Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 24ωρη απεργία δασκάλων- καθηγητών στις 22 Σεπτεμβρίου
  • [02] Σε νέο αρνητικό ρεκόρ το "spread" του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου
  • [03] Την ερχόμενη εβδομάδα θα «ανοίξει τα χαρτιά του» ο Βγενόπουλος για ΠΑΟ
  • [04] Διάθεση "εργόσημου" στα ΕΛΤΑ, από τη Δευτέρα
  • [05] Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε δικαστήριο με 10 νεκρούς στην Ινδία

  • [01] 24ωρη απεργία δασκάλων- καθηγητών στις 22 Σεπτεμβρίου

    Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις 22 Σεπτεμβρίου εξαιτίας των προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής.

    Οι δάσκαλοι επισημαίνουν ότι διεκδικούν:

    -Άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

    - Ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους των ίδιων προσόντων. Καμιά μείωση μισθών. Να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.

    - 1.400? καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.

    -Δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

    -Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό

    -Προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

    Επίσης οι δάσκαλοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, να στείλουν επιστολή προς όλους τους γονείς εξηγώντας την κατάσταση στα σχολεία και στον κλάδο και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου που έχουν 24ωρη απεργία, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Για τον καθορισμό της παραπέρα πορείας του κλάδου- και σε συνεργασία με τους καθηγητές- αποφασίστηκε η πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.

    [02] Σε νέο αρνητικό ρεκόρ το "spread" του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

    Σε νέο αρνητικό ιστορικό ρεκόρ διευρύνθηκε πριν από λίγο το περιθώριο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντιστοίχου γερμανικού τίτλου.

    Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου με βάση την τιμή αγοράς του τίτλου έχει φθάσει το 20,18% έναντι 1,88% που είναι αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

    Ωστόσο η απόδοση που προκύπτει από την τιμή πώλησης του τίτλου είναι ελαφρώς χαμηλότερη, στο 18,08%. Έτσι με βάση την τιμή αυτή το περιθώριο διαμορφώνεται σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο και συγκεκριμένα στο 16,20%. Επίσης σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα 53,2% έχει φθάσει και η απόδοση του διετούς ελληνικού ομολόγου.

    [03] Την ερχόμενη εβδομάδα θα «ανοίξει τα χαρτιά του» ο Βγενόπουλος για ΠΑΟ

    Την ερχόμενη εβδομάδα, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα τοποθετηθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει. Αυτό ξεκαθάρισε ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με γραπτή δήλωσή του, προσθέτοντας ότι τα όσα λέγονται και γράφονται γύρω από τις προθέσεις του «...είναι είτε μυθεύματα είτε υποθέσεις και εικασίες». Συγκεκριμένα αναφέρει:

    «Τα όσα γράφονται και λέγονται αυτές τις μέρες σχετικά με τις προθέσεις μου ή τις ενέργειές μου για τον Παναθηναϊκό, είναι είτε μυθεύματα είτε υποθέσεις και εικασίες. Από τις 20 Δεκεμβρίου 2010 δεν έχω κάνει καμία τοποθέτηση επί των θεμάτων του Παναθηναϊκού, επειδή θεώρησα ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν είχαν πλέον κανένα νόημα και δεν βοηθούσαν το Σύλλογο. Για τους ίδιους λόγους δεν απάντησα ούτε στις προκλήσεις ούτε στα χονδροειδή ψέματα που με αφορούσαν θεωρώντας ότι το συμφέρον του Παναθηναϊκού ήταν πάνω από το προσωπικό μου.

    Όμως οι τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, με υποχρεώνουν να τοποθετηθώ. Λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων αυτής της εβδομάδας, την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθώ σε Συνέντευξη Τύπου για όλα τα θέματα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού».

    [04] Διάθεση "εργόσημου" στα ΕΛΤΑ, από τη Δευτέρα

    Τα ΕΛΤΑ θα διαθέτουν και θα εξαργυρώνουν από την προσεχή Δευτέρα, το λεγόμενο ΕΡΓΟΣΗΜΟ,συμβάλλοντας έτσι άμεσα στο μέτρο για την προστασία του περιστασιακά εργαζόμενου, την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

    Για την έκδοση του Εργόσημου από τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, απαιτείται μόνο ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του εργοδότη, ενώ για την εξαργύρωση, απαιτείται το απόκομμα για τον εργαζόμενο και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του εργαζόμενου.

    Κατά την εξαργύρωση του Εργόσημου, ο εργαζόμενος εισπράττει το αναγραφόμενο πληρωτέο ποσό, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές αποδίδονται από τα ΕΛΤΑ στον κατά περίπτωση ασφαλιστικό φορέα, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ΟΓΑ.

    [05] Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε δικαστήριο με 10 νεκρούς στην Ινδία

    Η έκρηξη μιας ισχυρής βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε χαρτοφύλακα έξω από δικαστήριο στο Νέο Δελχί σκότωσε τουλάχιστον 10 ανθρώπους και τραυμάτισε 61 σήμερα σε μια ενέργεια την ευθύνη για την οποία σύμφωνα με τις αρχές ανέλαβε μια εξτρεμιστική οργάνωση που φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα.

    Η έκρηξη που σημειώθηκε στις 10:17 τοπική ώρα (07:47 ώρα Ελλάδας) δημιούργησε έναν κρατήρα βάθους περίπου 1,2 μ. κοντά στο χώρο υποδοχής του δικαστηρίου όπου εκδίδονται άδειες εισόδου για τους δικηγόρους και τους επισκέπτες στο κτίριο. Στην ουρά για να εισέλθουν βρίσκονταν πάνω από 150 άνθρωποι.

    Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδίας, η οργάνωση Χαρκάτ-ουλ-Τζιχάντ-Ισλάμι («Κίνημα του Ισλαμικού Αγώνα», HUJI), η οποία θεωρείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα και διατηρεί βάσεις στο Πακιστάν και στο Μπανγκλαντές, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε. Ο Ίλιας Κασμίρι, που οι αρχές των ΗΠΑ πιστεύουν ότι πρόσφατα σκοτώθηκε στο Πακιστάν, χαρακτηριζόταν ο επικεφαλής του HUJI και ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 September 2011 - 12:29:40 UTC