Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υστατη προσπάθεια Ομπάμα για το σύστημα πρόνοιας
  • [02] Ολοκληρώθηκε ο διάλογος

  • [01] Υστατη προσπάθεια Ομπάμα για το σύστημα πρόνοιας

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιστράτευσε χθες την τραγική ιστορία μίας καρκινοπαθούς, που δεν διέθετε ιατρική κάλυψη, για να εξηγήσει στους Αμερικανούς την κρισιμότητα της μεταρρύθμισης στο σύστημα πρόνοιας, στην έναρξη μίας εβδομάδας εξαιρετικά ζωτικής για το μεγαλεπήβολο στόχο της κυβέρνησής του.

    Ο Ομπάμα χθες το πρωΐ μετέβη στο Στρόνγκσβιλ, 30 χλμ νοτιοδυτικά του Κλίβελαντ, όπου στήριξε την επιχειρηματολογία του στο παράδειγμα της καρκινοπαθούς Νατόμα Κάνφιλντ, η οποία αναγκάσθηκε να διακόψει την ασφαλιστική της κάλυψη, όταν η ιδιωτική εταιρεία που της την παρείχε αύξησε κατά 405 τα ασφάλιστρα.

    Η Κάνφιλντ είχε στείλει επιστολή στον Ομπάμα, την οποία ο πρόεδρος ανέγνωσε στους επικεφαλής των ασφαλιστικών εταιρειών στη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο προ δύο εβδομάδων.

    «Θέλετε να μάθετε γιατί βρίσκομαι εδώ στο Οχάιο; Βρίσκομαι εδώ εξαιτίας της Νατόμα», τόνισε ο Ομπάμα, μιλώντας στο πλήθος. Μάλιστα κάλεσε και τα μέλη του Κογκρέσου να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Θέλω να δώ θάρρος», τόνισε ο Ομπάμα, ενώ ο Λευκός Οίκος ασκεί πιέσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, που ήδη έχει εγκριθεί από τη Γερουσία.

    Μάλιστα, νωρίτερα, ο Ομπάμα είχε εκφράσει την αισιοδοξία του σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ABC πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους στη Βουλή. Επιπλέον, ανέβαλε για τρείς ημέρες την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ασία, ώστε να βρίσκεται στην Ουάσιγκτον σε περίπτωση που θα πρέπει να προωθήσει το νομοσχέδιο, το οποίο ακόμη θα πρέπει να τροποποιηθεί σε ένα «συμφιλιωτικό» κείμενο.

    [02] Ολοκληρώθηκε ο διάλογος

    Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κοινωνικός διάλογος για το Ασφαλιστικό με την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, η οποία κατέθεσε τις προτάσεις της στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

    Μετά τη συνεδρίαση ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα, ώστε στα μέσα Μαΐου να έχει τελειώσει η κοινοβουλευτική διαδικασία. Τόνισε, ωστόσο, ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα, θα τεθεί σε εφαρμογή στην ολοκληρωμένη του μορφή το 2018. Όσοι θεμελιώνουν και θα θεμελιώσουν τα δικαιώματά τους έως και το 2013 δεν θα θιγούν, ακόμη και αν συνταξιοδοτηθούν στη συνέχεια, είπε ο υπουργός.

    Ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", είχε αναφέρει ότι ορισμένες διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου "θα εφαρμοστούν αμέσως, όπως π.χ. η απαγόρευση της εθελουσίας, η σταδιακή αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης, η ενιαία διαχειριστική αρχή των αποθεματικών όλων των ταμείων, δίχως να θιγεί η περιουσία ενός εκάστου" και σημείωσε πως το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα "θεμελιώνεται πάνω στη βασική -προνοιακή- σύνταξη και στην αρχή της ανταποδοτικότητας της σύνταξης με τις εισφορές και το χρόνο εργασίας ".

    Στο πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό διατυπώνονται απόψεις και θέσεις μελών της που αφορούν στην αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, στην ενοποίηση των Ταμείων σε τρία, στον έλεγχο των δαπανών υγείας και φαρμακευτικών, σε δέσμη μέτρων για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, στο διαχωρισμό των κλάδων υγείας από τον κλάδο συντάξεων και στην αντιμετώπιση της διαδοχικής ασφάλισης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 March 2010 - 11:30:18 UTC