Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του οπαδού στο Ηράκλειο
  • [02] Ξεκινούν οι "Νύχτες Πρεμιέρας"
  • [03] Στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Τετάρτη
  • [04] Mea culpa από τον οίκο S&P για την αξιολόγηση του ευρωομόλογου

  • [01] Συνελήφθη ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του οπαδού στο Ηράκλειο

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου οδηγείται ο 24χρονος δράστης, εις εκ των δύο υπαιτίων για τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού Γιάννη Ρουσάκη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

    Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη.

    [02] Ξεκινούν οι "Νύχτες Πρεμιέρας"

    Ανατρεπτικές νέες παραγωγές, εναλλακτικά διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά και τολμηρές κινηματογραφικές φωνές απ' όλο τον κόσμο. Αυτό παραμένει και φέτος - εν μέσω οικονομικής κρίσης - το τρίπτυχο του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, "Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x", πουξεκινά στις14 Σεπτεμβρίου.

    «Το φεστιβάλ ακόμα και σε περίοδο κρίσης συνεχίζει να φέρνει το σινεμά του κόσμου στην Αθήνα και να πιστεύει ότι ο κινηματογράφος είναι και πρέπει να είναι μία γιορτή», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ορέστης Ανδρεαδάκης σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

    Στις "Νύχτες Πρεμιέρας" θα παρουσιαστούν συνολικά 175 ταινίες, 120 μεγάλου μήκους και 55 μικρού μήκους, κατανεμημένες σε διάφορα αφιερώματα. Θα γίνουν185 προβολές, στις οποίεςπεριλαμβάνονται και κάποιες επαναληπτικές, ύστερα από απαίτηση του κοινού. Για τον λόγο αυτό προστέθηκε ένας ακόμη κινηματογράφος, εκτός από τις ήδη γνωστές αίθουσες (Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class, Δαναός 1 και 2) για να φιλοξενήσει το φεστιβάλ, το Άστορ που βρίσκεται στη στοά της οδού Κοραή.

    Σε ότι αφορά τα φετινά αφιερώματα, το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας προτείνει τις πιο σημαντικές στιγμές από την ασύλληπτα μεγάλη φιλμογραφία του «Σαμουράι της ιαπωνικής New Wave», Γιασούζο Μασουμούρα (έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 65 μεγάλου μήκους ταινίες), ενώ συστήνει το πολυδιάστατο έργο του Ολλανδού πρωτοπόρου του ντοκιμαντέρ Γιόχαν Φαν Ντε Κεεν.

    Επιπλέον, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτενές αφιέρωμα στη Νορβηγία το οποίο - σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ - αποφασίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο, «πριν ο τρόμος χτυπήσει το Όσλο».

    [03] Στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Τετάρτη

    Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο θα μείνει αύριο η Αθήνα, καθώς οι ηλεκτροδηγοί αποφάσισαν νέα σειρά κινητοποιήσεων ζητώντας, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάρτιση ρεαλιστικού και σύγχρονου Κανονισμού Εργασίας, εφαρμογή οργανογράμματος, τα οποία θα αποτυπώνουν τις ανάγκες της νέας εταιρείας και των εργαζόμενων σε αυτήν, με γνώμονα την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα.

    Η στάση εργασίας θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και θα τελειώσει στις 4 το απόγευμα, αλλά οι συρμοί των δύο αυτών μέσων σταθερής τροχιάς θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία νωρίτερα από τις 12 και θα επανέλθουν μετά τις 4 το απόγευμα.

    [04] Mea culpa από τον οίκο S&P για την αξιολόγηση του ευρωομόλογου

    Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's ανακοίνωσε σήμερα ότι ο επικεφαλής του τμήματος του, υπεύθυνος για τις αξιολογήσεις ευρωπαϊκών κρατών, έκανε λάθος όταν δήλωνε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ότι ένα ομόλογο που θα εξέδιδαν από κοινού οι χώρες μέλη της ευρωζώνης θα λάμβανε τη διαβάθμιση του κράτους με τη χαμηλότερη αξιολόγηση, εάν το ομόλογο αυτό ήταν εγγυημένο από κοινού.

    Με ανακοίνωσή του, διευκρινιστική επί των δηλώσεων του κ. Μόριτς Κρέιμερ το Σάββατο, ο οίκος δήλωσε ότι ο Κρέιμερ αναφερόταν σε ομόλογο εγγυημένο "πολλαπλώς" ενώ ομόλογα εγγυημένα "από κοινού" θα αξιολογούνταν σε υψηλότερο επίπεδο διαβάθμισης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 September 2011 - 16:29:40 UTC