Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 22 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Με κριτήριο το συμφέρον της χώρας"
  • [02] "Χρειάζεται νέο μοντέλο διακυβέρνησης"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Με κριτήριο το συμφέρον της χώρας"

    Με θέμα τον απολογισμό του έργου του υπουργείου Οικονομικών με τη συμπλήρωση έξι μηνών από τις εκλογές καθώς και τον προγραμματισμό για τις βασικές δράσεις το επόμενο διάστημα, ο υπουργός Οικονομικών, θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

    Αρχίζουν αύριο, εκτός απροόπτου, οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τα κλιμάκια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για το μηχανισμό στήριξης.

    Αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό. Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των συσκέψεων που είχε χθες με κυβερνητικά στελέχη, προσθέτοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση θα ενημερώσει με ειλικρίνεια τους πολίτες.

    Πρόσθεσε επίσης ότι αν για να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για να έχει η χώρα μια πορεία σιγουριάς χρειάζεται η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη περίοδο και έχει να αντιμετωπίσει μια "διπλή αναγκαστική πρόκληση". Είναι, όπως είπε, οι παθογένειες ενός ιστορικού κύκλου 35 ετών και τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής και των εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης Καραμανλή. Η οποία Νέα Δημοκρατία, όπως είπε, "αν είχε παραμείνει στην κυβέρνηση θα είχε οδηγήσει την οικονομία και την χώρα στην καταστροφή".

    Αποτέλεσμα, όπως είπε, της πολιτικής των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι η επιτήρηση στην οποία βρίσκεται η χώρα, που σημαίνει ότι είναι υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, χωρίς το μηχανισμό στήριξης, η Ελλάδα θα ήταν ήδη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χωρίς το ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας.

    Αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για διπλή επιτυχία, πρώτον γιατί υπάρχει και δεύτερον γιατί η χώρα απέκτησε ένα δίχτυ ασφαλείας. Επιπροσθέτως, όπως τόνισε, ο μηχανισμός αυτός είναι αποτέλεσμα μιας απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεύτερο είναι αποτέλεσμα ευρωπαϊκής βούλησης, δηλαδή κατά βάση ευρωπαϊκός και τρίτο περιλαμβάνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ κατά ένα μικρό μέρος.

    Ο κ. Παπανδρέου επέρριψε την ευθύνη για την παρουσία "στο κάδρο" του ΔΝΤ στις συντηρητικές ευρωπαϊκές δυνάμεις οι οποίες, όπως τόνισε, δεν έδειξαν την πίστη που θα έπρεπε στις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Κατηγόρησε επίσης την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η οποία όπως ανέφερε "παριστάνει ότι δεν θυμάται πως εγκατέλειψε το σκάφος πριν συγκρουστεί με το παγόβουνο". Και φτάνουν, όπως ανέφερε, στο σημείο "να δαιμονοποιούν την επιτήρηση που με δική τους ευθύνη ήδη βρισκόμαστε" για να προσθέσει ότι "αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο".

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση, να είναι δηλαδή η χώρα στις αγορές με καλύτερους όρους, αλλά και η ανάταξη της οικονομίας, είναι για την κυβέρνηση, πατριωτικό καθήκον και ότι τα μέτρα που πήρε, τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε επώδυνα, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της και να συγκροτήσει συμμαχίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Μιλώντας για όσους αρνούνται να δουν αυτή την πραγματικότητα τους κάλεσε "να κάνουν στην άκρη", καθώς όπως διαπιστώνει όλοι αυτοί κρύβονται πίσω από το μικροκομματικό τους συμφέρον. Το ίδιο ζήτησε και από όσους δεν θέλουν να αλλάξει η χώρα και να ξεφύγει από τις κακοδαιμονίες που την ταλανίζουν, διότι οι ίδιοι δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους και να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη στάση και την αντίληψη των ηγεσιών της "άλλης αριστεράς", την οποία χαρακτήρισε απολύτως ανεδαφική. Εκφράζουν, όπως είπε, θέσεις που ηχούν ωραία αλλά πρακτικά δεν συνιστούν καμία αλλαγή, δεν δίνουν λύσεις και συμβάλλουν στη στασιμότητα.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα, εάν οδηγούνταν σε χρεοκοπία ή θα χρειαζόταν να υποστεί τα βάρη ενός επώδυνου δανεισμού, οι πρώτοι που θα τα πλήρωναν αυτά θα ήταν οι αδύναμοι και τα μεσαία στρώματα και όχι οι έχοντες. Όπως, ανέφερε επίσης χαρακτηριστικά, κάποιοι θα ήθελαν να μην πληρώσουν για την κρίση όσοι ευθύνονται για αυτήν και θα ήθελαν να φορτωθούν τα βάρη της μετάβασης σε εκείνους που ελάχιστα ευθύνονται στη δημιουργία της οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε εξάλλου ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη για να πετύχει έναν πληρέστερο, κατά το δυνατόν, μηχανισμό στήριξης γιατί όπως τόνισε, θέλουμε ένα καθαρό πεδίο και μια στέρεη βάση που θα μας επιτρέψει να κινούμαστε σε ένα περιβάλλον σταθερότητας.

    Προσδιορίζοντας τους στόχους της κυβέρνησης σήμερα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτοί είναι:

    - δίχτυ ασφαλείας για την οικονομία και τη χώρα

    - παραγωγική ανασυγκρότηση

    - νέο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης

    - νέο μοντέλο αποτελεσματικής διακυβέρνησης που εξασφαλίζει διαφάνεια, ουσιαστικό αποτέλεσμα και δικαιοσύνη

    Και πάνω από όλα, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, και ως αποτέλεσμα όλων αυτών να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τους Έλληνες πολίτες.

    Θέλουμε να τους θωρακίσουμε, τόνισε, απέναντι σε οποιαδήποτε νέα κρίση, την οποία όπως υπογράμμισε θα βιώναμε με μεγαλύτερη ένταση αν δεν κάναμε τις αναγκαίες αλλαγές. Και σ' αυτή την προσπάθεια κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να συμβάλλουν στην επιτυχία της.

    Από την πλευρά του ανέλαβε την υποχρέωση η κυβέρνηση να ενημερώσει λεπτομερώς και με ειλικρίνεια τους Έλληνες πολίτες.

    «Η κρίση πηγάζει πρωτίστως από την αδιαφάνεια της εξουσίας»

    «Η κρίση πηγάζει πρωτίστως από την αδιαφάνεια της εξουσίας, του κράτους και του δημοσίου βίου της χώρας, από την πελατειακή αντίληψη που διάβρωσε τα πάντα. Αφορά κατεξοχήν το πώς λειτουργεί η χώρα μας, την έλλειψη σεβασμού του κράτους, συντεχνιών, ομάδων συμφερόντων αλλά και συχνά και πολιτών προς τους ίδιους τους νόμους και τους θεσμούς της χώρας, την περιφρόνηση αυτονόητων κανόνων δεοντολογίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι «κορυφαίο σύμπτωμα είναι το γεγονός ότι το ίδιο το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας αποτέλεσε αντικείμενο απόκρυψης και αδιαφανών χειρισμών».

    Αναφέρθηκε στην φοροδιαφυγή και υπογράμμισε ότι «με τον νόμο για την ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καταργήσαμε κάθε είδους εξαίρεση και παραθυράκι. Οι κανόνες είναι πια σαφείς και ενιαίοι για όλους και λαμβάνονται για πρώτη φορά πραγματικά δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής».

    «Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας οφείλεται επίσης στο ότι η εξουσία και το κράτος δεν σεβάστηκαν και κατασπατάλησαν τους όποιους φόρους των Ελλήνων φορολογουμένων» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αν η Ελλάδα έλεγχε καλύτερα τη διαφθορά -όχι στα στάνταρ της Σουηδίας, αλλά έστω και στο επίπεδο της Ισπανίας- θα είχε μικρότερο έλλειμμα, κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ κατά τα τελευταία πέντε χρόνια».

    Επικαλούμενος έρευνα της του Ινστιτούτου Brookings, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η διαφθορά μας κοστίζει κάθε χρόνο όσο το 8% του ΑΕΠ ή πάνω από 20 δισ. ευρώ».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στο παρελθόν και παρά τις διακηρύξεις διαφόρων κυβερνήσεων έχουν γίνει ελάχιστα ουσιαστικά βήματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας και πρόσθεσε ότι στην πρώτη του ομιλία στο Συνέδριο αυτό ως πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο τι έχει κάνει ως τώρα η κυβέρνησή του και τι σκοπεύει να κάνει τους επόμενους μήνες.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κατβ αρχήν η κυβέρνηση έχει αποδείξει την πολιτική της βούληση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και δεύτερον προωθεί «ένα νέο πλαίσιο αρχών και κανόνων, που θα οδηγήσει στις μεγαλύτερες ανατροπές που έγιναν ποτέ στη χώρα προς το συμφέρον των πολιτών, αλλά και στην εφαρμογή αυτού του πλαισίου - μέχρι τέλους».

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το πλαίσιο διαφάνειας και αξιοκρατίας ξεκινά από τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα με την θέσπιση διαφάνειας στην χρηματοδότηση των οικονομικών των κομμάτων «μέσα από τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των βιβλίων τους, την επιβολή καθαρών τρόπων εισροής εσόδων και την καθιέρωση διαφανούς τρόπου καταγραφής και επιτήρησης των εξόδων τους».

    Επίσης η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εξετάζει τις δυνατότητες αλλαγής στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και στο θέμα της βουλευτικής ασυλίας.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εξεταστικές επιτροπές που συστάθηκαν στην Βουλή «γιατί πρέπει επιτέλους να μάθουμε την αλήθεια για τα σκάνδαλα, την διαπλοκή, την αλλοίωση των δημοσιονομικών μας στοιχείων, για τα πάντα όσα πλήγωσαν την Ελλάδα και το κύρος, για όσα έκαναν τους πολίτες δύσπιστους απέναντί μας».

    Μίλησε για την θέσπιση κώδικα δεοντολογίας για τα μέλη της κυβέρνησης, την καθιέρωση δωρεάν πρόσβασης των πολιτών στο περιεχόμενο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αλλά και στην πρόσβαση των πολιτών μέσω Διαδικτύου στις αποφάσεις της διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Εκανε λόγο για την επαναφορά όλων των προσλήψεων στο Δημόσιο στην δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ, στον νέο νόμο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων που θα συμπληρωθεί με άλλο νόμο που απλοποιεί τις αδειοδοτήσεις, την επαναφορά του αυτοδιοίκητου στην Δικαιοσύνη, και στην αυστηροποίηση των ποινών για υπαλλήλους που εμπλέκονται σε πράξεις διαφθοράς.

    Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «τομές, όπως το δικαίωμα που αποκτά η κυβέρνηση να ζητά εξατομικευμένο έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες συγκεκριμένων προσώπων με αυστηρότερες ποινές για όσους έχουν υποχρέωση κατάθεσης δήλωσης «πόθεν έσχες» και συμμετέχουν σε off shore εταιρείες, αφού πλέον θα στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ θα δημεύεται το μερίδιο συμμετοχής στις off shore».

    «Επίσης μετατρέπεται σε κακούργημα η συμμετοχή σε απιστία δημοσίου υπαλλήλου, εφοριακού ή τελωνειακού, με προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης.

    Στο ίδιο μήκος κύματος όμως θα κινηθούμε και με το νέο νόμο για την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που πρόκειται πολύ σύντομα να φέρει στη Βουλή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο οποίος θα διευρύνει την αρμοδιότητα των σημερινών οργάνων σε όλο το δημόσιο και για όλα τα εγκλήματα που στοιχειοθετούν διαφθορά, εξασφαλίζοντας δυνατότητες υψηλής τεχνολογικής υποδομής και ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες ελέγχων» είπε ο πρωθυπουργός.

    «Θέλω να διαβεβαιώσω από αυτό το βήμα όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες ότι δουλεύουμε πολύ μεθοδικά και τα αποτελέσματα της δουλειάς μας είναι εμφανή. Ήδη χτυπάμε το οργανωμένο έγκλημα αλλά και πυρήνες τρομοκρατικών ενεργειών που πολλές φορές λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι προϋπόθεση της επιτυχίας είναι η συμμετοχή του πολίτη.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους πολίτες και τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να αλλάξουμε συνήθειες, αντιλήψεις και νοοτροπία, δεσμεύτηκε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψω την επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν εδώ που βρεθήκαμε σήμερα» και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «η κρίση που βιώνουμε μπορεί, αν ξεπεράσουμε το άμεσο οικονομικό μας πρόβλημα, να γίνει η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαμε τα τελευταία χρόνια για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα διαφορετική που δεν θα κινδυνεύσει ξανά από μια τέτοια κρίση».

    [02] "Χρειάζεται νέο μοντέλο διακυβέρνησης"

    Η χώρα χρειάζεται ένα νέο φιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της Διεθνούς Διαφάνειας και πρόσθεσε ότι το σημερινό σύστημα έχει καταρρεύσει.

    Αναπτύσσοντας την άποψη του, είπε ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή υποδείγματος, που ξεκινά από ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα το οποίο να χαράσσει σχέδιο και να μοιράζει αρμοδιότητες.

    Η σύγχρονη διακυβέρνηση απαιτεί αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, το σημερινό σύστημα δεν μπορεί να παράξει ανάπτυξη, αλλά μόνο ελλείμματα και χρέη, δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήμα της χώρας, ούτε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

    Η χώρα δηλώνει γενικευμένη κρίση της οικονομίας, της εθνικής δημοκρατίας και τελικά κρίση δημοσίου ήθους, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι το σημερινό μοντέλο διακυβέρνησης εκτρέφει την διαφθορά.

    Ακολούθως ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της διαφθοράς: Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δημοσιοποίηση του τελικού κόστους των δημοσίων έργων σε σύγκριση με το αρχικό, διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, καθιέρωση σταθερών πόρων στους ΟΤΑ, δημιουργία ηλεκτρονικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών, γενίκευση του διπλογραφικού συστήματος, δημοσιοποίηση των εκθέσεων σκοπιμότητας και αναγκαιότητας των μεγάλων έργων.

    Είναι προτάσεις στις οποίες έχει υπάρξει συμφωνία των πολιτικών κομμάτων, είπε ο κ. Σαμαράς και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να τις νομοθετήσει αμέσως.

    Η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση για να συμμαζέψει τα οικονομικά της, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί να τεθούμε υπό την επιτήρηση ενός διεθνούς οργανισμού για να λυθούν τα προβλήματα, η συστημική διαφθορά αντιμετωπίζεται μόνο με αλλαγή υποδείγματος, αυτό όμως δεν μπορεί να το επιβάλλει ένας διεθνής οργανισμός.

    Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ

    Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης.

    Καλωσορίζοντας τον κ. Παπαμιμίκο, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως «την κρίση του πολιτικού συστήματος και την αναξιοπιστία των πολιτικών κομμάτων εμείς την αντιμετωπίζουμε με ανατροπές μέσα στο ίδιο το κόμμα».

    «Αυτό που τολμήσαμε για το κόμμα εμείς το κάναμε πράξη και για τους νέους. Σαρανταπέντε χιλιάδες νέα παιδιά έβγαλαν τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ», επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

    Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε δηλώσεις του μετά συνάντηση, έκανε λόγο για μια καινούργια μέρα για την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ, καθώς, όπως είπε, με το άνοιγμα των διαδικασιών «βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα και το κερδίσαμε».

    Ο κ. Παπαμιμίκος επεσήμανε πως οι χιλιάδες νέοι που έσπευσαν να ψηφίσουν έδειξαν ότι οι νέοι επιστρέφουν στην πολιτική και συνεχάρη τους συνυποψηφίους του για τον προεκλογικό αγώνα.

    Είμαστε όλοι μαζί για μια μεγάλη ΟΝΝΕΔ στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος έθεσε ως πρώτο στόχο τη νίκη στις φοιτητικές εκλογές.

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η ΝΔ παρακολουθεί και σήμερα τις εξελίξεις στο θέμα του δανεισμού της χώρας.

    «Επαναλαμβάνουμε την πεποίθησή της ΝΔ, όπως διατυπώθηκε το Σαββατοκύριακο από τον Αντώνη Σαμαρά, πως η χώρα μας με το σωστό μείγμα πολιτικής μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση δανεισμού ώστε να αποφύγουμε το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ που περιλαμβάνει και το ΔΝΤ», δήλωσε ο κ Παναγιωτόπουλος.

    Επανέλαβε επίσης ότι «όπως είπε και ο πρόεδρος της ΝΔ, ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του κ. Παπανδρέου μας οδηγεί στο ΔΝΤ», και έκανε λόγο για προσφυγή που θα έχει συνέπειες. «Η αποφυγή του ΔΝΤ είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική μας στάση», τόνισε.

  • ** Εξάλλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι η συνδιάσκεψη στην Κομοτηνή, που επρόκειτο να γίνει το Σάββατο, αναβάλλεται λόγω του προβλήματος με την ηφαιστειακή τέφρα και θα γίνει στις 2 Μαΐου.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνέντευξη τύπου του ΥΠΟΙΟ Γ Παπακωνσταντίνου (12:00:00 )

  • Λ. Κατσέλη και Α. Γκερέκου για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στην παγκόσμια έκθεση EXPO 2010 στη Σαγκάη (12:00:00 Ζάπειο Μέγαρο )

  • Συνέντευξη Τύπου του Δήμου Αθηναίων για την παρουσίαση του σχεδιασμού παρεμβάσεων καθώς και των νέων δράσεων που αναλαμβάνει, στο πλαίσιο της περαιτέρω αναβάθμισης των Υπηρεσιών Καθαριότητας (12:00:00)

  • Συνέντευξη Τύπου Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) (13:00:00)

  • Συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα τον 6ο κύκλο των ελληνικών μουσικών γιορτών (13:00:00)

  • Συναντήσεις Κ. Παπούλια:

    Με Γ Προβόπουλο (13:00:00 )

    Με Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Huguette Labelle (14:00:00)

  • Κηδεία Αννας Καλουτά (15:00:00 Α' Νεκροταφείο)

  • Αρχίζουν σήμερα τα συνεργεία την καθαίρεση των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων από τις προσόψεις κτιρίων, στην οδό Πειραιώς, από την πλατεία Ομόνοιας έως την Πέτρου Ράλλη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καθαίρεσης Διαφημιστικών Πινακίδων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

  • Επίσκεψη στις ΗΠΑ (ΝΥ και Σικάγο), μέχρι 24 Απριλίου, πραγματοποιεί ο υφυπΕξ Σπ. Κουβέλης

  • Συνέντευξη Τύπου της Κίνησης "Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή" με θέμα την ίδρυση Ενωσης Μεταναστών Εργατών (17:00:00 Αθήνα)

  • Κατασκηνώνουν στη Βουλή (Σύνταγμα) οι ωρομίσθιοι -ανπληρωτές και αδιοριστοι καθηγητές, ενάντια στα νέα μέτρα του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας (18:30:00)

  • Συζήτηση με θέμα "Αντιδικτατορικός Αγώνας στην Ευρώπη και βασανιστήρια στην Ελλάδα" με αφορμή το βιβλίο του Π. Βλάσση "Διαδρομές Ζωής, Πολιτική και Πολιτικοί" (19:00:00 )

    Θεσσαλονίκη

  • Συνέντευξη Τύπου- 7η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (12:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Η Ακαδημαϊκή Κίνηση Α.Π.Θ., της οποίας ηγείται ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής Στέργιος Λογοθετίδης, διοργανώνει συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των θέσεων του υποψήφιου πρυτανικού σχήματος στις επικείμενες εκλογές (12:00:00)

  • Συνέντευξη Τύπου ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ.Η συνέντευξη αφορά την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 22/4/2010 (12:00:00)

  • Συνέντευξη Τύπου- PhotoBiennale- Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (14:00:00)

    Αθλητική ατζέντα

    Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (πλέι οφ, ημιτελικοί-1οι αγώνες):

    Γηπ. Μετς 17.00 Παναθηναϊκός - Μαρκόπουλο

    Γηπ. Ρέντη 18.00 Ολυμπιακός - Πανιώνιος

    Ποδόσφαιρο-Γ` Εθνική (31η ημέρα, 1ος όμιλος): Προαγγελία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 April 2010 - 4:30:21 UTC