Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 15 Απριλίου οι αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή
  • [02] Υποχωρούν οι αντικαθεστωτικοί
  • [03] Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης ο Αλ. Μυράτ
  • [04] Ηλεκτρονική διακυβέρνηση ο»Ώ

  • [01] Στις 15 Απριλίου οι αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή

    Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας καθώς και δημοσιονομικές διορθώσεις για το 2011 θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί στις 15 Απριλίου στη Βουλή.

    Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συμφωνήθηκε ότι θα εξειδικεύονται ανά έτος, ενώ παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές.

    Επίσης, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η κατάθεση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων δεν σημαίνει ότι αυτές θα γίνουν "αυτόματα", αλλά μόνο την κατάλληλη στιγμή, κατόπιν και της σχετικής εισήγησης των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων.

    Να οπλιστούν με υπομονή και αποφασιστικότητα, συνέστησε ο πρωθυπουργός στα μέλη της κυβέρνησης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς, όπως είπε, "τρέχουμε σε μαραθώνιο".

    Ο ίδιος, όπως τόνισε, είναι οπλισμένος και με τα δύο αυτά χαρακτηριστικά και ζήτησε από τους υπουργούς και υφυπουργούς να κάνουν το ίδιο αλλά και να τα μεταλαμπαδεύσουν στους πολίτες.

    Νωρίτερα, στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, σύσκεψη για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Την δημιουργία πάρκου έκτασης 760 στρεμμάτων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το κλειστό του τάε κβο ντο, προβλέπει το masterplan για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που παρουσίασε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Υποχωρούν οι αντικαθεστωτικοί

    Οι Λίβυοι εξεγερμένοι υποχωρούν προς τα ανατολικά μετά τους βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Καντάφι, αφήνοντας έτσι τις κυβερνητικές δυνάμεις να προελαύνουν προς τις πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

    Οι εξεγερμένοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι, που έχουν ήδη φτάσει στις πόλεις Ες Σίντερ και Ρας Λανούφ, προελαύνουν προς την πόλη Μπρέγκα.

    Στο μεταξύ, νέες εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Τρίπολης μετά τις αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων, ενώ το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει σταδιακά τη διοίκηση των επιχειρήσεων.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενισχύσει με στρατιωτικό υλικό τους αντικαθεστωτικούς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης ο Αλ. Μυράτ

    Ο Αλέξανδρος Μυράτ είναι ο νέος διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ηλεκτρονική διακυβέρνηση

    Μετά και την τυπική του έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μπαίνει στον δρόμο για την πλήρη και έμπρακτη εφαρμογή του, προκειμένου να περάσει η δημόσια διοίκηση στη νέα μετά-ΚΕΠ εποχή.

    Ένα ουσιαστικά καθοριστικό στοίχημα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ο οποίος δεν θα αισθάνεται καταπιεσμένος από τη γραφειοκρατία και τις κρατικές υπηρεσίες, δεν θα χρειάζεται «γνωριμίες» ή «γρηγορόσημο», για να διεκπεραιώσει γρήγορα και αποτελεσματικά μια συναλλαγή του με το δημόσιο, ανέφερε στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Εσωτερικών.

    Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η πλήρης έκδοση του επιχειρησιακού θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Απριλίου, ενώ με την ψήφιση του Νόμου θα παρουσιαστεί ο Οδικός Χάρτης Εφαρμογής του, που καταρτίζεται από Ομάδα Διοίκησης Έργου. Τόνισε ότι η χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους πολίτες με τις υπηρεσίες του δημοσίου θα «χτυπήσει» τη διαφθορά και θα επιφέρει σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους, αφού εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 25%. Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι εφόσον η γραφειοκρατία στη χώρα μας αποτιμάται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε πάνω από 16 δισ. ευρώ ετησίως, τότε αυτό σημαίνει ότι είναι εφικτό να εξοικονομούνται περίπου 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από την εθνική μας οικονομία.

    Βασικές καινοτομίες στην προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα είναι η ηλεκτρονική υπογραφή ενός ηλεκτρονικού εγγράφου, αλλά και η καθιέρωση δυνατότητας ηλεκτρονικών συναλλαγών με φορείς του δημοσίου και ανεξαρτήτως της ιδιότητας του πολίτη ή της επιχείρησης ως δικαιούχου ή οφειλέτη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2011 - 17:30:22 UTC