Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα κριτήρια για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο
  • [02] «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας»,
  • [03] Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στην ΕΡΤ

  • [01] Τα κριτήρια για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο

    Το Προεδρικό Διάταγμα για την εργασιακή εφεδρεία εστάλη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, οι φορείς, εφόσον χαρακτηρίσουν προσωπικό ως πλεονάζον, συντάσσουν και αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ πίνακα πλεονάζοντος προσωπικού κατά κατηγορία και ειδικότητα, καθώς και τα στοιχεία υπηρεσιακών μεταβολών. Επιπλέον, προσκομίζονται στο ΑΣΕΠ από τους ενδιαφερόμενους τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα και τις ιδιότητες που επικαλούνται (όπως τίτλοι σπουδών).

    Με βάση τα στοιχεία αυτά, το ΑΣΕΠ κατατάσσει το πλεονάζον προσωπικό και συντάσσει ανά φορέα πίνακα κατάταξης κατά κατηγορία και ειδικότητα. Η κατάταξη γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τα τυπικά προσόντα, την εμπειρία, τον χρόνο εργασίας στον φορέα, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση (πολύτεκνοι ή τέκνα πολυτέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες), ενώ ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα άτομα με αναπηρία, τους έχοντες σύζυγο ή την επιμέλεια παιδιών με αναπηρία, καθώς και για τους συζύγους που έχουν χαρακτηριστεί και οι δύο ως πλεονάζοντες.

    Στη συνέχεια, το ΑΣΕΠ ενοποιεί τους πίνακες των φορέων δύο φορές το χρόνο. Εξαιρετικά, για το πρώτο έτος η ενοποίηση γίνεται κάθε τρίμηνο. Από τον ενοποιημένο πίνακα και κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου, με βάση τη σειρά κατάταξης θα γίνεται η μεταφορά του προσωπικού σε θέση τακτικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα σε ποσοστό 10% των ετήσιων προσλήψεων, καθώς και σε θέσεις εποχιακού προσωπικού έως ποσοστό 30% των θέσεων που προκηρύσσονται. Για την επιλογή σε θέση μερικής απασχόλησης οι κατατασσόμενοι στον πίνακα έχουν απόλυτη προτεραιότητα.

    [02] «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας»,

    Είναι καθοριστικής σημασίας να λάβει η Ελλάδα τις απαραίτητες αποφάσεις και να καλύψει πλήρως τη δημοσιονομική απόκλιση που προέκυψε για το 2011, η οποία οφείλεται τόσο στην έλλειψη εφαρμογής ορισμένων μέτρων αλλά και στην επιδείνωση της ύφεσης.

    Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις Βρυξέλλες με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των ενδιάμεσων προβλέψεων τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επτά μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ.

    Ο Όλι Ρεν, αφού αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οι οποίες «κινούνται στην κατεύθυνση για την εκπλήρωση των φετινών δημοσιονομικών στόχων», τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας».

    Ο επίτροπος οικονομίας διευκρίνισε ακόμη ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στην Πολωνία θα διεξαχθεί συζήτηση επί των μέτρων που έλαβε και η Ελλάδα -και σε περίπτωση που αποδειχθούν πειστικά- τότε το σύνολο του κλιμακίου της τρόικας θα επανέλθει στην Ελλάδα ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου η αξιολόγηση. Όλα αυτά βέβαια πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις, διεμήνυσε ο Φιλανδός επίτροπος.

    Όπως υποστήριξε, η εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων θα ανοίξει το δρόμο για να εκταμιευθεί η 6η δόση.

    [03] Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στην ΕΡΤ

    Ομόφωνα εγκρίθηκαν όλα τα θέματα που περιελάμβανε η ατζέντα του υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, ενώ της συνεδρίασης αυτής προηγήθηκε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές απασχόλησαν υπηρεσιακά και αμυντικά ζητήματα.

    Στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο εγκρίθηκε, σε δεύτερη ανάγνωση, το νομοσχέδιο για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο πρωθυπουργός ρώτησε γιατί στο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων δεν υπάγονται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του διευκρινίστηκε από την αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, ότι οι λειτουργοί της εκπαίδευσης έχουν δικό τους πειθαρχικό.

    Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να υπαχθούν και αυτοί οι εργαζόμενοι στο ενιαίο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο κάτι τέτοιο από την μια θα καθυστερούσε την κατάθεση του νομοσχεδίου, τουλάχιστον για ένα μήνα, ενώ από την άλλη θα ήταν αδύνατη η στελέχωση με δικαστές? όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο- των πειθαρχικών για 200.000 λειτουργούς της εκπαίδευσης.

    Σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, λόγω συναντήσεώς της με πρυτάνεις δεν έλαβε μέρος στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Το

    Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στο σχέδιο για την αναδιοργάνωση των δημοσίων ΜΜΕ περιλαμβάνεται και η αναστολή λειτουργίας του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου καθώς και του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ το προσωπικό των δύο οργανισμών θα ενσωματωθεί στην ΕΡΤ και θα ακολουθήσει τις διαδικασίες και την αξιολόγηση του προσωπικού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Ειδικά για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα φέρει σχετική τροπολογία στην Βουλή.

    Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η συχνότητα της ΕΤ1, η λειτουργία της οποίας αναστέλλεται όπως είχε εξαγγελθεί, θα παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και θα την καταλάβει το Prisma το οποίο εκτός από ψηφιακά θα εκπέμπει και αναλογικά.

    Επίσης στο Prisma θα υπάρχουν προγράμματα εκπαιδευτικής τηλεόρασης καθώς και ορισμένες επιτυχημένες σειρές ιδιωτικών καναλιών οι οποίες μόνο πρέπει πρώτα να τύχουν της εγκρίσεως της ΕΡΤ.

    Σε ό,τι αφορά το οικονομικό κόστος των μεταδόσεων αυτών, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ανταλλαγής προγραμμάτων.

    Αναφορικά με το προσωπικό της ΕΡΤ οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το σύνολο του προσωπικού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα αξιολογηθεί και από αυτό το 10% θα μπει σε κατάσταση εργασιακής εφεδρείας. Το 10% των εισερχομένων στην εργασιακή εφεδρεία θα μπορέσει να ενταχθεί ξανά, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

    Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο αριθμός τους θα μειωθεί κατά 50% σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Prisma θα εκπέμπει από τη συχνότητα της ΕΤ 1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 September 2011 - 14:29:35 UTC