Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ηρθε η ώρα αποφασιστικών αλλαγών»
  • [02] "Το 2010 να αποτελέσει έτος - ορόσημο"
  • [03] Υπέρ σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ανάγκης ο Κ. Μητσοτάκης
  • [04] Αναμένονται οι σοροί των άτυχων ναυτικών
  • [05] Κλήρωση Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου
  • [06] Εκδήλωση αφιερωμένη στο Μ. Θεοδωράκη από τις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [07] Ημερήσια ατζέντα: 1/1/2010
  • [08] Ο πλανήτης υποδέχθηκε τη νέα δεκαετία
  • [09] "Υπάρχει ελπίδα"
  • [10] "Ο λαός μπορεί να αντιδράσει"
  • [11] "Να αντιστραφεί το κλίμα"
  • [12] "Καθημερινός αγώνας"
  • [13] Νέα εποχή για την Ε.Ε.
  • [14] Σύσκεψη για την ασφάλεια

  • [01] «Ηρθε η ώρα αποφασιστικών αλλαγών»

    "Αποτελεί πια κοινή συνείδηση ότι ήρθε η ώρα αποφασιστικών αλλαγών στη λειτουργία του ελληνικού κράτους και σε συλλογικές νοοτροπίες και αντιλήψεις", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για τον καινούργιο χρόνο, επισημαίνοντας πως "στις μέρες μας κρίνονται τα μεγάλα" και εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά για τους πολλούς.

    Ειδικότερα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει:

    "Φίλες και Φίλοι,

    Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάποιοι από εμάς αναζητούμε τη ευφορία της γιορτής στην υλική της υπόσταση. Νομίζω πως μεγαλύτερη ψυχική ικανοποίηση μπορεί να έρθει, αν στραφούμε στην προσφορά. Καθένας από μας έχει κάτι να δώσει στον συνάνθρωπό του που υποφέρει από αρρώστια, από φτώχεια, από μοναξιά, από αποκλεισμό, από έλλειψη προοπτικής και ελπίδας.

    Η σκέψη μου είναι πρώτα στους αδύναμους, στους ανυπεράσπιστους και στους αδικημένους. Τους μεταφέρω την αγωνία μου για όλα όσα η Πολιτεία τους οφείλει και τη λύπη μου για όλα εκείνα που έχουν στερηθεί.

    Η σκέψη μου είναι επίσης στους νέους ανθρώπους που καλούνται να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον όλο και πιο ανταγωνιστικό, όλο και πιο σκληρό, όλο και περισσότερο γυμνό από ανθρωπιστικές αξίες και οράματα.

    Φίλες και Φίλοι,

    Θέλω ειδικά να απευθύνω τις ευχές μου σε όσους σήμερα είναι μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους: Στους στρατιώτες μας, σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας, σε κάθε συμπολίτη μας που δεν μετέχει στη γιορτή.

    Θέλω ειδικά να απευθυνθώ στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό και νοσταλγούν μια πατρίδα που συχνά τους πονά.

    Έχω πλήρη βεβαιότητα για τις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνικού λαού και για τη δυνατότητά του να αντιμετωπίζει αντιξοότητες και δυσκολίες. Αποτελεί πια κοινή συνείδηση ότι ήρθε η ώρα αποφασιστικών αλλαγών στη λειτουργία του ελληνικού κράτους και σε συλλογικές νοοτροπίες και αντιλήψεις. Στην ιστορία του ο ελληνισμός έχει δείξει ότι τα καταφέρνει στα μεγάλα περισσότερο από ό,τι στα μικρά. Στις μέρες μας κρίνονται τα μεγάλα. Και έχω την αισιοδοξία ότι το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά για τους πολλούς.

    Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά".

    Αύριο το πρωί ο Κάρολος Παπούλιας θα παραστεί στη Δοξολογία για το νέο έτος στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη και αργότερα θα δεχθεί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευχές για το Νέο Έτος 2010 από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας.

    [02] "Το 2010 να αποτελέσει έτος - ορόσημο"

    "Το 2010 κάνουμε όλοι μαζί το πρώτο βήμα. Το πιο καθοριστικό βήμα. Θέλουμε το 2010 να αποτελέσει έτος - ορόσημο, έτος μεγάλων, τολμηρών και δίκαιων αποφάσεων, μεγάλων αλλαγών και ανατροπών", υπογραμμίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τονίζει τη βεβαιότητά του ότι "μαζί θα καταφέρουμε να ανοίξουμε ένα νέο, ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο στο βιβλίο της ιστορίας μας. Την ιστορία καλούμαστε και θα την γράψουμε μαζί, καθημερινά όλοι μας, με καινοτόμες αποφάσεις και νέες επιλογές".

    Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

    "Μία δύσκολη χρονιά κλείνει και έρχεται μία νέα.Ας την υποδεχθούμε όλοι με αισιοδοξία και ελπίδα. Με την προσμονή αλλά και με την ισχυρή πεποίθηση ότι, το 2010 θα είναι μια χρονιά καλύτερη για όλους μας, για την Ελλάδα, για τον Έλληνα πολίτη. Το 2009 αφήνει την πατρίδα μας σε μία πολύ δύσκολη και κρίσιμη καμπή. Πέρα από τα προβλήματα στα δημόσια οικονομικά μας, τη γενικότερη πορεία της οικονομίας μας, ζήσαμε πάνω από όλα την απαξίωση των πολλών δυνατοτήτων που έχει η πατρίδα μας. Απαξίωση θεσμών της δημοκρατίας μας, απαξίωση του παραγωγικού μας ιστού, απαξίωση του κοινωνικού κράτους. Πάνω απβ όλα βιώσαμε όλοι οι πολίτες την υποβάθμιση στη ζωή μας. Στην καθημερινότητα, στην εργασία, στην οικογένειά μας. Τα προβλήματα αυτά δεν προέκυψαν ξαφνικά. Παρά την ομολογουμένως μεγάλη πρόοδο της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες, λίγες φορές προβληματιστήκαμε και ακόμα λιγότερες επιχειρήσαμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα τις μεγάλες παθογένειες και τα διαχρονικά προβλήματα της χώρας μας.

    Έτσι, με αφορμή τη διεθνή κρίση, ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα δεκαετιών, τα οποία τα τελευταία χρόνια είχαν διογκωθεί και συσσωρευτεί. Με συνέπειες που αγγίζουν τις ζωές όλων μας.

    Σήμερα καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε μία μάχη.Μάχη για να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία. Μάχη για να κατακτήσουμε και πάλι όλα όσα δικαιούμαστε και μας αξίζουν.

    Γιατί η πατρίδα μας είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες.

    Με απαράμιλλο φυσικό πλούτο και με ένα ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο αν βρεθεί στις κατάλληλες συνθήκες, αν το κράτος, αντί να ταλαιπωρεί, σταθεί δίπλα του, αρωγός στις πρωτοβουλίες του, αν έχει την προστασία και υποστήριξη που απαιτούν οι καιροί, μπορεί να κάνει θαύματα.

    Αυτές τις δυνατότητες που έχουμε όλοι μας, που έχει η χώρα μας, σήμερα οφείλουμε να τις καλλιεργήσουμε.

    Γιατί την πόρτα στο μέλλον θα την ανοίξουμε με τις δικές μας ικανότητες, θα ορθοποδήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις, θα τα βγάλουμε πέρα με τη δική μας αποφασιστικότητα και μόνο.

    Και μπορούμε. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν.

    Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ξανά τους εαυτούς μας και να το κάνουμε πράξη και πάλι.

    Το 2010 κάνουμε όλοι μαζί το πρώτο βήμα.

    Το πιο καθοριστικό βήμα.

    Θέλουμε το 2010 να αποτελέσει έτος - ορόσημο, έτος μεγάλων, τολμηρών και δίκαιων αποφάσεων, μεγάλων αλλαγών και ανατροπών.

    Και όπως οφείλει απέναντι στους πολίτες, την αρχή την κάνει πρώτη απβ όλους η ίδια η πολιτεία.

    Κάνοντας πράξη στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της αξιοκρατίας.

    Της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

    Βάζοντας με συνέπεια στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας τον πολίτη και τις ανάγκες του.

    Δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες που θα μας εμπνεύσουν όλους, όλους τους Έλληνες, να συμμετάσχουμε ενεργά στην κοινή προσπάθεια.

    Να ξέρουμε όλοι, ότι ο κόπος μας δεν πρόκειται να πάει χαμένος.

    Πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητές μας.

    Πιστεύω στην ικανότητα και στα μεγάλα αποθέματα δημιουργικότητας που έχουν όλοι οι Έλληνες, όλες οι Ελληνίδες.

    Ας πιστέψουμε όλοι και πάλι στις δυνάμεις μας.

    Είμαι βέβαιος ότι, μαζί θα καταφέρουμε να ανοίξουμε ένα νέο, ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο στο βιβλίο της ιστορίας μας.

    Την ιστορία καλούμαστε και θα την γράψουμε μαζί, καθημερινά όλοι μας, με καινοτόμες αποφάσεις και νέες επιλογές.

    Εύχομαι από την καρδιά μου σε όλους τους Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε όλους όσοι ζουν στη χώρα μας, Έλληνες και μετανάστες, ο καινούριος χρόνος να φέρει προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

    Χρόνια πολλά, δημιουργικά, με υγεία, αγάπη και προκοπή.

    Καλή χρονιά".

    [03] Υπέρ σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ανάγκης ο Κ. Μητσοτάκης

    Το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης προτείνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, αφού αυτό απαιτεί ο σεβασμός στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας και αυτή είναι η πρόσφατη εντολή του λαού.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι το 2010 θα είναι χρόνος καμπής προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων. Επισημαίνει ότι αναποφασιστικότητα, αμφιταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις δεν συγχωρούνται πλέον και εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα.

    Επίσης, αναφέρει πως στην κυβέρνηση που προτείνει πρέπει να κληθούν να μετάσχουν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν.

    "Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης" τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνοντας αμέσως, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, τα πρώτα αναγκαία μέτρα, θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο το κλίμα στις διεθνείς αγορές και την ενωμένη Ευρώπη.

    Πρόσθεσε πως αποτέλεσμα θα έχει να μπορούμε να δανειστούμε ευκολότερα και φθηνότερα αλλά και ότι θα ξαναγεννήσει στο εσωτερικό την ελπίδα στους πολλούς που εξακολουθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες να δουλεύουν και να παράγουν.

    "Έτσι με αυξημένο κύρος και με τις μικρότερες κατά το δυνατόν κοινωνικές αντιδράσεις θα μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στις βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Εάν αυτά συμβούν το 2010 θα είναι ο πρώτος χώρος για τη χώρα μας μιας νέας πορείας που θα είναι μακρά και δύσκολη όμως θα μας οδηγήσει σε μια νέα περίοδο κοινωνικής γαλήνης και ευημερίας και θα καταστήσει την Ελλάδα σεβαστό και ισάξιο εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκόσμια κοινότητα", κατέληξε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    [04] Αναμένονται οι σοροί των άτυχων ναυτικών

    Αναχώρησε την χθες στις 17:45 από το Κουρασάο των Ολλανδικών Αντιλλών το αεροσκάφος που μεταφέρει στην Ελλάδα τις σορούς των εννέα ναυτικών, Ελλήνων και αλλοδαπών, του πλοίου Aegean Wind.

    Το αεροσκάφος αναμένεται να αφιχθεί στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου 2010.

    Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί, που έχασαν τη ζωή τους ανήμερα των Χριστουγέννων στα ανοικτά της Βενεζουέλας θα παραληφθούν από τους οικείους τους, ενώ οι σοροί των αλλοδαπών ναυτικών θα προωθηθούν στον τόπο καταγωγής τους, τις Φιλιππίνες.

    Ο επαναπατρισμός των σορών κατέστη δυνατός μετά από συντονισμένες ενέργειες των Υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τις οποίες άρθηκαν τα εμπόδια που προέβαλαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Υπουργός Λούκα Κατσέλη, εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν στην απεμπλοκή της διαδικασίας μεταφοράς των σορών στην Αθήνα και ιδιαίτερα στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς επίσης και τις Αρχές της Ολλανδίας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

    Με δήλωσή της, η Υπουργός εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των ναυτικών μας, Ελλήνων και αλλοδαπών, που χάθηκαν αυτές τις γιορτινές ημέρες εν ώρα εργασίας.

    [05] Κλήρωση Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΕΙΡΕΣ 66

    ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΕΡΔΩΝ

    ΚΛΗΡΩΣΗ της 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΙΡΑ ΚΕΡΔΟΣ (ΕΥΡΩ) ΦΟΡΟΣ (ΕΥΡΩ) ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ (ΕΥΡΩ)

    07331 ΤΡΙΤΗ 3 100.000,00 9.990,00 90.010,00

    07331 Σε όλες τις άλλες σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    07933 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΤΡΙΤΗ 53 500.000,00 49.990,00 450.010,00

    07933 Σε όλες τις άλλες σειρές 5.000,00 490,00 4.510,00

    08547 ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΠΡΩΤΗ 31 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    08547 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    09272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    11215 ΔΕΚΑΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 15 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    11215 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    12594 ΕΙΚΟΣΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    12594 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    17069 ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 35 200.000,00 19.990,00 180.010,00

    17069 Σε όλες τις άλλες σειρές 2.000,00 190,00 1.810,00

    18505 ΔΕΚΑΤΗ ΟΓΔΟΗ 18 300.000,00 29.990,00 270.010,00

    18505 Σε όλες τις άλλες σειρές 3.000,00 290,00 2.710,00

    19272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    22703 ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 34 100.000,00 9.990,00 90.010,00

    22703 Σε όλες τις άλλες σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    29272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    33313 ΔΕΚΑΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    33313 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    35093 ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ 42 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    35093 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    37757 ΔΕΚΑΤΗ ΟΓΔΟΗ 18 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    37757 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    39272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    48351 ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 40 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    48351 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    49272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    49700 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΠΡΩΤΗ 51 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    49700 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    49779 ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ 13 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    49779 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    51313 ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΕΝΑΤΗ 49 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    51313 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    51754 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΕΒΔΟΜΗ 57 300.000,00 29.990,00 270.010,00

    51754 Σε όλες τις άλλες σειρές 3.000,00 290,00 2.710,00

    52118 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΟΓΔΟΗ 58 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    52118 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    58011 ΕΙΚΟΣΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    58011 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    59272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    67022 ΕΞΗΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ 62 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    67022 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    69272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    72641 ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 40 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    72641 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    72727 ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ 30 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    72727 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    77048 ΕΙΚΟΣΤΗ ΠΡΩΤΗ 21 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    77048 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    79272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    80333 ΕΞΗΚΟΣΤΗ ΕΚΤΗ 66 100.000,00 9.990,00 90.010,00

    80333 Σε όλες τις άλλες σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    85077 ΕΙΚΟΣΤΗ 20 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    85077 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΙΡΑ ΚΕΡΔΟΣ (ΕΥΡΩ) ΦΟΡΟΣ (ΕΥΡΩ) ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ (ΕΥΡΩ)

    85382 ΟΓΔΟΗ 8 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    85382 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    89187 ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΚΤΗ 26 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    89187 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    89272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    91394 ΕΞΗΚΟΣΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 65 200.000,00 19.990,00 180.010,00

    91394 Σε όλες τις άλλες σειρές 2.000,00 190,00 1.810,00

    91583 ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΠΡΩΤΗ 31 100.000,00 9.990,00 90.010,00

    91583 Σε όλες τις άλλες σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    94587 ΠΡΩΤΗ 1 50.000,00 4.990,00 45.010,00

    94587 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

    94620 ΕΞΗΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ 62 1.000.000,00 99.990,00 900.010,00

    94620 Σε όλες τις άλλες σειρές 10.000,00 990,00 9.010,00

    95374 ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΕΒΔΟΜΗ 37 100.000,00 9.990,00 90.010,00

    95374 Σε όλες τις άλλες σειρές 1.000,00 90,00 910,00

    99271 ΕΙΚΟΣΤΗ ΟΓΔΟΗ 28 2.000.000,00 199.990,00 1.800.010,00

    99271 Σε όλες τις άλλες σειρές 15.000,00 1.490,00 13.510,00

    99272 ΕΙΚΟΣΤΗ ΟΓΔΟΗ 28 7.000.000,00 699.990,00 6.300.010,00

    99272 Σε όλες τις άλλες σειρές 25.000,00 2.490,00 22.510,00

    99273 ΕΙΚΟΣΤΗ ΟΓΔΟΗ 28 2.000.000,00 199.990,00 1.800.010,00

    99273 Σε όλες τις άλλες σειρές 15.000,00 1.490,00 13.510,00

    99274 ΕΙΚΟΣΤΗ ΟΓΔΟΗ 28 2.000.000,00 199.990,00 1.800.010,00

    99274 Σε όλες τις άλλες σειρές 15.000,00 1.490,00 13.510,00

    99275 ΕΙΚΟΣΤΗ ΟΓΔΟΗ 28 2.000.000,00 199.990,00 1.800.010,00

    99275 Σε όλες τις άλλες σειρές 15.000,00 1.490,00 13.510,00

    Επίσης κερδίζουν από 100 β¬ όλα τα γραμμάτια των οποίων τα τέσσερα τελευταία ψηφία είναι: 9271, 9273, 9274 και 9275, ενώ από 8 β¬ κερδίζουν όλα τα γραμμάτια των οποίων ο αριθμός λήγει σε: 71, 72, 73, 74 και 75. Σε περίπτωση πολλαπλού κέρδους καταβάλλεται το μεγαλύτερο. Η πληρωμή των παραπάνω κερδών θα αρχίσει τη Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010. Τα κέρδη θα πληρώνονται έως την 30ή Απριλίου 2010. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κέρδη πάνω από 100 ΕΥΡΩ φορολογούνται με 10%. Τιμή Καταλόγου 0,02 Ευρώ

    [06] Εκδήλωση αφιερωμένη στο Μ. Θεοδωράκη από τις Ένοπλες Δυνάμεις

    Αφιερωμένη στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη θεοδωράκη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας για να υποδεχθούν το νέο έτος, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, τον χαρακτήρισε, ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας και σημαντικό παράγοντα στο γίγνεσθαι της χώρας. Η μουσική σας είναι μέλος της ζωής μας, τόνισε και εξήρε τις υπηρεσίες του προς τις πανανθρώπινες αξίες, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ειρήνης.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για ανατροπή και αποκατάσταση της ιστορίας, αναφερόμενος στην απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης Θεοδωράκης, είπε, αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο του Έθνους και όχι μόνο του Πολιτισμού μας, είναι η ενεργός συνείδηση του Έθνους. Συνθέτει εξαιρετικά σπάνιες ιδιότητες: είναι αγωνιστής, έχει συνειδηση της ιστορίας, έχει τόλμη, ξέρει να κάνει πραγματική αντίσταση, είναι διανοούμενος, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να τιμήσει το Μίκη Θεοδωράκη σημαίνει την ενότητα του Εθνους και τη δημοκρατική συνείδηση τους.

    Στην αντιφώνηση του, ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην ίδια απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων, σχολίασε ότι δείχνει ότι σε αυτή την ξεχασμένη γωνιά που λέγεται Ελλάδα συμβαίνουν θαύματα. Ο συμβολισμός της πράξης τους με έκανε να αφήσω το σπίτι μου και να κάνω υπέρβαση σωματική για να εκφράσω χαρά και ευγνωμοσύνη. Ολόκληρο το έργο μου, συνέχισε, ερμηνεύεται υπό το πρίσμα τριών λέξεων : Ελλάδα-πατρίδα- ελευθερία.

    Θυμήθηκε τον πατέρα του, Γιώργο Θεοδωράκη, ο οποίος ως εθελοντής πολέμησε στο Μπιζάνι, στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, "τότε που ενωμένοι οι Έλληνες δημιούργησαν το σημερινή Ελλάδα", αλλά και το διχασμό στην κορυφή που οδήγησε στην καταστροφή της Μικράς Ασίας. Εάν θέλουμε να προχωρήσουμε ως έθνος και ως λαός πρέπει να υπάρχει εθνική ενότητα, διαφορετικά θα ζούμε καταδικασμένοι να έχουμε το ρόλο του εξαρτημένου, του ουραγού, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο Μίκης Θεοδωράκης παρατήρησε ότι σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους, φανερούς και ύπουλους, που στο στόχαστρο τους έχουν βάλει μέχρι και την ίδια την εδαφική της ακεραιότητα, επιβάλλεται λαός και στρατός να είναι ενωμένοι, ενημερωμένοι και άγρυπνοι.

    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δώρισε στο Μίκη θεοδωράκη τα τρία ξιφίδια που δίδονται στους νέους αξιωματικούς που αποφοιτούν από τις Ανώτατες παραγωγικες Σχολες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Ανθυπολοχαγού, το Σημαιοφόρου και του Ικάρου. Απευθυνόμενος προς το Μίκη Θεοδωράκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε αστειευόμενος, ότι παραμονή Πρωτοχρονιάς φοίτησε και αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τη Σχολή Ικάρων.

    Εξάλλου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο χαιρετισμό του με την ευκαιρία του νέου έτους, διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και τη διάθεση, και τη γνώση και την ικανότητα και τις δυνατότητες και την αποφασιστικότητα να διαφυλάσσουν την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της χώρας και να εμπνεουν ασφάλεια στον ελληνικό λαό.

    Παράλληλα εξήρε ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν με απαράμιλλη αποφασιστικότητα την αποστολή τους είτε στις εσχατιές της πατρίδας μας είτε συμμετέχοντας σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι στην περίοδο γενικευμένης κρίσης, ανασφάλειας και απαισιοδοξίας που διανύουμε, πρέπει να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, να κάνουμε το κράτος πιο αποτελεσματικό και δίκαιο απέναντι στον πολίτη, να εφαρμόσουμε ανατρεπτικές πολιτικές που απαιτούνται για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Η Ελλάδα έχει προβλήματα θεσμικά, κοινωνικά οικονομικά, αλλά από τη μία πλευρά η οικονομία της κατέχει την 30η θέση διεθνώς, και από την άλλη έχει την ικανότητα να υπερβεί την κρίση αν αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.

    Τη βραδιά "έντυσε" μουσικά στο πρώτο μέρος η λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης με ερμηνευτές το Δώρο Δημοσθένους και την Καλλιόπη Βέτα και στο δεύτερο μέρος η χορωδία της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας έπεσε στον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Καραμαλίκη.

    Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προσέφερε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας μία τούρτα, καθώς σήμερα είναι τα γενέθλια του αλλά και η γιορτή της συζύγου του.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ο πολιτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για θέματα άμυνας Κώστας Τασούλας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης και της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι επίσημοι.

    [07] Ημερήσια ατζέντα: 1/1/2010

  • Πρωτοχρονιάτικες ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (11:00, Προεδρικό Μέγαρο)

    [08] Ο πλανήτης υποδέχθηκε τη νέα δεκαετία

    Η.Π.Α.

    Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης αψήφισαν τις πολικές θερμοκρασίες της Παραμονής του Νέου Έτους και το χιονόνερο και περίμεναν υπομονετικά να δουν την παραδοσιακή κάθοδο της κρυστάλλινης σφαίρας που ανήγγειλε την ανατολή του 2010 στην πλατεία Τάιμς Σκουέαρ.

    Χιλιάδες αστυνομικοί και ένοπλοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στην αμερικανική μεγαλούπολη για να εγγυηθούν την ασφάλεια μέσα και γύρω από την διάσημη πλατεία. Από χθες είχαν στηθεί οδοφράγματα για να διακοπεί η κυκλοφορία στην πλατεία, απ' όπου ο κόσμος περιμένει να δει να κατεβαίνει από το Κτήριο Νο 1 της Τάιμς Σκουέαρ, 60 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυκτα, η κρυστάλλινη σφαίρα.

    Τα μέτρα ασφαλείας ήσαν αυστηρά: εξόν από τις δυνάμεις στην Τάιμς Σκουέαρ οπλίτες είχαν αναπτυχθεί και στο δίκτυο του υπογείου σιδηροδρόμου, ενώ άλλοι βρίσκονταν στα δύο κύρια αεροδρόμια της πόλης Λα Γκουάρντια και JFK.

    Μετά την πρόσφατη, αποτραπείσα, τρομοκρατική ενέργεια σε αμερικανικό αεροσκάφος την ημέρα των Χριστουγέννων, τα νεύρα και η προσοχή των αρχών ήσαν τεταμένα και ελικόπτερα περιπολούσαν διαρκώς πάνω από τον εναέριο χώρος στο Μανχάταν.

    Λόγω των μέτρων ασφαλείας, όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν το θέαμα στην Τάιμς Σκουέαρ δεν επιτρεπόταν να μεταφέρουν σακκίδια, ενώ απαγορευόταν να εγκαταλείψουν την πλατεία πριν κατέβει η σφαίρα, ενώ απαγορευόταν και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

    Οι αρχές της πόλης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ-ο οποίος χθες ορκίσθηκε για Τρίτη 4ετή θητεία-πλαισιώθηκαν στην εκδήλωση από επίλεκτους μαθητές από 12 δημόσια σχολεία που περιλαμβάνονται στα 100 καλλίτερα στη χώρα.

    Τα σκουπίδια που θα άφηνε πίσω του ο κόσμος στην Τάιμς Σκουέαρ-που περιλαμβάνουν καπέλα, κομφετί και σφυρίχτρες-υπολογίζονται σε 40 τόννους. Για τον λόγο αυτό η Πόλη είχε προβλέψει να στείλει 150 καθαριστές μετά τα μεσάνυκτα, εξοπλισμένους με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό για να παραδώσει την πλατεία καθαρή στους παραθεριστές που θα την επισκεφθούν σήμερα το πρωΐ.

    Ρωσία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του που "αντιμετώπισαν μαζί" μια χρονιά που "δεν ήταν πολύ εύκολη" καθώς περίπου 120.000 Ρώσοι είχαν συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

    "Ο χρόνος που πέρασε δεν ήταν εύκολος για τη χώρα μας και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που τον αντιμετωπίσαμε μαζί", είπε ο Μεντβέντεφ στο παραδοσιακό μήνυμα του προέδρου για το νέο έτος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση.

    "Η επιτυχία μας τη χρονιά που έρχεται εξαρτάται από το τι θα κάνει ο καθένας μας για την οικογένειά του και για τη χώρα του", υπογράμμισε.

    Βραζιλία

    Δύο εκατ. άνθρωποι, καριόκας και παραθεριστές, γιόρτασαν τον ερχομό του 2010 στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, στην πλειονότητά τους ντυμένοι στα λευκά, όπως επιτάσσει η παράδοση.

    Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, που από την Τετάρτη μαστίγωναν την πόλη, προκαλώντας 19 θανάτους από εδαφικές εγκατακρημνίσεις, ως εκ θαύματος σταμάστησαν χθες το απόγευμα-αντίθετα προς όλες τις μετεωρολογικές προβλέψεις-προς μεγάλη χαρά του κόσμου, που μπόρεσε χωρίς προβλήματα να παρακολουθήσει τη γιορτή με τα πυροτεχνήματα.

    Δεκαέξι τόννοι πυροτεχνήματα πυροδοτήθηκαν τα μεσάνυκτα (04.00 ώρα Ελλάδος) από 15 μαούνες στα ανοικτά της παραλίας, θέαμα που είχε διάρκεια 15' και φέτος επιμελήθηκε μία ομάδα γάλλων πυροτεχνουργών.

    Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, η ομάδα F επιφορτίσθηκε να πετάξει στον ουρανό της Κοπακαμπάνα άνθη και τις ευχές προς τη θάλασσα για ειρήνη, ευημερία, ευτυχία, αγάπη. Παραδοσιακά οι Βραζιλιάνοι, ντυμένοι στα λευκά, κάνουν προσφορές στα τέλη του έτους στην Γεμανζά, την θεότητα της θάλασσας του Καντονμπλέ, μία αφρο-βραζιλιανή τελετουργία, κατά την οποία αφήνουν στη θάλασσα ρόδα, ή πολύχρωμες γλαδιόλες, προκειμένου να εισακούσει και πραγματώσει τις ευχές της η θεά.

    Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των αρχών να προσέλθει στους εορτασμούς με ένα κερί, ή αναπτήρα. Στόχος ήταν «να φωτισθεί η παραλία και να δωθεί μία λαμπερή εικόνα σε όλον τον κόσμο», καθώς η πόλη πλέον μπορεί να επαίρεται για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

    Κατόπιν τη σκυτάλη έλαβαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες της πλούσιας μουσικής παράδοσης της Βραζιλίας, οι οποίοι ερμήνευσαν τραγούδια σε τέσσερις σκηνές, που στήθηκαν σε διάφορα σημεία στην μήκους 4,5 χλμ παραλία.

    Όπως και κάθε χρόνο, τα μέτρα ασφαλείας ήσαν αυξημένα στην περιοχή, με 2.000 αστυνομικούς να περιπολούν άγρυπνα στη διάρκεια αυτής της γιορτής, η οποία εκτιμάται ότι κόστισε 10 εκατ. δολάρια.

    Ο δήμαρχος της πόλης Εντουάρντου Πάες δεν παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις σε ένδειξη «αλληλεγγύης» με τα θύματα της θεομηνίας.

    Χονγκ Κονγκ

    Πάνω από 500.000 άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ για να γιορτάσουν την αυγή του 2010, με πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό πάνω από τη μεγαλούπολη των 7 εκατ. κατοίκων,τόνισε η αστυνομία.

    Περίπου 400.000 άνθρωποι συνωστίσθηκαν στις προκυμαίες του Λιμένος Βικτόρια για να παρακολουθήσουν το 4λεπτο θέαμα με τα βεγγαλικά, το σύνθημα του οποίου έδωσε ο διοικητής του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ.

    Άλλοι 100.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά στην Τάιμς Σκουέαρ στο Κόσγουεϊ Μπέι, το μεγαλύτερο εμπορικό προάστιο της πόλης, τόνισε η αστυνομία, ενώ άλλες 20.000 γιόρτασαν τον ερχομό του 2010 στο προάστιο Λαν Κουάι Φονγκ με τα πολυάριθμα μπαρ και εστιατόρια.

    Πολωνία

    Περίπου 90.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, υποδέχθηκαν το Νέο Έτος στο κέντρο της Βαρσοβίας, παρακολουθώντας συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον και η οποία αναμεταδόθηκε απ' ευθείας από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Polsat.

    Στη συναυλία συμμετείχαν κατά κύριο λόγο η αδελφή του αποθανόντος το περασμένο έτος διάσημου τραγουδιστή και ένας από τους πλέον ονομαστούς μίμους του βασιληά της ποπ, ο Έρνεστ Βαλεντίνο, πλαισιωμένοι από πολλούς πολωνούς αστέρες της ποπ μουσικής.

    Δεκάδες χιλιάδες άλλοι κάτοικοι συμμετείχαν σε ανοικτές γιορτές στην Κρακοβία, το Βρόκλαβ, το Λοτζ και το Γκντάνσκ.

    Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο πρόεδρος της χώρας Λεχ Καζίνσκι συνεχάρη τους συμπατριώτες τους για τη συνεισφορά τους στην αποφυγή εντός του 2009 της ύφεσης, από την οποία δοκιμάσθηκαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Η Πολωνία υπήρξε η μόνη χώρα στην ΕΕ η οποία διατήρησε την ανάπτυξή της τον περασμένο χρόνο.

    [09] "Υπάρχει ελπίδα"

    "Σε κρίσιμους καιρούς, πολλοί φοβούνται το μέλλον. Μην αφήσετε το φόβο να σκιάσει τις καρδιές σας. Να θυμάστε πάντα ότι το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν φανεί το πρώτο φώς! Μέσα στο 2010 θα αρχίσει να φαίνεται φώς. Ελπίδα υπάρχει και το ξημέρωμα δεν αργεί", επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως το 2009 υπήρξε δύσκολο για πολλούς και εύχεται το 2010 να είναι καλύτερο για όλους.

    Και σημειώνει:

    "Η ΝΔ στη νέα χρονιά θα δείξει το νέο πρόσωπό της, θα εμπνεύσει με τις προτάσεις της, θα σταματήσει όσα πρέπει να σταματήσει, θα προωθήσει όσα πρέπει να προωθήσει, και θα κερδίσει το στοίχημα για λογαριασμό της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, για λογαριασμό της Ελλάδας μας. Γι αυτό και μη φοβάστε για την Ελλάδα. Έχει αστείρευτες δυνάμεις μέσα της. Πιστέψτε στον εαυτό σας. Πιστέψτε στις δυνατότητές σας. Μετά την κρίση θα ανοίξει μια καινούργια, καλύτερη σελίδα για την Ελλάδα. Ψηλά το κεφάλι, λοιπόν. Αισιοδοξία στις καρδιές. Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία για όλους".

  • ** Το Αναρρωτήριο Παίδων Πεντέλης επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας Μάριο Σαλμά, τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλο.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στους χώρους από τον διοικητή του ιδρύματος Δημοσθένη Τζιαμνάκη, άκουσε τα κάλαντα από τα παιδιά και τους μοίρασε δώρα, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, δήλωσε πως οι πιο δύσκολες ώρες είναι αυτές που τα παιδιά δεν έχουν τους γονείς τους. "Αυτό το έλλειμμα αγάπης και στοργής το δίνουν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ιδρύματος, που είναι άνθρωποι με Α κεφαλαίο. Η κοινωνία πρέπει να δίνει μαθήματα αγάπης όχι μόνο τις άγιες μέρες αλλά καθημερινά."

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως θα πρέπει "να θέσουμε στη Βουλή μια δέσμη μέτρων που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες για την υιοθεσία."

    Ανάμεσα στους διατελέσαντες προέδρους του ιδρύματος ήταν και ο προπάππους του Αντώνη Σαμαρά , Στέφανος Δέλτα και ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να δει φωτογραφίες του την περίοδο 1922-24.

    [10] "Ο λαός μπορεί να αντιδράσει"

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της τόνισε ότι "μπορούμε" το 2010 και αυτό είναι "θέμα απόφασης και επιλογής".

    Δηλαδή, όπως εξήγησε, "αν ο λαός δεν αποφασίσει να τρομοκρατήσει κυριολεκτικά τους επάνω, κυβέρνηση, κόμματα, πλουτοκρατία, τότε είναι βέβαιο ότι αυτοί, σαν πραγματικοί τρομοκράτες, θα επιπέσουν πάνω στο λαό με τα χειρότερα μέτρα".

    Ο λαός, επεσήμανε, μπορεί να αντιδράσει, να αντεπιτεθεί, να ανασυνταχθεί το κίνημα και να τους τρομοκρατήσει.

    Εξ άλλου το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη αναφέρει:

    "Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη εκφράζει την επιδίωξη της πλουτοκρατίας να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά και με ανοιχτή σύμπραξη όλων των αστικών πτερύγων η αντιλαϊκή θύελλα που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και που την στηρίζει η ΝΔ επί της ουσίας. Ανεξάρτητα από τη θέση της κυβέρνησης, το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ίδια στρατηγική. Ταυτόχρονα η πρόταση Μητσοτάκη εκφράζει και το φόβο της αστικής τάξης μήπως ο λαός σηκώσει το ανάστημά του. Γιαυτό και τα περί «εθνικής ομοψυχίας». Όταν οι εχθροί του λαού συναινούν, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους τώρα. Να συγκροτήσουν τη λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία, αποφασιστικά να προχωρήσει η αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων".

    [11] "Να αντιστραφεί το κλίμα"

    «Η 2η δεκαετία του 21ου αιώνα να φέρει καλύτερα αποτελέσματα για όλους. Στην δεκαετία που ολοκληρώθηκε πολλοί συνάνθρωποί μας στερήθηκαν βασικά αγαθά, στερήθηκαν ανθρώπινα δικαιώματα, στερήθηκαν την ασφάλειά τους και - το χειρότερο - το δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα», αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.

    «Εύχομαι», προσθέτει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, «αυτή τη δεκαετία, με την βοήθεια του Θεού και με πιο εντατική προσπάθεια των κρατούντων, να αντιστραφεί το κλίμα και να δώσουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες όσα στερήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια».

    [12] "Καθημερινός αγώνας"

    Στον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα, έψαλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς τα παιδιά νηπιαγωγείου του Σωματείου Εργαζομένων από τις Φιλιππίνες (ΚΑSAPI). Αμέσως μετά ο Δημήτρης Βίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Κάθε αρχή έχει μέσα της και νέες ελπίδες. Οι ελπίδες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με καθημερινό αγώνα. Μας λένε πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι καιροί δεν είναι ποτέ δύσκολοι από μόνοι τους. Είναι οι πολιτικές που βάζουν τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αυτές που έφεραν τον κόσμο σε δύσκολη κατάσταση. Εμείς οι αριστεροί, γυναίκες και άνδρες, υποδεχόμαστε το 2010 με την πίστη ότι δίνουμε έναν δίκαιο αγώνα».

    [13] Νέα εποχή για την Ε.Ε.

    Η Ισπανία εγκαινιάζει σήμερα μια νέα εποχή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναλαμβάνοντας την προεδρία της, για έξι μήνες, ένα μήνα αφότου τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας.

    Χιλιάδες Μαδριλένιοι υποδέχτηκαν το νέο έτος στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, στην καρδιά της ισπανικής πρωτεύουσας, όπου είχε στηθεί ένα υπερθέαμα με μουσική και πυροτεχνήματα.

    Η Ισπανία έχει δύο βασικές προτεραιότητες: να εφαρμόσει ομαλά τη Συνθήκη της Λισαβόνας και να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. "Αυτούς τους έξι μήνες ελπίζουμε να ενισχύσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως όσον αφορά την οικονομία (...) και να εργαστούμε για τη γρήγορη και δυναμική εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

    Κατά τη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας ο Θαπατέρο θα φιλοξενήσει στη χώρα του πολλές συνόδους κορυφής της ΕΕ, με τις ΗΠΑ, τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, το Μαρόκο αλλά και τη σύνοδο της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

    [14] Σύσκεψη για την ασφάλεια

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα αποτρέψουν την επανάληψη μιας απόπειρας επίθεσης όπως αυτή που σημειώθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα σε αεροσκάφος που κατευθυνόταν στο Ντιτρόιτ.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι αναμένει τις εκτιμήσεις διαφόρων υπηρεσιών απόψε και θα τις μελετήσει το σαββατοκύριακο. Ο Ομπάμα είχε ζητήσει τις εκθέσεις αυτές αφού επέκρινε τη "συστηματική", όπως τη χαρακτήρισε, αποτυχία των υπηρεσιών που επέτρεψε στον επίδοξο βομβιστή, ένα νεαρό από τη Νιγηρία, να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος από το Άμστερνταμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 January 2010 - 5:30:41 UTC