Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρισέ: "Θα καταστρέψετε το ευρώ"
  • [02] Η προκήρυξη των Ιταλών αναρχικών
  • [03] Κανονικά οι πτήσεις
  • [04] Συνάντηση με φαρμακοποιούς

  • [01] Τρισέ: "Θα καταστρέψετε το ευρώ"

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, να προειδοποίησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ότι οι προτάσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για τον νέο μηχανισμό σταθερότητας θα καταστρέψουν το ευρώ.

    "Θα καταστρέψετε το ευρώ", φέρεται να είπε ο κ. Τρισέ στη γαλλική αντιπροσωπεία, όταν έλαβε από τον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Γιούργκεν Ασμούσεν το κείμενο της συμφωνίας που είχαν συνάψει την ίδια ημέρα στην πόλη Ντοβίλ η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    Εξάλλου, ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους 5 "σοφούς" της γερμανικής οικονομίας δηλώνει ότι το ευρω-ομόλογο θα ήταν ένας τρόπος ανταμοιβής για χώρες, όπως η Ελλάδα, που καταβάλλουν προσπάθειες να απαλλαγούν από το χρέος τους, μεταδίδει η Deutsche Welle.

    "Νομίζω, πως ακόμη κι αν δεν είναι και τόσο δημοφιλή στη Γερμανία, τα ευρω-ομόλογα αποτελούν τη μοναδική δυνατότητα να κρατηθεί σταθερή η ζώνη του ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια και παράλληλα θα ήταν μια ανταμοιβή προς τις χώρες που πραγματικά καταβάλουν προσπάθειες, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία ή η Πορτογαλία, να τους δοθεί η πρόσβαση σε ένα τρόπο δανεισμού με χαμηλά επιτόκια", τόνισε ο Γερμανός οικονομολόγος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Η προκήρυξη των Ιταλών αναρχικών

    Αναφορές στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» περιλαμβάνει η προκήρυξη που συνόδευε το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο, το οποίο εξουδετερώθηκε στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. «Επιτιθέμεθα και πάλι απαντώντας στην έκκληση των Ελλήνων συντρόφων της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς"», αναφέρεται στην προκήρυξη.

    Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης των Ιταλών αναρχικών δημοσιεύει σήμερα, (εκτός από το απόσπασμα που παραθέτει η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα) η εφημερίδα "Λα Στάμπα".

    Η Fai, "Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία", αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η επίθεσή μας απευθύνεται κατά μιας δομής που εκπροσωπεί το ελληνικό κράτος και τους δούλους του, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συντρόφους που συνελήφθησαν στην Αθήνα και προς το σχέδιο της "Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτιάς"».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Κανονικά οι πτήσεις

    Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου. Κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας με τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα βρέθηκε λύση σχετικά με το θέμα των μετατάξεων των υπαλλήλων της Ολυμπιακής.

    Σε δηλώσεις του ο Δ. Ρέππας, τόνισε ότι με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αποφασίστηκε τότε, το σύνολο των πιλότων και μηχανικών, να τοποθετηθούν στην ΥΠΑ. Παραδέχθηκε όμως ότι ο αριθμός είναι μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί, μόνο στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προσανατολίζονται στο να κάνουν στάσεις εργασίας αύριο, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Επίσης ανάλογες κινητοποιήσεις, με διαφορετικές ώρες, έχουν προγραμματίσει και για το νέο έτος στις 3, 5 και 10 Ιανουαρίου.

    Ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις. Ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε ότι θα περιφρουρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιακών φορέων και το δικαίωμα στην εργασία του συνόλου των υπαλλήλων, αλλά, όπως είπε, "πρέπει να εξασφαλίσουμε και την βιωσιμότητα των συγκοινωνιακών φορέων".

    Μια εντελώς διαφορετική κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν οι ηλεκτροδηγοί του μετρό, των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων και του τραμ. Συγκεκριμένα, εξήγγειλαν για την προσεχή Τετάρτη, στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, στη διάρκεια της οποίας όμως τα τρένα θα κινηθούν κανονικά.

    Κι αυτό, γιατί συμφώνησαν ότι τα λεφτά που θα τους αφαιρούσαν οι εταιρίες τους από τον μισθό τους, λόγω της στάσης εργασίας, θα τα διαθέσουν οι ίδιοι σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Συνάντηση με φαρμακοποιούς

    Από τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των Φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, θα εξαρτηθεί αν ο κλάδος θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Γενική Συνέλευση του κλάδου εξουσιοδότησε τα προεδρεία των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

    Στη συνέλευση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία και την κληρονομικότητα της άδειας του φαρμακείου.

    Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις με τους προμηθευτές

    Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συζητήσεις του Υπουργείου Υγείας με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, για το χρέος των 300 εκατομμυρίων ευρώ και ενδεχομένως η διαφωνία να λυθεί στα δικαστήρια.

    Οι προμηθευτές αρνούνται την έκπτωση σε ποσοστό 20%, για μέρος των οφειλών του 2010, που τους έχει ζητήσει ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 December 2010 - 15:30:25 UTC