Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο "πράσινο" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [02] Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος
  • [03] Θεαματική αύξηση 35,8% για τις ελληνικές εξαγωγές
  • [04] Επεκτείνονται εκτός Λονδίνου τα επεισόδια
  • [05] Την Πέμπτη η κηδεία του Αναστάση Πεπονή

  • [01] Στο "πράσινο" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου πέρασε ξανά στο "πράσινο" σήμερα λίγο πριν από τις 14:30 ώρα Ελλάδας, με τους επενδυτές να ανακτούν κατά τα φαινόμενα την εμπιστοσύνη τους καθώς πλησιάζει το άνοιγμα της Ουόλ Στριτ.

    Αφού βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση το πρωί, ο δείκτης Footsie-100 σημείωνε στις 14:30 ώρα Ελλάδας άνοδο κατά 7,16 μονάδες (0,14%) σε σχέση με την προηγουμένη, φτάνοντας στις 5.076,11 μονάδες.

    Στο Παρίσι, το Χρηματιστήριο πέρασε επίσης σε θετικό έδαφος (+0,87%) αφού είχε υποχωρήσει ως και 4% το πρωί. Στις 14:35 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης CAC 40 ανακτούσε 29,95 μονάδες φτάνοντας στις 3.153,72 μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών είχε φτάσει τα 3,988 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ο δείκτης Ibex-35 πέρασε κι αυτός στο πράσινο γύρω στις 14.30 ώρα Ελλάδας, αφού το πρωί είχε σημειώσει πτώση άνω του 3%. Ο Ibex-35 σημείωνε άνοδο 0,22%, φτάνοντας στις 8.477,6 μονάδες στις 14:35 ώρα Ελλάδας.

    [02] Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος

    Τις εξελίξεις και την πρόοδο που έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων των τραπεζών (PSI), θα εξετάσουν, εκτός των άλλων, σήμερα σε τηλεδιάσκεψη Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

    Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:30, θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Όλι Ρεν, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και άλλοι παράγοντες της ευρωζώνης και διάφορα τραπεζικά στελέχη.

    Με βάση το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, τα πιστωτικά ιδρύματα και οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται να συμμετάσχουν στην εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν με άλλα ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας και χαμηλότερου επιτοκίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο στόχος και η διαδικασία για την επιμήκυνση των ομολόγων που λήγουν μέχρι το 2020, αναμένεται να έχει θετική έκβαση και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος επιδιώκει το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων, να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη.

    [03] Θεαματική αύξηση 35,8% για τις ελληνικές εξαγωγές

    Στο ποσό των 1.938,1 εκατ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών κατά τον μήνα Ιούνιο 2011, έναντι 1.427 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 35,8%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

    Η συνολική αξία των εισαγωγών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το μήνα Ιούνιο 2011 ανήλθε στο ποσό των 3.007,8 εκατ. ευρώ έναντι 3.368,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας μείωση 10,7%.

    Η συνολική αξία των εισαγωγών κατά τον μήνα Ιούνιο 2011 ανήλθε στο ποσό των 3.343 εκατ. ευρώ έναντι 4.405 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010.

    [04] Επεκτείνονται εκτός Λονδίνου τα επεισόδια

    Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς και εκτός Λονδίνου.

    Μετά το Λονδίνο, ομάδες εξαγριωμένων, κατά κύριο λόγο νέων, ταράζουν τη ζωή των κατοίκων του Λίβερπουλ, του Μπέρμινχαμ και του Μπρίστολ, καθώς από χθες Δευτέρα, κυκλοφορούν στους δρόμους, κάνοντας πλιάτσικο, βάζοντας φωτιά σε κτήρια, οχήματα, κάδους απορριμμάτων και σπάνε βιτρίνες μαγαζιών, ή, πετάνε πέτρες και σπασμένα μπουκάλια στους αστυνομικούς που επιχειρούν να τους αποτρέψουν από το να καταστρέφουν ξένες περιουσίες και να διαταράσσουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

    Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, πρόκειται για ξέσπασμα βίας, που διαρκεί εδώ και τρεις ημέρες και αποτελεί τις χειρότερες αναταραχές που έχει ζήσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

    Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε τρία άτομα ύποπτα για \"απόπειρα δολοφονίας\" αστυνομικών στη διάρκεια των ταραχών που συγκλονίζουν την πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα η Σκότλαντ Γιαρντ, μετά και μια τρίτη νύχτα βίαιων επεισοδίων.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας αστυνομικός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα στο Μπρεντ, μια συνοικία του βορειοδυτικού Λονδίνου ενώ προσπαθούσε κατά τα φαινόμενα να συλλάβει οδηγούς αυτοκινήτων ύποπτους για συμμετοχή στη λεηλασία ενός καταστήματος της περιοχής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων ξανάβαλε μπρος τη μηχανή τραυματίζοντας τον αστυνομικό που νοσηλεύεται και σήμερα το πρωί η \"κατάστασή του ήταν στάσιμη\". Ένας από τους συναδέλφους του επίσης τραυματίστηκε ελαφρά. Τρεις ύποπτοι συνελήφθηκαν λίγο αργότερα.

    Οι ταραχές ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο αυτό σε μια πολυεθνοτική συνοικία του βορείου Λονδίνου.

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα διακόψει για μια ημέρα τις θερινές διακοπές του κοινοβουλίου και θα το συγκαλέσει για να συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη ώστε να προβεί σε μια δήλωση για τις ταραχές που σημειώνονται στο Λονδίνο επί τρεις διαδοχικές νύκτες.

    \"Πρόκειται ξεκάθαρα για εγκληματικότητα\", δήλωσε ο Κάμερον προς τους δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ αφού διέκοψε τις ετήσιες διακοπές του για να επιστρέψει στη Βρετανία. \"Ο κόσμος δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε την τάξη στους δρόμους της Βρετανίας\".

    Ο Bρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι, από απόψε, οι αστυνομικές δυνάμεις στο Λονδίνο θα αυξηθούν από 6.000 σε 16.000 αστυνομικούς.

    [05] Την Πέμπτη η κηδεία του Αναστάση Πεπονή

    Αθήνα, Ελλάδα 09/08/2011 13:42 (ΑΠΕ-ΜΠΕ )

    Την Πέμπτη η κηδεία του Αναστάση Πεπονή

    Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα γίνει η κηδεία του πρώην υπουργού Αναστάση Πεπονή.

    H νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α' νεκροταφείο Αθηνών.

    Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, η κηδεία του Αναστάση Πεπονή θα γίνει Δημοσία Δαπάνη, με τιμές υπουργού εν ενεργεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 August 2011 - 12:29:42 UTC