Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται το πρόβλημα με τα σκουπίδια
  • [02] Ορατή νέα βροχή από «πεφταστέρια» το Σαββατοκύριακο
  • [03] Αν και μετ' εμποδίων, καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις ΙΚΑ
  • [04] Πέντε στόχοι από τον Γ. Παπανδρέου στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες
  • [05] Νέα 48ωρη απεργία των ναυτεργατών
  • [06] Αισιόδοξος ο Γάλλος πρωθυπουργός για λύση στα προβλήματα της ευρωζώνης
  • [07] Πέθανε το κοριτσάκι που είχε παρασυρθεί από όχημα στην Κίνα
  • [08] Στο Σάο Πάολο ο εναρκτήριος αγώνας του Μουντιάλ 2014

  • [01] Συνεχίζεται το πρόβλημα με τα σκουπίδια

    Συνεχίζει να πνίγεται στα σκουπίδια η πρωτεύουσα και οι γύρω Δήμοι, καθώς η ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ αποφάσισε, χθες, νέα 24ωρη απεργία μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα καθώς και καταλήψεις σε αμαξοστάσια και άλλους χώρους, ώστε τα σωματεία να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Από την άλλη πλευρά, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι παραλαμβάνοντας τα φύλλα επίταξης καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία, απειλούμενοι με Αυτόφωρο και κυρώσεις.

    Η πολιτική επιστράτευση ξεκίνησε ξημερώματα Τρίτης αλλά σε αυτήν περιλαμβάνονταν μόνο τα απορριμματοφόρα και όχι οι εργάτες που τα συνοδεύουν. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη, και εκδόθηκαν στους 64 Δήμους φύλλα επίταξης για 1.694 οχήματα και τις υπηρεσίες 8.095 εργαζομένων.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου, η παραλαβή των φύλλων επίταξης θα ολοκληρωθεί την επόμενη βδομάδα.

    [02] Ορατή νέα βροχή από «πεφταστέρια» το Σαββατοκύριακο

    Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια» οι Ωριωνίδες, κορυφώνεται τα χαράματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

    Οι Ωριωνίδες που κάθε χρόνο διαρκούν από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του Ηλίου του Σαββάτου. Οι καλύτερες και πιο βολικές ώρες για παρατήρηση, είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

    Οι Ωριωνίδες που πήραν το όνομά τους επειδή φάινεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα δημιουργούνται από υλικά τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα (συνήθως 25-35 αλλά μπορεί να φθάσουν και τα 50) ανά ώρα εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

    [03] Αν και μετ' εμποδίων, καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις ΙΚΑ

    Στις 21 και στις 24 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ.

    Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος, σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη πληρωμή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, πιθανόν να υπάρξουν διαφορές στο δικαιούμενο ποσό σύνταξης, οι οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

    Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή το ΙΚΑ υποχρεώθηκε να προβεί αυτοδύναμα σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης. (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), η οποία εκτελεί τη μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων.

    Αναλυτικότερα, στις 21 Οκτωβρίου θα πληρωθούν με πίστωση του Τραπεζικού τους Λογαριασμού οι 934.872 συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή.

    Αντίστοιχα από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν από τις 24 Οκτωβρίου οι 79.844 συνταξιούχοι που δεν ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή, εφόσον προηγηθεί η διαδικασία της φυσικής καταγραφής τους στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Στις ίδιες ημερομηνίες, θα καταβληθούν οι συντάξεις στους 835 συνταξιούχους στους οποίους διαπιστώθηκε πρόβλημα στο λογαριασμό τραπέζης (λογαριασμοί χωρίς IBAN) με την προϋπόθεση ότι θα προβούν στην διόρθωση του λογαριασμού τους.

    Επίσης, λόγω της απεργίας στην ΗΔΙΚΑ, δεν θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου στις παρακάτω κατηγορίες:

    1. Συντάξεις κατοίκων εξωτερικού

    2. Έκδοση νέων συντάξεων με χειρόγραφη διαδικασία

    3. Συνταξιούχοι οι οποίοι πληρώθηκαν την σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    Για τις κατηγορίες αυτές, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου 2011 μαζί με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2011.

    [04] Πέντε στόχοι από τον Γ. Παπανδρέου στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

    Πέντε στόχους έθεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που αποτελούν την >εθνική γραμμή<< με βάση την οποία θα διαπραγματευτεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες, αλλά και στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει μάλλον την Τετάρτη, όπου και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις. Οι ελληνικοί στόχοι, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, στηρίζονται στο >>ισχυρό κεκτημένο της 21ης Ιουλίου<<, χαρακτηρίζοντας πολύ θετικές για την Ελλάδα τις σχετικές αποφάσεις.

    Οι πέντε στόχοι, όπως τους προσδιόρισε ο πρωθυπουργός είναι:

    Πρώτον: στρατηγική μας απόφαση είναι να είμαστε και να παραμείνουμε στο ευρώ.

    Δεύτερον: αφετηρία και κεκτημένο για ό,τι συζητάμε, είναι όλα τα θετικά στοιχεία της Συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή ένα νέο πακέτο στήριξης με εξασφάλιση των δανειακών αναγκών της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια, διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους με την επιμήκυνση της αποπληρωμής, με περίοδο χάριτος, αλλά βεβαίως και με τα απαραίτητα χαμηλά επιτόκια.

    Τρίτον: να πετύχουμε ελάφρυνση του βάρους του χρέους, που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη. Λόγω του υπερδανεισμού της προηγούμενης κυβέρνησης, έχουν εκτιναχθεί οι τόκοι που πληρώνουμε, από τα 12 δισ

    Αυτό το βάρος στις πλάτες του κάθε Έλληνα πολίτη είναι δυσβάσταχτο και αυτό είναι που πρέπει να μειωθεί για να ανασάνουμε.

    Τέταρτον: η όποια ρύθμιση πρέπει να διασφαλίζει πλήρως την ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία και να δώσει πια τη δυνατότητα για ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

    Πέμπτον: βασικός στόχος είναι επίσης όλες οι αποφάσεις μας να τείνουν στη στήριξη της ανάπτυξης και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, όπως ήταν και το πνεύμα των αποφάσεων του Ιουλίου.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα λάθη και στις παραλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να πάρει μεγάλες διαστάσεις >και, συνεπώς, κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν η ίδια η Ευρώπη δεν λάβει σοβαρές αποφάσεις, για την κρίση που τείνει πια να έχει πανευρωπαϊκή διάσταση<<.

    Τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο, λόγω της αδυναμίας της να δει εγκαίρως την πραγματική διάσταση της κρίσης και να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις. Και πρόσθεσε ότι είναι η ώρα η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, επισημαίνοντας, πάντως, ότι το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο να λυθεί σήμερα.

    Όπως επίσης ανέφερε, η λήψη αποφάσεων τώρα και η λύση του προβλήματος, θα άρει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και τόνισε ότι αν δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας, δεν μπορούμε να έχουμε σιγουριά και ανάπτυξη.

    Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους, υπογράμμισε ότι ο εληνικός λαός δεν πληρώνει μόνο τα λάθη του παρελθόντος στη χώρα, αλλά και >>ένα κλίμα παρατεταμένης ανασφάλειας, αβεβαιότητας και πολυφωνίας γύρω από το μέλλον της χώρας<<. Και τους ζήτησε >>να κατανοήσουν ότι και οι απεργίες και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες, έχουν μια πραγματική βάση<<.

    [05] Νέα 48ωρη απεργία των ναυτεργατών

    Σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών, αναμένεται να προκαλέσει η νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία, η τρίτη κατά σειρά, που αποφάσισε σε χθεσινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Τα πλοία θα παραμείνουν >>δεμένα<< στα λιμάνια όλης της χώρας, από τις 06.00 σήμερα το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου.

    Η διοίκηση της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο για ν' αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, που απεργούν από τη Δευτέρα.

    Στις 11 το πρωί του Σαββάτου οι ναυτεργάτες θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη(πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας) στη Δραπετσώνα.

    >Διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της Ομοσπονδίας, όπως αυτά κοινοποιήθηκαν με εξώδικο δήλωση από τις 29 Σεπτεμβρίου<< αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στην οποία γίνεται λόγος και για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι >>φίλοι επιβάτες<<.

    Η συνομοσπονδία των ναυτικών ζητεί τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα.

    Επίσης, αξιώνει διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών, αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και καταπολέμηση της ανεργίας.

    Επιπλέον, ζητεί νέες διαπραγματεύσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010.

    [06] Αισιόδοξος ο Γάλλος πρωθυπουργός για λύση στα προβλήματα της ευρωζώνης

    Η Ευρώπη κατευθύνεται "αποφασιστικά προς μία οικονομική κυβέρνηση της ευρωζώνης" μετά την κρίση χρέους, "τη σοβαρότερη στην ιστορία της" που αποκάλυψε "τα κενά της νομισματικής μας ένωσης", δήλωσε σήμερα στη Σεούλ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Κυριακής στις Βρυξέλλες, την οποία ο ίδιος θεωρεί "αποφασιστικής σημασίας".

    Η Ευρώπη που βρίσκεται μπροστά σε μία νέα πρόκληση, "κατευθύνεται αποφασιστικά προς μία οικονομική κυβέρνηση της ευρωζώνης" το πλαίσιο της οποίας μπορεί να συζητηθεί κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Κυριακής, η οποία θα είναι "αποφασιστικής σημασίας", δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γαλλο-κορεατικό εμπορικό επιμελητήριο.

    Το Παρίσι και το Βερολίνο παραδέχθηκαν ωστόσο χθες ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο κορυφής της Κυριακής για μία συνολική λύση της κρίσης χρέους και ανακοίνωσαν τη σύγκληση νέας συνόδου κορυφής την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου.

    "Σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα πρόκληση. Οπως και κατά το παρελθόν, θα ξεπεράσει τις δοκιμασίες και θα βγει ενισχυμένη. Σάς καλώ να έχετε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη", δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός.

    [07] Πέθανε το κοριτσάκι που είχε παρασυρθεί από όχημα στην Κίνα

    Ένα κοριτσάκι δύο ετών που είχε τραυματιστεί σοβαρά αφού είχαν περάσει από πάνω του δύο οχήματα και μετά είχε αγνοηθεί για αρκετά λεπτά πάνω στο πεζοδρόμιο από τους αδιάφορους περαστικούς --ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει οργή στους Κινέζους-- υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο.

    "Η μικρή Γιουέ Γιουέ πέθανε στις 00.32", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γενικού στρατιωτικού νοσοκομείου της Καντόνας (νότια Κίνα) όπου είχε εισαχθεί, χωρίς μεγάλες ελπίδες να αναρρώσει δεδομένης της απελπιστικής κατάστασής της.

    Το κοριτσάκι χτυπήθηκε στις 13 Οκτωβρίου, πρώτα από ένα μικρό φορτηγό και μετά, ενώ κειτόταν στο οδόστρωμα, πέρασε από πάνω του ένα φορτηγό. Βρισκόταν μπροστά από το κατάστημα της οικογένειάς του, σ' ένα στενό δρόμο στην πόλη Φοσάν.

    Οι εικόνες που καταγράφηκαν από τις κάμερες επιτήρησης και μπορεί κανείς να δει στο Ίντερνετ, δείχνουν στη συνέχεια μια δεκαπενταριά κατοίκους και οχήματα να περνούν δίπλα από το αιμόφυρτο παιδί χωρίς να σταματήσουν.

    Μια ρακοσυλλέκτης τραβάει τελικά το κοριτσάκι στην άκρη του δρόμου, όμως οι διάφοροι καταστηματάρχες στην περιοχή αγνοούν εκκλήσεις της για βοήθεια. Η γυναίκα κατάφερε στη συνέχεια μόνη της να ειδοποιήσει τη μητέρα του μικρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.

    Αμφότεροι οι οδηγοί που χτύπησαν το κοριτσάκι συνελήφθησαν. Το περιστατικό αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις οργής, θεωρείται επίσης ενδεικτικό μιας παρέκκλισης της κινεζικής κοινωνίας: πολλοί είναι πεπεισμένοι πως η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η γενική αύξηση του πλούτου μεταξύ του πληθυσμού συνοδεύονται από άνοδο του εγωισμού και απώλεια των συλλογικών αξιών της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης.

    "Αυτή η κοινωνία είναι σοβαρά άρρωστη. Ούτε οι σκύλοι και οι γάτες δεν θα έπρεπε να έχουν τόσο απάνθρωπη μεταχείριση", έγραψε κάποιος στο κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, τον ιστότοπο Sina Weibo.

    Ο θάνατος του παιδιού παραμένει σήμερα ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στους κινεζικούς ιστότοπους.

    "Αντίο μικρή Γιουέ Γιουέ. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στον παράδεισο", έγραψε ένας χρήστης του Ίντερνετ.

    "Αντίο, σου εύχομαι να μην ξαναγεννηθείς στην Κίνα σε μια άλλη ζωή", έγραψε ένας άλλος.

    [08] Στο Σάο Πάολο ο εναρκτήριος αγώνας του Μουντιάλ 2014

    Στο Σάο Πάολο θα διεξαχθεί, στις 12 Ιουνίου, ο εναρκτήριος αγώνας του Μουντιάλ 2014, που θα φιλοξενηθεί στην Βραζιλία. Οπως είναι γνωστό, ο τελικός της κορυφαίας διοργάνωσης, θα γίνει στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 13 Ιουλίου, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Μπέλο Οριζόντε (8 Ιουλίου) και στο Σάο Πάολο (9 Ιουλίου) και ο «μικρός τελικός» στην Μπραζίλια (12 Ιουλίου).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 October 2011 - 8:29:38 UTC