Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Ευαγγελισμό, λόγω αδιαθεσίας, ο τέως Πρ.Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος
  • [02] Ρονάλντο: «Με ζηλεύουν γιατί είμαι όμορφος και πλούσιος!»
  • [03] Στην ανακρίτρια και ο δεύτερος αναζητούμενος για τη φονική συμπλοκή οπαδών
  • [04] Μείωση από 2,1% σε 1,4% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο
  • [05] Χαλαροί και μετά το 2011 οι κανόνες για ενίσχυση τραπεζικού τομέα , δήλωσε ο Χ. Αλμούνια
  • [06] Στα 1,5 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου
  • [07] Στις 871,26 μονάδες ο Γενικός Δείκτης τιμών στο χρηματιστήριο με κέρδη 1,64%
  • [08] Δίκαιο και αναλογικό το τέλος στα ακίνητα, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [09] Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε νορβηγικό επιβατηγό πλοίο

  • [01] Στον Ευαγγελισμό, λόγω αδιαθεσίας, ο τέως Πρ.Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος

    Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και χωρίς συνοδεία γιατρού, ύστερα από δικό του αίτημα, μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, από τον Πειραιά, όπου βρισκόταν.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Στεφανόπουλος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

    [02] Ρονάλντο: «Με ζηλεύουν γιατί είμαι όμορφος και πλούσιος!»

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αποδείξει αρκετές φορές, τόσο με τη συμπεριφορά του στους αγωνιστικούς χώρους όσο και με δηλώσεις του, ότι η μετριοφροσύνη δεν... συγκαταλέγεται στις αρετές του. Δεδομένου ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και την πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών, η στάση του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δικαιολογημένη. Αυτή τη φορά, όμως, μάλλον... ξέφυγε και υπερέβη τα εσκαμμένα, δηλώνοντας ότι ο κόσμος τον ζηλεύει επειδή είναι πλούσιος, όμορφος και μεγάλος παίκτης!

    Ο Πορτογάλος μίλησε φανερά ενοχλημένος από κάποια δυνατά μαρακρίσματα που δέχθηκε στον χθεσινό αγώνα της Ρεάλ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, και άσκησε δριμεία κριτική στον διαιτητή της αναμέτρησης, Σβέιν Οντβαρ Μουν. «Είμαι ευχαριστημένος από τους τρεις βαθμούς (σ.σ. η Ρεάλ επικράτησε 1-0), αλλά όχι από τη διαιτησία. Εύχομαι να μην ξαναβρούμε μπροστά μας αυτόν τον διαιτητή. Ολοι λένε ότι οι καλοί παίκτες πρέπει να προστατεύονται, κάποιους δεν μπορείς ούτε να τους ακουμπήσεις, αλλά σε μένα δεν συμβαίνει αυτό».

    Εκεί όμως που ο Ρονάλντο... ξέφυγε τελείως, ήταν όταν ρωτήθηκε για τις αποδοκιμασίες των οπαδών της κροατικής ομάδας προς το πρόσωπό του (οι φίλοι της Ντιναμό φώναζαν μάλιστα το όνομα του Λιονέλ Μέσι!): «Νομίζω ότι επειδή είμαι πλούσιος, όμορφος και σπουδαίος παίκτης, ο κόσμος με ζηλεύει. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση».

    Ο σουπερστάρ της Ρεάλ έχει συνηθίσει να αποδοκιμάζεται σε όποια έδρα κι αν αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει με το «αντίπαλον δέος», Λιονέλ Μέσι.

    [03] Στην ανακρίτρια και ο δεύτερος αναζητούμενος για τη φονική συμπλοκή οπαδών

    Στο γραφείο της ανακρίτριας Ηρακλείου εμφανίσθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, ο 22χρονος που σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται ως ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, κατά την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών στην παραλιακή του Ηρακλείου τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου.

    Σε βάρος του αναζητούμενου για δέκα ημέρες, όπως και σε βάρος του 24χρονου που είναι προσωρινά κρατούμενος, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    [04] Μείωση από 2,1% σε 1,4% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο

    Μείωση από 2,1% σε 1,4% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Ο πληθωρισμός της Ελλάδας είναι ό τρίτος χαμηλότερος στην ΕΕ.

    Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,5%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,6%.

    Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,9%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2%.

    [05] Χαλαροί και μετά το 2011 οι κανόνες για ενίσχυση τραπεζικού τομέα , δήλωσε ο Χ. Αλμούνια

    Οι κανόνες για την κρατική ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα παραμείνουν χαλαροί και μετά το 2011, λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για τον ανταγωνισμό, Χοακίν Αλμούνια.

    \"Ετοιμάζαμε ένα πλαίσιο για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, όσον αφορά στη διάσωση και αναδιάρθρωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες\", δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο Βρότσλαβ της Πολωνίας ο κ. Αλμούνια, προσθέτοντας: \"Έως το καλοκαίρι, η πρόθεσή μου ήταν να ισχύσει το νέο καθεστώς από την αρχή του επόμενου έτους, με την υπόθεση ότι αγορές θα είχαν ομαλοποιηθεί τότε. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες των αγορών, δεν θα ήταν ασφαλές να ισχύσει τόσο νωρίς το νέο καθεστώς. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες εβδομάδες επιβάλει μία παράταση του ισχύοντος πλαισίου κρατικής βοήθειας για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πέρα από το 2011. Αυτό θα προτείνω\".

    [06] Στα 1,5 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου

    Σε 1,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011 η αξία των ακάλυπτων επιταγών, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ. Σε τεμάχια, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 126.411, την ίδια χρονική περίοδο.

    Τον Αύγουστο του 2011 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία σε 153,6 εκατ.ευρώ και σε τεμάχια σε 15.121, σημειώνοντας μείωση 60,90% και μείωση 3.06% αντίστοιχα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του ίδιου έτους. Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν μείωση 24,18% όσον αφορά τα τεμάχια και 19,7% σε σχέση με τα ποσά.

    [07] Στις 871,26 μονάδες ο Γενικός Δείκτης τιμών στο χρηματιστήριο με κέρδη 1,64%

    Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά . Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ και της Εθνικής.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 871,26 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,64%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 57,53 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,47 % και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,90%.

    [08] Δίκαιο και αναλογικό το τέλος στα ακίνητα, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος

    Εντός της προθεσμίας ώστε να συζητηθεί στην Ολομέλεια, θα κατατεθεί η τροπολογία για το τέλος ακίνητης περιουσίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

    Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην αναγκαιότητα του νέου μέτρου χαρακτηρίζοντας το ως τον μόνο δίκαιο άμεσο αναλογικό τρόπο, με την μικρότερη δυνατή υφεσιακή επιβάρυνση, για να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα στη φάση που βρίσκεται η χώρα, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας για τη διακοπή της θητείας των μελών της ΕΛΣΤΑΤ, με εξαίρεση τον πρόεδρο της Αρχής, παραδεχόμενος ότι υπήρξαν προβλήματα δυσλειτουργίας μεταξύ τους.

    Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έχει υψηλό κύρος και συνεργάζεται με την Eurostat, ενώ συμφώνησε με το αίτημα βουλευτών να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι με τη στάση της ενισχύει τα επιχειρήματα εναντίον της Ελλάδος ενώ έκανε λόγο και για αυτοκαταστροφικά φαινόμενα στα ΜΜΕ τα οποία, όπως είπε διογκώνουν, αναπαράγουν και εξάγουν φήμες κύκλων του εξωτερικού.

    «Δεν πιστεύω ούτε στο 23% της εστίασης ούτε στην είσπραξη φόρων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά στη φάση που είναι ο τόπος έπρεπε να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα. Να κάνουμε την υπέρβαση. Χρειάζεται ένα «ντου», να βγάλουμε το κεφάλι μας και να αναπνεύσουμε», τόνισε με έμφαση ο κ. Βενιζέλος.

    Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμα ότι η επιβάρυνση με βάσει τα στοιχεία της ΤτΕ για την αξία της ακίνητης περιουσίας είναι 2 τοις χιλίοις και πρόσθεσε ότι «είναι ένα ελάχιστο μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου για τα ακίνητα».

    Απαντώντας σε επικρίσεις που δέχτηκε ότι το μέτρο είναι άδικο να εφαρμόζεται ακόμα και σε ευπαθείς ομάδες, ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε ότι «πολύτεκνοι, ανάπηροι ή βαρυνόμενοι με ανάπηρο ή μακροχρόνια άνεργοι θα πληρώσουν μόνο 0,50 ευρώ αν όπου και αν μένουν εκτός από πολυτελή προάστια».

    Απαντώντας στους τομεάρχες της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννης Βρούτση που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι, ενώ η χώρα είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ακολουθεί λανθασμένη θεραπευτική αγωγή με ορατά και μετρήσιμα αρνητικά αποτελέσματα, ο κ. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός.

    «Αν πιστεύουν ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Βρούτσης πως θα έκαναν καλύτερη διαπραγμάτευση από εμένα και ο κ. Σαμαράς καλύτερη από τον πρωθυπουργό να το πουν στο λαό να το αξιολογήσει. Θα πρέπει να ξαναγνωριστούμε όλοι σε αυτόν τον τόπον, να ξανασυστηθούμε, να δούμε ο καθένας τη διαδρομή του για μην μιλάμε αόριστα και απρόσωπα», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    [09] Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε νορβηγικό επιβατηγό πλοίο

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες τραυματίστηκαν και εκατοντάδες απομακρύνθηκαν σήμερα από το νορβηγικό επιβατηγό πλοίο Nordlys εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιό του, σύμφωνα με πολλές πηγές από τη Νορβηγία.

    "Η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό ελέγχο", δήλωσε ο Άντερς Μπανγκ Άντερσεν του Συντονιστικού Κέντρου Αρωγής περίπου τρεις ώρες μετά την εκδήλωσή της.

    Το πλοίο Nordlys βρισκόταν ανοικτά της πόλης Όλεσουντ, στην νοτιο-δυτική Νορβηγία, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και επέστρεψε στο λιμάνι.

    Συνολικά 251 άνθρωποι από τους 262 που επέβαιναν στο πλοίο έχουν απομακρυνθεί, σύμφωνα με τον Άντερσεν. Οι υπόλοιποι έντεκα παρέμειναν στο πλοίο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Πολλές νορβηγικές εφημερίδες στους ιστότοπούς τους αναφέρουν ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ανακαλύψει δύο σορούς στο πλοίο, πληροφορία που ο Άντερσεν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει.

    Ένα νοσοκομείο στο Όλεσουντ ανέφερε στον ιστότοπό του ότι έξι άνθρωποι διακομίστηκαν σε αυτό με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα έπειτα από εισπνοή καπνού, ενώ αναμένει ακόμη έξι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 September 2011 - 12:29:38 UTC