Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 12,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα
  • [02] Μειώσεις τιμών σε 661 προϊόντα
  • [03] "Χειρόφρενο" στα ΜΜΜ
  • [04] Η τηλεόραση "σκοτώνει" το σεξ ο»Ώ

  • [01] Στο 12,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα

    Στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2010. Συγκεκριμένα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.402.931 άτομα και των ανέργων σε 621.938 και έτσι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 12,4%, έναντι 11,8% του προηγούμενου τριμήνου και 9,3% του αντίστοιχου τριμήνου 2009. Επίσης, η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3,0% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 33,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009.

    Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (16,1%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (9,7%). Από την κατά ομάδες ηλικιών διάρθρωση της ανεργίας προκύπτει ότι το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών, ήτοι 24,2%. Για νέες γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει στο 30,6%.

    Ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (19,3%), στους απόφοιτους ανώτερης τεχνολογικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (15,1%) και σε όσους έχουν ολοκληρώσει μερικές τάξεις δημοτικού (12,4%). Το χαμηλότερο ποσοστό παρατηρείται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (7,5%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (9,4%).

    Κατά το Γ΄ τρίμηνο του 2010, βρήκαν απασχόληση 102.797 άτομα, τα οποία ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 62.444 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης. Αντίθετα, 158.586 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 89.447 άτομα που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 91.848 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μειώσεις τιμών σε 661 προϊόντα

    Mειώσεις τιμών σε ποσοστό από 0,71% έως 37,9% σε 661 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, έχουν ξεκινήσει στην αγορά αρκετές εταιρίες αλλά και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των μειώσεων των τιμών θα φανεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

    Ο υπουργός δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι επιχειρείται από την κυβέρνηση μια προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας με πρωτοβουλίες όπως η αναμόρφωση της λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο επενδυτικός νόμος, η απλοποίηση αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων και νέες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων αλλά απαιτούνται πολύ περισσότερα πράγματα όπως είναι η ευθύνη και η αλληλεγγύη χωρίς αντιπαλότητες και εντάσεις.

    "Η ελληνική οικογένεια έχει θυσιάσει μέρος του εισοδήματός της και για καιρό οι τιμές δεν έπεφταν", είπε ο υπουργός συνεχίζοντας ότι η ανάγκη να μειωθούν οι τιμές είναι υπαρκτή και αποτελεί στάση ευθύνης και αλληλεγγύης του κράτους και των επιχειρήσεων. Σε αυτό το κάλεσμα βρήκαμε συμπαραστάτες δεκάδες επιχειρήσεις και η πρωτοβουλία που αναλάβαμε μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει στη χώρα.

    "Τριανταέξι μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προχωρούν σε μειώσεις μέχρι 38% σε 661 κωδικούς επώνυμων προϊόντων", είπε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι πρόκειται για μειώσεις σε προϊόντα που αποτελούν το καθημερινό καλάθι της νοικοκυράς και από τις μειώσεις αυτές μπορεί να προκύψει έως και 50 ευρώ όφελος μηνιαίως για μία τετραμελή οικογένεια.

    Επίσης σημείωσε ότι πρόκειται για μειώσεις και όχι για προσφορές.

    Θα υπάρξουν νέες συναντήσεις και με άλλους τομείς στης αγοράς και τα καύσιμα υπάγονται σε αυτή την πρωτοβουλία που σε πρώτη φάση αφορά πάνω από το 60% των εμπορευμάτων των σούπερ μάρκετ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Χειρόφρενο" στα ΜΜΜ

    Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

    Έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον ΟΣΕ.

    Τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Η τηλεόραση "σκοτώνει" το σεξ

    Η τηλεόραση, ανάλογα με το τι παρακολουθεί κάποιος σ αυτήν, μπορεί να λειτουργήσει ως αρνητική παράμετρος για τη σεξουαλική του επιθυμία. Όσο πιο ένθερμος λάτρης των ειδήσεων και γενικότερα της ενημέρωσης είναι, τόσο πιο ψυχρός αποδεικνύεται στο κρεβάτι. Αν.... καταφέρει και φτάσει σ' αυτό, καθώς η επιθυμία σε άνδρες και γυναίκες για σεξουαλική συνεύρεση μετά από ένα δελτίο ειδήσεων μειώνεται δραστικά. Αυτά και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα υποστηρίζει έρευνα της ΕΜΑΣ (Εταιρία Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Τα αποτελέσματα της, δείχνουν ότι οι εκπομπές που κινούνται στην ορθή πολιτική θέση (ειδήσεις, πολιτική, ρεπορτάζ) επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντο σε ποσοστό 84%, ενώ μόνο το 16% του δείγματος επηρεάζεται θετικά.

    Οι εκπομπές με πιπεράτα σχόλια και οπτική κλειδαρότρυπας όπως και οι εκπομπές ριάλιτι (τα βτηλε-σκουπίδιαβόπως ονομάζονται) που θα περίμενε κανείς να ρίχνουν την λίμπιντο πολύ περισσότερο, φαίνεται ότι την ανεβάζουν σημαντικά, αφού το 56% απαντά πως επηρεάζεται θετικά. Όσο και να μοιάζει παράδοξο αυτό, ερμηνεύει την διφυή φύση του ανθρώπου, από τη μια τα υψηλά και ιδεώδη, αλλά και τα ταπεινά και γελοία που ανακουφίζουν το σώμα από την εγκεφαλική δυναστεία. Στα ριάλιτι και στις κοινωνικές-πλούσιες σε κοινωνικά σχόλια- εκπομπές ο μέσος τηλεθεατής μέσα από την ταπείνωση των τρίτων ξορκίζει τους δαίμονες που έχει μέσα του και κρύβει επιμελώς τον καθωσπρεπισμό του.

    Οι εκπομπές με χιούμορ, σάτιρα και γέλιο είχαν εντυπωσιακή θετική επίδραση στον οργασμό στο 77% του δείγματος.

    Αυτές οι έρευνες αλλά και προηγούμενη έρευνα της ΕΜΑΣ έχουν δείξει μια αρνητική επίδραση του χρόνου τηλεθέασης και της ερωτικής διάθεσης με ποσοστό αποχής από το σεξ 17% για όσους έβλεπαν πάνω από 2-3 ώρες τηλεόραση την ημέρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 December 2010 - 13:30:23 UTC