Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να δώσουμε εθνική απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη χώρα και την παραμονή της στο ευρώ"
  • [02] Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στη Γαλλία
  • [03] Τράβηξαν χειρόφρενο και πάλι οι ιδιοκτήτες ταξί
  • [04] Πρώτη μέρα στο σχολείο
  • [05] Στα 18,1 δισ. ευρώ το έλλειμμα

  • [01] "Να δώσουμε εθνική απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη χώρα και την παραμονή της στο ευρώ"

    Να δώσουν μια συντριπτική εθνική απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη χώρα και την παραμονή της στην ευρωζώνη κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον ελληνικό λαόο πρωθυπουργός.

    Μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα να αποδείξει η Ευρώπη ότι υπάρχει και ότι έχει την ικανότητα να υπερασπιστεί το ευρώ.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι αδήριτη ανάγκη η τήρηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, τονίζοντας ότι "στο τελευταίο σπριντ" δεν πρέπει να πάει χαμένη η προσπάθεια των δύο τελευταίων ετών.

    Ακόμη ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε πολλές φορές ότι η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών, μαζί με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, θα οδηγήσουν στην δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στην οικονομία το 2012, εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ "θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων".

    Και κάλεσε τους βουλευτές του να μην επιτρέψουν σε κανέναν "από αυτούς που καραδοκούν" να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, επέκρινε την ΝΔ ότι με τις προτάσεις της "οδηγεί αντικειμενικά στην έξοδο της χώρας από το ευρώ" και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013, "όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός".

    [02] Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στη Γαλλία

    Ένας κλίβανος εξερράγη σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Μαρκούλ, στη νότια Γαλλία, δημιουργώντας κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας, έγινε σήμερα γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία και τη νομαρχία στη Νιμ.

    [03] Τράβηξαν χειρόφρενο και πάλι οι ιδιοκτήτες ταξί

    Χειρόφρενο έχουν τραβήξει από τις 5 τα ξημερώματα και για τουλάχιστον 48 ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

    Τα πράγματα μέχρι στιγμής είναι ήρεμα, καθώς οι αυτοκινητιστές δεν προχώρησαν σε ακραίες ενέργειες και δεν απέκλεισαν δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους, ενώ αύριο αναμένεται να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Παρέμβαση στη διένεξη που έχει προκύψει μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της ηγεσίας του υπουργείου, επιχειρεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), η οποία με επιστολή της προς τον κ. Ραγκούση ζητάει συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του καταθέσει τις προτάσεις της.

    Εξάλλου,48ωρη απεργίαπραγματοποιούν σήμερα και αύριο και οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν την Τετάρτη οι Ομοσπονδίες τους.

    Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    [04] Πρώτη μέρα στο σχολείο

    Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, σήμερα, μάλλον σε ένα κλίμα συνέχειας της προηγούμενης. Με μία ατμόσφαιρα ήρεμη και συνάμα ανήσυχη. Συγχωνεύσεις σχολείων, μετακομίσεις, μετεγγραφές μαθητών, κενά καθηγητών, απουσία βιβλίων, δημιούργησαν αναστάτωση και αμηχανία στην πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

    Οι 1.300.000 μαθητές και οι 180.000 εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν σήμερα στα θρανία και στις σχολικές αίθουσες ξεκινούν την εκπαιδευτική χρονιά με δυσλειτουργίες.

    Τα σχολεία του δήμου της Αθήνας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη βιβλίων με τη συλλογή τους, όσων βρίσκονται σε καλή κατάσταση, από τους παλαιότερους μαθητές και τη χρησιμοποίησή τους από τους νεώτερους. Στην προσπάθεια συμμετέχει και ο δήμος με κάλεσμα που απευθύνει στους δημότες -και μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.

    Το υπουργείο Παιδείας έχει αντιμετωπίσει τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό,δήλωσε η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ αναφερόμενη στην έλλειψη βιβλίων είπε ότι με το ψηφιακό σχολείο και τη συνεργασία εκπαιδευτικών γονέων και φορέων θα αντιμετωπίσουμε την προσωρινή έλλειψη βιβλίων.

    Οι δάσκαλοι πάντως, σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκαν στα προβλήματα της Παιδείας και υπενθύμισαν ότι προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ οι καθηγητές διαμαρτύρονται κι αυτοί για τις παρατηρούμενες ελλείψεις στα σχολεία.

    Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών οι οποίοι δηλώνουν ότι 310 σχολές ή τμήματα τελούν υπό κατάληψη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές και σπουδαστές, σε όσα τμήματα ή σχολές οι φοιτητές κάνουν κατάληψη και στις γραμματείες.

    Ωστόσο, φαίνεται ότι οι φοιτητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις εναντίον των αλλαγών στα Πανεπιστήμια, συμφωνούν να επιτρέψουν τη διεξαγωγή των εξετάσεων επί πτυχίω φοιτητών, ενώ στο Πολυτεχνείο που οι σχολές και τα τμήματα του τελούν υπό κατάληψη εφαρμόζεται ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφής. Πάντως, οι «καταληψίες» επιτρέπουν στους νέους φοιτητές να πάνε και να εγγραφούν.

    Το πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ άλλων στο πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου πολλές γραμματείες είναι κλειστές, καθώς οι υπάλληλοι τους εκδιώχθηκαν από τους φοιτητές που κάνουν κατάληψη. Να σημειωθεί ότι η προθεσμία των εγγραφών άρχισε σήμερα και τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου.

    [05] Στα 18,1 δισ. ευρώ το έλλειμμα

    Στα 18,1 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουάριου - Αυγούστου 2011, έναντι του νέου στόχου 18,974 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Το αντίστοιχο οκτάμηνο πέρυσι το έλλειμμα ανέρχονταν σε 14,813 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (τακτικός προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) είναι αυξημένα έναντι του νέου στόχου κατά 110 εκατ. ευρώ.

    Οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 762 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 September 2011 - 12:29:37 UTC