Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αλλαγή πολιτικής για έξοδο από την κρίση"
  • [02] ΗΣΑΠ. Αλλαγές στα δρομολόγια
  • [03] Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
  • [04] Η ατζέντα της Παρασκευής 19/11/2010
  • [05] Ελλειμμα στο 7,4%
  • [06] Εξαρτημένοι από το διαδίκτυο
  • [07] Αγωνία για την Ιρλανδία

  • [01] "Αλλαγή πολιτικής για έξοδο από την κρίση"

    Το εκλογικό σώμα έδωσε μήνυμα για αλλαγή οικονομικής πολιτικής, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κόμματος, που ασχολήθηκε με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και πρόσθεσε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του διαψεύστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά.

    "Ζητάμε αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για έξοδο από την κρίση, με ανάκαμψη και ανάπτυξη και όχι με ασφυξία", ανέφερε ο κ.Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θεωρεί χρήσιμες και στηρίζει τις όποιες διαρθρωτικές αλλαγές. Εξήγησε ότι "είμαστε υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης, είμαστε υπέρ της μείωσης και του εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα, αλλά δεν μπορούμε να την επιτύχουμε με μαζικές απολύσεις, που δεν τις αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, και επιπλέον αποδίδουν ελάχιστα".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ξεκάθαρα αντίθετος με την οποιαδήποτε συζήτηση για αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος, ώστε να είναι εφικτές ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος και θεωρεί ότι η επόμενη Βουλή πρέπει να είναι αναθεωρητική. Στη συνεδρίαση της ΕΓ έγινε εκτενής συζήτηση επ'αυτού και αναφέρθηκε ότι, για παράδειγμα, πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

    Αναφερόμενος στα συμπεράσματα των εκλογών, ο Α. Σαμαράς επισήμανε "ότι επιτύγχαμε πολλά, πολύ σύντομα, αλλά έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, ενώ δεν κινητοποιήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις το μέγιστο των δυνάμεών μας και έχουμε ακόμη σημαντικές οργανωτικές ελλείψεις που πρέπει να καλύψουμε".

    Η ΝΔ είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο κόμμα, έχει αυξηθεί η συσπείρωσή της πολύ περισσότερο και πολύ συντομότερα, από ό,τι πίστευαν σχεδόν όλοι, κερδίζει συνεχώς δυνάμεις, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τρόικα.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως "πρέπει να καταλάβουμε όλοι και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι μόνο μία ζωντανή οικονομία και μία όρθια κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να έχει τη δυνατότητα θετικής και αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ΗΣΑΠ. Αλλαγές στα δρομολόγια

    Κλειστό θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 του μηνός, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από το σταθμό Ειρήνη έως την Κηφισιά, λόγω έργων ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.

    Για το συγκεκριμένο τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ5.

    Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να είναι εκτός λειτουργίας το τμήμα ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΤΤΙΚΗ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

    Αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία, έρχονται πλέον καθημερινά οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν τα ταμεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου.

    Οι γιατροί αντιδρώντας στα μέτρα που λαμβάνονται, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα στον χώρο της υγείας, καλούν όσους ασθενείς επιθυμούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από τη Δευτέρα, οπότε και δεν θα πληρώνουν ούτε τα τρία ευρώ αλλά ούτε και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται.

    Οι εκτιμήσεις των νοσοκομειακών γιατρών είναι άκρως ανησυχητικές καθώς αναφέρουν ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής, ενώ ήδη το ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, μετά από εισήγηση του επιστημονικού του συμβουλίου ξεκινά μελέτη για να διαπιστώσει πόσοι ασθενείς ζητούν και κάνουν εισαγωγή μόνο και μόνο για να τρέφονται από το νοσοκομείο, είπαν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

    Επίσης, αναφερόμενοι στις προθέσεις του υπουργείου Υγείας, που έχουν να κάνουν με την χορήγηση μόνο γενόσημων φαρμάκων στους ανασφάλιστους και στους άπορους, εκτίμησαν ότι θα αυξηθούν οι ασθενείς του AIDS στη χώρα μας καθώς ενώ είναι οροθετικοί δεν θα μπορούν να παίρνουν την απαραίτητη αγωγή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Η ατζέντα της Παρασκευής 19/11/2010

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΤ και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα "Μουσειολογικές τάσεις και προσεγγίσεις: Η πρόσφατη ιταλική και ελληνική εμπειρία".

  • Αρχίζει η λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης Ξενοδοχειακού & Επαγγελματικού Eξοπλισμού Καθαρισμού, Υγιεινής & Απολύμανσης, Hotelia-Expro&Clean. Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ - Περίπτερα 7, 12

  • Ο UNDP (United Nations Development Program) και ο ΗΑΤΤΑ διοργανώνουν το 1ο διεθνές Forum ARGO: The first Black Sea Partnership Forum for Tourism and Travel Operators, στο πλαίσιο της Philoxenia και κάλεσαν σε συζήτηση τους εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, τα τουριστικά γραφεία από τις χώρες - μέλη του BSEC (Black Sea Economic Cooperation). Θεσσαλονίκη/Helexpo - ΔΕΘ

    09:00:00 Επιστημονικό Συνέδριο «Αιγαίο και Νοτιο-ανατολική Μεσόγειος σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων ενεργειακών φυσικών πόρων». Διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Πάντειου Πανεπιστημίου, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, την Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και το Ινστιτούτο Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσα και το Ναυτικό Δίκαιο. Αττική/ΕΛΚΕΘΕ (Μαύρο Λιθάρι, Ανάβυσσος)

    09:30:00 Η Helexpo και η Europress Media Group (EMG) διοργανώνουν, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού "Philoxenia", το "3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού", με βασικό μότο: "Ένα νέο μοντέλο για τον τουρισμό". Θεσσαλονίκη/Συνεδριακό κέντρο ΔΕΘ

    10:00:00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών (Καρόλου 24), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ

    11:00:00 Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γταμματείας της ΝΔ, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά

    11:00:00 Συνάντηση-συζήτηση ευρωβουλευτών Αθήνα/ξενοδ.King George

    12:00:00 Ο υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, στο πλαίσιο της Philoxenia. Θεσσαλονίκη/Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης

    13:30:00 Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα

    14:00:00 Εκδήλωση για τις Βραβεύσεις Τουριστικών Εντύπων και Ιστοσελίδων του ΗΑΤΤΑ, διοργανώνουν ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, . Θεσσαλονίκη/αίθουσα Corona της ΔΕΘ

    14:00:00 Συνέντευξη Τύπου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Θεσσαλονίκη/ξενοδ. Macedonia Palace

    17:00:00 Μέλη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ), θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων και θα εξετάσουν το πως αλλοδοπά οχήματα, χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά, εισέρχονται στην Ελλάδα αλλά και το τι γίνεται με τους ανασφάλιστους οδηγούς, που βρίσκονται στο τιμόνι 18 με 20 ώρες ημερησίως. Στη συνέχεια, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου. Εύζωνοι

    18:00:00 Φόρουμ με θέμα, "Πολιτισμός και Τουρισμός Βόρειας Ελλάδας - Σταυροδρόμι Πολιτισμών" διοργανώνει το δημοσιογραφικό συγκρότημα "Μακεδονία", υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Θεσσαλονίκη/Βασιλικό Θέατρο

    18:00:00 Συγκέντρωση στο χώρο μπροστά από την Καμάρα και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης θα πραγματοποιήσουν ομάδες εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Θεσσαλονίκη

    19:00:00 Ο Κώστας Αρώνης παρουσιάζει το βιβλίο του "Ένας ακάλυπτος απόσταση" (εκδόσεις Γράφημα) Θα μιλήσουν οι Τάσος Αποστολίδης, συγγραφέας-εκπαιδευτικός και Σωτήρης Ζήκος, δημοσιογράφος. Θεσσαλονίκη/"Ιανός" (Αριστοτέλους 7)

    Κοινοβουλευτικό έργο. Αθήνα/Μέγαρο Βουλής

    10:00 (ολομέλεια) Συζήτηση ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ.

    11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 14 Βουλευτών του ΛΑΟΣ σχετικά με την εγκληματικότητα.

    13:00:00 Αθήνα λεωφ. Αμαλίας 23 Ελλάδα ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    19:00:00 Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (1η ημέρα): Πανιώνιος-Ολυμπιακός

    21:30:00 Χάντμπολ-Κύπελλο Κυπελλούχων γυναικών (3ος γύρος, α΄ αγώνας): Μετζ-Νέα Ιωνία

    21:30:00 Χάντμπολ-Κύπελλο Κυπελλούχων ανδρών (3ος γύρος, α΄ αγώνας): Σαν Αντόνιο-ΑΣΕ Δούκα

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Ελλειμμα στο 7,4%

    Αύξηση του πολύ χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 5,5% στο 6,5% και του χαμηλού συντελεστή από το 11% στο 13%, μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 6,5% για τα ξενοδοχεία και για τα φάρμακα και εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, παράλληλα με τη χορήγηση 400 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για επίδομα θέρμανσης, περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2011, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    Οι παρεμβάσεις στον τομέα των δαπανών αναμένεται να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση πόρων 6,5 δισ. ευρώ. Αυτά θα προέλθουν, μεταξύ άλλων, από: την εξοικονόμηση πόρων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του δημοσίου και την εισοδηματική πολιτική (1,5 δισ. ευρώ), την εξοικονόμηση πόρων 800 εκατ. ευρώ από τις παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν στις ΔΕΚΟ, την εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ λόγω της περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου κατά 5%, την εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ λόγω της περαιτέρω μείωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στον δημόσιο τομέα και από τη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 500 εκατ. ευρώ. Επίσης, προβλέπεται η μείωση των δαπανών υγείας κατά 2,1 δισ. ευρώ λόγω μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

    Αυξημένα κατά 948 εκατ. ευρώ θα είναι τα φορολογικά έσοδα που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Το σύνολο των φορολογικών εσόδων αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,8% και να ανέλθει στα 52,86 δισ. ευρώ έναντι 51,912 δισ. ευρώ το 2010.

    Στον προϋπολογισμό του 2011 προβλέπεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4,2% το 2010, ενώ το 2011 η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης προβλέπεται να ανέλθει στο 3%. Το 2012 η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 1,1% και το 2013 2,1%.

    Προβλέπεται ακόμα ότι το ποσοστό ανεργίας από 12,1% το 2010 θα ανέλθει στο 14,6% το 2011, 14,8% το 2012 και στο 14,3% το 2013.

    Για "έναν δύσκολο προϋπολογισμό, που συνεχίζει τη δημοσιονομική προσαρμογή και βάζει τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας" έκανε λόγο ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις, από το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, αφού θα έχει συζητηθεί προηγουμένως, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής. Ο ισολογισμός-απολογισμός του 2009, θα συζητηθεί ξεχωριστά

    Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν βάλουμε το «μαχαίρι» πιο βαθειά στα προβλήματα, χωρίς νέα φορολογικά βάρη και περικοπές για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, τόνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός.

    Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών φορέων

    Ο προϋπολογισμός ζητά από τους πολίτες μεγάλες θυσίες χωρίς να διασφαλίζει ότι αυτές θα πιάσουν τόπο δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός δεν δίνει αναπτυξιακή διέξοδο στην οικονομία.

    Για προϋπολογισμό "άγριας ληστείας και βασανισμού όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων" που "πρέπει να συναντήσει εκτός από την οργή και την οργανωμένη αγωνιστική λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης και ανατροπής" κάνει λόγο το ΚΕΕ.

    "Ο προϋπολογισμός αυτός είναι πολύ σφικτός. Χρειαζόμαστε μία 'ανάσα', μια 'αναπνοή'. Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα αναθεωρηθεί", σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

    "Τα νέα εισπρακτικά μέτρα ύψους 13,5 δισ. δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία, αφού θα τη βυθίσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και θα δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικής διάλυσης". αναφέρει ο ΣΥΝ.

    "Πρόκειται για ένα δυσβάστακτο προϋπολογισμό, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική" εκτιμά η Δημοκρατική Αριστερά.

    "Επιβεβαιώνονται οι φόβοι πως το 2011 θα επιβληθούν μέτρα λιτότητας που θα πλήξουν όλους τους εργαζόμενους", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και τόνισε ότι κορωνίδα των διεκδικήσεων θα πρέπει να είναι η προστασία της απασχόλησης, η επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, κυρίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους, και η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

    «Ο νέος προϋπολογισμός περιέχει μέτρα και στόχους που δύσκολα θα επιτευχθούν" δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Εξαρτημένοι από το διαδίκτυο

    Το διαδίκτυο φέρνει τον κόσμο στο σπίτι. Μαζί του φέρνει και μια νέα μορφή εξάρτησης καθώς όσο εξαπλώνεται η χρήση του τόσο μεγαλώνουν και τα ποσοστά των εθισμένων σ' αυτό.

    Ενήλικες και παιδιά βλέπουν στο διαδίκτυο ένα τεράστιο χώρο ενημέρωσης, επικοινωνίας, επιμόρφωσης αλλά και ψυχαγωγίας. Όμως, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ χρήσης και κατάχρησης είναι πολύ λεπτή και δύσκολα διακρίνεται, ειδικά όταν πρόκειται για ενήλικες, που η χρήση του διαδικτύου είναι μέρος της δουλειάς τους.

    Το διαδίκτυο, όμως, είναι ταυτόχρονα κι ένας λαμπρός χώρος επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, καθώς πολλές δράσεις του, ίσως οι περισσότερες, αποσκοπούν στο κέρδος. Κι όσο οι χρήστες αυξάνονται, τόσο οι διαδραστικές εφαρμογές πληθαίνουν και γίνονται διαρκώς ελκυστικότερες και συνάμα πιο εθιστικές.

    Ταυτόχρονη αύξηση με την κατάχρηση του διαδικτύου, παρατηρείται και στην προσφορά απεξάρτησης απ' αυτό, όπου ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν είναι λίγες οι φορές, που γίνεται εκμετάλλευση των εθισμένων για μακροχρόνιες και ιδιαίτερα δαπανηρές θεραπείες.

    Στην Ελλάδα επιστήμονες έγκαιρα έχουν σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για την αντιμετώπιση του εθισμού στο διαδίκτυο, τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά και τους εφήβους.

    Στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων "Π & A Κυριακού", λειτουργεί η γραμμή βοήθειας 800 11 800 15, στην οποία απαντούν ειδικοί παιδοψυχολόγοι που παρέχουν συμβουλές σε παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση του διαδικτύου. Η γραμμή λειτουργεί χωρίς χρέωση στις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Αγωνία για την Ιρλανδία

    Η Ιρλανδία θα χρειαστεί σαφώς κάποια μορφή εξωτερικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν, πριν η κοινή αποστολή της ΕΕ και του ΔΝΤ φτάσει στο Δουβλίνο.

    Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεντρώνεται στην προπαρασκευαστική εργασία που διεξάγεται με το Δουβλίνο «ώστε να είμαστε έτοιμοι, εάν κάποια στιγμή ζητηθεί βοήθεια, κάτι που δεν ισχύει σήμερα», όπως δήλωσε στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν.

    Ο Α. Αλταφάζ επανέλαβε ακόμη πως δεν υπάρχουν συναντήσεις αυτή την περίοδο για το ενδεχόμενο στήριξης και άλλων κρατών-μελών πέρα από την Ιρλανδία.

    Στο μεταξύ, τη "βαθειά του ανησυχία" για την οικονομική και δημοσιονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 November 2010 - 13:30:28 UTC