Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αποκλείεται παράταση του μνημονίου"
  • [02] 'Αντληση 1,17 δισ. από τα έντοκα
  • [03] Το διαδίκτυο επεκτείνεται και στο Διάστημα
  • [04] Απειλούνται με κατασχέσεις
  • [05] Σβήστε τα φώτα....
  • [06] Οι Σκοτσέζοι της Τήλου
  • [07] Απεργία για το συνταξιοδοτικό

  • [01] "Αποκλείεται παράταση του μνημονίου"

    "Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του μνημονίου, νέων μέτρων ή αναδιάρθρωσης του χρέους", ξεκαθάρισε ο Γ.Πεταλωτής, τονίζοντας ότι "η όποια γενική συζήτηση γίνεται, αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου και όχι την επιμήκυνση του προγράμματος".

    H ΝΔ ξεκαθάρισε πως αν πίσω από αυτή την παράταση κρύβονται νέα μέτρα και ουσιαστικά ένα νέο Μνημόνιο, λέει ξεκάθαρα "όχι".

    "Θα μας οδηγήσουν σε μια επώδυνη αναδιάρθρωση του χρέους", εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας.

    «Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση», τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, Α. Αλταφάζ.

    Στο μεταξύ, με μειωμένο επιτόκιο συγκριτικά με την προηγούμενη δημοπρασία το ελληνικό δημόσιο άντλησε σήμερα 1,17 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, η οποία αποτέλεσε ένα θετικό τεστ για το κόστος δανεισμού του δημοσίου στις αγορές. Το επιτόκιο της δημοπρασίας διαμορφώθηκε στο 4,54% έναντι 4,82%, που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία της 14ης Σεπτεμβρίου.

    Οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στα 3,95 δισ. ευρώ και υπερκάλυψαν κατά 4,22 φορές το ζητούμενο ποσό, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] 'Αντληση 1,17 δισ. από τα έντοκα

    Με μειωμένο επιτόκιο συγκριτικά με την προηγούμενη δημοπρασία το ελληνικό δημόσιο άντλησε σήμερα 1,17 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, η οποία αποτέλεσε ένα θετικό τεστ για το κόστος δανεισμού του δημοσίου στις αγορές.

    Το επιτόκιο της δημοπρασίας διαμορφώθηκε στο 4,54% έναντι 4,82%, που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία της 14ης Σεπτεμβρίου.

    Οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στα 3,95 δισ. ευρώ και υπερκάλυψαν κατά 4,22 φορές το ζητούμενο ποσό, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Το διαδίκτυο επεκτείνεται και στο Διάστημα

    Αν μέχρι σήμερα, η διαδικασία επικοινωνίας των επίγειων διαστημικών κέντρων με τους διεθνείς διαστημικούς σταθμούς, τις επανδρωμένες αποστολές και τους δορυφόρους αποτελούσε μία πολύπλοκη και πολυέξοδη διαδικασία, με κάθε είδους εμπόδια, που διαρκούσε μόλις λίγα λεπτά, σε μία δεκαετία από σήμερα, νέοι δίαυλοι επικοινωνίας θα προσφέρουν τη δυνατότητα πολύωρης επαφής, με απλές διαδικασίες.

    Κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της καινοτομίας αυτής έχει αναλάβει ένας ελληνικός φορέας, το νεοϊδρυθέν Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης (Space Internetworking Center), που εδρεύει στην Ξάνθη και στελεχώνεται από επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά και διακεκριμένους ερευνητές από το εξωτερικό.

    Το ελληνικό αυτό Κέντρο έχει αναλάβει το έργο της επέκτασης της χρήσης του διαδικτύου στο Διάστημα, που αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές και οφέλη στην επιστήμη του Διαστήματος, αλλά και στην επίγεια επικοινωνία.

    Το Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης συνεργάζεται με διεθνείς διαστημικούς οργανισμούς, όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), η NASA, και τα πανεπιστήμια Cambridge, MIT, της Ζυρίχης και του Ελσίνκι.

    Βασικό ζητούμενο του σχεδιασμού είναι η δημιουργία αξιόπιστων διαδικτυακών πρωτοκόλλων (τρόπων επικοινωνίας), τα οποία όμως είναι ανεκτικά στις καθυστερήσεις και τις διακοπές επικοινωνίας, φαινόμενα που συναντούμε συχνά στο Διάστημα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Απειλούνται με κατασχέσεις

    Κατόχους σημαντικής ακίνητης περιουσίας με ληξιπρόθεσμες οφειλές αποκάλυψαν οι διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προχωρά σε κατασχέσεις.

    Από τις αρχές Σεπτεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών έχει διατάξει συνολικά 70 κατασχέσεις για οφειλές από σημαντική ακίνητη περιουσία στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, καθώς και για οφειλέτες με ακίνητη περιουσία στο κέντρο της Αθήνας. Εκατοντάδες όμως είναι και οι περιπτώσεις οφειλετών που υπό την απειλή της κατάσχεσης εξόφλησαν ή ρύθμισαν τις οφειλές τους. Πρόκειται για 677 οφειλέτες από το σύνολο των 1269 οφειλετών με μεγάλη ακίνητη περιουσία που είχαν εντοπισθεί από τις διασταυρώσεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Σβήστε τα φώτα....

    Οι άνθρωποι που κρατάνε ανοιχτό το φως τη νύχτα, φαίνεται να αυξάνουν το βάρος τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι η έκθεση στο τεχνητό φως στη διάρκεια των ωρών του σκοταδιού στη φύση, αλλάζει τον μεταβολισμό και προσθέτει πάχος στο σώμα, ακόμα κι αν δεν αυξάνεται καθόλου η ποσότητα τροφής που καταναλώνεται τη μέρα.

    Η μελέτη, υπό τον καθηγητή νευροεπιστημών και ψυχολογίας Ράντι Νέλσον και την ερευνήτρια Λόρα Φόνκεν του πανεπιστημίου του Οχάιο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική "Τέλεγκραφ", βασίστηκε σε πειράματα σε ποντίκια και ρίχνει νέο φως στους πολύπλοκους μηχανισμούς που τροφοδοτούν την παχυσαρκία.

    Τα πειραματόζωα που εκτέθηκαν σε ένα αχνό φως τις νύχτες επί οκτώ εβδομάδες στο εργαστήριο, αύξησαν το βάρος τους κατά 50% περισσότερο σε σχέση με τα άλλα ποντίκια που περνούσαν τα βράδια τους στο σκοτάδι, παρόλο που και οι δύο ομάδες ζώων είχαν το ίδιο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και έτρωγαν το ίδιο φαγητό. Τα ποντίκια που εκτέθηκαν σε ακόμα πιο δυνατό φως, έβαλαν ακόμα περισσότερα γραμμάρια βάρους.

    Αν αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν και από έρευνες σε ανθρώπους, τότε, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα αποδειχτεί ότι η κατανάλωση φαγητού ειδικά τις νύχτες έχει μεγάλη επίπτωση στην παχυσαρκία, κυρίως αν συνδυάζεται με την καθιστική παρακολούθηση τηλεόρασης ή υπολογιστή μέχρι αργά το βράδυ. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξηγεί πιθανώς γιατί όσοι υποχρεωτικά εργάζονται νυχτερινές βάρδιες, είναι πιο επιρρεπείς στο διαβήτη και το έμφραγμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Οι Σκοτσέζοι της Τήλου

    Η Λιν και ο Ιαν γεννήθηκαν στη Σκοτία. Σήμερα, όμως, γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τα περιπατητικά μονοπάτια της Τήλου, τη χλωρίδα και την πανίδα της, απ' ό,τι η πλειοψηφία των Ελλήνων. Ζουν εκεί από το 1997, δουλεύοντας ως οδηγοί-ξεναγοί περιπατητών, ενώ έχουν ανακαλύψει ξανά πολλά, παλιά μονοπάτια, χαμένα από δεκαετίες, χάρη σ' έναν παλιό ιταλικό χάρτη του 1929, που βρήκαν σ' ένα β¦σούπερ μάρκετ.

    Αγαπούν το νησί και την Ελλάδα, την οποία επισκέπτονταν για διακοπές δύο φορές ετησίως, για αρκετά χρόνια, μέχρι που "κόλλησαν".

    "Νιώθουν σαν στο σπίτι τους", όπως λένε, καθώς υποδέχονται τους φθινοπωρινούς τουρίστες στο όμορφο νησάκι της Δωδεκανήσου, όπου ο περιπατητικός τουρισμός βρίσκεται στα φόρτε του τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και Απρίλιο-Ιούνιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Απεργία για το συνταξιοδοτικό

    Η τρίτη, σε διάστημα ενός μήνα, και δυναμικότερη γενική απεργία κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαλλία.

    Στα μέσα της ημέρας είχαν κινητοποιηθεί περίπου 500.000 διαδηλωτές, η μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη απεργία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, προβλέπει κυρίως την αύξηση του ελάχιστου ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 έτη από τα 60.

    Η έγκριση του νόμου και από τα δύο σώματα, την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, αναμένεται στο τέλος του Οκτωβρίου οπότε και ο νόμος θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική έγκριση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 October 2010 - 16:31:16 UTC