Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική"
  • [02] "Δεν υπάρχει συμφωνία"
  • [03] Πρώτη αιτία θανάτου

  • [01] "Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική"

    Δίχως μεταβολή θα συνεχιστεί η υφιστάμενη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της Ζαν Κλοντ Τρισέ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Φρανκφούρτη.

    Όπως επεσήμανε ο κ.Τρισέ, το τρέχον επιτόκιο της ΕΚΤ θα διατηρηθεί στο επίπεδο του 1%, δεδομένου ότι οι πιέσεις στο επίπεδο των τιμών παραμένουν ήπιες και πάντως εντός των καταστατικών ορίων της ΕΚΤ, ήτοι χαμηλότερα αλλά κοντά στο επίπεδο του 2%, αν και ο διοικητής της ΕΚΤ έκανε λόγο για "αβεβαιότητα" στην εξέλιξη του μεγέθους αυτού.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που επικαλέστηκε ο κ.Τρισέ, σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,9% το Νοέμβριο και άρα παρέμεινε εντός των παραπάνω ορίων.

    Ο διοικητής της ΕΚΤ ανακοίνωσε επίσης τη συνέχιση των δραστηριοτήτων αναχρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος με το παρόν επιτόκιο, "για όσο χρειαστεί" και πάντως έως τις 12 Απριλίου του 2011, όπως και των μηνιαίων και τριμηνιαίων δραστηριοτήτων αναχρηματοδότησης που λήγουν στις 26 Ιανουαρίου, στις 23 Φεβρουαρίου και στις 30 Μαρτίου. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολογών.

    Όπως τόνισε ο κ.Τρισέ, βάσει των παραπάνω διατηρείται σε ισχύ το σύνολο του πλέγματος μέτρων νομισματικής πολιτικής που ασκεί η ΕΚΤ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Δεν υπάρχει συμφωνία"

    Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσαν οι προτάσεις του ΣΕΒ για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις οι οποίες περιλαμβάνονται σε μελέτη την οποία παρέδωσε ο Σύνδεσμος στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Παναγόπουλος χαρακτήρισε "κατασκευασμένη" την είδηση, περί συμφωνίας ΓΣΕΕ-εργοδοτών, για υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων και μείωση των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και επανέλαβε ότι η ΓΣΕΕ υπερασπίζεται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την καθολική ισχύ και την επέκτασή τους.

    Σε αντεπίθεση κατά της ΓΣΕΕ αλλά και όσων αντέδρασαν στις προτάσεις του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, πέρασε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Δασκαλόπουλος, από το βήμα Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

    Ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε, στο περιθώριο του Συνεδρίου, ότι στη χθεσινή συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, που έγινε στα γραφεία του ΣΕΒ, ήταν παρούσα και η διοίκηση της ΓΣΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με τη ΓΣΕΕ διαπραγματευόταν ο ίδιος χθες επί έξι ώρες.

    Στην ομιλία του, ωστόσο, δεν είπε ότι υπήρξε συμφωνία αλλά ότι οι κοινωνικοί εταίροι συζήτησαν με πρωτοβουλία του ΣΕΒ για μια συμφωνία που να κατοχυρώνει την ελευθερία και ισχύ των συλλογικών συμβάσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Πρώτη αιτία θανάτου

    Την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως αποτελεί πλέον ο καρκίνος του πνεύμονα, από τον οποίο εκτιμάται ότι χάθηκαν διεθνώς 1,5 εκατ. άνθρωποι το 2010.

    Οι εκτιμήσεις για το μέλλον είναι πιο απογοητευτικές, καθώς το 2020 ο αριθμός των νέων περιστατικών αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 εκατ.

    Παρά την πρόοδο της επιστήμης η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου εξακολουθεί να καταγράφει χαμηλό δείκτη επιβίωσης, καθώς λιγότερο από 15 % των ασθενών ζουν πέραν της πενταετίας.

    Αιτία γι' αυτό, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, είναι ότι το 74-85% των ασθενών διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, επισήμανε ο καθηγητής Ογκολογίας-Παθολογίας κ. Κ. Συρίγος, σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα, που είναι ο Δεκέμβριος.

    Οι επιστήμονες παρουσίασαν μία νέα ιστοσελίδα www.ionkology,gr στην οποία μπορεί να ενημερώνεται το κοινό αλλά και οι ασθενείς με στόχο να έχουν ακριβείς πληροφορίες για τη νόσο αλλά και να υποστηρίζονται ψυχολογικά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 December 2010 - 15:30:16 UTC