Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ατζέντα της ημέρας
  • [02] 28ος Κλασικός Μαραθώνιος: 2500 χρόνια μετά
  • [03] "Ανευθυνότητα η αποχή"
  • [04] Δίωξη σε αστυνομικούς
  • [05] Η Τέχνη στον...δρόμο
  • [06] "Πωλείται το παρόν ακίνητο"

  • [01] Η ατζέντα της ημέρας

    Περιοδεία Παπαρήγα στην Πετρούπολη

    11:00- Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της Πετρούπολης (οδός 25ης Μαρτίου).

    11:30- Θα μιλήσει σε συγκέντρωση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», στην Πετρούπολη (στο εκλογικό περίπτερο, συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Ελ. Βενιζέλου)

    12:00- Ο σκηνοθέτης, Οτο Ιοσελιάνι, στο βιβλιοπωλείο ''Ιανός'' θα συνομιλήσει με το ελληνικό κοινό.

    12:00- Οι «antenistas» σε δράση για την Αθήνα. Εθελοντές ακτιβιστές θα παρέμβουν για την αισθητική αναβάθμιση οικοπέδου στο κέντρο της Αθήνας- Αθήνα, Διασταύρωση Ζήνωνος και Δεληγιώργη

    13:30- Ομιλία υπουργού ΠΕΚΑ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών

    17:30-Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους.

    Ομιλίες και από την υπουργό περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττική Ι. Σγουρό και υποψήφιους δημάρχους της περιοχής

    18:00- Συνάντηση του ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα με τον ΥΠΕΞ της Σλοβενίας Samuel Zbogar

    Αθλητική ατζέντα

    Αγώνες της Σούπερ Λίγκας

    17:15 ΑΕΛ - Ξάνθη (NOVA)

    17:15 Άρης - Ατρόμητος (NOVA)

    19:30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (NOVA)

    Χάντμπολ-Α1 γυναικών (6η ημέρα)

    Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (2η ημέρα): 19:00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Καλαμαριάς, 19:00 Πανελλήνιος-Αρης, 19:00 Ηρακλής-ΑΟ Κηφισιάς

    Βόλεϊ-Α2 Ανδρών (2η ημέρα)

    Βόλεϊ-Α1 γυναικών (3η ημέρα)

    16:00 Ηρακλής Θεσ.-Πανελλήνιος

    16:30 Πειραματικό-ΑΕΚ

    18:00 Ηρακλής Κηφισιάς-Ολυμπιακός

    19:00 Μαρκόπουλο-Πανιώνιος

    19:00 Ανατόλια-Παναθηναϊκός

    Μπάσκετ-Α2 Ανδρών (1η ημέρα)

    17:30 Πανερυθραϊκός-Ερμής Λαγκαδά

    17:30 Αρκαδικός-ΑΕΚ Άργους

    17:30 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Πανελευσινιακός

    17:30 ΚΑΟ Δράμας-Ολυμπιάδα Π.

    17:30 Απόλλων Π.-ΓΣ Λαυρίου

    17:30 Πιερικός/Αρχέλαος-Νήαρ Ηστ

    17:30 Αμύντας-Κόροιβος Αμαλ.

    17:30 Παγκράτι-Ίκαροι Σερ.

    Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (2η ημέρα)

    16:00 Μαρούσι-Κολοσσός Ρόδου

    17:00 Πανελλήνιος-Άρης

    17:00 Περιστέρι-Καβάλα

    Μπάσκετ-Α1 Γυναικών (1η ημέρΑ)

    16.00 Απόλλων Πτ.-Αμαρυλλίς

    16.00 ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Παναθηναϊκός

    16.00 Άνω Λιόσια-Ολυμπιακός Β.

    Ποδόσφαιρο-Β΄ Εθνική (8η ημέρα): Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] 28ος Κλασικός Μαραθώνιος: 2500 χρόνια μετά

    Με ρεκόρ συμμετοχής, θα δοθεί αύριο (Κυριακή) η εκκίνηση του 28ου Κλασικού Μαραθώνιου. Η ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, όταν ο αρχαίος ημεροδρόμος μετέφερε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων εναντίον των Περσών.

    Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μοναδικός στον κόσμο, όχι μόνο για τις ιστορικές καταβολές του, αλλά και για το μοναδικό και πολυσυλλεκτικό κοινό που τον συνθέτει κάθε χρόνο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας, που έχουν διανύσει ή διανύουν τον δικό τους προσωπικό μαραθώνιο, βρίσκονται με ευλαβική συνέπεια κάθε χρόνο στην εκκίνηση του αγώνα, χαρίζοντας με την παρουσία τους μια ξεχωριστή πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα της διοργάνωσης.

    Έναν πίνακα, ο οποίος φέτος αποκτά ακόμη πιο έντονη λάμψη, λόγω της επετείου των 2500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, αλλά και μια μοναδική μαζικότητα, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Ανευθυνότητα η αποχή"

    "ΚΚΕ στην κάλπη -λαϊκή συσπείρωση, η μόνη απάντηση στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας". Αυτό ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε στελέχη και φίλους του ΚΚΕ, στην Πετρούπολη και κάλεσε τον λαό να απαγκιστρωθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να ψηφίσει υπεύθυνα ΚΚΕ.

    "Η αποχή είναι ανευθυνότητα. Συμμετοχή και ευθύνη είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και στους συνδυασμούς που υποστηρίζει", τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι την ίδια στάση θα πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι του κόμματος και στο δεύτερο γύρο και να μην στραφούν προς τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ κυρίως και της ΝΔ.

    Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, περί πολιτικής σταθερότητας, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε, ότι η μόνη σταθερότητα για τη χώρα είναι ο λαός να αγωνίζεται και να απαγκιστρωθεί από τα δυο μεγάλα κόμματα και προέβλεψε ότι με αφορμή τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δοκιμάζονται ευρύτερες πολιτικές ανακατατάξεις.

    Αυτόν το ρόλο, τόνισε, παίζουν οι υποψηφιότητες των κ. Δημαρά, Μητρόπουλου και των άλλων κομμάτων της αριστεράς, που λειτουργούν ως ανάχωμα για να μην μπορέσει ο λαός να αμφισβητήσει το πολιτικό σύστημα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Δίωξη σε αστυνομικούς

    Είκοσι ένας αστυνομικοί κατηγορούνται ότι παρείχαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας και ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των 21 αστυνομικών -ανάμεσά τους είναι τουλάχιστον πέντε αξιωματικοί- καθώς επίσης σε 10 ιδιοκτήτες καταστημάτων με «φρουτάκια».

    Ειδικότερα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Άννα Καραμόσχογλου, άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (σε βαθμό κακουργήματος), της παράβασης καθήκοντος, της ηθικής αυτουργίας στις δύο παραπάνω πράξεις, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας.

    Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση, κατά την οποία θα διερευνηθεί εάν οι αστυνομικοί έπαιρναν χρηματικά ανταλλάγματα για τις «υπηρεσίες» τους προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με τα παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Η Τέχνη στον...δρόμο

    Θέατρο, τσίρκο, μουσική, χορός, ποίηση, εικαστικά, μαριονέτες, ξυλοπόδαροι, καραγκιόζης, κάθε μορφής Τέχνη, «κατεβαίνει» στον δρόμο γεμίζοντας για μια ολόκληρη ημέρα με χρώμα και ζωντάνια δρόμους και γωνιές της Αθήνας.

    Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, σήμερα, «Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο δημόσιο χώρο» και εκατοντάδες ανεξάρτητοι καλλιτέχνες δίνουν το δικό τους «παρών» σε μία πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τη Γαλλία το 2007 και υιοθετήθηκε από την Ελλάδα έναν χρόνο αργότερα, για να πάρει τη μορφή μίας μεγάλης γιορτής στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

    Μίας διαφορετικής μέρας, που θα καταστήσει κοινωνούς τους λάτρεις της Τέχνης, αλλά και τους απλούς πολίτες αυτής της πόλης για μία βόλτα σε ένα πανόραμα τεχνων κάθε μορφής σε απόσταση αναπνοής και χειραψίας.

    Τα δρώμενα θα ξεκινήσουν από τις 11.00 και θα διαρκέσουν μέχρι αργά το βραδυ. Σύνταγμα, Eρμού, πλατεία Kαπνικαρέας, Μοναστηράκι, Θησείο, θα γεμίσουν θεάματα πάσης φύσεως για μικρούς και μεγάλους, ακόμη και για επίδοξους καλλιτέχνες σε μία «γωνιά αυτοσχεδιασμού», ενώ στις 20.00 θα ξεκινήσει η παρέλαση όλων των συμμετεχόντων από την Ερμού, που θα καταλήξει στο Θησείο (πλ. Ασωμάτων), όπου θα ακολουθήσει βαριετέ και το πάρτυ της Ημέρας του Δρόμου έως αργά τη νύχτα.

    Πρόκειται για δράση ανεξάρτητων καλλιτεχνών, η οποία υποστηρίζεται αποκλειστικά από τη συνεργασία και την αυτοργάνωση των συμμετεχόντων.

    H Mέρα Δρόμου ξεκίνησε στη Γαλλία το 2007, με το όνομα «Rue Libre» (ελεύθερος δρόμος), ως πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Federation des Arts de la Rue). Στόχος ήταν να εκφραστεί η αναγκαιότητα της ύπαρξης της Τέχνης στο δημόσιο χώρο και η επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό μέσα σε ένα φυσικό πλαίσιο που διαφέρει από αυτό των φεστιβάλ και των εκδηλώσεων της πολιτείας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Πωλείται το παρόν ακίνητο"

    Η υποβάθμιση, η εγκληματικότητα, οι συμπλοκές ακραίων στοιχείων με μετανάστες και η οικονομική δυστοκία εμφανίζονται ως κύριοι λόγοι, για τους οποίους ιδιοκτήτες σπιτιών στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της πλατείας Βικτωρίας, ακόμα και της Κυψέλης, τους τελευταίους μήνες αποφάσισαν να βάλουν πωλητήριο στα σπίτια τους, παρά το γεγονός ότι η αξία του τετραγωνικού μέτρου είναι από τις χαμηλότερες, που μπορεί κανείς να βρει μέσα στα όρια του δήμου της Αθήνας.

    Μία περιήγηση στην Αριστοτέλους, την Αγίου Μελετίου, την Πιπίνου, την Αριστομένους, την Αγορακρίτου, την Αλκιβιάδου, την Αλκαμένους, σε δρόμους, δηλαδή, που περιβάλλουν την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι σε πολλές πολυκατοικίες τα πωλητήρια αυξάνονται σε αντίθεση με τα έως πρότινος ενοικιαστήρια, που αφθονούσαν στην περιοχή.

    Κάποιοι εκτιμούν πως η ευρύτερη περιοχή μπήκε στο... χρηματιστήριο αξιών ακινήτων μετά τις εξαγγελίες περί ανάπλασης της Τίνας Μπιρμπίλη, τραβώντας το ενδιαφέρον μεγαλοεπιχειρηματιών, που ζητούν να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί, ακίνητα, τα οποία, αύριο, θα αποτελέσουν φιλέτα γης. Ανεξαρτήτως, ωστόσο, «επιχειρηματικών παιχνιδιών», η ευρύτερη περιοχή πέριξ του Αγ. Παντελεήμονα ξεπουλιέται και όσοι αναζητούν αγοραστές για την περιουσία τους, που υπόκειται σε συνεχή έκπτωση, είναι πραγματικότητα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 October 2010 - 10:30:21 UTC