Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Οι εκλογές θα γίνουν το 2013
  • [02] Βρέθηκε νεκρός ο Νίκος Κοεμτζής
  • [03] Σόιμπλε: Να εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Οι εκλογές θα γίνουν το 2013

    Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2013 ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στους βουλευτές Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή.

    Οβουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε στον πρωθυπουργό ότι «δεν διαπραγματεύεται και δεν εκβιάζει με την ψήφο του και θα στηρίξει τα μέτρα στην Βουλή», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τόσο τους πολίτες όσο και τους δανειστές. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να πειστούν πως θα σταματήσουν τα μέτρα, ενώ αναμένουν να δουν την προσπάθεια της κυβέρνησης. Επίσης, από την άλλη, η τρόικα πρέπει να δει το πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η κυβέρνηση. Ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου είναι καθοριστικής σημασίας, και πρόσθεσε ότι όταν διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας της χώρας, και αν χρειαστεί εθνική συνεννόηση μετά την 6η δόση τότε να προκηρυχθούν εκλογές.

    Με ποδοσφαιρικούς όρους διατύπωσε την κριτική του ο βουλευτής Ηλείας Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι «πρόεδρε είσαι επιθετικός παίκτης, παίζεις στα αντίπαλα καρέ ωστόσο η άμυνα-η κυβέρνηση δεν αποδίδει.»

    Από την μεριά του ο βουλευτής Αχαΐας Αθανάσιος Παπαδόπουλος είπε στον πρωθυπουργό ότι «χρειάζεται συναίνεση από τον λαό για να εφαρμοστούν τα μέτρα και πρέπει να του εξηγήσουμε γιατί κάνει θυσίες».

    Επίσης η βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κυριακοπούλου παρατήρησε ότι «δεν αναδείξαμε την καταστροφή που έκανε η ΝΔ την τελευταία πενταετία και εμφανιζόμαστε εμείς τώρα οι "κακοί"», επισήμανση, με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν και άλλοι βουλευτές, ζητώντας «να θυμίζουμε όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το σημείο».

    [02] Βρέθηκε νεκρός ο Νίκος Κοεμτζής

    Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, ο Νίκος Κοεμτζής. Ήταν πεσμένος για περισσότερες από δύο ώρες στο πεζοδρόμιο, ώσπου κάποιοι διερχόμενοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Ο άνθρωπος, που το 1973 μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς, επάνω στην περίφημη «παραγγελιά» του αδερφού του, στο νυχτερινό κέντρο «Νεράϊδα», και καταδικάσθηκε τρις εις θάνατο και οχτώ φορές ισόβια, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση, έφυγε στα 74 του χρόνια και ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

    Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.

    [03] Σόιμπλε: Να εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου

    Την ανάγκη να εφαρμοστεί \"με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα\", η συμφωνία που συνήψαν οι Ευρωπαίοι στις 21 Ιουλίου για ένα δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομιών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    \"Δεν έχει νόημα να κάνουμε εικασίες σχετικά με τα επόμενα βήματα\", είπε στους δημοσιογράφους ο Γερμανός υπουργός, όταν ρωτήθηκε για την κρίση στη ζώνη του ευρώ και τις φήμες για επικείμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα. Είναι σημαντικό να εφαρμοστούν \"με τη μέγιστη σοβαρότητα\" οι αποφάσεις που ελήφθησαν τον Ιούλιο, δήλωσε.

    Ο κ. Σόιμπλε επαναβεβαίωσε επίσης την ανάγκη καταπολέμησης των ελλειμμάτων, ενώ πολλές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, πιέζουν τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να τονωθεί η ανάπτυξη.

    \"Είναι πιο σημαντικό να καταπολεμηθούν οι πραγματικές αιτίες της κρίσης, και αυτές οι αιτίες είναι τα υψηλά ελλείμματα\", είπε ο Σόιμπλε.

    \"Είναι προφανές ότι δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε την κρίση μεγεθύνοντας τα αίτια της\", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 September 2011 - 16:29:35 UTC