Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι εξελίξεις στην οικονομία, στο επίκεντρο
  • [02] "Καταστροφική η αναδιάρθρωση"
  • [03] Η ατζέντα της Τρίτης 16/11/2010
  • [04] Κίνδυνος για την καρδιά

  • [01] Οι εξελίξεις στην οικονομία, στο επίκεντρο

    Καθησυχαστικές εμφανίστηκαν οι Βρυξέλλες, ως προς τα χρονικά όρια για την κάλυψη της "τρύπας" σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το 2009, από τη Eurostat. Είναι ένα εκ των θεμάτων που συζητά η τρόικα με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Α.Αλφατάζ.

    Σε ό,τι αφορά το 2010, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι ο στόχος ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το 2009. Ο στόχος αυτός όχι μόνο έχει εκπληρωθεί αλλά και έχει ξεπεραστεί.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, που συνέρχονται σήμερα και αύριο, αντίστοιχα, στις Βρυξέλλες.

    Ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5", προσδιόρισε στα 4 δισ. ευρώ την προσαρμογή που θα χρειαστεί από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, ενω δήλωσε πως το 2011 τα έσοδα θα στηριχθούν στην εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης, στην αύξηση συντελεστών του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων σε καύσιμα και ποτά, αλλά και στην περαίωση.

    Στο μεταξύ, το ελληνικό Δημόσιο άντλησε σήμερα 390 εκατ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Η απόδοση των τίτλων αυξήθηκε κατά 35 μονάδες βάσης, στο 4,10% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοπρασία του Οκτωβρίου.

    Αναδιάταξη του Μνημονίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, και επανέλαβε ότι αν δεν υπάρξει το αναγκαίο πολιτικό θάρρος ώστε να προχωρήσουμε στην κατάργηση θέσεων στο δημόσιο η προσπάθεια ανόρθωσης θα πέσει στο κενό και με μαθηματική ακρίβεια θα πτωχεύσουμε.

    Εξάλλου, οι αξιωματούχοι της τρόικας αναμένεται να παραμείνουν μια εβδομάδα στην Αθήνα και στο διάστημα αυτό θα επισκεφθούν τα υπουργεία που εμπλέκονται με το μνημόνιο, καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και κοινωνικούς φορείς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Καταστροφική η αναδιάρθρωση"

    Απέκλεισε ο πρωθυπουργός την αναδιάρθρωση του χρέους, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Φιγκαρό", που δημοσιεύεται σήμερα, τονίζοντας ότι θα ήταν "καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες".

    Την ικανοποίησή του για τη στάση που έχει επιδείξει έως τώρα η Γαλλία εξέφρασε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο των συναντήσεών του, στη γαλλική πρωτεύουσα. Θετικός στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων της τρόικας, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ανέφερε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Γ. Παπανδρέου, επέκρινε, από το Παρίσι, τη σκληρή στάση της Γερμανίας σχετικά με την ανάληψη τμήματος του κόστους διάσωσης κρατών μελών της ευρωζώνης που βρίσκονται προ του ενδεχομένου χρεοκοπίας, από τον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένες οικονομίες σε χρεοκοπία.

    Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ κατηγόρησε τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρτ Σρέντερ και τον τότε υπουργό Οικονομικών Χανς Άιχελ (SPD) για την «πολιτική απόφαση» το 2000 να ενταχθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

    Σοσιαλιστική Διεθνής

    Στις δυνατότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών εν μέσω των δύσκολων καιρών της παγκοσμιοποίησης, μέσα από μια «παγκοσμιοποιημένη ενωτική δράση και συνεργασία», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Τρίτης 16/11/2010

  • Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συμμετέχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποείται στο Παρίσι

    07:30:00 Μουσουλμανική προσευχή. Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας όπως κάθε χρόνο θα εορτάσει το Αΐντ Αλ Άντχα (εορτή που τιμά τη θυσία του Αβραάμ) με μία εορταστική προσευχή με εκλεκτό καλεσμένο τον Δρ. Mohamed Baddari από το πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ της Αιγύπτου. Αθήνα/Προπύλαια

    11:00:00 Συνέντευξη Τύπου του συντονιστικού των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

    11:30:00 Συνέντευξη Τύπου προέδρου ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλου. Αθήνα/Ξενοφώντος 5-Σύνταγμα

    12:00:00 Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς». Αθήνα/Υπουργείο Παιδείας

    12:00:00 Kινηματογραφιστές στην ομίχλη. Συνέντευξη τύπου στον κινηματογράφο ΕΛΛΗ. Αθήνα/Οδός Ακαδημίας.

    12:00:00 Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης "Κατσαρίδα", που ανεβαίνει στο κινηματοθέατρο "Κολοσσαίο", παραχωρούν συνέντευξη Τύπου. Θεσσαλονίκη/μπαρ Residents (Στρατηγού Καλλάρη)

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της Helexpo, με θέμα την 26η διεθνή έκθεση τουρισμού, Philoxenia και την 1η έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, Hotelia - Expro & Clean. Θεσσαλονίκη Εγκαταστάσεις ΔΕΘ, αίθουσα Corona

    12:30:00 Ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Γόντικα σε εκδήλωση της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού για τα 37 χρόνια από το Πολυτεχνείο, με θέμα "τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στη δικτατορία - η συμβολή στην οργάνωση του λαού". Θεσσαλονίκη/Πολυτεχνική Σχολή

    12:30:00 Συνέντευξη Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για την παρουσίαση των συμπερασμάτων της 5ης Έκθεσης για την ευρωπαϊκή οικονομική, κοινωνική και εδαφική Συνοχή. Αθήνα/Αμαλίας 8

    12:30:00 Συνέντευξη τύπου για την έκθεση ''Xειρ Αγγέλου''και τον ζωγράφο. Αθήνα/Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1)

    18:00:00 Εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών για τα 2500 χρόνια απο τη μάχη του Μαραθώνα. Θα μιλήσουν οι Κ. Δεσποτόπουλος και Δ. Σκαρβέλης.

    19:00:00 Oμιλία του αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Γιώργου Σταματογιαννόπουλου με θέμα "Η καταγωγή των Μακεδόνων-Ιστορία, γενετική και το διαδίκτυο''. Στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών.

    19:00:00 Ο Γιαννίκος παρουσιάζει το βιβλίο του "Ένας βούρκος με γαρδένιες" (εκδόσεις IANOS). Θα μιλήσουν οι Νίκος Ξανθόπουλος, ηθοποιός, Χάρρυ Κλυνν, συγγραφέας-ηθοποιός. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι Χρήστος Νικολόπουλος και Βασίλης Καρράς. Θεσσαλονίκη/"Ιανός" (Αριστοτέλους 7)

    19:00:00 Εγκαίνια της Έκθεσης Τεχνολογίας - "Renewables - Made in Germany". Θα παρουσιαστεί το Internetportal για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η έκθεση διοργανώνεται από το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το ΤΕΕ/ΤΚΜ. Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο

    19:15:00 Εκδήλωση αφιέρωμα στην 37η επέτειο του Πολυτεχνείου, με τίτλο "Δικτατορία τότε... Σήμερα τι;", διοργανώνει η σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας - δημοσιογράφος και εκφωνητής τότε του σταθμού του Πολυτεχνείου, Δημήτρης Παπαχρήστος. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο της σχολής "Εμπειρίκος".Θεσσαλονίκη/Campus ΑΠΘ

    Κοινοβουλευτικό έργο. Αθήνα/Μέγαρο Βουλής

    14:00 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο, για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου, στη Λισαβόνα.

    16:30 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων "Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, εποπτεία και βελτίωση του θεσμού του Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος, Κύρωση Σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Α.Σ.Θ. και άλλες διατάξεις". (4η συνεδρίαση - β΄ ανάγνωση).

    18:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης "Εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης - Εναρμόνιση της κείμενης νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/54/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 5ης Ιουλίου 2006 και άλλες συναφείς διατάξεις" (2η συνεδρίαση - β΄ ανάγνωση).

    18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί του πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής "για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά πρώην Υπουργών για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου", περί παραδοχής ή μη της πρότασης για την άσκηση δίωξης κατά των πρώην Υπουργών Θεόδωρου Ρουσόπουλου, Ευάγγελου Μπασιάκου, Αλέξανδρου Κοντού και Γεωργίου Βουλγαράκη και κατά του πρώην Υφυπουργού Πέτρου Δούκα και λήψη απόφασης, με μυστική ψηφοφορία. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Μπάσκετ-EuroCup (1η ημέρα)

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Άρης (ΕΛΛΑΔΑ)-Άζοβμας (Ουκρανία) 21:00

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    Καντού (Ιταλία)-Πανελλήνιος (ΕΛΛΑΔΑ) 21:30

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    Εστουντιάντες (Ισπανία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:00

    18:00:00 Βόλεϊ-Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών (ΣΤ΄ όμιλος, 1η ημέρα): Παναθηναϊκός-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)

    21:45:00 Υδατοσφαίριση-World League ανδρών (Προκριματικά, Γ΄ όμιλος, 1η ημέρα): Ιταλία-Ελλάδα

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Κίνδυνος για την καρδιά

    Η περιοδοντική νόσος ενδέχεται να είναι ένα σημαντικό καμπανάκι κινδύνου για την ύπαρξη υπέρτασης και κατ' επέκταση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

    Μεταξύ των υπερτασικών ασθενών, όταν η υπέρταση συνδυάζεται με περιοδοντική νόσο, διαταράσσεται η αγγειακή και νεφρική λειτουργία σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με υπερτασικούς ασθενείς με περιοδοντίτιδα, έδειξε μελέτη της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Ο κίνδυνος για ύπαρξη νεφρικής ή αγγειακής βλάβης σχεδόν πενταπλασιάζεται σε όσους έχουν σοβαρή περιοδοντική νόσο, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Κ. Τσιούφης, ο οποίος συνέστησε στους οδοντίατρους να παραπέμπουν για εξέταση μέτρησης της αρτηριακής πίεσης όσους ασθενείς εμφανίζουν περιοδοντική νόσο.

    Οι ανακοινώσεις έγιναν ενόψει του 14ου διεθνούς συμποσίου αθηροσκλήρωσης, το οποίο οργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών το Εθνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας.

    Ενόψει του συνεδρίου, ο επίκουρος καθηγητής Κ. Τούτουζας τόνισε, ότι το 25% των ανθρώπων που παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου χάνονται πριν φτάσουν στο νοσοκομείο και εξήγησε, ότι η υψηλή χοληστερόλη και το κάπνισμα είναι οι δυο βασικοί παράγοντες που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο ιδίως σε ανθρώπους κάτω των 50 ετών.

    Όπως επεσήμανε, υψηλού κινδύνου ασθενείς για έμφραγμα του μυοκαρδίου παραμένουν οι παχύσαρκοι και εξήγησε ότι από μελέτες που έχουν γίνει σε μονάδες εμφραγμάτων, φαίνεται ότι το 30% όσων έχουν υποστεί έμφραγμα ήταν διαβητικοί και ένα άλλο 30% βρίσκονταν σε προδιαβητικό στάδιο, το οποίο όμως αγνοούσαν.

    Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του διαβητολογικού ιατρείου και ιατρείου παχυσαρκίας του νοσοκομείου Αγία Ολγα κ. Ι. Ιωαννίδης, τόνισε ότι η παιδική παχυσαρκία αναμένεται να αυξηθεί λόγω της κρίσης, κάτι που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες, καθώς το φθηνό φαγητό, η μεγάλη ποσότητα και η κακή ποιότητά του συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της παχυσαρκίας.

    Τόνισε μάλιστα, ότι από πρόσφατες μελέτες προκύπτει ότι οι πιο κρίσιμες ηλικίες για την εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας είναι οι ηλικίες παιδιών δύο έως τριών ετών, πέντε έως επτά ετών, αλλά και η εφηβεία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 November 2010 - 13:30:23 UTC