Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι εξελίξεις στην οικονομία, στο επίκεντρο
  • [02] "Κρίση επιβίωσης στην ευρωζώνη"
  • [03] Ένταλμα σύλληψης για τον Φ.Γιουνγκ
  • [04] Τραγωδία στην Ινδία

  • [01] Οι εξελίξεις στην οικονομία, στο επίκεντρο

    Καθησυχαστικές εμφανίστηκαν οι Βρυξέλλες, ως προς τα χρονικά όρια για την κάλυψη της "τρύπας" σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το 2009, από τη Eurostat. Είναι ένα εκ των θεμάτων που συζητά η τρόικα με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Α.Αλφατάζ.

    Σε ό,τι αφορά το 2010, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι ο στόχος ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το 2009. Ο στόχος αυτός όχι μόνο έχει εκπληρωθεί αλλά και έχει ξεπεραστεί.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, που συνέρχονται σήμερα και αύριο, αντίστοιχα, στις Βρυξέλλες.

    Εξάλλου, το ελληνικό Δημόσιο άντλησε σήμερα 390 εκατ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Η απόδοση των τίτλων αυξήθηκε κατά 35 μονάδες βάσης, στο 4,10% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοπρασία του Οκτωβρίου.

    Αναδιάταξη του Μνημονίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, και επανέλαβε ότι αν δεν υπάρξει το αναγκαίο πολιτικό θάρρος ώστε να προχωρήσουμε στην κατάργηση θέσεων στο δημόσιο η προσπάθεια ανόρθωσης θα πέσει στο κενό και με μαθηματική ακρίβεια θα πτωχεύσουμε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Κρίση επιβίωσης στην ευρωζώνη"

    Η ζώνη του ευρώ και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της "δεν θα επιβιώσουν", εάν δεν επιλυθούν τα σημερινά δημοσιονομικά προβλήματα ορισμένων χωρών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ.

    "Αντιμετωπίζουμε μία κρίση επιβίωσης. Οφείλουμε να εργασθούμε συντονισμένα για να επιτρέψουμε στην ευρωζώνη να επιβιώσει. Διότι, εάν δεν επιβιώσει η ευρωζώνη, δεν θα επιβιώσει ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πιστεύω όμως ότι θα την ξεπεράσουμε", τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕ μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΕ επισήμανε τον θετικό ρόλο που διαδραμάτισαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της κρίσης της ευρωζώνης.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόμπαϊ δήλωσε: «Ποιος άλλος εκτός από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα; Και ποιος άλλος εκτός από την καγκελάριο Μέρκελ θα μπορούσε να πείσει την κοινή γνώμη, η οποία ήταν εν μέρει εχθρική, για την αναγκαιότητα ενός μηχανισμού βοήθειας της Ελλάδας;»

    Στο μεταξύ, η εφημερίδα The Irish Independent αναφέρει σήμερα ότι η ιρλανδική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια για τις τράπεζες της χώρας, ενώ την έναρξη συνομιλιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για "την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ιρλανδικός τραπεζικός τομέας", ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα επίτροπος Όλι Ρέν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ένταλμα σύλληψης για τον Φ.Γιουνγκ

    Σε όλες τις Εισαγγελίες ευρωπαϊκών χωρών, με προτεραιότητα στην Εισαγγελία του Μονάχου, θα αποσταλεί το ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens Φόλκερ Γιουνγκ που εκδόθηκε χθες από τους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης και ήδη σήμερα μεταφράζεται ώστε να διαβιβαστεί άμεσα στο εξωτερικό.

    Η Εισαγγελία Εφετών ενημερώθηκε σήμερα και γραπτώς για την εξαφάνιση του κατηγορουμένου, καθώς διαβιβάστηκε, το μεσημέρι, το σήμα από το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου ότι ο Γερμανός υπήκοος δεν εμφανίστηκε από την 1η έως τις 5 του μήνα προς τήρηση του όρου που, μαζί με απαγόρευση εξόδου από την χώρα, του έχει επιβληθεί.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Τραγωδία στην Ινδία

    Στους 64 έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών και στους 80 των τραυματιών από την κατάρρευση του πολυώροφου κτιρίου σε συνοικία του Νέου Δελχί και δεδομένου ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

    Οι αρχές εκτιμούν ότι το πενταώροφο κτίριο, που βρισκόταν σε εργατική συνοικία στο ανατολικό Δελχί και κατέρρευσε αργά χθες το βράδυ, είχε υποστεί ζημιές από τις βροχές των μουσώνων.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται φωνές που ζητούν βοήθεια μέσα από τα συντρίμμια.

    "Το κτίριο κατέρρευσε σαν τράπουλα. Είδα ανθρώπους στους πάνω ορόφους να κρατιούνται από ό,τι είχε απομείνει από τους τοίχους. Κάποιοι προσπαθούσαν να πηδήξουν στο κενό, αλλά δεν μπορούσαν και άλλοι είχαν εγκλωβιστεί", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γκουργουίντερ Σιχ, ταξιτζής από την περιοχή.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ένας τοπικός επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης εργοστασίου τσιμέντου, συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

    Κατά την ίδια πηγή, βρισκόταν υπό ανέγερση και έκτος όροφος κι αυτό θα μπορούσε να είναι μία ακόμα αιτία που προκάλεσε την κατάρρευσή του.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 November 2010 - 15:30:23 UTC