Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του μνημονίου"
  • [02] "Τίποτα δεν είναι αρκετό"
  • [03] Στην τελική ευθεία
  • [04] Απεργία για το συνταξιοδοτικό

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του μνημονίου"

    Τη διεξαγωγή μιας «δημόσιας» και «θεωρητικής» συζήτησης για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, που, όμως, δεν έχει ζητήσει η Ελλάδα, αλλά έρχεται ως «επιβράβευση για τη δουλειά, τη συνέπεια, αλλά και την αποφασιστικότητα των πολιτών και της κυβέρνησης», επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα παράτασης του μνημονίου, δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων, δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους».

    H ΝΔ ξεκαθάρισε πως αν πίσω από αυτή την παράταση κρύβονται νέα μέτρα και ουσιαστικά ένα νέο Μνημόνιο, λέει ξεκάθαρα "όχι".

    «Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση», τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, Α. Αλταφάζ.

    Στο μεταξύ, με μειωμένο επιτόκιο συγκριτικά με την προηγούμενη δημοπρασία το ελληνικό δημόσιο άντλησε σήμερα 1,17 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, η οποία αποτέλεσε ένα θετικό τεστ για το κόστος δανεισμού του δημοσίου στις αγορές. Το επιτόκιο της δημοπρασίας διαμορφώθηκε στο 4,54% έναντι 4,82%, που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία της 14ης Σεπτεμβρίου.

    Οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στα 3,95 δισ. ευρώ και υπερκάλυψαν κατά 4,22 φορές το ζητούμενο ποσό, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Τίποτα δεν είναι αρκετό"

    Με το μήνυμα «ποτέ δεν θα είναι αρκετά όσα κάνουμε, όταν η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο συνεχίζεται» και θέτοντας ως στόχο της Ελλάδος να γίνει «πρωτοπόρος στη διεθνή εκστρατεία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων», ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας έκλεισε την ομιλία του στη σχετική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εξωτερικών με τα γραφεία της Ευρωπαικής Επιτροπής και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

    Ο Δ. Δρούτσας αναπτύσσοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking), ανέφερε ότι το υπουργείο Εξωτερικών συστρατεύεται σε εθνικό και διεθνές πεδίο, με όλους εκείνους που συνεργάζονται για την καταπολέμηση του προβλήματος.

    Η επιτυχής «πρόληψη, προστασία και καταστολή», προϋποθέτει τη συνεργασία και τον συντονισμό και το υπουργείο Εξωτερικών συμβάλλει έμπρακτα με τη λειτουργία ενός «εθνικού συντονιστικού μηχανισμού».

    Καρποί της πολιτικής αυτής, επεσήμανε, είναι ότι φέτος αυξήθηκαν οι ποινικές διώξεις κατά 65%, οι καταδίκες κατά 52% και η προστασία των θυμάτων κατά 60%.

    Η σημερινή εκδήλωση, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από την ΕΕ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το κοινοβούλιο, είναι η πρώτη και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε με σκοπό την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών ομάδων, με πρώτη τη νεολαία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στην τελική ευθεία

    Τα σωστικά συνεργεία ελπίζουν να ξεκινήσει η διαδικασία της διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων που είναι παγιδευμένοι, εδώ και 67 ημέρες, σε μεγάλο βάθος στο ορυχείο Σαν Χοσέ στη Χιλή "από τις 0:00 της Τετάρτης", τοπική ώρα (03.00 GMT), ανακοίνωσε σήμερα ο χιλιανός υπουργός Ορυχείων, Λόρενς Γκόλμπορν.

    Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την Κυριακή έως το βάθος των 610 μέτρων με τον μεταλλικό κλωβό στην βοηθητική σήραγγα, ήταν επιτυχείς, υπογράμμισε ο Γκόλμπορν.

    Η διαδικασία μεταφοράς στην επιφάνεια της γης, των μεταλλωρύχων, με τον ειδικό κλωβό που θα τον κατεβάζει και θα τον ανεβάζει γερανός, θα πρέπει να διαρκέσει από μιάμιση έως και δύο ημέρες--επειδή χρειάζεται περίπου μία ώρα για τη μεταφορά του κάθε ανθρώπου στην επιφάνεια.

    Μετά τον απεγκλωβισμό τους, οι μεταλλωρύχοι θα εξεταστούν από γιατρούς και θα τους παρασχεθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες ενώ όσοι κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθούν αμέσως για νοσηλεία στο Κοπιάπο. Κατόπιν θα δουν τους συγγενείς τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη "ζώνη συνάντησης" κοντά στο ορυχείο και θα οδηγηθούν όλοι στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για 48 ώρες.

    Οι 33 άνδρες ευχαρίστησαν τους δημοσιογράφους που φροντίζουν να ενημερώνουν για τις εξελίξεις αλλά τους ζήτησαν ταυτόχρονα "να κάνουν λίγη υπομονή" και να τους αφήσουν να χαρούν "λίγες ημέρες" μαζί με τις οικογένειές τους προτού τεθούν στη διάθεσή τους για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Απεργία για το συνταξιοδοτικό

    Η τρίτη, σε διάστημα ενός μήνα, και δυναμικότερη γενική απεργία κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαλλία.

    Στα μέσα της ημέρας είχαν κινητοποιηθεί περίπου 500.000 διαδηλωτές, η μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη απεργία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι σήμερα είναι η πιο σημαντική ημέρα των κινητοποιήσεων -απεργιών και διαδηλώσεων- κατά του σχεδίου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, η οποία προβλέπει κυρίως την αύξηση του ελάχιστου ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 έτη από τα 60.

    Η έγκριση του νόμου και από τα δύο σώματα, την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, αναμένεται για το τέλος του Οκτωβρίου οπότε και ο νόμος θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική έγκριση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 October 2010 - 14:31:26 UTC