Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Σε δεύτερη Σύνοδο Κορυφής οι αποφάσεις
  • [03] Νεκρός 53χρονος συνδικαλιστής σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
  • [04] Νεκρός ο Μουαμάρ Καντάφι

  • [01] Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

    Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών χθες βράδυ, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο στο Δημόσιο, ρυθμίσεις στις συντάξεις και άλλες φορολογικές. Κατά την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Λούκα Κατσέλη, καταψήφισε, όπως είχε προαναγγείλει, το επίμαχο άρθρο 37 που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

    Το άρθρο 37 υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» έναντι 145 «οχι» γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπήρξαν άλλες «διαρροές» από την κυβερνητική πλειοψηφία. Στο σύνολό του το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 «ναι» έναντι 144 «όχι».

    Μιλώντας από το βήμα της Βουλής η Λούκα Κατσέλη επανέλαβε ότι αδυναττεί να ψηφίσει το άρθρο 37 με τη μορφή που έχει. «Είναι θέμα αρχής» τόνισε, λέγοντας ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας κατάφερε να διαφυλάξει τις συμβάσεις εργασίας και ότι η εμπειρία της στη θέση αυτή της επιτρέπει να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

    [02] Σε δεύτερη Σύνοδο Κορυφής οι αποφάσεις

    Σε κοινό ανακοινωθέν του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, αναφέρεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν την Κυριακή μία συνολική λύση για το πρόβλημα χρέους στην Ευρωζώνη, αλλά δεν θα λάβουν οριστικές αποφάσεις, πριν από μία δεύτερη Σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη.

    Επιπλέον, Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται κοινή οικονομική διακυβέρνηση , μεγαλύτερη οικονομική ενοποίηση, νέα μέθοδο λειτουργίας για τον EFSF και σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

    Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο ότι οι δύο χώρες επιθυμούν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα για την βιωσιμότητα και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

    [03] Νεκρός 53χρονος συνδικαλιστής σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

    Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν, χθες, κατά την δεύτερη μέρα των ογκωδέστατων συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας. Στη διάρκειά τους ένας 53χρονος συνδικαλιστής έχασε τη ζωή του ενώ πάνω από 70 άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία, από τις μάχες που δόθηκαν σώμα με σώμα.

    Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκρούστηκαν με κουκουλοφόρους, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να κινηθούν προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ η Αστυνομία παρακολουθούσε τα γεγονότα χωρίς συμμετοχή. Οι κουκουλοφόροι οπλισμένοι με λοστούς και μολότωφ επιχείρησαν γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, να σπάσουν τον κλοιό των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που είχαν περικυκλώσει το κοινοβούλιο. Οι ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ απέκρουσαν την πρώτη έφοδο των κουκουλοφόρων, οι οποίοι απάντησαν ρίχνοντας μεγάλη ποσότητα βομβών μολότωφ και πετρών εναντίον του πλήθους. Ακολούθησαν σκηνές πανικού αλλά και ανελέητου ξυλοδαρμού.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι τα επεισόδια ήταν προσχεδιασμένα μιλώντας για παρακρατικές πρακτικές.

    [04] Νεκρός ο Μουαμάρ Καντάφι

    «Ανακοινώνουμε στον κόσμο ότι ο Καντάφι σκοτώθηκε στα χέρια της επανάστασης. Είναι μια ιστορική στιγμή. Είναι το τέλος της τυραννίας και της δικτατορίας. Ο Καντάφι συνάντησε τη μοίρα του», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Αμπντέλ Χαφέζ Γκόγκα, σε συνέντευξη Τύπου στη Βεγγάζη.

    Φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Μουαμάρ Καντάφι νεκρό μεταδίδονται διεθνώς. Το τέλος του λίβυου ηγέτη σφραγίστηκε μαζί με την πτώση της γενέτειράς του Σύρτης, στα χέρια της νέας ηγεσίας της Λιβύης.

    Κατά την επίσημη εκδοχή ο Καντάφι σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι λίγο μετά τη μάχη υποστηρικτών του με στρατιώτες του Μεταβατικού Συμβουλίου.

    Νεκρός είναι και ο γιος του Καντάφι, Μοτασίμ, επιβεβαίωσαν χθες βράδυ, οι λιβυκές Αρχές. Ο Μοτασίμ, όπως ανέφεραν, κρυβόταν με τον πατέρα του.

    Εντός των προσεχών ωρών ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφα Αμπντέλ Τζαλίλ πρόκειται να ανακοινώσει συμβολικά την «απελευθέρωση» της Λιβύης, αρχίζοντας τη διαδικασία μετάβασης στο βορειοαφρικανικό κράτος που κυβέρνησε ο συνταγματάρχης Καντάφι επί 42 ολόκληρα χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 October 2011 - 6:29:36 UTC