Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνoνται οι καταλήψεις στα σχολεία
  • [02] Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη ΔΕΗ υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ
  • [03] Financial Times: Διχασμένη η ευρωζώνη για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας
  • [04] Διέφυγε τον κίνδυνο ο Άρβιντας Σαμπόνις
  • [05] Η κρίση χτύπησε και τα πρατήρια υγραερίου
  • [06] Δεν έγιναν καταλήψεις στα περισσότερα δημαρχεία της Θεσσαλονίκης
  • [07] Σε πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς "ανησυχούν" για την κρίση χρέους
  • [08] Ευ. Βενιζέλος: Τεκμηρίωση για το σύνολο του εισοδήματος
  • [09] «Δεν μετανιώνει για τίποτα» η Ανίτα Έκμπεργκ στα 80 της
  • [10] Μολυσμένα πεπόνια προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων στις ΗΠΑ

  • [01] Αυξάνoνται οι καταλήψεις στα σχολεία

    Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των γυμνασίων και λυκείων όπου οι μαθητές αποφασίζουν καταλήψεις, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα και τις ελλείψεις τους.

    Το νέο αυτό κύμα αντιδράσεων, προκαλεί "πονοκέφαλο" στο υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν είναι λίγα τα σχολεία όπου καθημερινά παρατηρούνται διαπληκτισμοί και ένταση μεταξύ μαθητών που αποφασίζουν κατάληψη και γονέων που αντιδρούν στις αποφάσεις τους.

    Το υπουργείο Παιδείας προβληματίζεται αν θα πρέπει να προειδοποιήσει άμεσα τους μαθητές, ότι αν κάνουν καταλήψεις και χάσουν μαθήματα, αυτά θα αναπληρωθούν ακόμη και τα Σάββατα, ή τις ημέρες των διακοπών ή και των ημερήσιων εκδρομών.

    Πάντως, τα κρούσματα που είχαν παρατηρηθεί άλλες χρονιές, όταν υπήρχαν καταλήψεις με τους βανδαλισμούς σε ορισμένα σχολεία, φαίνεται να επαναλαμβάνονται και τώρα από εξωσχολικούς, που μπαίνουν στα υπό κατάληψη σχολεία και καταστρέφουν.

    Την ίδια ώρα, στα πανεπιστήμια φαίνεται καθαρά πλέον η αλλαγή πλεύσης μεταξύ των φοιτητών που επιμένουν στις καταλήψεις, καθώς βλέπουν πλέον ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Σε πολλά πανεπιστήμια, ήδη, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του έτους ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, προκειμένου να διασωθούν η εξεταστική και το εξάμηνο, που σύμφωνα με το νέο νόμο κάθε μάθημα πρέπει να διδάσκεται επί 13 εβδομάδες, αλλιώς δεν θα μπορέσουν να εξεταστούν οι φοιτητές.

    Προβληματισμός επικρατεί πλέον στις συγκλήτους των ιδρυμάτων, καθώς αναζητούν τρόπους για να ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος μόλις εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση.

    [02] Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη ΔΕΗ υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ

    Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη ΔΕΗ, αντίθετα υπάρχει τεράστια έλλειψη σε όλες τις κατηγορίες και στους διοικητικούς υπαλλήλους, υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ.Παπακωνσταντίνου, στην οποία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της για την εργασιακή εφεδρεία.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην επιστολή, η ΔΕΗ το 1994 είχε 36.710 εργαζόμενους και σήμεραμε σχεδόν διπλάσια εργοστάσια, με χιλιάδες χιλιόμετρα περισσότερο δίκτυο σε όλα τα επίπεδα τάσης και εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους καταναλωτές, έχει 15462 λιγότερους.

    Ειδικά οι διοικητικοί υπάλληλοι, από 6.717 το 1996 είναι σήμερα 3.905 και "η μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν υπάρχουν πλεονάζοντες", αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, "είναι ότι εκατοντάδες καταστήματα εμπορίας είναι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές".

    Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει τέλος ότι στο πλαίσιο του κανόνα πέντε αποχωρήσεις προς μία πρόσληψη το ΔΣ της ΔΕΗ ζήτησε τον Απρίλιο να εγκριθεί η πρόσληψη 470 υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και διοικητικοί και ζητά την εξαίρεση της επιχείρησης από τους περιορισμούς στις προσλήψεις.

    [03] Financial Times: Διχασμένη η ευρωζώνη για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

    Σε διάσταση απόψεων στους κόλπους της Ευρωζώνης σχετικά με το ύψος της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Το δημοσίευμα, με τίτλο: "Ανοίγει χάσμα σχετικά με τους όρους διάσωσης της Ελλάδας", σημειώνει ότι 7 από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης υποστηρίζουν μία μεγαλύτερη μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχουν οι ιδιώτες επενδυτές. Επικεφαλής της θέσης αυτής έχουν τεθεί οι "σκληροπυρηνικοί" στη Γερμανία και τη Γερμανία, ενώ η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανθίστανται σθεναρά σε αυτή, προσθέτει το δημοσίευμα, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να προκληθούν νέες πωλήσεις των μετοχών ευρωπαϊκών τραπεζών με μεγάλη έκθεση σε χρέος της Ελλάδας και άλλων περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης.

    Οι διαφωνίες προέκυψαν, συνεχίζει η εφημερίδα, που επικαλείται ως πηγές Ευρωπαίους αξιωματούχους, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για την επόμενη τριετία θα είναι μεγαλύτερες από την πρόβλεψη των 172 δισ. ευρώ, με βάση την οποία αποφασίσθηκε στις 21 Ιουλίου το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ στα 109 δισ. ευρώ. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες έχουν αυξηθεί, λόγω της μεγαλύτερης οικονομικής ύφεσης και της βραδείας εφαρμογής των μέτρων λιτότητας από την Αθήνα. Το πόσο ακριβώς έχουν αυξηθεί, θα καθορισθεί από τους διεθνείς δανειστές τις επόμενες εβδομάδες, προσθέτει η εφημερίδα.

    Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η Γερμανία θα εγκρίνει τελικά την εκταμίευση της έκτης δόσης ύψους 8 δισ. ευρώ από το πρώτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, η απόφαση για την οποία αναμένεται να ληφθεί σε έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (συμβούλιο Eurogroup) σε δύο εβδομάδες.

    Ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί θέλουν μετά την έγκριση της δόσης να υποστούν οι τράπεζες ένα μεγαλύτερο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, λόγω της απότομης μείωσης της αγοραίας αξίας τους από τον Ιούλιο. Σημειώνεται ότι, με βάση τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, οι ιδιώτες επενδυτές δέχθηκαν να ανταλλάξουν ομόλογά τους ύψους 135 δις. ευρώ που λήγουν έως το 2020 με νέα ομόλογα που θα έχουν 21% μικρότερη αξία αλλά θα είναι εγγυημένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). Πολλοί Γερμανοί αξιωματούχοι, σημειώνει το δημοσίευμα, δηλώνουν ότι αναγκάσθηκαν να προχωρήσουν σε αυτή τη συμφωνία, την οποία θεωρούν πολύ επωφελή για τις τράπεζες.

    Ωστόσο, το δημοσίευμα τονίζει ότι διαφωνίες υπάρχουν ακόμη και μέσα στη Γερμανία για το αν πρέπει να γίνει ένα μεγαλύτερο "κούρεμα" των ιδιωτών επενδυτών. "Στη Γερμανία υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί και υπάρχουν και οι μετριοπαθείς", δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

    [04] Διέφυγε τον κίνδυνο ο Άρβιντας Σαμπόνις

    Καρδιακή προσβολή υπέστη χθες ο Αρβιντας Σαμπόνις, αλλά τελικά κατάφερε ν' αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

    Ο 46χρονος Λιθουανός, από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στην ιστορία του παγκοσμίου μπάσκετ, συμμετείχε σε φιλική αναμέτρηση και αισθάνθηκε ενοχλήσεις και μετέβη εσπευσμένα στα αποδυτήρια.

    Με την κατάσταση του να χειροτερεύει, ο Σαμπόνις διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Κάουνας, όπου παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

    Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο Σαμπόνις νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αλλά σίγουρα ο Λιθουανός γίγαντας πέρασε δύσκολες στιγμές μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Με την έγκαιρη επέμβαση των γιατρών, ο Σαμπόνις, που ταλαιπωρούνταν από αδιαθεσία και αδυναμία το προηγούμενο διάστημα αλλά ρίσκαρε να παίξει μπάσκετ μόλις ένιωσε λίγο καλύτερα, κρατήθηκε στη ζωή.

    [05] Η κρίση χτύπησε και τα πρατήρια υγραερίου

    Η κρίση χτύπησε και τα πρατήρια υγραερίου, καθώς ακόμη και οι καταναλωτές που έσπευσαν τους προηγούμενους μήνες να μετατρέψουν τους κινητήρες των αυτοκινήτων τους για να έχουν χαμηλότερο κόστος κίνησης, "κλειδώνουν" τα ΙΧ τους.

    Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης κατέθεσε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορά για εναρμόνιση τιμών στο υγραέριο κίνησης, ενώ από την πλευρά της η Επιτροπή, με έγγραφό της την προηγούμενη εβδομάδα, ζητά να υποβληθεί επίσημη καταγγελία, εφόσον υπάρχουν στοιχεία για παράνομη συμπεριφορά.

    Οι τιμές του υγραερίου κίνησης κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 80 - 85 λεπτά το λίτρο και έχουν αυξηθεί πάνω από δέκα λεπτά σε σχέση με την αρχή του χρόνου. Αιτίες της αύξησης είναι αφενός η άνοδος των τιμών διυλιστηρίου στο συγκεκριμένο διάστημα, από 67 - 68 λεπτά σε 70 - 71 λ., αφετέρου η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τον περασμένο Ιούνιο, κατά 6 λεπτά το λίτρο.

    [06] Δεν έγιναν καταλήψεις στα περισσότερα δημαρχεία της Θεσσαλονίκης

    Κανονικά εξυπηρετούνται οι πολίτες στα περισσότερα δημαρχεία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι φαίνεται πως δεν συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΟΕ - ΟΤΑ και αφορούσε κατάληψη των χώρων, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

    Στο νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι δεν απείχαν από τις θέσεις τους και οι δημότες εξυπηρετήθηκαν δίχως προβλήματα. Ανάλογη εικόνα παρατηρήθηκε στο δήμο Καλαμαριάς και στους περιφερειακούς δήμους, μεταξύ των οποίων Πυλαίας - Χορτιάτη, Λαγκαδά και Βόλβης.

    Εξαίρεση αποτέλεσε ο δήμος Ευόσμου - Κορδελιού όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη στο δημαρχείο, λίγο μετά τις 11 το πρωί.

    «Δεν ενημερωθήκαμε εγκαίρως από το σωματείο μας και δεν μπορεί να γίνει κατάληψη χωρίς να έχει εξαγγελθεί στάση εργασίας για τις συγκεκριμένες ώρες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εργαζόμενος στο δήμο Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Φώτης Μαραντζίδης.

    Στη μη έγκαιρη ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις, που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στο συντονισμό των εργαζομένων στους δήμους, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Παπανικολάου.

    [07] Σε πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς "ανησυχούν" για την κρίση χρέους

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά σήμερα, μετά από ένα τριήμερο ράλι, καθώς οι ελπίδες ότι θα αυξηθεί η "δύναμη πυρός" του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) έδωσαν τη θέση τους σε ανησυχίες για πιθανά εμπόδια στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, σημείωνε μεγάλες απώλειες μετά το άνοιγμα των αγορών, ενώ το μεσημέρι οι απώλειες του περιορίσθηκαν και κινούνταν περί το 0,5%. Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI παρουσίαζε το μεσημέρι μικρότερες απώλειες, περί το 0,1%.

    Τα χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις, επειδή οι επενδυτές προεξόφλησαν ότι το ΕΤΧΣ, που έχει πόρους 440 δις. ευρώ, θα αποκτήσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα από μία διαδικασία μόχλευσης των πόρων του.

    Τα σχέδια αυτά, όμως, αντιμετωπίζουν αντιδράσεις από τη Γερμανία, ενώ στην ανησυχία των επενδυτών βάρυνε και το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times ότι υπάρχει διχασμός στην Ευρωζώνη σχετικά με την αύξηση της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδας.

    [08] Ευ. Βενιζέλος: Τεκμηρίωση για το σύνολο του εισοδήματος

    Το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνουν οι πολίτες - και όχι μόνον οι δαπάνες με αποδείξεις που λαμβάνονται υπόψη έως σήμερα - θα πρέπει εφεξής να τεκμηριώνεται με παραστατικά, τα οποία θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τεκμηριώνουν και να δηλώνουν το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια, κ.λπ.). Ακόμη, πρέπει επίσης να δηλώνεται το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα, κ.λπ.).

    Σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, αυτό "θα τεθεί ως διάταξη στο νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, και, σε συνδυασμό, με τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος, θα αποκαταστήσει την πιο άγρια αδικία που υπάρχει στη χώρα μας σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα". Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζει, παράλληλα, πρώιμες τις αντιδράσεις των μέσων ενημέρωσης στη χθεσινή ανακοίνωση της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει με απλές και πρακτικές κινήσεις τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την παραοικονομία.

    Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ.Βενιζέλος, "έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει με απλές και πρακτικές κινήσεις τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την παραοικονομική δραστηριότητα, αντί να βρει την ενθάρρυνση των μέσων ενημέρωσης, προκάλεσε πλήθος πρώιμων αντιδράσεων.

    Εάν η Ελλάδα θέλει να φύγει από την αδιέξοδη δημοσιονομική κατάσταση και να λειτουργήσει ως πραγματικό κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας, πρέπει όλοι οι Έλληνες να συμφωνήσουμε γύρω από μερικές δυσάρεστες αλήθειες:

    Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ή καταναλώνεται ή αποταμιεύεται. Από τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών προκύπτουν οι αναγκαίες ενδείξεις για τα ποσοστά κατανάλωσης και αποταμίευσης, ανάλογα με το εισοδηματικό επίπεδο.

    Η ρύθμιση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα είναι πολύ απλή: το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους. Αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ? όψιν για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).

    Το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κοκ).

    [09] «Δεν μετανιώνει για τίποτα» η Ανίτα Έκμπεργκ στα 80 της

    Την Πέμπτη, η Ανίτα Έκμπεργκ, η πρωταγωνίστρια του πασίγνωστου έργου «La Dolce vita» του Φεντερίκο Φελίνι, γιορτάζει τα ογδοηκοστά της γενέθλια.

    Όπως αποκαλύπτεισε άρθρο της η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», η σουηδέζα ντίβα, βρίσκεται σε νοσοκομείο της Ρώμης, όπου υποβάλλεται σε φυσικοθεραπεία μετά από επέμβαση στον δεξιό μηρό και η μόνη συντροφιά, για την σημαντική μεθαυριανή γιορτή, θα είναι οι καλόγριες του νοσοκομείου, που της συμπεριφέρονται με μεγάλη αγάπη.

    «Αισθάνομαι κάπως μόνη, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα. Ερωτεύθηκα, έκλαψα, ένιωσα τρελή ευτυχία. Στην ζωή μου, έχασα και κέρδισα», λέει η πρωταγωνίστρια του αριστουργήματος του Φεντερίκο Φελίνι» στην «Κορριέρε».

    Η «Γλυκιά ζωή», όπως συνεχίζουν να τονίζουν πολλοί κριτικοί, συμβολίζει, τελικά, την κατεξοχήν κινηματογραφική ταινία. Ο κινηματογράφος μέσα στον κινηματογράφο, μια Αιώνια Πόλη μαγεμένη, πριν πενήντα ένα χρόνια, το θρυλικό μπάνιο με το Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι μέσα στο συντριβάνι «Φοντάνα Ντι Τρέβι».

    Στις προτάσεις γάμου και στα «φλερτ» της Έκμπεργκ, όπως αποκαλύπτει η ίδια, συγκαταλέγονται και τα ονόματα τον Τζάννι Ανιέλι και Φρανκ Σινάτρα. Σήμερα, μιλά με μεγάλη αίσθηση της πραγματικότητας, των χρόνων που περνούν, τις ομορφιάς της και της προσωπικότητάς της, που κατέκτησαν τον Φελίνι. «είχα κερδίσει τον τίτλο της Μις Σουηδία, αλλά δεν νομίζω ότι μέτρησε μόνο αυτό. Ο Φεντερίκο ήξερε να διαβάζει τις καρδιές των ηθοποιών και να τους διευθύνει λες και επρόκειτο για πεταλούδες», λέει η Έκμπεργκ. Τώρα, η μόνη της επιθυμία, είναι να μπορέσει να γυρίσει στην βίλα της, σε ένα λόφο λίγο έξω από την Ρώμη και να ξαναρχίσει να παίζει με το λυκόσκυλό της.

    Μπορεί να μην παντρεύτηκε και να μην έκανε παιδιά, να βρίσκεται στο νοσοκομείο, συχνά χωρίς παρέα, αλλά από την συνομιλία της με τον Ιταλικό Τύπο, αυτό που προκύπτει με σαφήνεια, είναι ότι η εντυπωσιακή και «εξωτική» Ανίτα Έκμπεργκ, αισθάνεται κάθε άλλο παρά πικραμένη και ανικανοποίητη.

    [10] Μολυσμένα πεπόνια προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων στις ΗΠΑ

    Δεκατρείς άνθρωποι πέθαναν και ακόμη 72 μολύνθηκαν στις ΗΠΑ, από λιστερίωση (μία λοίμωξη που προκαλείται από κοινό συμβιωτικό οργανισμό, ο οποίος βρίσκεται στο νερό, τα βιομηχανικά επεξεργασμένα τρόφιμα και τα κόπρανα κατοικίδιων και άγριων ζώων και εκδηλώνεται - σε βαριά μορφή - ως σηψαιμία, μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, ενδομήτριες ή αυχενικές μολύνσεις σε εγκύους), αφού έφαγαν μολυσμένα πεπόνια, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων υγείας.

    Ο αριθμός των θανάτων από λιστερίωση, υπερβαίνει ακόμη και εκείνον από σαλμονέλα, μετά από κατανάλωση μολυσμένων φιστικιών. Το 2009, στις ΗΠΑ, είχαν πεθάνει εννέα άνθρωποι και είχαν προσβληθεί περισσότεροι από 700.

    Το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών, ανακοίνωσε ότι, μέχρι στιγμής, περισσότερες από 18 Πολιτείες έχουν αναφέρει μολύνσεις λιστερίωσης.

    Τέσσερις από τους 13 ανθρώπους που πέθαναν από την εν λόγω νόσο (οι οποία, ως επί το πλείστον προσβάλλει εγκύους, πάσχοντες από έιτζ, καρκινοπαθείς), ήταν κάτοικοι του Νέου Μεξικού, δύο του Κολοράντο, δύο του Τέξας και οι άλλοι πέντε στο Κάνσας, το Μέρυλαντ, το Μισούρι, τη Νεμπράσκα και την Οκλαχόμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 September 2011 - 10:29:41 UTC