Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην πόλη Γαντάμις της Λιβύης πιστεύεται ότι βρίσκεται ο Καντάφι
  • [02] Πέθανε η Χάιντι, το αλλήθωρο οπόσουμ που μάντευε τα Όσκαρ
  • [03] Επιστρέφει η "τρόικα" αύριο στην Άθήνα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ο.Ρεν
  • [04] Ο Αυστριακός καγκελάριος επιβεβαιώνει φόρο 0,1% στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές
  • [05] Αυτοκίνητο "διαβάζει" την σκέψη του οδηγού!
  • [06] Ο Μπαρόζο απέρριψε την ιδέα για συγκρότηση οικονομικής κυβέρνησης της ευρωζώνης
  • [07] Κίνδυνος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα στημένα, λέει ο Μ. Πλατινί

  • [01] Στην πόλη Γαντάμις της Λιβύης πιστεύεται ότι βρίσκεται ο Καντάφι

    Ο Μουάμαρ Καντάφι πιστεύεται ότι βρισκόταν στην πόλη Σάμνου της νότιας Λιβύης πριν από μια εβδομάδα, πριν μεταβεί στην πόλη Γαντάμις, 550 χλμ. νοτιοδυτικά της Τρίπολης, όπου βρίσκεται υπό την προστασία της φυλής Τουαρέγκ, δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος της Λιβύης.

    Ο Χισάμ Μπουχαζιάρ, συντονιστής της επιχείρησης σύλληψης του Καντάφι, τόνισε ότι γιος του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης Σάιφ αλ-Ισλάμ βρίσκεται στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ και ο άλλος του γιος, ο Μουτάσεμ, βρίσκεται στη Σύρτη, γενέτειρα της οικογένειάς του.

    "Και οι δυο σκέπτονται να εγκαταλείψουν τη Λιβύη πιθανότατα για το Νίγηρα", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

    Η Σύρτη, ένα από τα τελευταία οχυρά του Καντάφι είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και βομβαρδίζεται από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ.

    [02] Πέθανε η Χάιντι, το αλλήθωρο οπόσουμ που μάντευε τα Όσκαρ

    Η Χάιντι, το αλλήθωρο οπόσουμ που είχε προβλέψει τους νικητές των βραβείων Όσκαρ σε τηλεοπτική εκπομπή του αμερικανικού δικτύου ABC, πέθανε σήμερα στο ζωολογικό κήπο της Λειψίας όπου πέρασε τη σύντομη ζωή της.

    "Η Χάιντι έκλεισε για πάντα τα μάτια της", ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος. Το ζώο ήταν ηλικίας 3,5 ετών και εδώ και εβδομάδες υποβαλλόταν σε θεραπεία γιατί αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι υπεύθυνοι του κήπου αποφάσισαν να της κάνουν ευθανασία για να μην υποφέρει άλλο.

    Οι ειδικοί δεν είχαν καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα που να εξηγεί το στραβισμό της Χάιντι. Υπέθεταν ότι ίσως να υποσιτιζόταν προτού την εγκαταλείψουν οι πρώτοι ιδιοκτήτες της στις ΗΠΑ ή, αντιθέτως, επειδή ήταν υπέρβαρη να είχε συγκεντρωθεί λίπος πίσω από τα μάτια της.

    Η Χάιντι περιλαμβάνεται στη μακρά λίστα των διάσημων ζώων της Γερμανίας, όπως η πολική αρκούδα Κνουτ του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου που πέθανε φέτος την άνοιξη και ο Πολ το χταπόδι από το ενυδρείο του Ομπερχάουζεν που προέβλεψε επιτυχώς το νικητή του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Ο Πολ πέθανε το φθινόπωρο του 2010.

    Στη σελίδα της στο Facebook η Χάιντι είχε 332.963 φίλους, τριπλάσιους από τους φίλους της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ που έχει μόνο 107.000.

    [03] Επιστρέφει η "τρόικα" αύριο στην Άθήνα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ο.Ρεν

    Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν ανακοίνωσε ότι η Τρόϊκα ζήτησε σήμερα από τις αντιπροσωπείες της να επιστρέψουν αύριο στην Αθήνα, με στόχο την επανάληψη των συνομιλιών με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.

    Ειδικότερα, ο Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε ότι η απόφαση αυτή της Τρόϊκας έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έλαβαν και τα οποία, όπως είπε, αποτελούν «σημαντικό βήμα για την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων του 2012 και την επιστροφή των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας σε βιώσιμο δρόμο».

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ακόμη ότι πρόθεση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της ευρωζώνης το συντομότερο δυνατόν, μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στην Ελλάδα και να αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης των δανείων, υπό την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση της Τρόϊκας θα είναι θετική. Μια παρόμοια εξέλιξη θα διασφαλίσει στις ελληνικές αρχές την εξυπηρέτηση των δανειακών τους αναγκών, ανέφερε ο Αμαντέου Αλταφάζ

    Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση θα διεξαχθεί μετά την προγραμματισμένη μηνιαία συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

    [04] Ο Αυστριακός καγκελάριος επιβεβαιώνει φόρο 0,1% στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές

    Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο φόρος που πρότεινε η ΕΕ να επιβάλεται στις χρηματοπιστωτικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές θα ανέρχεται σε 0,1% στις αγοραπωλησίες μετοχών και ομολόγων και 0,01% στα παράγωγα.

    Η ανακοίνωση αυτή του Φάιμαν επιβεβαιώνει πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιήσει νωρίτερα πηγές της ΕΕ.

    Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καλωσόρισε την πρόταση, την οποία έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    «Επιτέλους, οι χρηματοοικονομικές αγορές θα συνεισφέρουν και αυτές στην σταθεροποίηση των εθνικών προϋπολογισμών», ανέφερε ο Φάιμαν.

    [05] Αυτοκίνητο "διαβάζει" την σκέψη του οδηγού!

    Στο μέλλον το αν θα στρίψει κάποιος οδηγός δεξιά ή αριστερά δεν θα είναι μόνο μία σκέψη. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan και ένα ελβετικό πανεπιστήμιο σχεδιάζουν αυτοκίνητα που μπορούν να "διαβάζουν" τις σκέψεις του οδηγού και να προετοιμάζουν το αυτοκίνητο για την επόμενη κίνηση.

    "Η ιδέα είναι να παντρέψεις την νοημοσύνη του οδηγού με εκείνη του αυτοκινήτου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο και το αποτέλεσμα να είναι ένα ασφαλές οδηγικό περιβάλλον," εξήγησε ο Χοσέ ντελ Ρ. Μιλάν, καθηγητής στο ελβετικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο EPFL, ο οποίος ηγείται του σχεδίου.

    Το σχέδιο βασίζεται στην "μέτρηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την κίνηση των ματιών".

    "Ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του αυτοκινήτου θα σαρώνει τον περιβάλλοντα χώρο αξιοποιώντας ταυτόχρονα τους αισθητήρες του ίδιου του οχήματος" κι έτσι θα καθίσταται δυνατή η πρόβλεψη της επόμενης κίνησης του οδηγού.

    Το όχημα στη συνέχεια θα προετοιμάζεται για ελιγμούς μειώνοντας ταχύτητα, αν είναι απαραίτητο, ή θα στρίβει δεξιά ή αριστερά.

    Εκπρόσωπος του EPFL δήλωσε ότι οι έρευνες θα διαρκέσουν τέσσερα χρόνια και ότι "στο τέλος αυτής της περιόδου ελπίζουμε να έχουμε ήδη έτοιμο το πρωτότυπο."

    [06] Ο Μπαρόζο απέρριψε την ιδέα για συγκρότηση οικονομικής κυβέρνησης της ευρωζώνης

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέρριψε ντε φάκτο σήμερα την γαλλο-γερμανική πρόταση για την εισαγωγή του θεσμού της οικονομικής κυβέρνησης της ευρωζώνης, αντιτείνοντας ότι αυτός ο ρόλος ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    "Η Κομισιόν είναι η οικονομική κυβέρνηση της Ένωσης, είναι βέβαιο ότι για τη λειτουργία αυτή δεν χρειαζόμαστε περισσότερους θεσμούς", δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Ο Ζοζέ Μπαρόζο αναφερόταν στην πρόταση που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για τη συγκρότηση "οικονομικής κυβέρνησης" της ευρωζώνης με στόχο τον συντονισμό των εθνικών οικονομικών πολιτικών

    [07] Κίνδυνος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα στημένα, λέει ο Μ. Πλατινί

    Αυστηρούς νόμους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του κυκλώματος με τα στημένα παιχνίδια, ζήτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, μιλώντας χθες σε συνεδρίαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο Γάλλος παράγοντας χαρακτήρισε τα στημένα παιχνίδια ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για την κάθαρση.

    «Λίγες χώρες έχουν αυστηρή νομοθεσία για τα στημένα παιχνίδια και είναι κρίσιμο να υιοθετήσουν ανάλογη νομοθεσία και οι υπόλοιπες χώρες. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι σε μεγάλο κίνδυνο και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς. Ο αυξανόμενος αριθμός στημένων αγώνων δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης. Τα στημένα συνδέονται σίγουρα με ένα οργανωμένο κύκλωμα διαφθοράς, το οποίο πρέπει να καταπολεμηθεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πλατινί.

    Μάλιστα, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υπέδειξε ως σωστά παραδείγματα τους νόμους της Βρετανίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, αλλά και της Ιταλίας. «Δυστυχώς δεν έχει ποινικοποιηθεί η αθλητική απάτη σε όλη την Ευρώπη. Αυτό το κενό λειτουργεί ευεργετικά για το οργανωμένο έγκλημα. Η παρέμβαση του συμβουλίου της Ευρώπης είναι αναγκαία. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ποινικοποιήσουν τη διαφθορά στα σπορ», τόνισε ο Πλατινί και συμπλήρωσε:

    «Πρέπει να το καταλάβουν όλοι: Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κινδυνεύει και μπορώ να πω ότι το ίδιο συμβαίνει με όλα τα σπορ. Το φαινόμενο των στημένων αγώνων συνδέεται με το διαδικτυακό στοιχηματισμό. Όλα είναι σχεδιασμένα από εγκληματικές οργανώσεις και καμία χώρα δεν πρέπει να νιώθει ασφαλής, αν δεν λάβει τα μέτρα της».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 September 2011 - 12:29:39 UTC