Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό έλεγχο οι εισπρακτικές εταιρείες
  • [02] Ήρεμη νύχτα πέρασε η Βρετανία
  • [03] Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε τις ανασκαφές της αρχαιοελληνικής Φαναγόρειας στον Εύξεινο Πόντο
  • [04] Νέα πύρινα μέτωπα στο νησί των Φαιάκων

  • [01] Υπό έλεγχο οι εισπρακτικές εταιρείες

    Την υποχρέωση των εισπρακτικών εταιρειών να χορηγούν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή τις συνομιλίες που έχουν με τους οφειλέτες εισηγείται μεταξύ των άλλων, προς το υπουργείο Εργασίας η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υποβάλλοντας τις παρατηρήσεις της επί των τροποποιήσεων στο σχέδιο νόμου για τις "Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις", που έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

    Οι σημαντικότερες τροποποιήσεις αφορούν στην παρεμπόδιση της διακίνησης των δεδομένων των οφειλετών από τις εισπρακτικές εταιρείες για σκοπούς διαφορετικούς από εκείνους για τους οποίους τα παρέλαβαν και την προστασία των οφειλετών από έντονες και συνεχείς οχλήσεις καθώς και τη δημιουργία προβλημάτων στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον των οφειλετών που αποτελεί, σύμφωνα με καταγγελίες, συνήθη πρακτική αυτών των εταιρειών.

    Συγκεκριμένα η Αρχή ζητά, να απαγορεύεται στις Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών η διαβίβαση των στοιχείων σε τρίτους. Επίσης, να μην επιτρέπεται στις εισπρακτικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τα δεδομένα των οφειλετών για σκοπούς άλλους από εκείνους για τους οποίους τους διαβιβάσθηκαν από το δανειστή.

    Από την πλευρά τους οι πιστωτικές εταιρείες, θα πρέπει να διαβιβάζουν στην Εταιρεία Ενημέρωσης οφειλετών μόνο τα αναγκαία στοιχεία για την ενημέρωση του οφειλέτη και τη διαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής των οφειλών. Επίσης θα πρέπει να ενημερώνουν τους οφειλέτες για τη διαβίβαση των δεδομένων τους σε εισπρακτική εταιρεία.

    Παράλληλα, θα πρέπει οι εισπρακτικές εταιρείες να τηλεφωνούν στον δανειστή μετά από δέκα ημέρες από την ημέρα που η οφειλή του κατέστη ληξιπρόθεσμη και η εισπρακτική εταιρεία να υποχρεούται να διακόψει την ενημέρωση εφόσον ο οφειλέτης δηλώνει απροθυμία ή δυσχέρειες ανταπόκρισης.

    Ακόμα, να επιτρέπεται η τηλεφωνική επικοινωνία στο χώρο εργασίας μόνο εφόσον ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός έχει δηλωθεί από τον δανειστή ως μοναδικός αριθμός επικοινωνίας και η επικοινωνία να πραγματοποιείται κατά τρόπο που δεν επιτρέπει σε τρίτους να πληροφορούνται το περιεχόμενο της καταγγελίας.

    Να μην επιτρέπεται η επικοινωνία των εταιρειών με τους οφειλέτες μετά την έναρξη δικαστικών πράξεων ή της αναγκαστικής εκτέλεσης.

    Τέλος, οι τηλεφωνικές οχλήσεις, να πραγματοποιούνται από τις 9.00 έως 20.00 και μόνο τις εργάσιμες ημέρες και με συχνότητα τηλεφωνημάτων όχι πέραν της μιας ανά δεύτερη ημέρα. Οι εισπρακτικές εταιρείες οφείλουν να καταγράφουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους οφειλέτες και χορηγούν ηλεκτρονικά αντίγραφα στους οφειλέτες ή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προκειμένου να ελεγχθούν σχετικές καταγγελίες μέσα σε δέκα ημέρες από τότε που θα τους ζητηθεί. Η χορήγηση των συνομιλιών αυτών - που μαγνητοφωνούνται - θα πρέπει να γίνεται μέσα σε δέκα ημέρες.

    [02] Ήρεμη νύχτα πέρασε η Βρετανία

    Η καταρρακτώδης βροχή και η ανάπτυξη χιλιάδων αστυνομικών έφεραν την ηρεμία τη χθεσινή νύκτα στις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο.

    Για το Λονδίνο, η χθεσινή ήταν η δεύτερη σχετικά ήρεμη νύχτα. Βορειότερα, στο Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Λίβερπουλ, όπου σημειώθηκαν σοβαρές ταραχές την Τρίτη, η κατάσταση ήταν επίσης σχετικά ήρεμη.

    Τα δικαστήρια έχουν αρχίσει να δικάζουν εκατοντάδες υπόπτους που συνελήφθησαν στα επεισόδια αυτά. Χθες καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 10 και 16 εβδομάδων δυο άνδρες για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στο Μάντσεστερ.

    Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους τέσσερις χθες το πρωί όταν τρείς άνθρωποι παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο στο Μπέρμιγχαμ πιθανότατα ενώ προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη λεηλασία καταστήματος.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 32χρονο σε σχέση με το επεισόδιο αυτό.

    Μόνο στο Λονδίνο έχουν γίνει 800 συλλήψεις και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 279 υπόπτους. Δίκες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες.

    Σε δηλώσεις του μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο χθες, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει αυτό το "άθλιο" κύμα λεηλασιών και ταραχών.

    [03] Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε τις ανασκαφές της αρχαιοελληνικής Φαναγόρειας στον Εύξεινο Πόντο

    Τη μεγαλύτερη αρχαιοελληνική αποικία στο έδαφος της σημερινής Ρωσίας, την καταποντισμένη Φαναγόρεια στον κόλπο του Ταμάν, επισκέφθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρωθυπουργός περιόδευσε στις ανασκαφές ολόκληρης της χερσονήσου του Ταμάν στα Στενά του Κερτς, που ενώνουν την Αζοφική με τη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα βούτηξε σε βάθος 200 μέτρων, όπου ανακάλυψε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του και δύο αρχαίους αμφορείς.

    Με την ιδιότητα του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, που χρηματοδοτεί τις ανασκαφές στην περιοχή, ο Βλ.Πούτιν ξεναγήθηκε από τον επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών καθηγητή Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην ανασκαφή του ταφικού λόφου Μπογιούρ-Γκαρά του 4ου αιώνα, η οποία ολοκληρώνεται περί τα τέλη της σεζόν. Ο ταφικός λόφος («κουργκάν») έχει ύψος 10-11 μέτρα και διάμετρο 100 και θεωρείται μοναδικό και περίπλοκης δομής μνημείο, του οποίου όμως ίσως παραμείνει άγνωστο το μεγάλο μυστικό, το ποιός, δηλαδή, σημαντικός άνδρας της Φαναγόρειας θάφτηκε εκεί.

    Ο κ. Κουζνετσόφ έδειξε στον Βλ.Πούτιν τους «δρόμους», δηλαδή τις στοές, που ανοίχθηκαν από τυμβωρύχους, οι οποίοι εκτιμάται ότι έδρασαν εντατικότερα από ποτέ την περίοδο του Μεσαίωνα και ήταν ως επί το πλείστον Γενουάτες, που περνούσαν στην πλευρά του Ταμάν από την αντικρυνή χερσόνησο της Κριμαίας.

    «Ας τα φορτώσουμε όλα στους Γενουάτες κι ας κλείσουμε την υπόθεση» αστειεύτηκε ο Βλ.Πούτιν, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος, συμμετείχε επανειλημμένως σε εργασίες, αποδεχόμενος προσκλήσεις φοιτητών και κατά την άποψη πολλών παρατηρητών πραγματοποίησε μια ακόμη επιτυχημένη προεκλογική εμφάνιση ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και των προεδρικών του ερχόμενου Μαρτίου.

    Μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ακρόπολη στο κεντρικότερο σημείο της Φαναγόρειας, όπου βρίσκεται το παλάτι του άρχοντα του Βασιλείου του Βοσπόρου, του Μιθριδάτη του 6ου του Ευπάτορος. Το μνημείο ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2009 από την αρχαιολογική ομάδα του Β.Κουζνετσόφ και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην καταγραφή της ιστορίας του κατοπινού Βασιλείου του Πόντου.

    [04] Νέα πύρινα μέτωπα στο νησί των Φαιάκων

    Σε ύφεση αλλά όχι υπό έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθεςτο απόγευμα στη νότια Κέρκυρα, στην περιοχήΒιταλάδων. Στην κατάσβεσή της συμμετέχει όλη η δύναμη της πυροσβεστικής στο νησί. Σύμμαχος στην προσπάθειάτους, η εξασθένιση των ανέμων.

    Η πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής ελαιόδεντρα και δασική έκταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 August 2011 - 6:29:47 UTC