Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Είκοσι δισ. ευρώ έχουν κρύψει Έλληνες στην Ελβετία», εκτιμά ο Τζ.Κρίστενσεν
  • [02] «Αστεία σενάρια» τα περί παραίτησης του πρωθυπουργού λέει ο Ηλ.Μόσιαλος
  • [03] Απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Προς απεργία και οι δικηγόροι
  • [04] Στην pole position ο Φέτελ, στο γκραν πρι Ιαπωνίας

  • [01] «Είκοσι δισ. ευρώ έχουν κρύψει Έλληνες στην Ελβετία», εκτιμά ο Τζ.Κρίστενσεν

    «Είκοσι δισ. ευρώ έχουν κρύψει οι Έλληνες στην Ελβετία», εκτιμά ο διευθυντής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, Τζον Κρίστενσεν σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής. Παραδοσιακά οι Έλληνες προτιμούν ευρωπαϊκούς φορολογικούς παραδείσους λόγω της εύκολης πρόσβασης όπως Βρετανία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Κύπρος, σημειώνει ο Τζον Κρίστενσεν. Εκτιμά δε ότι μια συμφωνία με την Ελβετία όπως της Γερμανίας δεν θα απέδιδεκαθώς οι λογαριασμοί για να φορολογηθούν θα πρέπει να είναι ονομαστικοίκαι η πλειονότητα έχει τις καταθέσεις σε όνομα εταιρείας που συνήθως είναι of-shore. Τέλος, ο διευθυντής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση να «απαιτήσει από την ΕΕ να ενισχύσει τις διαδικασίες ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών».

    [02] «Αστεία σενάρια» τα περί παραίτησης του πρωθυπουργού λέει ο Ηλ.Μόσιαλος

    Kατηγορηματικά αντίθετος σε πρόωρες εκλογές, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στην Real News, υπογραμμίζοντας πως «την ώρα του πολέμου η εσωστρέφεια είναι καταστροφική». Oκ. Μόσιαλος απορρίπτει, επίσης, τα περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας και χαρακτηρίζει αστεία τα σενάρια για παραίτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος «δίνει μια ιστορική μάχη, παίρνοντας στην πλάτη του αμαρτίες άλλων» και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «εν φυγομάχησε όπως άλλοι, δεν εγκατέλειψε τη μάχη». Ο υπουργός Επικρατείας, κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι δεν έχει δώσει δείγματα γραφής για εθνική συνεννόηση και υπογραμμίζει ότι «μια οικουμενική κυβέρνηση χωρίς προγραμματικές συγκλίσεις θα είναι μια ανεπιτυχής συγκόλληση προσώπων». Ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και σημειώνει «ό,τι είναι προς αυτή την κατεύθυνση, ό,τι βελτιώνει αυτή τη συμφωνία είναι καλοδεχούμενο. ? Η μείωση των επιτοκίων και του χρέους -που εμπεριέχονται στη συμφωνία-εξυπηρετεί σαφέστατα το δημόσιο συμφέρον και κατά συνέπεια τους πολίτες της χώρας». Επίσης, στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες αλλά «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει».

    [03] Απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Προς απεργία και οι δικηγόροι

    Απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Συγκεκριμένα εξήγγειλαν δυο εικοσιτετράωρες απεργίες, για μεθαύριο Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και για την Τετάρτη 12 του μηνός, και στάσεις εργασίας 8:00-11:00 και 15:00-18:00 στις 11, 13 και 14 Οκτωβρίου. «Η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται πλήρη υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 60%», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων, καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών. Προς απεργία και οι δικηγόροι Σε πενθήμερη πανελλαδική αποχή, από την ερχόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, προσανατολίζονται οι δικηγόροι, σε περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν δεσμευτείότι δεν θα μεταφέρει δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους, όπως είναι τα συναινετικά διαζύγια, η έκδοση διαταγώνπληρωμής, κ.λπ. Κατά τη σημερινήΟλομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της αποφασίστηκε να ζητήσουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, να συναντηθούν άμεσα προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και σε περίπτωση που δεν γίνει συνάντηση ή δεν υπάρξει η γραπτή δήλωση, οι δικηγόροι της Ελλάδος θα απέχουν από τα καθήκοντα τους 13-19 Οκτωβρίου. Επίσης, η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της, διαπιστώνει ότι «και ο νόμος για την δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, ο οποίος ψηφίστηκε παρά την αντίθεση των δικηγόρων, δεν εφαρμόζεται από το ίδιο το κράτος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα Π.Δ. που προβλέπονται από αυτόν». Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας παραβρέθηκε και οπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ)Χαράλαμπός Αθανασίου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους δικηγόρουςότι η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων δεν μπορεί να ανατεθεί στους συμβολαιογράφους ενώ ως προς τη μεταφορά των προσημειώσεων ακινήτων για την λήψη δανείων, ο πρόεδρος της ΕΔΕ επισήμανε, ότι η παραμονή τους στα δικαστήρια (όπως ισχύει σήμερα) δεν δημιουργεί πρόβλημα καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης.

    [04] Στην pole position ο Φέτελ, στο γκραν πρι Ιαπωνίας

    Ενα βαθμό χρειάζεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ στον αυριανό αγώνα στην ιαπωνική πίστα της Σουζούκα, προκειμένου να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Ο "πιλότος" της Ρεντ Μπουλ φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να σφραγίσει τον τίτλο, καθώς ακριβώς...στο νήμα (εννέα εκατοστά του δευτερολέπτου) πήρε την pole position (12η στη διάρκεια της περιόδου) από τον οδηγό της ΜακΛάρεν, Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί αύριο το πρωί (09:00) να στερήσει στον 24χρονο Φέτελ την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα της Φόρλουλα Ενα, τέσσερις στροφές πριν τη λήξη του. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο Μπάτον να είναι ο νικητής στη Σουζούκα και ταυτόχρονα να μην βαθμολογηθεί ο Φέτελ! Πίσω από τους δύο "πιλότους" που προαναφέρθηκαν θα εκκινήσει ο έτερος οδηγός της ΜακΛάρεν, Λιούις Χάμιλτον, ενώ θα ακολουθήσει ο Βραζιλιάνος, Φελίπε Μάσα με Φεράρι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 October 2011 - 16:29:36 UTC