Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμβολική κατάληψη της Ακρόπολης
  • [02] Η ατζέντα της Πέμπτης 28/10/2010
  • [03] Η επέτειος του "ΟΧΙ"

  • [01] Συμβολική κατάληψη της Ακρόπολης

    "Οχι στις απολύσεις" γράφει το πανό που ανάρτησαν, στα Προπύλαια της Ακρόπολης, οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη.

    "Το "ΟΧΙ" αποκτά και μια ουσιαστική σημασία πλέον. Δεν μπορεί άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να απολύονται εν μία νυκτί", δήλωσε ο Νίκος Χασομέρης, πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος κατήγγειλε την ηγεσία του υπουργείου για αδιαφορία.

    Ερωτηθείς για τις συνέπειες τέτοιου είδους κινητοποιήσεων στη δημόσια εικόνα της χώρας, ο κ. Χασομέρης, τόνισε ότι "τα μάρμαρα από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να δουλέψει αυτό το μνημείο".

    Σήμερα είναι η 17η ημέρα των κινητοποιήσεων, ενώ οι συμβασιούχοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν στις 31 Οκτωβρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Η ατζέντα της Πέμπτης 28/10/2010

  • Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της βελγικής προεδρίας της ΕΕ. Βέλγιο/Βρυξέλλες

  • Επίσημος εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στρατιωτική παρέλση στη Θεσσαλονίκη. Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

    10:30:00 Συγκέντρωση συμβασιούχων ΥΠΠΟΤ στην Ακρόπολη

    17:30:00 Εγκαίνια 1ης Διεθνούς Έκθεσης ¶μυνας και Ασφάλειας "DEFENSYS". Θεσσαλονίκη ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    13:30:00 Συνέντευξη Τύπου για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ Χάρης Σταματόπουλος και επίλετοι αθλητές από την Ελλάδα και την Κένυα. Αθήνα/Ζάππειο

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα Γυναικών-1η Αγωνιστική

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (Δ' φάση)

    14:00 Εορδαϊκός-ΠΑΟΚ

    16:00 Πανθρακικός-ΑΕΚ

    17:00 Βέροια-Κέρκυρα

    20:30:00 Μπάσκετ-EuroCup Γυναικών (Προκρ. Γύρος, 1η Ημέρα): ΑΡΗΣ-Παρτιζάν Βελιγραδίου. Θεσσαλονίκη/Αλεξάνδρειο

    21:45:00 Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (2η Αγωνιστική, 4ος Όμιλος): Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αθήνα/ΟΑΚΑ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η επέτειος του "ΟΧΙ"

    Με την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    «Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει: «Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους. Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση».

    «Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, που βιώνουμε όλοι μας, καλούμαστε να συμπορευθούμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξοδο από τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα. Έχουμε πράγματι να δώσουμε μάχες δύσκολες, που όμως, αν τις δώσουμε όλοι μαζί, θα βγούμε πιο δυνατοί από την παρούσα κρίση» τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππας Πετσάλνικος.

    Τις αναπόφευκτες συγκρίσεις του «χθες», του «ηχηρού όχι» της χώρας μας στην υποταγή στις δυνάμεις του ¶ξονα που οδήγησαν στον πόλεμο, με το «σήμερα» που η πατρίδα μας δίνει και πάλι μια «δύσκολη μάχη», επισημαίνει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι και αυτή την μάχη έχουμε «ήδη αρχίσει να την κερδίζουμε, με κόπο, θυσίες και μεγάλες δυσκολίες» και εκφράζει την βεβαιότητά του ότι «όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας, έτσι και σήμερα, θα τα καταφέρουμε».

    "Εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους και διδασκόμαστε από την Ιστορία μας. Και αυτό ισχύει, όσο ποτέ άλλοτε, στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε", τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ. "Μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα μας από τη σημερινή καταχνιά και να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική Ανάταξης και Ελπίδας", καταλήγει στο μήνυμά του ο κ.Σαμαράς.

    «Η κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της ΟΧΙ. Σήμερα λέμε ΟΧΙ σε κάθε είδους επέμβαση. Όχι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Όχι στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων. ΌΧΙ στο μνημόνιο της κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας. ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. ΟΧΙ στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη», αναφέρει η ΚΠΕ του ΣΥΝ.

  • ** Λόγω ίωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν συμβουλής του ιατρού του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απέχει από τις δραστηριότητές του ως το τέλος της εβδομάδας, για προληπτικούς λόγους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 October 2010 - 17:06:34 UTC