Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα ύψους 22 δισ. ευρώ
  • [02] Μ. Χρυσοχοΐδης: Νέο παραγωγικό μοντέλο
  • [03] "Καθαρά" τα δύο όπλα της αιματηρής συμπλοκής
  • [04] "Εθνική επανεκκίνηση"
  • [05] Αιματηρή επίθεση ο»Ώ

  • [01] Μέτρα ύψους 22 δισ. ευρώ

    Μέτρα ύψους 22 δισ. ευρώ περιλαμβάνει για την περίοδο 2012-2015 το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, προκειμένου να περιορισθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2014 και παράλληλα να ελεγχθεί το δημόσιο χρέος.

    Τους άξονες της δημοσιονομικής πολιτικής για την επόμενη τετραετία, οι οποίοι θα ψηφισθούν από τη Βουλή στα μέσα Μαΐου, επέδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ, της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και της "Δημοκρατικής Αριστεράς", στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, τα 22 δισ. ευρώ θα αφορούν κατά τα 2/3 τις δαπάνες και κατά το 1/3 τα έσοδα. Εφέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το περίπου 65% των δαπανών οφείλονται σε μισθούς και κοινωνικές μεταβιβάσεις και το περίπου 85% των εσόδων προέρχονται από φόρους και κοινωνικές εισφορές.

    Το 2011, το δημόσιο χρέος θα είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (153% του ΑΕΠ) και το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει ως "τη μεγάλη πρόκληση των επόμενων ετών τον έλεγχο και τη συγκράτησή του". Με βάση το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, η μείωση του δημοσίου χρέους θα πραγματοποιηθεί με τη δημοσιονομική προσαρμογή (πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 5% του ΑΕΠ), την ανάπτυξη (ονομαστικοί ρυθμοί ανάπτυξης άνω του 2%), την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (1-2% του ΑΕΠ για 5 χρόνια) και τους καλύτερους όρους δανεισμού, ως απόρροια των προηγουμένων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μ. Χρυσοχοΐδης: Νέο παραγωγικό μοντέλο

    «Ο αγώνας που δίνει αυτή τη στιγμή η χώρα και οι Έλληνες πολίτες για την υπέρβαση της κρίσης αλλά και για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, παραγωγικού και εξωστρεφούς, είναι μια πανεθνική προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης στη τηλεοπτική συζήτηση για την «Περιφερειακή Ανάπτυξης στην Ευρώπη», τονίζοντας την ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να στηριχθεί έμπρακτα η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επικρίνοντας κάποιες δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων ''που στρέφονται εναντίον ενός λαού που υποφέρει και έχει κάνει τεράστιες θυσίες για τη δημοσιονομική διάσωση της χώρας'' όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Για την περιφερειακή ανάπτυξη ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «οι διαθέσιμοι πόροι πρέπει να διοχετευθούν προς σχέδια υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, είτε είναι δημόσιες είτε ιδιωτικές επενδύσεις. Άρα λοιπόν πρέπει να υπάρχει σεβασμός, οικονομική αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων πόρων». Και συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Είμαστε υποχρεωμένοι να δρούμε με μεγάλες ταχύτητες και να είμαστε ταυτόχρονα αποτελεσματικού και επωφελείς για τη χώρα».

    Ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας, το οποίο σε μεγάλο μέρος στηρίζεται στη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ, που ανέρχονται σε περίπου 22 δισ. β¬ για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Μάλιστα, τόνισε τις δυνατότητες που προσφέρει ο νέος επενδυτικός νόμος για την αποκατάσταση του προβλήματος της ρευστότητας και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας ενώ επανέλαβε την απόφαση για διπλασιασμό της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ (περίπου 5 δισ. β¬) μέσα στο 2011.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Καθαρά" τα δύο όπλα της αιματηρής συμπλοκής

    «Καθαρά» είναι το καλάσνικοφ και το πιστόλι που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο των δραστών της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στο Ρέντη.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τη βαλλιστική εξέταση που ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, προκύπτει ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, υπήρχε και δεύτερο καλάσνικοφ το οποίο πήραν μαζί τους οι δράστες και δεν θεωρούν απίθανο οι αστυνομικοί, το συγκεκριμένο όπλο να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα εγκλήματα. Οι δράστες δεν πυροβόλησαν με το όπλο αυτό στην συμπλοκή του Ρέντη.

    Όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες ήταν τέσσερις και όχι τρεις όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες και αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων της ένοπλης ληστείας που είχαν διαπράξει νωρίτερα σε περίπτερο το Μενίδι.

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τη ληστεία διέπραξαν τρία άτομα με δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι ενώ ο τέταρτος συνεργός τους οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο.

    Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι ένοπλοι, οι οποίοι σκότωσαν τους δύο αστυνομικούς ανήκουν σε οργανωμένο κύκλωμα, που κλέβει αυτοκίνητα και πιθανόν ενέχεται και σε άλλες ένοπλες ληστείες.

    «Η υπόθεση αυτή είναι πάρα πολύ σοβαρή και ως εκ τούτου η έρευνα θα ολοκληρωθεί όταν εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες. Μέχρι τότε, εκείνο που θέλω να παρακαλέσω είναι να μην σπεύδουμε να βγάλουμε συμπεράσματα», δήλωσε από το Αττικό Νοσοκομείο, όπου μετέβη για να επισκεφθεί τον νεαρό αστυνομικό, που τραυματίσθηκε στη χθεσινοβραδυνή συμπλοκή στου Ρέντη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

    Ο υπουργός μίλησε με τους γιατρούς του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., και ευχήθηκε στον ίδιο και τους οικείους του «καλή ανάρρωση».

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους για τις ελλείψεις σε υλικά μέσα στην Αστυνομία, σημείωσε πως «είναι οι ελλείψεις που αφορούν ολόκληρο το ελληνικό δημόσιο» και διαβεβαίωσε πως όσον αφορά την κυβέρνηση και την πολιτεία γίνονται προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Κατέληξε, ωστόσο, πως «η αλήθεια είναι ότι το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο εκσυγχρονίζεται και εξοπλίζεται διαρκώς, απαιτεί τον εξοπλισμό των δυνάμεων των σωμάτων ασφαλείας, απαιτεί συνεχή κονδύλια και εκσυγχρονισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Εθνική επανεκκίνηση"

    Ευθεία επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

    Ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι η ΝΔ "συμπεριφέρεται λες και ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας", αντί να συναισθανθεί τις τεράστιες ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση. Αντί γι΄ αυτό, όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τις δύσκολες επιλογές της κυβέρνησης.

    Ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος έβαλε και κατά των κομμάτων της αριστεράς τονίζοντας ότι "οι ασκήσεις επαναστατικής ανυπακοής έχουν βαρύ κόστος για τους πολίτες και τη χώρα". Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της χώρας δεν έχει την αρωγή των κομμάτων, αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται ως αντίπαλοι.

    Τα θέματα που συζητήθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ήταν η προετοιμασία της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή καθώς επίσης και η προετοιμασία της προγραμματικής συνδιάσκεψης του Κινήματος που θα διεξαχθεί στις αρχές του επόμενου Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε και σε πέντε βασικές προτεραιότητες του Κινήματος που οδηγούν στην Ελλάδα που θέλει το ΠΑΣΟΚ και είναι:

  • Το κράτος στρατηγείο στην υπηρεσία του πολίτη,

  • Η ανάπτυξη στηριγμένη σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο,

  • Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος,

  • Η κοινωνία των πολιτών με ευνομία, συμμετοχή και δικαιοσύνη, και

  • Μια νέα Ελλάδα με ισχυρή φωνή που θα ακούγεται παντού.

    Αναφερόμενος στην προγραμματική συνδιάσκεψη, ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι αυτή πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα εξωστρέφεια για το ΠΑΣΟΚ. Στην πορεία αυτή, τόνισε, δεν πρέπει να κυριαρχήσουν προσωπικές στοχεύσεις και προτεραιότητες και το Κίνημα στο σύνολό του πρέπει να είναι το στρατηγείο της νικηφόρας διεκδίκησης του πολέμου για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

    Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ηγηθεί μιας συμμαχίας δυνάμεων που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει, απέναντι σε εκείνους που πιστεύουν το αντίθετο.

    Το ΠΑΣΟΚ τόνισε πρέπει να δώσει στη συνδιάσκεψη το σύνθημα μιας εθνικής επανεκκίνησης που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον χωρίς τις παθογένειες που την έφεραν στη σημερινή κατάσταση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αιματηρή επίθεση

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

    Τα πυρά δέχτηκε λεωφορείο που μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες και η αστυνομία συνέλαβε ως δράστη έναν 21χρονο καταγόμενο από το Κόσοβο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι ένας Αμερικανός στρατιώτης και ο οδηγός του λεωφορείου.

    Βαριά τραυματισμένος είναι τουλάχιστον ένας ακόμη επιβάτης του λεωφορείου της αμερικανικής βάσης, πιθανότατα και αυτός Αμερικανός στρατιώτης.

    Σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης, οι αρχές δεν αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2011 - 19:30:21 UTC