Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφαίρεση του ΑΦΜ σε όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις
  • [02] Μαντόνα, Στινγκ, Μπέκαμ, σε ταινία για την καταπολέμηση της πείνας στη Σομαλία
  • [03] «Αδικαιολόγητη η υποβάθμιση από τη Fitch» δηλώνει η Κύπρος
  • [04] Συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού
  • [05] Μέτρια η εθνική σε φιλικό με τη Βοσνία. Έμεινε στο 0-0
  • [06] Ψεκασμοί για να σωθούν οι φτελιές στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Καταδικάστηκαν επτά στην Κίνα για διατροφικό σκάνδαλο με μολυσμένο χοιρινό

  • [01] Αφαίρεση του ΑΦΜ σε όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις

    Με αφαίρεση του ΑΦΜ τους θα τιμωρούνται όσοι φορολογούμενοι εντοπίζονται από 1 Σεπτεμβρίου 2011 να μην έχουν υποβάλει δηλώσεις στην εφορία για δύο τουλάχιστον χρόνια. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και αφορά μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ αλλά και όσους εντοπίζονται να έχουν δημιουργήσει εταιρείες-μαϊμού ή έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία στην εφορία.

    Οι συνέπειες για τους φορολογούμενους αυτούς θα είναι άμεσες αφού χωρίς ΑΦΜ δεν θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, να εισπράττουν επιστροφές φόρων ή να πληρώνονται για συναλλαγές τους με το Δημόσιο, να μεταβιβάζουν ακίνητα ή ακόμα και να λάβουν δάνειο από τράπεζα.

    Στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι οι διαδικασίες εκκαθάρισης του Μητρώου Taxis θα αρχίσουν από 1η Σεπτεμβρίου, οπότε οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπιστεί ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με τις παραπάνω παραβάσεις θα λάβουν επιστολή με την οποία καλούνται να προσέλθουν στην εφορία εντός μηνός και να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, καταβάλλοντας τους φόρους που τους αναλογούν.

    Εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν ανταποκριθεί με τη λήξη της προθεσμίας, ο ΑΦΜ του θα απενεργοποιείται.

    [02] Μαντόνα, Στινγκ, Μπέκαμ, σε ταινία για την καταπολέμηση της πείνας στη Σομαλία

    Πλήθος διασημοτήτων, από την Λέιντι Γκάγκα , τη Μαντόνα και τον Εμινεμ, έως τον Ελτον Τζον, τον Στινγκ και τον Ντέηβιντ Μπέκαμ, συμμετέχουν σε ταινία - καμπάνια, που στόχο έχει να συμβάλλει στην καταπολέμηση της πείνας που θερίζει τη Σομαλία και άλλες χώρες της Ανατολικής Αφρικής.

    Η συμμετοχή τους συμπεριλαμβάνεται στη δράση της οργάνωσης "Σώστε τα παιδιά", που, στην προκειμένη περίπτωση, στοχεύει στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση του κόσμου για τις άθλιες συνθήκες επιβίωσης στις χώρες της Ανατολικής Αφρικής, αλλά και στη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να σταλούν τρόφιμα και φάρμακα, ενώ το νερό να γίνει πόσιμο.

    Ο κατάλογος των τραγουδιστών, ηθοποιών, αθλητών, περιλαμβάνει περί τα 50 διάσημα ονόματα. Η ταινία - καμπάνια μεταδόθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη, μέσα από τις ιστοσελίδες των καλλιτεχνών στο Twitter και το Facebook, οι οποίοι συγκεντρώνουν ήδη 600 εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς, ενώ αναμένεται να την δουν, παγκοσμίως, περισσότερα από ένα δισ θεατές, σύμφωνα με την οργάνωση.

    Μεταξύ των ευαισθητοποιημένων διεθνούς φήμης αστέρων, οι οποίοι μπορεί μέσω της συγκεκριμένης, ή, ανάλογων στο παρελθόν, συμμετοχών, να αυξάνουν όλο και περισσότερο τις μετοχές τους, αλλά, ταυτοχρόνως, βοηθούν ουσιαστικά, καθώς προσελκύουν δισεκατομμύρια κόσμου, είναι η Μπιγιονσέ, οι U2, η Μπρίτνει Σπίαρς, ο Ρόμπερτ Πλάντ, η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Μοχάμεντ Αλι, οι Μιουζ.

    Ότι και να υπερισχύει πάντως, η ουσία της συμμετοχής των διάσημων, συμπεριλαμβάνεται στη δήλωση της Προέδρου του οργανισμού "Σώστε τα παιδιά", Κάρολάϊν Μάϊλς: "Κάθε ημέρα η κρίση χειροτερεύει και εκατομμύρια παιδιά λιμοκτονούν. Οφείλουμε να βρούμε τρόπο να πάψει αυτή η κατάσταση και πρέπει να δράσουμε τώρα, γιατί κάθε ημέρα μετρά. Παρακαλούμε βοηθήστε μας, "κατεβάζοντας" (από τους ιστότοπους) την ταινία, ώστε να πάψει να χειροτερεύει η κατάσταση".

    Αναμένεται, πως το μικρού μήκους φιλμ θα δουν περισσότεροι από ένα δισ ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

    [03] «Αδικαιολόγητη η υποβάθμιση από τη Fitch» δηλώνει η Κύπρος

    Υπερβολική και αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch.

    «Με βάση τα δεδομένα δεν δικαιολογείται η διαπίστωση των αξιολογητών ότι η Κύπρος οδηγείται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    Ο κ. Καζαμίας επιφυλάχθηκε πάντως να δώσει περισσότερα στοιχεία σε διάσκεψη τύπου που θα παραχωρήσει αργότερα σήμερα.

    Εξ άλλου, ο κ. Καζαμίας έθεσε τα κόμματα προ των ευθυνών τους για την περίπτωση απόρριψης του πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ύστερα από συμφωνία με τις τρεις κυριότερες συντεχνίες.

    Πρόσθεσε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να καταθέσει τις προτάσεις της στη Βουλή και να ενημερώσει τα κόμματα και την κοινή γνώμη για το σκεπτικό της.

    «Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών του», είπε ο κ. Καζαμίας.

    Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι τα μέτρα χαρακτηρίζονται από τα κόμματα ανεπαρκή, λέγοντας ότι θα αρχίσει νέος διάλογος για διαμόρφωση δεύτερου πακέτου προτάσεων που θα περιλαμβάνει κυρίως μέτρα για προώθηση της ανάπτυξης.

    [04] Συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού

    Ο συριακός στρατός εισέβαλε σήμερα το πρωί υποστηριζόμενος από τανκς στην πόλη Σαρακέμπ της επαρχίας Ιντλέμπ για να καταπνίξει εξέγερση των κατοίκων κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακών Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Χθες, ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την περιοχή του Ιντλέμπ.

    \"Τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και λεωφορεία της αστυνομίας εισήλθαν στην πόλη Σαρακέμπ...Σφοδρά πυρά ακούσθηκαν στη συνέχεια από την πόλη όπου πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις μετά τη βραδυνή προσευχή με αίτημα την πτώση του καθεστώτος\" του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, ανακοίνωσε η οργάνωση.

    Νοτιότερα, δεκάδες τανκς εισέβαλαν στην πόλη Κουσέιρ στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με ακτιβιστή. \"Οι κάτοικοι έχουν διαφύγει στους γύρω αγρούς και οι επικοινωνίες με την πόλη έχουν διακοπεί\", είπε.

    Ο στρατός αποσύρθηκε χθες από την πόλη Χάμα έπειτα από μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καταστολής της εξέγερσης, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν περί τους εκατό άνθρωποι και άλλοι τόσοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Το καθεστώς της Δαμασκού συνεχίζει την καταστολή της εξέγερσης με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και σε άλλες περιοχές, καθώς ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ δήλωσε αποφασισμένος να καταπνίξει την εξέγερση παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

    [05] Μέτρια η εθνική σε φιλικό με τη Βοσνία. Έμεινε στο 0-0

    Μέτρια και χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι της η εθνική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο Σαράγεβο με την αντίστοιχη της Βοσνίας (0-0). Η Ελλάδα, η οποία έμεινε αήττητη για 12ο παιχνίδι από τότε που ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος, στάθηκε καλά αμυντικά, αλλά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι δεν βρήκε λύσεις και σαφέστατα πρέπει να παίξει εντελώς διαφορετικά στο ματς με το Ισραήλ, για τα προκριματικά του EURO 2012, στις 2 Σεπτεμβρίου.

    [06] Ψεκασμοί για να σωθούν οι φτελιές στη Θεσσαλονίκη

    Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 11/08/2011 10:17 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Θεσσαλονίκη: Επίγειοι ψεκασμοί για να σωθούν οι φτελιές του κεντρικού δήμου από τα έντομα

    Επίγειους ψεκασμούς για να σωθούν οι φτελιές, που ομορφαίνουν τα δημοτικά διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευήοι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων.

    Οι ψεκασμοί θα γίνουν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως η Τσιμισκή, η Λεωφόρος Στρατού και η Αλεξάνδρου Σβώλου, από τις 10 το βράδυ έως τις 6 τα ξημερώματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εντομολογικές προσβολές στα δέντρα.

    Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, τα φυτοφάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν είναι βιολογικά και δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, τα ζώα και τις μέλισσες.

    [07] Καταδικάστηκαν επτά στην Κίνα για διατροφικό σκάνδαλο με μολυσμένο χοιρινό

    Πεκίνο, Κίνα 11/08/2011 11:02 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

    Κίνα: Νέο διατροφικό σκάνδαλο με χοιρινό μολυσμένο με τοξική ουσία. Δικαστήριο καταδίκασε επτά ανθρώπους

    Κινεζικό δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης σε επτά ανθρώπους, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πώληση τοξικών χημικών σε παραγωγούς χοιρινού κρέατος, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua.

    Πρόκειται για τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις σε ένα ακόμη διατροφικό σκάνδαλο που πλήττει τη χώρα.

    Δύο εβδομάδες πριν από την καταδικαστική απόφαση της Τρίτης κινεζικό δικαστήριο είχε επιβάλει αυστηρότερες ποινές, συμπεριλαμβανομένης της θανατικής με αναστολή, σε πέντε ανθρώπους που συμμετείχαν στην παραγωγή και πώληση χοιρινού μολυσμένου με κλενμπουτερόλη, μία τοξική χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή άπαχου κρέατος.

    Στους επτά καταδικασθέντες, οι οποίοι πωλούσαν κλενμπουτερόλη σε κτηνοτρόφους από το 2009, επιβλήθηκε πρόστιμο από 1.000 ως 28.000 γιουάν, μετέδωσε το Xinhua.

    Το άπαχο κρέας έχει μεγάλη ζήτηση στην Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής χοιρινού και επιτρέπει σε ορισμένους από τους κτηνοτρόφους να καταφεύγουν στη χρήση κλενμπουτερόλης.

    Αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο σε μεγάλες ποσότητες, η χημική αυτή ουσία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως μυϊκό τρέμουλο, ζαλάδα, πονοκεφάλους και γαστρικές διαταραχές.

    Στην Κίνα είναι συχνό φαινόμενο τα διατροφικά σκάνδαλα. Το 2008, έξι παιδιά πέθαναν και περίπου 300.000 νόσησαν μετά από την κατανάλωση γάλακτος σε σκόνη, το οποίο είχε αναμιχθεί με μελαμίνη και διατίθετο από την εταιρεία Sanlu Group, η οποία στη συνέχεια κήρυξε πτώχευση.

    Η Κίνα προχώρησε στην εκτέλεση δύο ανθρώπων που κρίθηκαν ένοχοι για το ρόλο τους στο διατροφικό σκάνδαλο με τη μελαμίνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 August 2011 - 8:29:52 UTC