Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό
  • [02] "Υπάρχει μυστική ατζέντα"
  • [03] "Επιμένουμε Αθήνα"

  • [01] Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό

    Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Βουλή, ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού και της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στο Παρίσι, όπου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κατά την παραμονή του στο Παρίσι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην γαλλική πρωτεύουσα, πραγματοποιείται λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του G- 20 στη Σεούλ και εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στην Ευρώπη.

    Στην αυριανή σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοϊδης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ.Κατσέλη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αν.Λοβέρδος, Επικρατείας Χ.Παμπούκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης.

    "Δεν θα αφήσουμε τα προβλήματα να χρονίζουν, αλλά τα κοιτάμε κατάματα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τα επιλύσουμε" ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο "NEWSXCHANGE2010", ενώ τόνισε ότι "η αναθεώρηση του ελλείμματος από την Eurostat δεν αλλάζει τους στόχους της κυβέρνησης για μείωσή του κατά 5,5% φέτος".

    Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ανασκόπηση των κυβερνητικών πεπραγμένων, και επανέλαβε ότι θα συνεχιστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Υπάρχει μυστική ατζέντα"

    Περιοδεία στο Περιστέρι πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Στο εμπορικό κέντρο του δήμου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την κρίση με αρκετούς από τους καταστηματάρχες, ενώ μίλησε και με νέους σε καφετέριες της περιοχής.

    Χθες, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μυστική ατζέντα και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να στείλουν πιο ισχυρό μήνυμα τη δεύτερη Κυριακή.

    Από την Χίο, όπου περιόδευσε, για να ενισχύσει την υποψηφιότητα για την περιφέρεια Β. Αιγαίου του Π. Βογιατζή, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «μετά τον εκβιασμό και την μπλόφα της πρώτης Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου άλλαξε και πάλι γραμμή και θυμήθηκε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών».

    Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε «ο κ. Παπανδρέου από την μπλόφα πήγε στην παραπλάνηση πάντα με τον ίδιο στόχο, να αποφύγει να πάρει το μήνυμα του ελληνικού λαού και να αλλάξει πορεία».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι ψήφισαν οι Έλληνες την πρώτη Κυριακή και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά πως η ψήφος τους την επόμενη Κυριακή θα είναι η πιο αποφασιστική απάντηση στα νέα μέτρα του μνημονίου που έρχονται».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Επιμένουμε Αθήνα"

    Ένα τυχαίο περιστατικό οδήγησε, τον Γιώργο Αμυρά, δημοσιογράφο και λάτρη του ποδηλάτου, να δημιουργήσει μια κίνηση πολιτών και να διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων.

    Με τον συνδυασμό "Επιμένουμε Αθήνα", συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Χωρίς διαφημίσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις, δίχως φυλλάδια και αφίσες κατάφερε να βρεθεί στην τέταρτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,37%, αφήνοντας πίσω του κομματικούς υποψηφίους και εκλέγοντας στο νέο δημοτικό συμβούλιο δύο συμβούλους.

    "Η αφορμή ήταν απλή", τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αμυράς, "μπροστά από το σπίτι μου υπάρχει ένα μικρό παρκάκι και κάθε μέρα έβλεπα τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει ο Αβραμόπουλος για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Τα κάγκελα όμως εμπόδιζαν και την πρόσβαση στο πάρκο και σκεφτόμουν: μα κανείς δεν θα τα βγάλει; Μια μέρα είδα συνεργείο του δήμου να τα ξηλώνει και είπα: να, ο Κακλαμάνης κάνει δουλειά. Την επομένη όμως είδα ότι άλλο συνεργείο ξεκίνησε τη διαγράμμιση για να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης. Και τότε σκέφτηκα ότι δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει. Έτσι πήρα την απόφαση να διεκδικήσω τον δήμο".

    Όπως τονίζει ο κ. Αμυράς, απλά πράγματα που δεν κοστίζουν θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Αθηνάς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 November 2010 - 17:30:20 UTC