Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νόμιμη η βοήθεια προς την Ελλάδα, αποφάσισε η γερμανική Δικαιοσύνη
  • [02] Στο 1,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο από 2,4% τον Ιούλιο
  • [03] Είκοσι τέσσερις νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στο Πακιστάν
  • [04] Διορία έως τις 15 Σεπτεμβρίου από το υπουργείο Οικονομικών για τα "κλειστά επαγγέλματα"
  • [05] Ισχυρή άνοδος στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου- O Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 2,32%
  • [06] Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα θα καταθέσει η Saab
  • [07] Πρόγραμμα 300 δισ. δολαρίων για τόνωση της απασχόλησης προωθεί ο Ομπάμα
  • [08] Αυξητική η τάση των αυτοκτονιών σε όλο τον κόσμο
  • [09] Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία 21χρονου

  • [01] Νόμιμη η βοήθεια προς την Ελλάδα, αποφάσισε η γερμανική Δικαιοσύνη

    Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στο πρώτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδας και στον μηχανισμό στήριξης του ευρώ.

    Ταυτόχρονα, οι δικαστές ζήτησαν να ενισχυθεί ο ρόλος του κοινοβουλίου και της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής στις αποφάσεις που αφορούν στη συμμετοχή της Γερμανίας, σε προγράμματα στήριξης άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

    Με την απόφασή του, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, απέρριψε τις προσφυγές ομάδας καθηγητών, συνταγματολόγων και οικονομολόγων, καθώς και του βουλευτή της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Πέτερ Γκαουβάιλερ, που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματική η συμμετοχή της Γερμανίας με 22,4 δισ. εγγυήσεις στο πρώτο πακέτο δανειοδότησης της Ελλάδας και στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης EFSF με 123 δισ., με το επιχείρημα ότι παραβιάζεται η ρήτρα 'no bail out' που απαγορεύει την ανάληψη χρέους άλλης χώρας.

    [02] Στο 1,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο από 2,4% τον Ιούλιο

    Στο 1,7% περιορίσθηκε τον Αύγουστο η άνοδος του πληθωρισμού, από 2,4% τον Ιούλιο εφέτος και 5,5% τον Αύγουστο του 2010.

    Θετικά επέδρασαν στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, τόσο οι θερινές εκπτώσεις (ένδυση, υπόδηση), όσο και οι μικρότερες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εφέτος, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι αλλαγές στη στάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών στο "καλάθι της νοικοκυράς".

    Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα εξής:

    Από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Αυγούστου 2011, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2010, προκύπτει αύξηση 1,7% έναντι αύξησης 5,5% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2010 προς το 2009.

    [03] Είκοσι τέσσερις νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στο Πακιστάν

    Καμικάζι βομβιστές οι οποίοι είχαν στόχο τον Φαρούχ Σεχζάντ, έναν ταξίαρχο της παραστρατιωτικής δύναμης της Συνοριοφρουράς στο Μπαλουτσιστάν, σκότωσαν τουλάχιστον 24 άτομα και τραυμάτισαν τουλάχιστον 61 στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν σήμερα πραγματοποιώντας επίθεση για να εκδικηθούν τη σύλληψη ηγετικού στελέχους της αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσε ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP).

    Ο Σεχζάντ τραυματίστηκε και η σύζυγός του σκοτώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.

    «Εμείς πραγματοποιήσαμε αυτές τις επιθέσεις», είπε ο Εχσάν, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, από άγνωστη τοποθεσία, μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    [04] Διορία έως τις 15 Σεπτεμβρίου από το υπουργείο Οικονομικών για τα "κλειστά επαγγέλματα"

    Έως τις 15 Σεπτεμβρίου δίνει διορία το υπουργείο Οικονομικών στα συναρμόδια υπουργεία (Υποδομών- Μεταφορών,Υγείας, Δικαιοσύνης, κ.λπ.), προκειμένου να συμμορφωθούν με τον νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα.

    Το υπουργείο, επισημαίνει ότι πρέπει να καταγραφεί εξ αρχής κάθε περιορισμός που ζητείται, και παράλληλα να αιτιολογηθεί η διατήρηση του φραγμού, η οποία θα είναι αποδεκτή μόνο για \"επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος\".

    Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη- η οποία εκτός από τα άλλα υπουργεία εστάλη και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού-, τα αιτήματα των υπουργείων θα δοθούν στο υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα, όμως, θα αποσταλούν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα κρίνει εάν η διατήρηση κάποιων φραγμών σε ορισμένα επαγγέλματα είναι επιβεβλημένη.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες, ότι ανοίγει άμεσα το σύνολο των \"κλειστών επαγγελμάτων\", χωρίς χρονικές παρατάσεις στους περιορισμούς και μεταβατικά στάδια.

    [05] Ισχυρή άνοδος στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου- O Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 2,32%

    Έντονες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο της ανόδου που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Επίσης όπως παρατηρούν χρηματιστές, το Χ.Α υποδέχεται θετικά και τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ενώ μοχλό της ανόδου αποτελούν οι τραπεζικοί τίτλοι.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 880,69 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 2,32%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,732 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,56% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 2,21%.

    [06] Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα θα καταθέσει η Saab

    H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab κίνησε τη δικαστική διαδικασία για ελεγχόμενη πτώχευση στο πλαίσιο των προσπαθειών της επιχείρησης για αναδιοργάνωση.

    Η Saab και η ιδιοκτήτρια εταιρία, η ολλανδική Swedish Automobile (πρώην Spyker), δήλωσαν ότι ο σκοπός της \"προταθείσας εθελοντικής διαδικασίας αναδιοργάνωσης είναι να διασφαλιστεί η βραχυπρόθεσμη σταθερότητα προσελκύοντας ταυτόχρονα επιπρόσθετη χρηματοδότηση.\"

    Η διαδικασία προβλέπει ότι το περιφερειακό δικαστήριο του Βάνερσμποργκ, όπου κατατέθηκε η αίτηση για ελεγχόμενη πτώχευση, πρέπει να την αναθεωρήσει.

    Σε περίπτωση που την εγκρίνει, το δικαστήριο θα διορίσει έναν διαχειριστή που θα έχει ως έργο την αξιολόγηση της Saab και των επιχειρηματικών της σχεδίων.

    [07] Πρόγραμμα 300 δισ. δολαρίων για τόνωση της απασχόλησης προωθεί ο Ομπάμα

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επεξεργάζεται πρόγραμμα ύψους 300 δις. δολαρίων για να ενισχύσει την απασχόληση στη χώρα, αναφέρει το Ρόιτερς, επικαλούμενο αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το πακέτο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα βασισθεί στη μείωση της φορολογίας της εργασίας, στις επενδύσεις σε υποδομές και σε επιχορηγήσεις σε πολιτείες και δήμους.

    Το κόστος των μέτρων, που αναμένεται να παρουσιαστούν από τον Ομπάμα στην ομιλία που θα κάνει αύριο στο Κογκρέσο, θα καλυφθεί από την εξοικονόμηση πόρων με άλλα μέτρα, ανέφερε το CNN.

    Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

    Οι συνεργάτες του Ομπάμα δεν έχουν ανακοινώσει το κόστος του πακέτου για την απασχόληση ούτε έχουν δώσει κάποια στοιχεία του. Το μόνο που δηλώνουν είναι ότι οι προτάσεις θα έχουν μία "γρήγορη και θετική" επίδραση στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μία περίοδο επίμονα υψηλής ανεργίας στις ΗΠΑ.

    "Πρέπει να κάνουμε πράγματα που θα έχουν μία άμεση επίδραση βραχυπρόθεσμα για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία απασχόλησης και ο Πρόεδρος θα προωθήσει τέτοιες προτάσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνει.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν τον πρόεδρο Ομπάμα, επειδή δεν τους κάλεσε να μετάσχουν στις συζητήσεις για τη διαμόρφωση του προγράμματος πριν από την ομιλία του στο Κογκρέσο και άφησαν να εννοηθεί ότι κάθε νόμος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μπορεί να περάσει με δυσκολία από το Κογκρέσο, όπου έχουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Η εμπιστοσύνη των Αμερικανών πολιτών στην οικονομική διαχείριση του Ομπάμα έχει μειωθεί μετά από μήνες αρνητικών οικονομικών ειδήσεων. Ο πρόεδρος θα προσπαθήσει να αντιστρέψει αυτή την τάση με την αυριανή ομιλία του, με την οποία θα επιχειρήσει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι το πρόγραμμα του για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι καλύτερο από αυτό των Ρεπουμπλικάνων.

    [08] Αυξητική η τάση των αυτοκτονιών σε όλο τον κόσμο

    Ένα εκατομμύριο άνθρωποι κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο βάζουν τέλος στη ζωή τους αυτοκτονώντας, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενώ κάθε μέρα περίπου 3000 κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας και αυτοί που τελικά πετυχαίνουν τον σκοπό τους έχουν κάνει προηγουμένως 20 ή και περισσότερες απόπειρες. Στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το 2006 σημειώθηκαν 394 θάνατοι από αυτοκτονίες ( 326 άντρες και 68 γυναίκες).

    Ο αριθμός όμως των καταγεγραμμένων υπολείπεται του πραγματικού επειδή κάποιες συγκαλύπτονται για λόγους «στιγματισμού» (π.χ. πτώση από ύψος, δηλητηρίαση κλπ). Λόγω της αύξησης των αυτοκτονιών κατά 15% μετά την οικονομική κρίση ο αριθμός των θανάτων από αυτοκτονία στη χώρα μας το 2010 υπολογίζεται στους 500, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή τη 10 Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί από τον ΠΟΥ ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας .

    Η πρόληψη των αυτοκτονιών στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες αποτελεί το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Αυτοκτονίας, που έχει ως στόχο την παγκόσμια αφύπνιση και ενημέρωση για αυτό το σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο, καθώς και την ανάπτυξη στρατηγικών πρόληψης και προαγωγής που οδηγούν στην αντιμετώπιση του.

    [09] Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία 21χρονου

    Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκετο βράδυ της Τρίτηςαπό την Εισαγγελέα Ηρακλείου σε βάρος του 24χρονου που εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο και του 22χρονου που καταζητείται και θεωρούνται ως οι φυσικοί αυτουργοί για τον θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου.

    Επίσης, στους 14 συλληφθέντες - μεταξύ των οποίων και στον 24χρονο κατηγορούμενο ως φυσικό αυτουργό - ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, για απρόκλητη φθορά καθώς και για το πλημμέλημα της συμπλοκής, που οδήγησε σε θάνατο.

    Επίσης εκκρεμούν συμπληρωματικές διώξεις που θα ασκηθούν τις επόμενες ημέρες κυρίως αναφορικά με τους εμπρησμούς σε δίκυκλα

    Στους γονείς των τριών ανηλίκων ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Οι κατηγορούμενοι αναμένεται οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 September 2011 - 10:29:41 UTC