Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ΗΠΑ ακολουθούν "λάθος δρόμο" πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών
  • [02] Ήττα της Ελπίδων από τη Λευκορωσία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
  • [03] Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία

  • [01] Οι ΗΠΑ ακολουθούν "λάθος δρόμο" πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών

    Οι Αμερικανοί εκφράζουν έντονη ανησυχία για την οικονομική κατάσταση της χώρας τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, με την πλειονότητα των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ ακολουθεί "λάθος δρόμο" και σχεδόν τους μισούς να πιστεύουν ότι τα χειρότερα έρχονται.

    Μετά τη διαμάχη Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του ορίου του χρέους της χώρας ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει περαιτέρω στο 45% από 49% που ήταν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την προηγούμενη Πέμπτη ως τη Δευτέρα.

    Το 73% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν "λάθος δρόμο" όσον αφορά την οικονομική τους πολιτική, ενώ μόλις το 21% πιστεύει ότι πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση.

    Τα επίπεδα δυσαρέσκειας για την οικονομία είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2009, οπότε το Reuters/Ipsos ξεκίνησε τις δημοσκοπήσεις.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην οποία πήραν μέρος 1.055 άνθρωποι, το 47% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι "τα χειρότερα έρχονται" όσον αφορά την αμερικανική οικονομία, μία αύξηση 13 μονάδων σε σχέση με πέρυσι και το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Μάρτιο του 2009.

    Πάντως οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τη συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την αύξηση του ορίου του χρέους.

    Το 49% των Αμερικανών έχει αρνητική άποψη για του Ρεπουμπλικάνους μετά τη συμφωνία, ενώ το 42% έχει αρνητική γνώμη για το συντηρητικό Κίνημα του Τσαγιού.

    Αντίθετα μόνο το 40% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική άποψη για τους Δημοκρατικούς.

    Οσον αφορά τον ίδιο τον Ομπάμα το 42% των Αμερικανών εκφράζει αρνητική γνώμη μετά τη συμφωνία που επετεύχθη, ενώ αντίθετα μόνο το 37% έχει ανάλογη στάση απέντι στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον ρεπουμπλικάνο Τζον Μπένερ.

    Τέλος, το 53% των ερωτηθέντων αντιμετωπίζει αρνητικά τη συμφωνία αυτή για το χρέος, σε αντίθεση με το 38% που πιστεύει ότι είναι σωστή.

    [02] Ήττα της Ελπίδων από τη Λευκορωσία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

    Η εθνική ομάδα των Ελπίδων ηττήθηκε 3-2 από τη Λευκορωσία, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο αγώνας έγινε στα Ιωάννινα και τα γκολ της Ελλάδας πέτυχαν οι Ποτουρίδης (38΄-πέν.), Φορτούνης (87΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Χλεμποσόλοφ (13΄, +90΄-πεν.), Πατότσκι (18΄).

    Το γκολ του άσου της Καϊζερσλάουτερν, τρία λεπτά πριν το τέλος, φάνηκε να δίνει το "φιλί της ζωής" στην ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη. Ομως στο 94΄ ένα αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, έκρινε την αναμέτρηση καθώς ο Χλεμποσόλοφ διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Ο ίδιος παίκτης είχε ανοίξει το σκορ στο 13΄, ο Πατότσκι (είχε προηγηθεί σουτ στο δοκάρι του Κέντις) στο 18΄ έκανε το 0-2, ενώ η εθνική κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι που κέρδισε ο Γιάννου και εκτέλεσε ο Ποτουρίδης στο 38΄ και γκολ του Φορτούνη σε τετ-α-τετ με τον Σερμπάκοφ.

    [03] Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία

    Φθινοπωρινό είναι από το απόγευμα της Τετάρτηςτο σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη και σ\' όλες τις περιοχές της Μακεδονίας. Βροχοπτώσεις, συννεφιά, ισχυροί άνεμοι και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 August 2011 - 20:29:42 UTC