Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα υπάρξει συμφωνία για την κρίση χρέους"
  • [02] Συγκρούσεις διαδηλωτών με καθεστωτικούς
  • [03] Mείωση 12% οι καταθέσεις το 2010
  • [04] Αντιπαράθεση για την απόφαση του ΣτΕ
  • [05] Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ ο»Ώ

  • [01] "Θα υπάρξει συμφωνία για την κρίση χρέους"

    Την πεποίθησή του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν τον επόμενο μήνα σε μία συνολική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η οποία θα μειώσει τα spreads των ελληνικών ομολόγων και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, ο Υπουργός είπε ότι "η αγορά βρίσκεται σε μια κατάσταση προσδοκιών", προσθέτοντας ότι "θα ήταν μεγάλο λάθος να υπάρξει μια συμφωνία που υπολείπεται αυτών των προσδοκιών". Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή, ο Υπουργός είπε ότι "θα δείξει την κατεύθυνση και θα δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το συνολικό πακέτο που θα συμφωνηθεί". Ένα συνολικό πακέτο "θα κατευνάσει τις αγορές, θα μειώσει τα spreads σε όλη την περιφέρεια (σ.σ.: της Ευρωζώνης) και έτσι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές νωρίτερα παρά αργότερα", είπε ο Υπουργός.

    Για το φορολογικό ν/σ

    Δεν κάνουμε προσπάθεια ποινικοποίησης του συνόλου των φορολογουμένων, τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στη συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει ποινές και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Ο υπουργός τόνισε ωστόσο ότι στη χώρα μας κατά γενική ομολογία υπάρχει μια ομάδα φορολογουμένων που συστηματικά φοροδιαφεύγει, τονίζοντας ότι αυτή η κατάσταση και η αίσθηση ατιμωρησίας δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

    Συζήτηση του ν/σ για τα "κλειστά" επαγγέλματα

    Η κυβέρνηση υλοποιεί την προεκλογική της εξαγγελία για απελευθέρωση των "κλειστών" επαγγελμάτων. Και με προεδρικά διατάγματα, θα ρυθμίσει το ποιες απβ τις ισχύουσες προστατευτικές διατάξεις, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για λόγους υπεράσπισης επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, ανέφεραν στη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης, κατά την επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου για την «αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση υποδέχθηκε με διστακτικότητα το νομοσχέδιο. Ο εισηγητής της, Μάριος Σαλμάς, δηλώνοντας υπέρ της «έννοιας της επαγγελματικής ελευθερίας», ανέφερε πως είναι «ανοικτός αλλά επιφυλακτικός» ως προς την υπερψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει καμία μελέτη για τις επιπτώσεις των αλλαγών σε κάθε επάγγελμα ξεχωριστά, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε δημοσιονομικό.

    «Το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια των γενικότερων ρυθμίσεων της Ε.Ε.. Θα φέρουν εταιρείες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που θα ισοπεδώσουν τα επαγγέλματα στην Ελλάδα», υποστήριξε ο Άγγελος Τζέκης (ΚΚΕ).

    «Αν δεν υπάρχει κατώτατο όριο αμοιβής στον γιατρό, τον δικηγόρο και τον μηχανικό, βλάπτουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», παρατήρησε ο Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ), δηλώνοντας πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

    «Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, είναι πως θα υπάρξει μεγάλο όφελος στην ανάπτυξη. Παρβ όλα αυτά, μελέτη επιπτώσεων δεν έχει κατατεθεί, σε παραβίαση των ρυθμίσεων του πρόσφατου κανονισμού της Βουλής» σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συγκρούσεις διαδηλωτών με καθεστωτικούς

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 400 τραυματίστηκαν σήμερα στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ και υποστηρικτών του καθεστώτος.

    Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται εδώ και πολλές ώρες, με τους αντιπάλους και τους οπαδούς του Μουμπάρακ να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

    Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες.

    Στο μεταξύ, βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση την απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ να μην είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αλλά σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση του αιγύπτιου προέδρου δεν είναι αντιπροσωπευτική.

    Σε ανακοίνωσή της, η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον υπογραμμίζει επίσης ότι η ΕΕ προτίθεται να υποστηρίξει τον αιγυπτιακό λαό στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

    Να απέχουν όλες οι πλευρές από τη βία ζήτησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. "Η μετάβαση στην Αίγυπτο πρέπει να είναι γρήγορη, αξιόπιστη και να αρχίσει τώρα", δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ο ΥΠΕΞ της Σουηδίας Μπιλτ υποστήριξε ότι "η εποχή Μουμπάρακ τελείωσε".

    Η Αίγυπτος απορρίπτει τις εκκλήσεις για άμεση μεταβίβαση της εξουσίας, τόνισε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Χοσάμ Ζάκι.

    Στο μεταξύ, έξι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, εκ των οποίων οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, συνελήφθησαν, ενώ κάλυπταν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Mείωση 12% οι καταθέσεις το 2010

    Mείωση κατά 12% εμφάνισαν οι καταθέσεις στις τράπεζες το 2010. Ειδικότερα, κατά 29,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το 2010 το συνολικό απόθεμα που διατηρούν στις ελληνικές τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις στη χώρα μας μειώθηκαν πέρυσι κατά 12% σε σχέση με το 2009, με αποτέλεσμα στο τέλος Δεκεμβρίου το συνολικό τους ποσό να υποχωρήσει στα 208,8 δισ.ευρώ, από τα 237.9 δισ.ευρώ που ήταν στο τέλος του 2009.

    Τα νοικοκυριά εμφανίζονται να απέσυραν από τις τράπεζες περισσότερα από 23 δισ. ευρώ, καθώς το συνολικό τους απόθεμα το Δεκέμβριο του 2010 υποχώρησε στα 173,5 δισ.ευρώ, από τα 196,8 δισ.ευρώ που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Αντιπαράθεση για την απόφαση του ΣτΕ

    Οι νόμιμοι μετανάστες δεν ψήφισαν σε καμία περιφέρεια, τόνισε ο Γ. Ραγκούσης, απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ περί ενδεχομένου αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος του «Καλλικράτη» «σε ορισμένες Περιφέρειες». Αφορμή της αντιπαράθεσης αποτέλεσε η απόφαση του ΣτΕ για το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την ΝΔ για "παροιμιώδη ανευθυνότητα" με το να εγείρει θέμα για τη νομιμότητα των εκλογών σε κάποιες Περιφέρειες. "Σε αυτή τη ΝΔ το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να την ενημερώσουμε ότι με το νόμο 3838/2010, οι νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες δεν απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στις περιφερειακές εκλογές. Πολύ απλά δεν ψήφισαν σε "κάποιες περιφέρειες", δεν ψήφισαν σε καμία περιφέρεια" .

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σε δήλωσή του έκανε λόγο για αμηχανία του υπουργείου Εσωτερικών, υποστηρίζοτνας ότι "η κυβέρνηση μεθόδευσε, με το νόμο αυτό, την ψήφο των μεταναστών, ενώ η Νέα Δημοκρατία ήταν ρητά, κατηγορηματικά και έντονα εναντίον".

    Η κυβέρνηση, κατά τον εκπρόσωπο της ΝΔ, "θέσπισε το συγκεκριμένο χαλαρό κατώφλι απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες", "θέσπισε την αυτόματη απόδοση ιθαγένειας στα τέκνα αλλοδαπών, που γεννιούνται στην Ελλάδα, ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητούσε να μπουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ

    Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 57' ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο άδειο -λόγω τιμωρίας- γήπεδο της Τούμπας, στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφού το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη είχε λήξει 1-1. Στο 86' οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιραλάς.

    Το πρόγραμμα των αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου θα ολοκληρωθεί αύριο, με τον Διαγόρα να υποδέχεται τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό Βόλου να παίζει στην έδρα του με την Κέρκυρα. Ο Ατρόμητος και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι τα φαβορί για την πρόκριση, μετά τις νίκες τους στα πρώτα παιχνίδια.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων και τα αποτελέσματα των πρώτων παιχνιδιών:

    Τετάρτη

    21:00 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2-0)

    Πέμπτη

    16:00 (Ρόδος) Διαγόρας-Ατρόμητος (0-2)

    19:00 (Βόλος) Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα (2-0)

    Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου μεταδίδονται από το Conn-x TV

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 February 2011 - 19:30:19 UTC