ίδιο διάστημα κατηγορούσε τη χώρα σαν "αναξιόπιστη και διεφθαρμένη" και στην σύνοδο του Δεκεμβρίου του 2009 έλεγε ότι "κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρα".

    Επίθεση, όμως, εξαπέλυσε και γιατί, όπως είπε, "για μία ακόμη φορά οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος παρίστανται και παρακολουθούν, αλλά δεν διαπραγματεύονται, δεν παρουσιάζουν κανένα ελληνικό σχέδιο απέναντι σε όσα δρομολογούνται για την Ελλάδα και αυτό είναι το λάθος που εδώ και δύο χρόνια οδηγεί την χώρα από το κακό στο χειρότερο".

    Αναφερόμενος στις θέσεις του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά είπε ότι "η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εκτός από το όποιο κούρεμα προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. Γι αυτό απαιτείται να υπάρξει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και μείωση των ελλειμμάτων".

    [02] Άμεσα να ληφθούν οι αποφάσεις για το "κούρεμα",τόνισε ο Π. Γερουλάνος

    Την ανάγκη να οριστικοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις της ΕΕ για το "κούρεμα", υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. «Η συζήτηση για το κούρεμα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ, οι αποφάσεις αυτές πρέπει να παίρνονται γρήγορα», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, επισημαίνοντας πως είναι πρόβλημα το γεγονός ότι «οι αποφάσεις της Ευρώπης παίρνονται από επιτροπή και μετά κάθε κράτος μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα».

    Σε ό,τι αφορά στην καθυστέρηση επενδύσεων στη χώρα μας, ο κ. Γερουλάνος εξήγησε πως αυτή «οφείλεται στο ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και εμφανίζονται και άλλες χώρες με σοβαρά προβλήματα, όπως η Ιταλία». «Οι επενδυτές λένε, δεν με νοιάζει εάν θα επενδύσω σε δολάρια, γεν ή ευρώ. Αυτό που με νοιάζει είναι τί θα αποφέρει η επένδυσή μου και εάν θα επενδύσω σε ένα περιβάλλον σταθερότητας», σημείωσε και επισήμανε ότι προχωρά κανονικά το χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ

    [03] Στα 400.000 ευρώ, οι ζημιές των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια

    Ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ οι ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις και τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας από τα πρόσφατα επεισόδια σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, το οποίο ζητάει την καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές.

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών,Ευάγγελο Βενιζέλο γνωστοποίησε ότι προέβη σε καταγραφή των ζημιών με ειδικά συνεργεία και διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 62 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εννέα τραπεζικά καταστήματα, έχουν υποστεί ζημιές στις κτιριακές τους εγκαταστάσεις, ενώ σε ορισμένες σημειώθηκαν και κλοπές εμπορευμάτων, το συνολικό κόστος των οποίων, κατά δήλωση των επιχειρηματιών, ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

    Ο κ. Μίχαλος στην επιστολή του επισημαίνει ότι:«Ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει για ακόμα μια φορά, την οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του, για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό-εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας,βάλλονται από παντού, από την οικονομική κρίση, από τη μειωμένη κατανάλωση, από τους μειωμένους τζίρους, από την ανυπαρξία αναπτυξιακών προσπαθειών και από τις ζημιές και φθορές που προκαλούνται σε κάθε διαδήλωση και πορεία.

    Έχοντας υπόψη μας, την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει όλη η αγορά και γνωρίζοντας τις υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις, ζητούμε την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων».

    [04] "Λίγα" τα προτεινόμενα μέτρα για την κρίση στην Ευρώπη, λέει ο επικεφαλής της BlackRock

    Η Ευρώπη διακινδυνεύει να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημά της με τη λήψη άστοχων και μικρής κλίμακας μέτρων, τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας χρηματοπιστωτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών BlacKRock Λάρι Φινκ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times.

    Ο επικεφαλής της BlackRock σημείωσε ότι οι λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι πολύ περιορισμένες και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων που βρίσκονται στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 October 2011 - 12:29:35 UTC