Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Να φτιάξουμε κράτος επιτελικό και ευέλικτο''
  • [02] ''Νέα αποστασία'' καταγγέλλει η ΝΔ
  • [03] Απεργιακές κινητοποιήσεις Video
  • [04] Παροχές για Εργατική Κατοικία
  • [05] Πρόγραμμα 15 δισ. ευρώ

  • [01] ''Να φτιάξουμε κράτος επιτελικό και ευέλικτο''

    Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής και πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του προς τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της χώρας, κατά την έναρξη της διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.

    Το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές κατά τις οποίες θα προχωρήσουμε στον περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή στην μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Επικαλούμενος τα τεκταινόμενα στην Ιρλανδία, ο πρωθυπουργός είπε ότι "οι αγορές δεν θέλουν να δώσουν ανάσα, ακόμα και όταν τα κράτη παίρνουν τα σωστά μέτρα" και τόνισε ότι "είχαμε δίκιο όταν επιμέναμε για την δημιουργία μηχανισμού και στη συνέχεια για την δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού".

    Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο κράτος, ο πρωθυπουργός ανέφερε επιγραμματικά την απογραφή του δημοσίου τομέα, την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων στις προσλήψεις και την δημοσιοποίηση των αποφάσεων της διοίκησης στο διαδίκτυο, ενώ ως μεγαλύτερη τομή χαρακτήρισε τον "Καλλικράτη", που, όπως τόνισε, εκπροσωπεί την "ηθική επαναθεμελίωση του κράτους".

    Ο πρωθυπουργός είπε στη συνέχεια ότι ο "Καλλικράτης" συνιστά ευκαιρία και για την αναζωογόνηση του πολιτικού συστήματος και χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση ως απαραίτητο θεμέλιο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

    Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, ευρεία σύσκεψη για θέματα ανάπτυξης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ''Νέα αποστασία'' καταγγέλλει η ΝΔ

    "Αμεση" ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη αλλά και στη χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

    "Ο Γ. Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλους, πολύ λίγους αλλά πολύ πρόθυμους", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες που κατέβηκαν με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές.

    Για τον "Καλλικράτη" ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έχει μεγάλα προβλήματα από τη γέννησή του.

    Στο μεταξύ, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

    Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής, είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της ηγεσίας της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, αρνείται σε δύσκολες ώρες για τη χώρα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον.

    Είχε προηγηθεί, χθες, η διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι βρίσκονται πολύ κοντά στο νέο κόμμα (Δημοκρατική Συμμαχία) που ίδρυσε η Ντ. Μπακογιάννη.

    Σε ερώτηση για το αν η πράξη των δύο βουλευτών συνιστά «αποστασία», κύκλοι της Ρηγίλλης τόνιζαν πως «από τη στιγμή που στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τον Γ. Παπανδρέου, ναι είναι δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός «νέα αποστασία»».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Απεργιακές κινητοποιήσεις Video

    Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, έχουν κηρύξει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Στα τρόλεϊ η στάση εργασίας θα είναι 12:00 με 15:00, ενώ στα μέσα σταθερής τροχιάς, (Μετρό-Τραμ-Ηλεκτρικός) 12:00 με 16:00.

    Εξάλλου, τη συνέχιση της απεργίας της για σήμερα και αύριο, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε έκτακτη συνεδρίασή της.

    Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία, κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Παροχές για Εργατική Κατοικία

    Η αναμόρφωση ο εξορθολογισμός και η επανέναρξη των προγραμμάτων του Οργανισμού εργατικής Κατοικίας καθώς και η αποπληρωμή κατά το επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου, ήταν το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης στα γραφεία του ΟΕΚ με την συμμετοχή του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων που συμμετέχουν στο Δ.Σ του Οργανισμού.

    Στη σύσκεψη αποφασίστηκε το πλαίσιο και οι άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων καθώς και η σταδιακή δημοσιοποίηση των προγραμμάτων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξη τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.

    Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο και ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.

    Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανέργους.

    Η καταβολή κατά το ερχόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.

    Η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2010.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Πρόγραμμα 15 δισ. ευρώ

    Πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την περίοδο 2011 - 2014, συνολικού ύψους 15 δισ.ευρώ. εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, με στόχο τη μείωση του ελλείμματός του προϋπολογισμού ως ποσοστού επί του ΑΕΠ στο επίπεδο του 3% έως το 2014.

    Βάσει του προγράμματος, το οποίο υλοποιεί μέτρα αξίας 6 δισ.ευρώ για το 2011 και αφορά κατά τα 2/3 περικοπή δαπανών και κατά το 1/3 αύξηση εσόδων του προϋπολογισμού, το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα μειωθεί ως ποσοστό του ΑΕΠ στο επίπεδο του 9,1% το 2011. Η σχέση χρέους προς ΑΕΠ θα κορυφωθεί στο επίπεδο του 102% το 2013 και θα μειωθεί στο επίπεδο του 100% το 2014.

    Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Δουβλίνου, το ΑΕΠ θα σημειώσει άνοδο 2,75% στη διάρκεια της περιόδου 2011-2014.

    Τα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν προβλέπουν μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του φορολογικού συντελεστή 12,5% για τις επιχειρήσεις, την αύξηση των φορολογικών εσόδων (φόρος επί εισοδημάτων) κατά 1,9 δισ.ευρώ, την εφαρμογή φορολογικών αλλαγών επί του συνταξιοδοτικού καθεστώτος με συνολική απόδοση 700 εκ.ευρώ, την κατάργηση ή μείωση φορολογικών δαπανών με συνολικό όφελος 755 εκ.ευρώ, την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 21% σε 22% το 2013 και σε 23% το 2014.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 November 2010 - 15:30:33 UTC