Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλουν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά το "εμπάργκο" στον ΟΠΑΔ
  • [02] Έλεγχος για κατάθεση-μαμούθ από πρώην υπουργό
  • [03] Όλοι εν δυνάμει δότες οργάνων
  • [04] ΔΝΤ κατά "Οίκων"
  • [05] "Αυξημένη η ραδιενέργεια" ο»Ώ

  • [01] Αναστέλλουν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά το "εμπάργκο" στον ΟΠΑΔ

    Από την 1η Απριλίου οι φαρμακοποιοί του Πειραιά αποφάσισαν να αναστείλουν το εμπάργκο που είχαν επιβάλει προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ μετά την απόφαση που πήρε το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά σε έκτακτη συνεδρίασή του, αργά το απόγευμα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες καταβολής των οφειλών του ΟΠΑΔ προς αυτούς σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς της Αθήνας οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν πάρει ακόμη τα εντάλματα πληρωμής από τις υπηρεσίες του ταμείου.

    Από το ταμείο του δημοσίου έγινε σήμερα σαφές ότι η αποπληρωμή των φαρμακοποιών για τους δύο πρώτους μήνες του 2011, που φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ, είναι ζήτημα ημερών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Έλεγχος για κατάθεση-μαμούθ από πρώην υπουργό

    Η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, που ταυτόχρονα ελέγχει και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με τα οποία εντοπίσθηκε «πρώην γαλάζιος υπουργός με τραπεζικές καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ».

    Το θέμα ετέθη κατά τη σημερινή, εκτός δημοσιότητας, συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που συνήλθε υπό την προεδρία του Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη με τη συμμετοχή των βουλευτών Ντίνου Βρεττού (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιου Μπούρα (ΝΔ), Αντώνη Σκυλλάκου (ΚΚΕ), Βαΐτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ), Θεόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, καθώς και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων τονίσθηκε ότι αυτό το θέμα που κυκλοφορεί ως φήμη, κι ούτε διαψεύδεται, ούτε προσωποποιείται, εκθέτει τον πολιτικό κόσμο και, ως εκ τούτου, εξουσιοδοτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος κ.Αργύρης να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Όλοι εν δυνάμει δότες οργάνων

    Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση θα είμαστε όλοι στο εξής, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Μόνο όσοι από εμάς θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.

    Συγκεκριμένα, το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του (εικαζόμενη συναίνεση).

    Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

    Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες βλαστοκυττάρων (αιμοποιητικών κυττάρων) θα ιδρύονται στο εξής με απόφαση του υπουργού Υγείας και σύμφωνη γνώμη του ΕΟΜ και θα λειτουργούν αποκλειστικά μόνο σε νοσηλευτικά ιδρύματα, στον Δημόκριτο και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] ΔΝΤ κατά "Οίκων"

    Oι υποβαθμίσεις του αξιόχρεου της Ελλάδας και άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης επηρέασαν αρνητικά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα όλης της περιοχής, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετέδωσε το Bloomberg.

    Oι συντάκτες της έκθεσης εξέτασαν 71 αξιολογήσεις των μεγάλων οίκων - Standard & Poor's, Moody's και Fitch - που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2006 και τον Απρίλιο του 2010, οι οποίες περιλαμβάνουν υποβαθμίσεις του αξιόχρεου και αναθεώρηση των προοπτικών χωρών της Ευρωζώνης.

    Στη συνέχεια, εξέτασαν τις επιπτώσεις των αξιολογήσεων στο κόστος ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας (credit default swaps, cds) και στους χρηματιστηριακούς δείκτες μετοχών - γενικούς και τραπεζικούς - σε εννέα χώρες της Ευρωζώνης.

    Οι χώρες είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ολλανδία και η Ισπανία.

    "Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι χρηματοπιστωτικές αγορές όλων των χωρών βρέθηκαν υπό πίεση, παρά το γεγονός ότι οι υποβαθμίσεις αφορούσαν λίγες χώρες, όπως την Ελλάδα, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία", αναφέρει η μελέτη.

    Σε άλλο σημείο, η έκθεση αναφέρει: "Όταν υποβαθμίζονται άλλες χώρες, οι πολιτικοί πρέπει να δρουν προληπτικά και να επικοινωνούν αποτελεσματικά, ώστε να διαλύουν τις ανησυχίες για τα θέματα που οι αγορές θεωρούν ως αδυναμίες".

    Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. έχουν ασκήσει κριτική στους οίκους αξιολόγησης, επειδή με τις αλλαγές των αξιολογήσεων τους διόγκωσαν την αναταραχή στις αγορές.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει προτάσεις τον Σεπτέμβριο για να κάνει πιο αυστηρή την εποπτεία των οίκων αξιολόγησης και να αυξήσει τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

    «Μονόπλευρη και αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε την αξιολόγηση της S&P για την Ελλάδα, ο Α. Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, επαναλαμβάνοντας την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Αυξημένη η ραδιενέργεια"

    Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας καταγράφονται στο χωριό Ιϊτάτε, στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, που βρίσκεται 40 χλμ. από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο, ανέφερε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

    "Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι ένα από τα επιχειρησιακά κριτήρια της ΙΑΕΑ για την εκκένωση, έχει ξεπεραστεί στο Ιιτάτε, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αξιωματούχος της ΙΑΕΑ Ντένις Φλόρι.

    Στο μεταξύ, μετρήσεις έχουν δείξει την ύπαρξη ραδιενεργού ιωδίου στη θάλασσα στα ανοικτά της μονάδας σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ραδιενέργεια εντοπίστηκε στο νερό της βρύσης στο Τόκιο.

    Η διαχειρίστρια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα εταιρεία Tepco ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις αντιδραστήρες του σταθμού που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα παροπλισθούν και θα αποξηλωθούν.

    Ο πρόεδρος της Tepco Τσουνεχίσα Κατσουμάτα εξέφρασε τη βαθειά του λύπη για την ενόχληση στην κοινωνία από τις πυρκαγιές, τις εκρήξεις και τη διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2011 - 19:30:23 UTC