Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών"
  • [02] Εύσημα στην Ελλάδα από την Μέρκελ
  • [03] Ν/σ για κατάργηση υπηρεσιών
  • [04] Απόφαση - σταθμός
  • [05] Διαδηλώσεις στη Βρετανία

  • [01] "Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών"

    Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μετά τη δημοσιονομική προσαρμογή το βάρος πέφτει στις διαρθρωτικές αλλαγές και το κομμάτι της ανάπτυξης.

    Στη σύσκεψη συζητήθηκε σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές αλλαγές, με επίκεντρο το ΕΣΠΑ και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ταχύτερη απορρόφησή του, τον αναπτυξιακό νόμο καθώς επίσης και τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το σχέδιο δράσης για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να παρουσιαστεί έως το τέλος του χρόνου. Ακόμη, τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της αδειοδότησης επιχειρήσεων και της ενίσχυσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής και πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του προς τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της χώρας, κατά την έναρξη της διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.

    Το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές κατά τις οποίες θα προχωρήσουμε στον περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή στην μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Εύσημα στην Ελλάδα από την Μέρκελ

    Τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, που "επικροτήθηκαν", όπως είπε, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, εξήρε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε ομιλία της στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή.

    Η καγκελάριος επετέθη στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την "πολιτική" και "περίπλοκη απόφαση" του 2000 για ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, καθώς και για τη στάση αποχής που τήρησε κατά την ψήφιση της βοήθειας στην Ελλάδα από τη γερμανική Βουλή την περασμένη άνοιξη.

    Η Άγγελα Μέρκελ επέμεινε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης του ευρώ μετά το 2013, και έδωσε έμφαση στη συμμετοχή σε αυτόν των ιδιωτών επενδυτών.

    Στη συζήτηση στη Μπούντεστακ για τον προϋπολογισμό του 2011, η κ. Μέρκελ είπε ότι η απόφαση για την ένταξη της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης είναι μία "απόφαση για τη σταθερότητα του ευρώ". Τόνισε, δε, ότι για το διάστημα μετά το 2013 απαιτείται ένας μόνιμος μηχανισμός με "ρυθμίσεις που δεν θα επιτρέπουν τα λάθη" του παρελθόντος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ν/σ για κατάργηση υπηρεσιών

    Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η ψήφιση επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα», με το οποίο καταργούνται ή συγχωνεύονται 79 συνολικά υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα.

    Η Νέα Δημοκρατία ήταν το μόνο κόμμα από την αντιπολίτευση που υπερψήφισε την αρχή του νομοσχεδίου, αλλά η επίμαχη διάταξη που αφορούσε τις απολύσεις 266 εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε. ψηφίστηκε μόνον από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

    Ειδικά το θέμα αυτό αποτέλεσε πεδίο έντονης τριβής κατά της δύο ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να θεωρούν την κίνηση πολιτική δίωξη και προπομπό και άλλων απολύσεων συμβασιούχων αορίστου χρόνου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Απόφαση - σταθμός

    Την ''ασθένεια''των ελληνικών μνημείων αντιμετώπισε για πρώτη φορά-στην ιστορία του- το Υπουργείο Πολιτισμού και αφού ολοκλήρωσε την διάγνωση προτείνει με την εκπόνηση σχετικού προγράμματος την άμεση θεραπεία τους.

    Ο λόγος για τις ελλείψεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες σε εκατοντάδες μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την ελληνική επικράτεια.

    Με το νέο πρόγραμμα αναβαθμίζονται στο άμεσο μέλλον όλες οι υπηρεσίες με στόχο να ανταποκρίνονται στην εύρυθμη λειτουργία και τις ανάγκες των επισκεπτών αλλά και στην αξία των ίδιων των μνημείων.

    Δίνοντας μερικά "'ηχηρά''παραδείγματα έλλειψης προσφερόμενων υπηρεσιών , ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στο παράδειγμα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης που δεν δίνει δυνατότητες πρόσβασης σε ΑΜΕΑ, ή την περίπτωση του Ολυμπιείου (στήλοι του Ολυμπίου Διός) όπου ο επισκέπτης δεν μπορεί να προμηθευθεί ένα μπουκάλι νερού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Διαδηλώσεις στη Βρετανία

    Συμπλοκές σημειώθηκαν στο Λονδίνο μεταξύ της αστυνομίας και των φοιτητών που διαδηλώνουν κατά της αύξησης στα δίδακτρα των πανεπιστημίων.

    Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν κοντά στο κοινοβούλιο, έριξαν πανό εναντίον των αστυνομικών και επιτέθηκαν σε ένα λεωφορείο της αστυνομίας.

    Πριν από δύο εβδομάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζεται η έδρα του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης διαδήλωσης που συνδέθηκε άμεσα με το πακέτο μείωσης δαπανών για την παιδεία ύψους 81 δις λιρών, το οποίο εισηγήθηκε η κυβέρνηση συμμαχίας τον περασμένο μήνα.

    Σήμερα φοιτητές και μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους σε μία πανεθνική ημέρα δράσης εναντίον των προτάσεων της κυβέρνησης Συντηρητικών-Φιλελευθέρων που περιλαμβάνουν τον τριπλασιασμό σχεδόν των διδάκτρων για τα πανεπιστήμια από τις 3.290 λίρες (3.867 ευρώ) που είναι τώρα στις 6.000 λίρες (7.072 ευρώ) και σε ορισμένες "ειδικές περιπτώσεις" στις 9.000 λίρες (10.505 ευρώ).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 November 2010 - 17:30:30 UTC