Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργασιακές ευκαιρίες στην Αυστραλία
  • [02] Αυστηρότερες μεταρρυθμίσεις ζητούν Τόμσεν και Ματίας - Κριτική Ζέλικ στην στάση της Γερμανίας
  • [03] Χάνει ΑΕΚ και Ντόρτμουντ ο Τοροσίδης
  • [04] Γυμναστική-Παγκόσμιο ενόργανης-Εκτός τελικού η Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας

  • [01] Εργασιακές ευκαιρίες στην Αυστραλία

    «Έχω φτάσει σε μια κατάσταση να με ταΐζει η μητέρα μου και είμαι 35ετών. Θέλω να φύγω και να μην ξαναγυρίσω ποτέ στην Ελλάδα». Ο Θανάσης, υδραυλικός, «άνεργος-φάντασμα» εδώ και 2 χρόνια, αυτό που έλεγε εδώ και καιρό, τώρα το πήρε απόφαση. «Έχω κάνει την έρευνα μου και ήρθα σήμερα από κοντά να δω πως μπορώ να άμεσα φύγω». Η ανακοίνωση της πρεσβείας της Αυστραλίας φάνταζε γλαφυρή: «Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων, το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης διοργανώνει στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2011, στοχευμένες εκδηλώσεις για την πληρέστερη ενημέρωση των ατόμων που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία μέσω του προγράμματος εξειδικευμένης επαγγελματικής μετανάστευσης». Η διημερίδα που διοργανώθηκε σήμερα και συνεχίζεται αύριο στο ξενοδοχείο Hilton, συγκέντρωσε την πρώτη ημέρα πάνω από 500 άτομα, ηλικίας έως και 50 ετών. Μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων, γιατροί, οικοδόμοι και άλλοι κλάδοι ήταν ανάμεσα στις λίστες των επαγγελμάτων που η Αυστραλία ζητά. Παράλληλα με την διημερίδα της πρεσβείας, το ιδιωτικό ινστιτούτο Australian Industrial Systems Institute διοργανώνει, επίσης σήμερα και αύριο, σεμινάριο για εξειδικευμένους τομείς περί μηχανολογίας-βιομηχανίας, κατασκευών, νοσηλευτικής και αυτοματισμού. «Σήμερα ήρθαν 100 άτομα με πολλές απορίες για σπουδές και για εργασία στην Αυστραλία.», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη κα Ρούλα Τσιόλα και σημειώνει ότι το Ινστιτούτο αποφάσισε να κάνει αυτό το σεμινάριο, καθώς πολλοί Έλληνες που πήγαιναν με τουριστική βίζα στην Μελβούρνη ζητούσανε πληροφορίες. «Η συμμετοχή στις ημερίδες δεν αποτελεί αίτηση για μετανάστευση, ούτε εγγυάται την έγκριση βίζας», αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας της Αυστραλίας, ενώ διευκρινίζει ότι δεν είναι αρμόδια για τη χορήγηση μόνιμης επαγγελματικής βίζας. Η επιλογή γίνεται βάσει μοριοδότησης, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων για μετανάστευση υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων. Το πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας προβλέπει την είσοδο περίπου 170.000 νέων μεταναστών ετησίως. Η πρεσβεία καλεί τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν σχετικά με την επαγγελματική μετανάστευση στην Αυστραλία στην ιστοσελίδα www.immi.gov.au/skillexpos.

    [02] Αυστηρότερες μεταρρυθμίσεις ζητούν Τόμσεν και Ματίας - Κριτική Ζέλικ στην στάση της Γερμανίας

    Τα στελέχη της τρόικας Πόουλ Τόμσεν και Ματίας Μορς, σε δηλώσεις τους στη γερμανική εφημερίδα "Βελτ αμ Ζόνταγκ" που θα δημοσιευθούν στο αυριανό φύλλο, προειδοποιούν πως τα μέτρα του σχεδίου για τη "διάσωση" της Ελλάδας μπορεί να αποτύχουν εάν η Αθήνα δεν εφαρμόσει αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Είναι σαφές πως το πρόγραμμα (διάσωσης) δεν θα επιτύχει εάν οι αρχές δεν ακολουθήσουν το δρόμο που συνεπάγεται πολύ αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν και σημειώνει ότι «ελληνική κυβέρνηση καταλαβαίνει πως πολλές από τις πιο δύσκολες αλλαγές είναι ακόμα μπροστά», επισημαίνοντας ότι «υπάρχει μια αύξηση της πολιτικής και της κοινωνικής κόπωσης». «Οι Έλληνες νομίζουν πως είναι αρκετό να κάνουν νόμους. Όμως η εφαρμογή τους παίρνει χρόνο. Και συχνά οι απαραίτητες δομές δεν υπάρχουν», σημειώνει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ματίας Μορς. Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση στο Βερολίνο Μέρκελ-Σαρκοζί, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ προειδοποιεί τους ευρωπαίους ηγέτες ότι χρειάζεται πολιτική και οικονομική ένωση, ενώ βάζει στο στόχαστρο της κριτικής του τη Γερμανία. «Πολλά στην πολιτική συμβαίνουν μέσω της τέχνης του βομβισμού, αλλά η οικονομία και οι αγορές χρειάζονται προσανατολισμό και σαφήνεια», δήλωσε ο Ζέλικ στη γερμανική εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Βιρτσαφτσβοχε", αναρωτώμενος «από πού μπορεί να έλθει η λύση», την ώρα που η Γαλλία εμποδίζεται από τις επερχόμενες εκλογές, η Ιταλία βρίσκεται σε αναταραχή και η Βρετανία είναι εκτός της ευρωζώνης. Ο Ρλιμπερτ Ζέλικ εκτιμά πως οι Γερμανοί φορολογούμενοι «στερούνται μιας πολιτικής ηγεσίας που μπορεί να τους πει σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει ακόμη να αναπτυχθεί η Ευρώπη τους» και προσθέτει ότι «το ερώτημα-κλειδί είναι κατά πόσον οι λαοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη θέλουν να εγκαθιδρύσουν μια πολιτική και οικονομική ένωση για να συμπληρώσουν τη νομισματική ένωση».

    [03] Χάνει ΑΕΚ και Ντόρτμουντ ο Τοροσίδης

    Ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη στα πλευρά, στη διάρκεια του χθεσινοβραδινού αγώνα με την Κροατία, θα τον κρατήσει περίπου 15 ημέρες εκτός δράσης. Η σοβαρότητα της κατάστασής του επιβεβαιώθηκε και από το ιατρικό επιτελείο των "ερυθρόλευκων", οπότε μετά την εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο ότι ο διεθνής αμυντικός θα χάσει το μεγάλο ματς της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ (15/10), ενώ θα πρέπει να θεωρείται απίθανη η συμμετοχή του και στο καθοριστικό ματς με τη Ντόρτμουντ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ. Παιχνίδι που θα κρίνει την περαιτέρω πορεία του Ολυμπιακού, αλλά και της γερμανικής ομάδας στη διοργάνωση.

    [04] Γυμναστική-Παγκόσμιο ενόργανης-Εκτός τελικού η Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας

    Ιδιαίτερα άτυχη στάθηκε η Βάσω Μιλλούση, που έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση για τον τελικό της δοκού ισορροπίας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Τόκιο (7-16 Οκτωβρίου). Η 27χρονη πρωταθλήτρια, η οποία είχε συγκεντρώσει 14,450 βαθμούς, κατετάγη 9η στον προκριματικό του συγκεκριμένου οργάνου, έτσι, θα είναι πρώτη αναπληρωματική στον τελικό της επόμενης Κυριακής (16/10), στον οποίο προκρίθηκαν αποκλειστικά εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων δυνάμεων της γυναικείας ενόργανης, δηλαδή της Ρωσίας, της Κίνας, των ΗΠΑ και της Ρουμανίας. Συγκεκριμένα, οι οκτώ φιναλίστ της δοκού ισορροπίας θα είναι οι Βικτόρια Κόμοβα (Ρωσία, 15,400), Λου Σούι (Κίνα, 15,400), Τζόρντιν Γουίμπερ (ΗΠΑ, 15,233), Τζινάν Γιάο (Κίνα, 15,066), Καταλίνα Πόνορ (Ρουμανία, 15,000), Αλεξάντρα Ρέισμαν (ΗΠΑ, 14,933), Ελένα Αμέλια Ρατσέα (Ρουμανία, 14,733) και Γιούλια Ίνσινα (Ρωσία, 14,566). Η Βάσω Μιλλούση έμεινε οριακά εκτός τελικού και στο σύνθετο ατομικό, όπου κατετάγη 29η μεταξύ των αθλητριών που είχαν δικαίωμα εισόδου στην προνομιούχο 24άδα, έχοντας 53,416 βαθμούς. Στο ομαδικό αγώνισμα, η εθνική γυναικών (Βάσω Μιλλούση, Λίνα Μητράκου, Ανδριάνα Συρίγου-Αντωνίου, Δήμητρα Σταματιάδου, Μαρία-Μαγδαληνή Τριχοπούλου, Ελισάβετ Τσάκου) τερμάτισε με 197,611 βαθμούς στην 24η και τελευταία θέση, η οποία ασφαλώς δεν αντανακλά τις δυνατότητες αυτού του κατά βάση νεανικού συνόλου. Με δεδομένο ότι η Εθνική ομάδα έμεινε εκτός 16άδας, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, την Ολυμπιακή πρόκριση θα μπορέσουν να διεκδικήσουν δύο Ελληνίδες αθλήτριες, μέσω της δοκιμαστικής διοργάνωσης (test event) του Λονδίνου (10-13 Ιανουαρίου), όπου και θα δοθούν τα τελευταία εισιτήρια. Ωστόσο, μόνο η καλύτερη από αυτές τις δύο Ελληνίδες, που θα αγωνιστούν στο σύνθετο ατομικό, θα έχει δικαίωμα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 October 2011 - 18:29:39 UTC